E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λεωφορειοπειρατία και επίθεση εναντίον αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί μιλούν για μια πρωτοφανή ενέργεια ενός φανατικού οπαδού

Δημοσίευση 21/2/2017 | 08:27

Λεωφορειοπειρατία και επίθεση εναντίον αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη

Η... μίνι λεωφοριοπειρατεία που έκανε ένας 45χρονος οπαδός στον τελικό του μπάκσετ Παναθηναϊκού - Άρη, παραμένει μυστήριο για την αστυνομία. Ο 45χρονος αφού πήρε τον έλεγχο του λεωφορείου, προσπάθησε να το ρίξει πάνω σε μοτοσικλετιστές της ΕΛΑΣ.

Αστυνομικοί μιλούν για μια πρωτοφανή ενέργεια ενός φανατικού οπαδού που δήλωσε στους αστυνομικούς «πολύ ζαλισμένος που δεν ήξερε τι έκανε». Χωρίς όμως αυτή η απάντηση να θεωρείται από τους αστυνομικούς επαρκής και να ψάχνουν τι άλλο μπορεί να κρύβει αυτή η ενέργεια βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία...

Το περιστατικό εξελίχθηκε στην τελευταία φάση της μετακίνησης των 15 πούλμαν με τους 800 περίπου οπαδούς του Παναθηναϊκού από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σάββατο.

Στην περιοχή της Σίνδου είχε υπάρξει ο έλεγχος από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όπου είχαν εντοπισθεί χασίς και κοκαΐνη σε τέσσερα άτομα ενώ βρέθηκε κι ένα στύλο για εκτόξευση φωτοβολίδων. Τα πούλμαν «χωρίσθηκαν» από την ΕΛΑΣ σε δύο ομάδες και μία από αυτές μπήκε στον χώρο της Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Κοντά λοιπόν στον Πύργο του ΟΤΕ ο 45χρονος ξαφνικά σηκώθηκε από την θέση του, κατευθύνθηκε προς τον οδηγό και τον κτύπησε με δύναμη στην πίσω μεριά του κεφαλιού.

Υστερα άρπαξε το τιμόνι και έκανε μια απότομη στροφή , με σκοπό να ρίξει το λεωφορείο πάνω σε μοτοσυκλετιστές της ΕΛΑΣ (από ομάδες της Άμεσης Δράσης, υπηρεσίες Ασφαλείας κι άλλες) που συνόδευαν τα πούλμαν. Με την απότομη αυτή κίνηση κτύπησε έναν 45χρονο αστυνομικό που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Κατά της Αθλητικής Βίας στην Θεσσαλονίκη κι ο οποίος επίσης συνόδευε τα πούλμαν των οπαδών. Ο αστυνομικός έριξε την μοτοσυκλέτα πλάγια και κατόρθωσε, με αυτή την κίνηση να μην βρεθεί κάτω από τις ρόδες του λεωφορείου. Όμως τραυματίσθηκε ελαφρά. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τον κτυπημένο οδηγό να ανοίγει την πόρτα του λεωφορείου , να εφορμούν οι αστυνομικοί μέσα σε αυτό κι ο 45χρονος που ήταν σ έξαλλη κατάσταση να τους απωθεί και να προσπαθεί ν αποφύγει την σύλληψη.

Όπως γράφει το sdna.gr, 45χρονος όταν άρχισε να ανακρίνεται από τα στελέχη της ΕΛΑΣ στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τους λόγους της ενέργειας του τα απέδωσε στην παραζάλη του υπονοώντας χρήση ναρκωτικών ουσιών ή αλκοολ. Ταυτόχρονα αρνήθηκε ότι είχε κάτι εναντίον των αστυνομικών. Όμως οι αστυνομικοί ψάχνουν περαιτέρω την ενέργεια του αφού όπως λένε «τέτοια περιστατικά με λεωφορεία υπό... κατάληψη να ρίχνονται εναντίον αστυνομικών δεν μπορούν να εξηγηθούν με μία απλή ζάλη και ψάχνουμε άλλα ιδιότυπα κίνητρα του δράστη».

Στην δίκη του 45χρονου Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ορίσθηκε τακτική δικάσιμος για τις 3 Μαρτίου. Ο 34χρονος που έριξε την φωτοβολίδα μέσα στο γήπεδο κι οποίος φαίνεται να είχε φθάσει μεμονωμένα στο γήπεδο προερχόμενος από το Αγρίνιο, καταδικάσθηκε σε 16 μήνες φυλάκιση, απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για δύο χρόνια και 550 ευρω πρόστιμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυψέλη: Ανδρας κλώτσησε μητέρα και παιδί ‑ Βίντεο‑ντοκουμέντο από την επίθεση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο άνδρας με καταγωγή από το Σουδάν, βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και κλώτσησε την 8χρονη

Ιωάννινα: Λύκος εμφανίστηκε στον ποδηλατόδρομο ενώ κυκλοφορούσε κόσμος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ένας λύκος εμφανίστηκε στον παραλίμνιο πεζόδρομο των Ιωαννίνων χωρίς να δείχνει φόβο ή επιθετικότητα προς τους ανθρώπους

Συνελήφθη μετά από 30 χρόνια για τη δολοφονία τραγουδιστή – Πώς ξεγελούσε τις αρχές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως είχε συλληφθεί πολλές φορές, μέχρι να του περάσουν χειροπέδες για τελευταία φορά

Τέξας: Ψαράς «χτυπήθηκε» από κεραυνό και επέζησε ‑ «Ο πιο άτυχος τυχερός άνθρωπος που υπάρχει»

Κόσμος Χτες
Ο 19χρονος ψάρευε στις όχθες του ποταμού Angelina όταν «χτυπήθηκε» από κεραυνό

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο πολυτραυματίας δικυκλιστής μετά τo σφοδρό τροχαίο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο δικυκλιστής υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του

Η εκδίκηση της πρώην ερωμένης: 29χρονη έστειλε τις γυμνές φωτογραφίες του 57χρονου στη σύζυγό του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η «χαριτωμένη» ερωμένη έδειξε άλλο πρόσωπο όταν έγινε... πρώην

Παραιτήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία η Ιωάννα Γκελεστάθη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όπως ανέφερε, η παραίτηση αποτελεί πράξη διαφύλαξης της αξιοπρέπειας, της τιμής και της υπόληψής της

Φρίκη στη Γερμανία: Παιδίατρος κατηγορείται για 130 βiασμούς και σeξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών

Κόσμος Χτες
Ο 45χρονος εργαζόταν σε κλινικές στα περίχωρα του Βερολίνου και φέρεται να διέπραξε τους βiασμούς και τις κακοποιήσεις μεταξύ του 2013 και του 2025

Κομισιόν: Εγκρίθηκε σχεδιασμός για ευκολότερα διασυνοριακά ταξίδια σε όλη την Ευρώπη

Κόσμος Χτες
Οι τρεις προτάσεις που εγκρίθηκαν σήμερα απλοποιούν τον σχεδιασμό και τις κρατήσεις για διασυνοριακά ταξίδια

Θρίλερ στα Χανιά: Σορός σε αποσύνθεση εντοπίστηκε στις παλιές δικαστικές φυλακές Χανίων

Ελλάδα Χτες
Πολίτες αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα και ενημέρωσαν τις Αρχές

Επτά χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο €300.000 πρότεινε στο Εφετείο η Εισαγγελία για τον Σαρκοζί

Κόσμος Χτες
Η πρόταση της εισαγγελίας είναι ίδια με εκείνη που είχε κατατεθεί και σε πρώτο βαθμό

O διάφανος εξωγήινος: Η φωτογραφία ενός πλάσματος που το FBI χαρακτηρίζει «αληθινή»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η αρχική εικόνα αναλύθηκε τόσο στην Ταϊβάν όσο και στις ΗΠΑ, και δεν διαπιστώθηκαν σημάδια επεξεργασίας, αλλοίωσης ή σύνθεσης