E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος με σχολικό εγχειρίδιο που παροτρύνει μαθητές να προκαλέσουν ασφυξία σε ένα γατάκι

Στο πλαίσιο πειράματος

Δημοσίευση 8/2/2017 | 12:18

Σάλος με σχολικό εγχειρίδιο που παροτρύνει μαθητές να προκαλέσουν ασφυξία σε ένα γατάκι

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ινδία ένα σχολικό βιβλίο το οποίο συμβουλεύει τους μαθητές να προκαλέσουν ασφυξία σε ένα γατάκι στο πλαίσιο ενός επιστημονικού πειράματος.
Το σχολικό εγχειρίδιο, το οποίο χρησιμοποιείται σε εκατοντάδες ιδιωτικά σχολεία της Ινδίας, προτείνει στους μαθητές να τοποθετήσουν ένα γατάκι σε ένα κουτί στο οποίο έχουν ανοίξει τρύπες και ένα άλλο γατάκι σε ένα κουτί χωρίς τρύπες, προκειμένου να τους διδάξει τη σημασία του οξυγόνου για τα θηλαστικά.

«Βάλτε ένα μικρό γατάκι σε κάθε κουτί. Κλείστε τα κουτιά. Μετά από λίγη ώρα, ανοίξτε τα. Τι βλέπετε; Το γατάκι που βρίσκεται στο κουτί που δεν έπαιρνε αέρα είναι νεκρό», εξηγεί το κείμενο.
Υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων επεσήμαναν ότι πολλά σχολεία έχουν ήδη αποσύρει το εγχειρίδιο. Επίσης έλαβαν τη διαβεβαίωση από τον εκδότη του βιβλίου ότι το πείραμα αυτό θα αποσυρθεί από την επόμενη έκδοση.

«Ίσως είναι χαζό, αλλά θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές παιδιών και ζώων προτείνοντάς τους μια τέτοια εμπειρία», δήλωσε η Βίντχι Μάτα εκπρόσωπος της ένωση ινδικών οργανώσεων προστασίας των ζώων. Πάντως η Μάτα πρόσθεσε ότι, απ’ όσο γνωρίζει, δεν υπάρχουν μαθητές που να έχουν κάνει το πείραμα.

Τα σχολικά εγχειρίδια της Ινδίας συχνά βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου εξαιτίας των σοβαρών λαθών που περιλαμβάνουν ή του αμφιλεγόμενου περιεχομένου τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boeing: Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη

Κόσμος Χτες
Πριν από λίγες εβδομάδες είχε αυτοκτονήσει πρώην υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα παραγωγής και ασφαλείας

Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Οικονομία Χτες
Η θέση της Ελλάδας

Φωτιά τώρα στη Βοιωτία ‑ Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Ελλάδα Χτες
Μεγάλη φωτιά στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας

Φρiκη στην Κρήτη: Βίντεο «καίει» το νονό που βiαζε το βαφτιστήρι του

Ελλάδα Χτες
O 51χρονος ισχυρίστηκε πως είναι «άρρωστος»

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

Οικονομία Χτες
Η τιμή των πουλερικών αυξήθηκε αφενός λόγω των σημαντικών εισαγωγών από χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και λόγω της μείωσης της παραγωγής

Βούλα: «Βλέπουν» κόντρες μηχανών πίσω από την παράσυρση της 72χρονης από δύο μοτοσικλέτες

Ελλάδα Χτες
Ο σύζυγός της άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδε δύο μηχανές να έρχονται από το φανάρι η μία δίπλα από την άλλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα