E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένταση στη συνάντηση Αποστόλου με αγρότες

«Ραντεβού στα γουναράδικα», του ανταπάντησαν οι οργισμένοι αγρότες

Δημοσίευση 15/2/2017 | 21:21

Ένταση στη συνάντηση Αποστόλου με αγρότες

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου και αντιπροσωπείας αγροτών που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Οι αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα και των Ευζώνων αποχώρησαν πριν ακόμη τελειώσει η συνάντηση δηλώνοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για την μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ κι οι αγρότες από τις υπόλοιπες περιοχές δήλωσαν απογοητευμένοι.

Οι αγρότες αντιμετώπισαν τον κύριο Αποστόλου με ειρωνικά χειροκροτήματα και γιουχαΐσματα και εκείνος αποχώρησε, φανερά εκνευρισμένος.
«Ραντεβού στα γουναράδικα», του ανταπάντησαν οι οργισμένοι αγρότες.

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι «είχαμε αναλυτική συζήτηση.Οι υπουργοί είχαν προετοιμαστεί και μπορώ να εκτιμήσω ότι τα 2/3 των αιτημάτων είτε υλοποιούνται είτε ανέλαβαν οι υπουργοί να τα μελετήσουν για να βρουν λύση.Από την μεριά μου τους τόνισα ότι πέρα από αυτά τα άμεσα αιτήματα πρέπει να δούμε το μέλλον της αγροτικής οικονομίας. Ο στόχος μας δεν είναι μόνο να επιβιώσει η γεωργία αλλά να γίνει ο πρωτογενής τομέας βασικός πυλώνας για την ανασυγκρότηση γενικότερα της χώρας. Πρέπει επομένως να πάμε σε έναν πρωτογενή τομέα ικανό να παράγει προϊόντα που να ικανοποιεί εσωτερικές ανάγκες και απευθύνεται στις παγκόσμιες αγορές. Βούληση της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσουμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που θα δημιουργείται και να μειώσουμε το κόστος παραγωγής. Αιτήματα, ιδέες , προτάσεις στην κατεύθυνση της μείωσης του κόστους παραγωγής είμαστε ανοιχτοί να τα συζητήσουμε πάντα στις δυνατότητες που έχουμε».

Ο κ. Δραγασάκης έκανε λόγο για βιωσιμότητα της αγροτικής ανάπτυξης και οικονομίας και τόνισε ότι «κάλεσα και τους αγρότες να σκεφτούν και να υπάρξει ένας δημόσιος διάλογος γύρω από το πώς θα ενισχύσουμε τις μορφές συλλογικής οργάνωσης των αγροτών. Μια οικονομία με εξατομικευμένους αγρότες χωρίς μια φερέγγυα συνδικαλιστική εκπροσώπηση δεν έχει μέλλον. Επίσης, να συζητήσουμε νέους τρόπους παραγωγής των προϊόντων, επίσης να συζητήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία, η εποχή της αγροτικής τράπεζας έχει τελειώσει, η κυβέρνηση κάνει ένα σημαντικό βήμα που είναι η κάρτα αγρότη αλλά αυτό δεν αρκεί. Υπάρχουν κι άλλες ιδέες, υπάρχουν και δυνατότητες για χρηματοδοτικά εργαλεία που να βοηθούν όχι μόνο τον νέο αγρότη αλλά ενισχύονται επενδυτικά σχέδια. Επιπρόσθετα να συζητήσουμε το θέμα της παραβατικότητας. Δεν μπορούμε να πολεμήσουμε μόνο τις παράνομες ελληνοποιήσεις πρέπει γενικότερα να αντιμετωπίσουμε την παραβατικότητα στον αγροτικό χώρο». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε οτι «η εντύπωσή μου είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία της αντιπροσωπείας των αγροτών συνειδητοποιεί ότι τα προβλήματα έρχονται από μακριά, δεν είναι σημερινά και ότι με νηφάλιο διάλογο να βρούμε λύση. Όλα τα άλλα είναι για εντυπώσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αργεντινή – Αυστρία 2‑0: Πρόκριση και ρεκόρ για τον Μέσι!

Αθλητικά Νέα Χτες
Διπλό ρεκόρ Μέσι στο ημίχρονο – Η Αργεντινή πέρασε στην επόμενη φάση

Καναδάς: Πυροβολισμοί στο Μόντρεαλ, τρεις νεκροί ανάμεσά τους ο ύποπτος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η επαρχία του Κεμπέκ εξέδωσε συναγερμό για κατ` οίκον περιορισμό έπειτα από την ανταλλαγή πυροβολισμών

Πέθανε στα 94 του ο Κλάιβ Ντέιβις, ο άνθρωπος πίσω από τις καριέρες θρύλων της μουσικής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Κλάιβ Ντέιβις ξεκίνησε ή αναβίωσε τις καριέρες σούπερ σταρ όπως η Τζάνις Τζόπλιν, η Γουίτνεϊ Χιούστον, ο Κάρλος Σαντάνα και η Αλίσια Κιζ

Βουλή: Αρση της ασυλίας της Κωνσταντοπούλου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θετική κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση, για άρση της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατόπιν αναφοράς δικαστικής γραμματέως στη δίκη για τα Τέμπη και ένορκης εξέτασης τεσσάρων αστυνομικών

Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση 47χρονου στο Ζωγράφου ‑ Νεκρός εντοπίστηκε στο Γουδή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 47χρονος είχε χαθεί από τις 14 Ιουνίου χωρίς κανένα ίχνος

Ο Φουρνιέ τήρησε την υπόσχεσή του: Έβαψε κόκκινα τα γένια του μετά την κατάκτηση της Euroleague από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Γάλλος σταρ είχε συμφωνήσει με τον κουρέα του ότι, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτούσε την Euroleague, θα του έδινε ελεύθερο χέρι να κάνει ό,τι ήθελε στα γένια του

ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων – Από πότε τίθεται σε λειτουργία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τη νέα οργανωτική δομή, η ΑΑΔΕ αποκτά ενιαίο κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης και ψηφιακής διακυβέρνησης

Κατάρ: Έκρηξη σε εγκατάσταση φυσικού αερίου ‑ 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η έκρηξη στο Ρας Λάφαν, την κύρια μονάδα επεξεργασίας υγροποιημένου φυσικού αερίου του Κατάρ, προκλήθηκε από «τεχνικό ατύχημα».

Τραγωδία στη Γαλλία: Δύο παιδιά πέθαναν από τον καύσωνα μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας τους ενώ εκείνη ψώνιζε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ακριβής λόγος θανάτου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά η αρχική διάγνωση έκανε λόγο για καρδιακή ανακοπή

Προκαλεί η σύζυγος του δολοφόνου της Σταυρούλας: Ήταν παράξενη γυναίκα, να κάνει σχέση αυτός με αυτή;

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είμαι σίγουρη και βέβαιη, ο άνδρας μου είναι αθώος, το υποστηρίζω μέχρι θανάτου, είπε η σύζυγος του καθ` ομολογία δολοφόνου της Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, προσθέτοντας ωστόσο: «Αν είναι αυτός, τότε ναι, να πληρώσει»

Διανομέας της Amazon έβγαλε εκατομμύρια γράφοντας εργασίες και δίνοντας εξετάσεις για φοιτητές

E-Daily 3.Left Χτες
Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι βοηθούσε φοιτητές σε εργασίες και εξετάσεις, αποκομίζοντας παράνομα εκατομμύρια δολάρια