E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προπηλακισμοί χρυσαυγιτών δημοτικό σχολείο στο Πέραμα όπου θα πάνε προσφυγόπουλα

Παρουσία του βουλευτή Γιάννη Λαγού

Δημοσίευση 17/1/2017 | 17:18

Προπηλακισμοί χρυσαυγιτών δημοτικό σχολείο στο Πέραμα όπου θα πάνε προσφυγόπουλα

Ένταση προκλήθηκε την Τρίτη στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος ύστερα από προπηλακισμούς που έκανε σε βάρος εκπαιδευτικών, σύμφωνα με καταγγελίες, ομάδα χρυσαυγιτών στην οποία συμμετείχε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί ήταν προγραμματισμένη σύσκεψη αρμοδίων φορέων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, του Δήμου Περάματος, του υπουργείου Παιδείας κ.ά., με στόχο να συζητηθεί το θέμα της εκπαίδευσης 25 προσφυγόπουλων που διαμένουν προσωρινά στον καταυλισμό στο Σχιστό.

Έξω από το σχολείο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20 χρυσαυγίτες μαζί με τον Ι. Λαγό (αποφυλακίστηκε μεταξύ άλλων με τον περιοριστικό όρο να μη συμμετέχει σε δημόσιες συναθροίσεις) σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ στον ίδιο χώρο βρισκόταν και μια ομάδα γονέων που επίσης ζητούσαν να μην πάνε τα προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολείο.

Στη συνέχεια οι γονείς που ήταν έξω από το σχολείο ζήτησαν να μπουν στον χώρο όπου γινόταν η σύσκεψη για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους. Τότε μαζί τους εισέβαλαν στο προαύλιο και οι χρυσαυγίτες με τον Ι. Λαγό προπηλακίζοντας -σύμφωνα με καταγγελίες- δύο δασκάλους και προκαλώντας επεισόδιο.

Αίσθηση προκαλεί και η καταγγελία αυτοπτών μαρτύρων ότι έξω από το σχολείο ήταν παρών ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της περιοχής ο οποίος δεν απέτρεψε την είσοδο των χρυσαυγιτών στον χώρο του σχολείου.

Η σύσκεψη τελικά ολοκληρώθηκε και αποφασίστηκε τις προσεχείς ημέρες να συμμετέχουν τα παιδιά των προσφύγων στα μαθήματα.

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με ανακοίνωσή του «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και τις απειλές που υπέστησαν η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, και μάλιστα παρουσία των μαθητών, από ομάδα χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό. Το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων. Η ομάδα των χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης».

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννης Παντής δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή εμφάνιση των χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα. Η υποχρέωση της Πολιτείας -που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας- να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων θα τηρηθεί αταλάντευτα. Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την υποχρέωση να θωρακίσει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες από παρεμβάσεις εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιους σκοπούς κι αν επιδιώκουν. Για τον λόγο αυτό δεν έχει δοθεί σε κανέναν εξωσχολικό άδεια εισόδου στα σχολεία. Τα φαινόμενα βίας και ρατσιστικών εκδηλώσεων δεν έχουν θέση στο σχολείο».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Σoκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική συμπλoκή

Ελλάδα 28.04.2024
Κοντά στη σύλληψη του δράστη η Αστυνομία

Πέθανε ο Κώστας Πάντζιος – Υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Ελλάδα 28.04.2024
Σε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία του πνοή

Χωρίς σούπερ μάρκετ για τρεις ημέρες ‑ Πότε κλείνουν

Ελλάδα 28.04.2024
Για τρεις ημέρες θα κατεβάσουν ρολά τα σούπερ μάρκετ τον επόμενο μήνα

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ετοιμάζει ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου!

Κόσμος 28.04.2024
Την πληροφορία μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Ειδικός κυβερνοασφάλειας προειδοποιεί: Μην googlάρετε ποτέ αυτές τις 6 φράσεις

Tech + Science 28.04.2024
Λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν ακριβά

Σάμος: Ένας vεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε vαυάγιο μεταναστών

Ελλάδα 28.04.2024
Η λέμβος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια

Ρίψη βόμβας μέσω drone σε επιχείρηση στην Κρήτη

Ελλάδα 28.04.2024
Αγνωστοι κατέβασαν με drone εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στην επιχείρηση με πυροκροτητή και χρονόμετρα

Εργαζόμενοι του «Αττικόν» κατά Καλλιάνου ‑ «Απαράδεκτες οι δηλώσεις του»

Ελλάδα 28.04.2024
Το σωματείο των εργαζομένων βάλλει κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας