E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αίτηση για διορισμό ειδικού διαχειριστή στον ΔΟΛ από τις τράπεζες

Αν το αίτημα ικανοποιηθεί, θα ανοίξει ο δρόμος για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων

Δημοσίευση 2/2/2017 | 17:37

Αίτηση για διορισμό ειδικού διαχειριστή στον ΔΟΛ από τις τράπεζες

Το πρώτο βήμα για την τοποθέτηση ειδικού διαχειριστή από τις Τράπεζες στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη έγινε την Πέμπτη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκε η σχετική αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Αν το αίτημα των δανειστών ικανοποιηθεί, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του οργανισμού, μια διαδικασία που μπορεί να γίνει τμηματικά ή στο σύνολό της.

Η αίτηση θα συζητηθεί στις 3 Μαρτίου, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο αν θα παρασταθεί η πλευρά Ψυχάρη, η οποία θα πρέπει να αποδείξει ότι ο όμιλος δεν βρίσκεται σε οριστική παύση πληρωμών, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για να απορρίψει το δικαστήριο την αίτηση των τραπεζών για διορισμό ειδικού διαχειριστή.

Σημειώνεται ότι οι συνολικές απαιτήσεις των τραπεζών από τον ΔΟΛ αντιπροσωπεύουν το 74% του συνόλου, άρα πληρούνται και οι απαιτήσεις που θέτει ο νόμος (σ.σ. τουλάχιστον το 40%).

Ο ειδικός διαχειριστής προτείνεται από τους πιστωτές που υποβάλλουν την αίτηση, πληρώνεται από τους ίδιους και αναλαμβάνει την υποχρέωση, αφού διενεργήσει απογραφή του ενεργητικού της επιχείρησης, να προκηρύξει πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκποίησή του.

Αν από το προϊόν της εκποίησης εξοφλούνται οι πιστωτές, ο έλεγχος της εταιρείας με το εναπομείναν ενεργητικό επιστρέφει στους μετόχους της, διαφορετικά, με την ολοκλήρωση της ειδικής διαχείρισης, υποβάλλεται αίτηση πτώχευσης. Όλα αυτά θα τρέξουν με διαδικασίες εξπρές καθώς η ειδική διαχείριση πρέπει να ολοκληρώνεται, εκτός εξαιρέσεων, το αργότερο σε 12 μήνες.

Οι προϋποθέσεις για να κινηθεί η διαδικασία είναι οι εξής: Η επιχείρηση να βρίσκεται σε γενική και μόνιμη αδυναμία εκπλήρωσης χρηματικών υποχρεώσεων, ή να εμφανίζει για δύο συνεχόμενες χρήσεις αρνητικά ίδια κεφάλαια, ή καθαρή θέση χαμηλότερη του 1/10 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου (σ.σ. λόγος λύσης της εταιρείας, βάσει του άρθρου 48 του Ν. 2190).

Η αίτηση των πιστωτών θα πρέπει να συζητείται εντός διμήνου από την κατάθεσή της, ενώ η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου δεν υπόκειται σε τακτικά ή έκτακτα ένδικα μέσα, εκτός αν η ίδια προβλέπει κάτι διαφορετικό. Η απόφαση πρέπει να εκδοθεί εντός μηνός από τη συζήτηση της αίτησης. Αιτήσεις τριτανακοπής συζητούνται εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Brooklyn Beckham μπλόκαρε τους γονείς του στο Instagram: Τι συνέβη (πάλι)

Tabloid 30.12.2025
Η ιστορία πίσω από την ένταση στην οικογένεια

Μια Gen Z πριγκίπισσα: Ποια είναι η Πριγκίπισσα Leonor της Ισπανίας

Celebrity Stories 30.12.2025
Ένα σύγχρονο βασιλικό πρότυπο

Μπριζίτ Μπαρντό: Τι θα γίνει με την περιουσία της ‑ Πού θα ταφεί

Tabloid Χτες
Παρά τη διαχρονική της φήμη, η οικονομική της κατάσταση δεν αποτυπώνει μια «κολοσσιαία» περιουσία, καθώς η ίδια απέρριψε πολλές προσοδοφόρες προτάσεις μετά την αποχώρησή της από τον κινηματογράφο

Κηδεία Σύλβας Ακρίτα: Βαθιά θλίψη στην κηδεία της ‑ Ο Κώστας και ο Παύλος Αρζόγλου στο πλευρό της Έλενας Ακρίτα

Tabloid Χτες
Ποιοι έδωσαν το «παρών» στην κηδεία της μητέρας της Έλενας Ακρίτα

«Δεν κατέθεσε κανένα ποσό στον τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1», είπε ο Λιάγκας για τον Μαζωνάκη

TV Buzz Χτες
«Για να αποκατασταθεί η αλήθεια», πρόσθεσε ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1

Καινούργιου σε Συνατσάκη: «Γιατί το κάνεις τώρα που διανύω τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης μου;»

TV Buzz Χτες
Την δική της απάντηση θέλησε να δώσει η Κατερίνα Καινούργιου