E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πιο πρωτότυπη επιστολή χωρισμού προς το... Facebook

Μια γυναίκα απευθύνθηκε στο Facebook εξηγώντας γιατί κλείνει το λογαριασμό της

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/1/2017 | 21:03

Η πιο πρωτότυπη επιστολή χωρισμού προς το... Facebook

Την περίοδο που η δημοτικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι στα ύψη, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να «μοιραστούν» τη ζωή τους σ’ αυτά, μία γυναίκα από τις ΗΠΑ, έρχεται να εκφράσει τις σκέψεις της και τις ανησυχίες της για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, Facebook, μέσα από ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό γράμμα, το οποίο δημοσιεύτηκε στη Huffington θα σας προβληματίσει και θα σας ωθήσει στο να σκεφτείτε πολλά πράγματα.

Απολαύστε το!

Αγαπητό Facebook,

Δεν θα ζητήσω συγγνώμη, γιατί αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Σε χωρίζω.

Στην αρχή, ήσουν συναρπαστικό όπως κάθε καινούρια σχέση. Σε κάθε γωνιά, αποκάλυπτες μια νέα έκπληξη - ένα νέο φίλο, ένα ενδιαφέρον άρθρο, μία αστεία εικόνα. Προσέγγισα τη σχέση μας με προσοχή, μπαίνοντας σποραδικά. Μετά ήρθαν οι μακριές μέρες του χειμώνα και ανακάλυψα το Farmville. Και το Words With Friends. Με βοήθησες να μείνω σε επαφή με ανθρώπους όταν ήμουν μόνη σε μια νέα πόλη. Ήσουν αστείο, διασκεδαστικό και διορατικό.

Ήσουν σαν ένας μεγάλος αδελφός.
Με έβλεπες όταν παντρεύτηκα.
Όταν έκανα το πρώτο μου παιδί.
Και το δεύτερο παιδί μου.

Ήσουν εκεί για μένα κατά τη διάρκεια αυτών των τρομακτικών πρώτων ημερών της μητρότητας και με βοήθησες να μείνω συνδεδεμένη όταν ήμουν βέβαιη ότι δεν υπήρχε κανείς εκεί έξω. Μου επέτρεψες να μοιραστώ τις εικόνες και τις φωτογραφίες των πιο χαρούμενων και περήφανων στιγμών μας, ενώ τα μωρά μας μεγάλωναν, δίνοντας την ευκαιρία στην οικογένεια και στους φίλους να αναφωνήσουν για το πόσο έχουν μεγαλώσει.

Καθώς η τεχνολογία εξελισσόταν, δεν ήμουν υποχρεωμένη να μπαίνω αποκλειστικά από τον υπολογιστή. Τώρα πια μπορούσα να δω οτιδήποτε κάνει κάποιος από τους 750 πιο στενούς μου φίλους, ανά πάσα στιγμή! Στη σειρά μου στο μπακάλικο. Ταΐζοντας τα μωρά μου. Ανάμεσα σε δύο επεισόδια του "The Wire" ή όποιας άλλης σειράς βλέπαμε με τον σύζυγό μου.

Όμως η άμεση επικοινωνία και οι σχέσεις μου με φίλους άρχισαν να φθίνουν. Δεν ένοιωθα πια ότι έπρεπε να σηκώσω το τηλέφωνο και να τηλεφωνήσω στους περισσότερους για να δω τι κάνουν. Ήξερα τι κάνουν μέσα από τη δραστηριότητά τους στο Facebook. Ήσουν εξαιρετικό στο να μου θυμίζεις όλα τα ξεχωριστά γεγονότα, όπως μία επερχόμενη συναυλία ή τα γενέθλια φίλων. Τωρα πια μπορούσα να ευχηθώ μ’ ένα απλό "Happy Birthday, AMY!" στον τοίχο της, αντί να στείλω μια κάρτα ή ένα email.

Όταν έβρισκα ένα ενδιαφέρον άρθρο ή πετύχαινα μια ωράια φωτογραφία του παιδιού μου, τα μοιραζόμουν και παρακολουθούσα με ανυπομονησία καθώς μάζευαν like. Κάθε like ήταν και μια επιβεβαίωση ότι είχα ανεβάσει κάτι καλό. Κι ενώ δεν πόσταρα συχνά, η διαδικασία εξακολουθούσε να με εξιτάρει. Πάντα μου άρεσε να προσφέρω ευχαρίστηση, οπότε οι αναρτήσεις μου που μάζευαν πολλά like ήταν σαν μάζευαν και ενός είδους "κέρδους κοινωνικότητας". Μου προσέφερε ενθουσιασμό και έννοιωθα να με αγαπούν. Οι αναρτήσεις που δεν πήγαιναν καλά, δεν προσέφεραν απογοήτευση αλλά με έκαναν να αναρρωτιέμαι γιατί δεν άρεσαν στον κόσμο. Αναρρωτιόμουν εάν τις είχε δει κανείς.

Και ξαφνικά ήρθαν οι εκλογές. Και ενώ πάντα εκτιμούσα τον τρόπο που μου έφερνες γνώμες και απόψεις που δεν είχα ποτέ λάβει υπόψη, άρχισα να παρατηρώ κάτι καινούργιο. Έδωσες βήμα σε ένα νέο κίνημα και βοήθησες στην "κανονικοποίηση" των ψεμμάτων και των πλαστών ειδήσεων.

Καθώς οι εκλογές πλησίαζαν, "φίλοι" άρχισαν να τρολάρουν και να επιτίθονται ο ένας στον άλλο. Φαινόταν σαν κάποιος να μη μπορούσε να δημοσιεύσει ένα άρθρο υποστηρίζοντας τη μία "πλευρά" ή την άλλη, χωρίς να τη σχολιάσει η αντίπαλη πλευρά. Και τις περισσότερες φορές, δεν ήταν κάποιο ουσιαστικό σχόλιο, αλλά απλά κάποια λεγόμενα που είχαν "δανειστεί" από την προεκλογική εκστρατεία.

Facebook, εδώ και πολύ καιρό δεν αποτελείς πια διασκέδαση. Μου προκαλείς πολύ άγχος. Με κάνεις να νιώθω λυπημένη και απογοητευμένη. Η χώρα μας είναι διαιρεμένη, αλλά εσύ το μεγενθύνεις και ρίχνεις λάδι στη φωτιά. Και σε μια χώρα που είναι ήδη τόσο πολωμένη, δεν χρειάζεται να σπαταλάω το χρόνο μου - το χρόνο μου με την οικογένειά μου, το χρόνο της εργασίας μου, το χρόνο που θα μπορούσα να αφιερώσω σε ό,τι με κάνει καλύτερη – για να διαβάζω μια συνεχή ροή θυμού. Θέλω να περιβάλλομαι από ιδέες και πράγματα και με κάνουν καλύτερη. Δεν θέλω άλλο περιεχόμενο που να τροφοδοτεί τη δυσπιστία μου.

Επίσης, δεν θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο όπου η πληρφορία περικλείεται από στεγανά - όπου μου δείχνεις το είδος των ειδήσεων και των πληροφοριών που σου λένε οι αλγόριθμοι σου ότι θέλω να δω. Θέλω να ανακτήσω τον έλεγχο των ειδήσεων που βλέπω και να ορίσω τα μέσα ενημέρωσης που θεωρώ ότι είναι πιο έγκυρα. Θέλω να πάρω πίσω τις φιλίες μου. Θέλω να τηλεφωνήσω τους φίλους και την οικογένειά μου και να ακούσω τι συμβαίνει, και όχι μόνο αυτά που επιλέγουν να μοιραστούν μέσω του Facebook.

Ρυθμίσεις -> Ασφάλεια -> Απενεργοποίηση λογαριασμού.

Γιατί σε εγκαταλείπω;
Γιατί δεν σε βρίσκω πια χρήσιμο.

Αντίο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκνευρίστηκε ξανά η Καλλιμάνη στη σκηνή, έβρισε πελάτη που της πέταξε λουλούδια και νερό στο πρόσωπο

Tabloid 25.12.2025
Η τραγουδίστρια φανερά εκνευρισμένη ζήτησε εξηγήσεις από το συγκεκριμένο άτομο

Σοφία Φιλιππίδου: «Στήθηκα να δω τη σειρά που θα έπαιζα και ξαφνικά είδα μπροστά μου μία άλλη σειρά»

Tabloid 25.12.2025
Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για το παρασκήνιο μιας σειράς το 90’

Ένα μπαρ αφιέρωμένο στο «All I want for Christmas is you»

Tabloid 25.12.2025
Όταν η μαγεία της Mariah Carey γίνεται ποτό και η λάμψη των Χριστουγέννων γεμίζει το ποτήρι σου!

Η πανέμορφη ηθοποιός που έκανε χαμό στα 90s και παντρεύτηκε 4 φορές

Celebrity Stories 25.12.2025
Έγινε γνωστή μέσα από την ταινία Clueless

Γιώργος Καπουτζίδης: Η απάντησή του στο παράπονο του «πρωθυπουργού» του Παρά Πέντε

TV Buzz Χτες
Ο δημιουργός της εμβληματικής σειράς μίλησε ανοιχτά για την απομόνωση που βίωσε ο Δημήτρης Πετρόπουλος

«Μοιάζουν σαν να πηγαίνουν σε κηδεία»: Χαμός με τη χριστουγεννιάτικη φωτογραφία του Τραμπ με τη Μελάνια

Tabloid Χτες
Και οι δύο είναι ντυμένοι στα μαύρα και κοιτούν απευθείας τον φακό με απολύτως σοβαρό ύφος

Ρόμπι Γουίλιαμς: Έκανε έκπληξη σε 94χρονη φανατική θαυμάστρια του ‑ Δείτε βίντεο

Tabloid Χτες
«Έμεινα απόλυτα έκπληκτη. Πραγματικά έμεινα έκπληκτη. Τίποτα παρόμοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί», είπε ενθουσιασμένη η 94χρονη Νόρμα

Παρά Πέντε: Πώς είναι σήμερα ο εγγονός της Ζουμπουλίας ‑ Εμφανίστηκε στο reunion της σειράς

Tabloid Χτες
Στο επετειακό επεισόδιο για τα 20 χρόνια του σίριαλ εμφανίστηκε ο Μάνος Diego Ξενόπουλος, που έπαιζε στο σίριαλ όταν ήταν ανήλικος

Το νοσταλγικό βίντεο της Φίνος Φιλμ με ευχές για τα Χριστούγεννα ‑ «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»

Social Χτες
Χρόνια πολλά σε όλους, αναγράφεται στη λεζάντα της ανάρτησης της εταιρείας παραγωγής

Δάκρυσε η «Φρίντα» στο reunion του Παρά Πέντε για τον Γεράσιμο Μιχελή ‑ «Είναι τραγική ειρωνεία»

Tabloid Χτες
Την ώρα που ο Πατρίκιος Κωστής διηγούνταν τη σχέση τους και έτρεμε από συγκίνηση, κλαίγαμε όλοι από κάτω, πρόσθεσε η Μελίνα Κυριακοπούλου