E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έχετε δει ποτέ το σπίτι του κυρίου ΙΚΕΑ;

Η ζωή του Ingvar Kamprad δεν ήταν όπως την φαντάζεστε

Δημοσίευση 3/2/2017 | 09:54

Έχετε δει ποτέ το σπίτι του κυρίου ΙΚΕΑ;

Μπαίνει στα σπίτια μας με τα σχέδια των συνεργατών του, όμως εμείς δεν έχουμε δει το δικό του σπίτι. Ο κύριος Ingvar Kamprad πέθανε στις 28 Ιανουαρίου, αφήνοντας πίσω του μια αυτοκρατορία. Λίγα ξέραμε για τη ζωή του.

Πιθανόν να σκεφτεί κάποιος πως ο άνθρωπος που έφερε την επανάσταση στην αρχιτεκτονική εσωτερικο χώρου, καθιστώντας τον εαυτό του ανάμεσα στους πλουσιότερους επιχειρηματίες του κόσμου, πως έζησε μια ζωή με αφάνταστη πολυτέλεια και μεγαλοπρέπεια.

Ωστόσο ο Ingvar Kamprad, ο ιδρυτής του μεγαθήριου που λέγεται ΙΚΕΑ, είχε μια απλή καθημερινότητα.

Ζούσε σε ένα ταπεινό σπίτι στην Ελβετία, έτρωγε τα κεφτεδάκια που πωλούνται από τα καταστήματα του και πετούσε στην οικονομική θέση των αεροπορικών εταιρειών, ενώ θα μπορούσε άνετα να αγοράσει ένα αεροπλάνο για τις μεταφορές του!  

Ναι, ο Kamprad δεν επηρεάστηκε από τα πλούτη του. Δεν άλλαξε τίποτα στη ζωή του και αυτό θα είναι πάντα τρομερή έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς τα τεράστια κέρδη του.

Ο κύριος Kamprad, ο οποίος κοντεύει τα 90, πήγαινε στο σούπερ μάρκετ για να προλάβει τις προσφορές, αγόραζε ρούχα από τα καλάθια και πήγαινε στη λαϊκή προς το τέλος της ημέρας, προκειμένου να ψωνίσει φθηνότερα. Έμενε ως τον θάνατό του, στο σπίτι που αγόρασε το 1976 και έκτοτε δεν κουνήθηκε ποτέ, πουθενά αλλού.

Πρόκειται για μοναδική περίπτωση επιχειρηματία όπου τα ετήσια καθαρά κέρδη είναι 4,8 δις δολάδια και πέτυχε πωλήσεις ύψους 41,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 44 χώρες.

Η κυριαρχία του ΙΚΕΑ στην επίπλωση των σπιτιών είναι πρωτοφανής. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατανάλωσης ξύλου στον κόσμο και υπάρχουν περισσότεροι κατάλογοι ΙΚΕΑ απ'ό,τι Βίβλοι! Οι κατάλογοι εκτυπώνονται σε τιράζ 208 εκατομμύρια κατά την τελευταία καταμέτρηση! Κι όμως, ο κύριος ΙΚΕΑ... ίσως να μην αγόραζε το πιο ακριβό έπιπλο της εταιρείας του, παρά τα κέρδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «σιωπηλά» θύματα του Διαστήματος: Τα ζώα που άνοιξαν τον δρόμο για τον άνθρωπο

Νέα Εποχή 17.04.2026
Από τη Λάικα μέχρι τους χιμπατζήδες, η άγνωστη ιστορία πίσω από την κατάκτηση του Διαστήματος που ελάχιστοι γνωρίζουν

Η πρώτη χώρα που δίνει άδεια μετ’ αποδοχών για αποβολή σε κάθε στάδιο εγκυμοσύνης

Νέα Εποχή 17.04.2026
Ιστορική απόφαση φέρνει άδεια μετ’ αποδοχών και ανοίγει μια νέα συζήτηση για το πένθος που μέχρι τώρα έμενε «αόρατο»

Πωλείται ξανά η «Christina O»: Στα 52 εκατ. ευρώ η θαλαμηγός του Ωνάση

Stories 17.04.2026
Το σκάφος, αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της κοσμικής ζωής του 20ού αιώνα

Νέα έρευνα σοκ: Αυτός είναι ο μήνας που γεννιούνται οι πιο ελκυστικές γυναίκες

Νέα Εποχή 17.04.2026
Τι λέει η επιστήμη, τι αμφισβητούν οι ειδικοί και γιατί τελικά η ομορφιά δεν χωράει… σε ημερολόγιο

10 σοφά αποφθέγματα του Φράντς Κάφκα για τη ζωή και τον άνθρωπο

Stories 17.04.2026
Ένας από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες της ιστορίας

Yφεση της φιλίας: Tι είναι αυτό το φαινόμενο που εμφανίστηκε τελευταία

Πρόσωπα 17.04.2026
Πώς τα social media και το YouTube έκαναν μια γενιά να πιστέψει ότι έχει φίλους

Ο άνθρωπος πίσω από το Ioannina Half Marathon: Ο Βασίλης Τζουμάκας μιλά για τον αγώνα που έγινε θεσμός

Πρόσωπα Χτες
Από μια ιδέα που ξεκίνησε στα Ιωάννινα, σε ένα από τα πιο δυνατά running events της Ελλάδας – 10 ερωτήσεις στον άνθρωπο που το δημιούργησε

Πικροδάφνη στα σχολεία: Eπικίνδυνο φυτό ή υπερβολικός πανικός;

Stories Χτες
Οι πικροδάφνες περιλαμβάνονται συχνά στα πιο δηλητηριώδη φυτά στον κόσμο και είναι πολύ κοινές στην Ελλάδα

Μπίτα Χεμάτι: Τι ξέρουμε και τι όχι για την καταδίκη που συζητά όλος ο κόσμος

Πρόσωπα Χτες
Η υπόθεση της κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Εχει η Βόρεια Κορέα πυρηνικά όπλα τελικά;

Stories Χτες
Η Βόρεια Κορέα ανεβάζει ταχύτητα στο πυρηνικό της πρόγραμμα