E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξεκινάει σήμερα το φεστιβάλ The Island of Love στη Λέσβο

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Με την έκθεση «Τα Φτερά του Έρωτα» και την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2»

Δημοσίευση 1/2/2017 | 00:21

Ξεκινάει σήμερα το φεστιβάλ The Island of Love στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Ημερομηνία: 01/02/2017
ΦΕΒ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728


Η Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου είναι και η πρώτη ημέρα του νέου, μεγάλου πολιτιστικού φεστιβάλ της Λέσβου! Το ξεκίνημα μιας σειράς από περισσότερες από 20 εκδηλώσεις, που «απλώνονται» σε ένα 14ήμερο, σε διάφορα σημεία της Μυτιλήνης και καταπιάνονται με σχεδόν κάθε μορφής Τέχνη.

Η αρχή γίνεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης, στις 7 το απόγευμα, στα εγκαίνια της έκθεσης «Τα Φτερά του Έρωτα», όπου Λέσβιοι εικαστικοί εκθέτουν έργα τα οποία δημιούργησαν ειδικά για το φεστιβάλ The Island of Love. Μεταξύ άλλων, στην έκθεση συμμετέχουν οι Αργυρώ Μαυροπούλου – Καραγκίκα, Μάκης Αξιώτης, Ευδοξία Μουταφτσή, Βατώ Φραντζόγλου, Μαρία Γιαννίκου, Μαρία Καλλιπολίτη, Καίτη Μεσηνέζη, Λουκάς Λουκίδης, Μαρσέλα Κρουζ, Σύλβια Λαϊνά, Δημητρης Καραπιπέρης, Κώστα Μανιατόπουλος, Στρατής Αθηναίος, Δέσποινα Στεφανόγλου, Γεώργιος Μαρινέλλης, Φανή Αχειμάστου, Μιχαήλ Σιφναίος, Ανίκ Ντούνια, Καίτη Καρακόντη, Έλενα Βουδουρέλλη, Κωνσταντίνος Καριωτέλλης, Ειρήνη Κουτσομύτη, Amelia Dolgana, Δήμητρα Μουτζούρη, Θεοφάνης Τάκος, Μαγδαληνή Βασίλα, Γιώργος Κατσαρός, Μιχάλης Κολοκοτρώνης άλλα και ο 17χρονος ζωγράφος Faisal Khosduz, από το Ιράν, που φιλοξενείται στον ξενώνα «Πράξις».

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και το κοινό θα μπορεί να την επισκεφθεί τις καθημερινές από τις 11πμ έως τις 2μμ και από τις 6μμ έως τις 9μμ και τα Σαββατοκύριακα από τις 11πμ έως τις 2μμ.

Λίγη ώρα μετά τα εγκαίνια, στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια εξαιρετική παράσταση, που συνοδεύουν και διθυραμβικές κριτικές. Το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» αποτελεί μια διασκευή του πασίγνωστου έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από την ομάδα θεάτρου ΙΔΕΑ, και μετά από τρεις επιτυχημένες σεζόν στην Αθήνα και φεστιβάλ του εξωτερικού, έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο του φεστιβάλ The Island of Love!

Η παράσταση έχει τιμηθεί με 2 βραβεία από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Θ.Ο.Κ) και  κέρδισε το 1ο Βραβείο στο Διεθνές Festival de Teatro Clásico de Almagro της Ισπανίας. Συμμετείχε επίσης στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σαίξπηρ στη Σερβία, στο  Φεστιβάλ Folia '16, στην Πορτογαλία, στο Festival de Teatro Clasico MX στο Μεξικό καθώς και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Δύο ηθοποιοί παίζουν όλους τους ρόλους του έργου, με χιούμορ και συγκίνηση, σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα.

Μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό πάζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ. Με όπλο την αθωότητα και την υψηλή σωματική τους ενέργεια οι δυο performers ρίχνονται στην αρένα της σκηνής για να ανακαλύψουν από την αρχή τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικά γελοίο έρωτα όλων των εποχών.


ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, η Αθηνά Μουστάκα, και συμμετέχει ο Κώστας Γάκης, παίζοντας πιάνο, κιθάρα, κρουστά αλλά και "παρεμβαίνοντας" σε κρίσιμες στιγμές του έργου…

Εισιτήρια για την παράσταση μπορείτε να βρείτε στα σημεία προπώλησης (Μουσικό Καφενείο στην οδό Βερναρδάκη και Κομνηνάκη 1, όπως επίσης και από το Fisheye στην Επάνω Σκάλα, τα βιβλιοπωλεία “Χαρτί & Μολύβι” στην οδό Ηλία Βενέζη 11 και Book & Art στην οδό Κομνηνάκη 5 στη Μυτιλήνη και το βιβλιοπωλείο Madamadi στην πλατεία του Μανταμάδου) στις τιμές των 10 ευρώ (κανονικό) και 8 ευρώ (μειωμένο) ή στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης πριν την παράσταση στις τιμές των 13 ευρώ (κανονικό) και 10 ευρώ (μειωμένο). Επιπλέον, μέχρι και την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου το κοινό μπορεί να προμηθευτεί την ειδική κάρτα φεστιβάλ, με επιπλέον έκπτωση, με την οποία μπορεί να παρακολουθήσει όλες τις εκδηλώσεις, που απαιτούν εισιτήριο.


Σημειώνουμε, πως το φεστιβάλ The Island of Love διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική ομάδα ΙΔΕΑ, αποτελεί εθελοντική πρωτοβουλία, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λέσβου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Λέσβου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kapten album presentation @Thessaloniki ‑ Eightball Club

Μουσική Προχτές
New Date Added!

Super Stereo live στη Θεσσαλονίκη

Μουσική 11.12.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ12/12

Afterglow Party στην Αρχιτεκτονική Live Stage στο Γκάζι

Nightλάιφ 09.12.2025
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ27/128€

ALTERN 8 ‑ 35 years Anniversary Tour ‑ Plex

Μουσική 09.12.2025
Resident Dj’ s: Greg Staikos – Junior SP - Show Starts: 22:00 | Entrance fee: 15€

Το Red Xmas ξαναχτυπά στον παλμό της πόλης!

Nightλάιφ 09.12.2025
Οι εθελοντές του InfinityGreece σε περιμένουν για να διασκεδάσετε παρέα τα Χριστούγεννα με νέους από όλη την πόλη σε ένα πάρτι που δεν έχει προηγούμενο

Battle of the best 2025

Θέατρο+Χορός 05.12.2025
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ.14/12

The Meet Market Xmas Edition ‑ 10 μέρες Χριστουγέννων

Cityλάιφ 03.12.2025
ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥαπό 12/12 έως 21/12

Χριστούγεννα στην Παραμυθοχώρα: Μαγική Απόδραση στη Λουτρόπολη Πόζαρ!

Φεστιβάλ 02.12.2025
Το νέο θεματικό πάρκο Χριστουγέννων στην καρδιά της Βόρειας Ελλάδας, υπόσχεται να σας χαρίσει τις ωραιότερες γιορτινές αναμνήσεις!

Job Fair ELSA Greece

Cityλάιφ 01.12.2025
Ένα διήμερο Job Fair που φέρνει σε άμεση επαφή φοιτητές Νομικής με κορυφαίους νομικούς φορείς και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης

Το Χωριό του Αϊ Βασίλη στα Ιωάννινα

Φεστιβάλ 30.11.2025
12 Δεκεμβρίου 2025 – 4 Ιανουαρίου 2026

Franchise Summit & Expo: Κόμβος επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης

Cityλάιφ 26.11.2025
ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟαπό 03/04 έως 04/04

Super Stereo Live Ίλιον Plus

Μουσική 25.11.2025
ΙΛΙΟΝ PLUS05/12