E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ακινητοποιήθηκαν τέσσερα τρένα

Πολύωρο θρίλερ για τους επιβάτες

Δημοσίευση 11/1/2017 | 17:14

Ακινητοποιήθηκαν τέσσερα τρένα

Ντόμινο ακινητοποιήσεων αμαξοστοιχιών στο δίκτυο του ΟΣΕ προκάλεσε ο πολύωρος εγκλωβισμός ενός τρένου με 300 επιβάτες στο Δομοκό. Το συγκεκριμένο Intercity που έκανε δρομολόγιο προς την Αθήνα ακινητοποιήθηκε κοντά στο Δομοκό. Τελικά κινούμενο εξαιρετικά αργά σε τμήμα του δικτύου με μονή γραμμή, έφτασε στο Λιανοκλάδι λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα: Μέχρι να φτάσει, υποχρεωτικά τα υπόλοιπα τρένα που εκτελούσαν δρομολόγια στο δίκτυο παρέμεναν  ακινητοποιημένα μέχρι τη στιγμή που έφτασε το πρώτο στο Λιανοκλάδι. 

Αφού έμεινε εγκλωβισμένο με 300 επιβάτες  επί τρεις ώρες απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια δύο μηχανών που είχαν φτάσει στο σημείο από τον Παλαιοφάρσαλο. Αφού διήνυσε λίγα χιλιόμετρα με τις εφεδρικές μηχανές,  χάλασαν και οι δύο. Το τρένο,  ακινητοποιήθηκε για δεύτερη φορά. 

Οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ έδωσαν εντολή να κινηθεί τρίτη μηχανή προς το ακινητοποιημένο τρένο, που ξεκίνησε, αυτή τη φορά, από το Λιανοκλάδι. Μετά κόπων και βασάνων η μηχανή έφτασε το εγκλωβισμένο τρένο. 

Όμως, στο σημείο που εκινείτο η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία, η σιδηροδρομική γραμμή είναι μονή: Έχει ένα ρεύμα. Έτσι, το Intercity 52  έχει ακινητοποιηθεί στο Λιανοκλάδι, με άλλους 300 επιβάτες. Για να ξεκινούσε όμως, και πάλι το ταξίδι θα πρέπει να φτάσει στο Λιανοκλάδι το τρένο που είχε ακινητοποιηθεί στο Δομοκό! Το ίδιο ισχύει και για ένα ακόμη τρένο το Intercity 55  που έχει προορισμό την Αθήνα και είχε ακινητοποιηθεί στη Λάρισα. Περιπέτεια, όμως, περίμενε και τους επιβάτες του τρένου από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα, που ακινητοποιήθηκε στο Πλατύ Ημαθίας και τελικά επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη. Πλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, και τα άλλα τρία τρένα συνεχίζουν το ταξίδι τους. Η αγωνία για τους υπεύθυνους του σιδηροδρόμου είναι το πρώτο τρένο που παρουσίασε βλάβη και εγκλωβίστηκε να φθάσει στην Τιθορέα: Εκτιμάται ότι από κει και κάτω τα πράγματα θα είναι ευκολότερα. 

Τι είχε προηγηθεί

Απεγκλωβίστηκε τελικά λίγα λεπτά πριν από τις 3 το απόγευμα η αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους περίπου 300 επιβάτες που ταξίδευαν από την Αθήνα προς την Θεσσαλονίκη, και είχαν εγκλωβιστεί στο ύψος του Δομοκού, για περίπου 3 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Σκάι, η μηχανή του συρμού βραχυκύκλωσε και το τρένο ακινητοποιήθηκε. Το πρόβλημα όμως δημιουργήθηκε καθώς η μηχανή αντικατάστασης που έπρεπε να φτάσει στο σημείο από τον σταθμό των Παλαιοφαρσάλων δεν μπορούσε να κινηθεί στο δίκτυο, καθώς λόγω κακής συντήρησης, έχουν παγώσει τα «κλειδιά»!

Η αμαξοστοιχία ΙC 53 που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Αθήνα με 300 επιβάτες, συνεχίζει κανονικά πλέον το δρομολόγιο της αφού υπήρξε αντικατάσταση της μηχανής.

Όπως επισήμαναν στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι να έχουν παγώσει τα "κλειδιά", να υπάρχει συσσωρευμένο χιόνι στις γραμμές που δεν έχει καθαριστεί από τον ΟΣΕ και να υπάρχει και πτώση της τάσης στο ηλεκτροκίνητο δίκτυο.

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία προχωρά σήμερα και αύριο στη μείωση των δρομολογίων στο υπεραστικό δίκτυο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, καθώς και στη γραμμή του προαστιακού Λάρισας Θεσσαλονίκης.

Ντόμινο ακινητοποιήσεων αμαξοστοιχιών στο δίκτυο του ΟΣΕ προκάλεσε ο πολύωρος εγκλωβισμός ενός τρένου με 300 επιβάτες στο Δομοκό. Το συγκεκριμένο Intercity που έκανε δρομολόγιο προς την Αθήνα ακινητοποιήθηκε κοντά στο Δομοκό. Τελικά κινούμενο εξαιρετικά αργά σε τμήμα του δικτύου με μονή γραμμή, έφτασε στο Λιανοκλάδι λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα: Μέχρι να φτάσει, υποχρεωτικά τα υπόλοιπα τρένα που εκτελούσαν δρομολόγια στο δίκτυο παρέμεναν  ακινητοποιημένα μέχρι τη στιγμή που έφτασε το πρώτο στο Λιανοκλάδι. 

Αφού έμεινε εγκλωβισμένο με 300 επιβάτες  επί τρεις ώρες απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια δύο μηχανών που είχαν φτάσει στο σημείο από τον Παλαιοφάρσαλο. Αφού διήνυσε λίγα χιλιόμετρα με τις εφεδρικές μηχανές,  χάλασαν και οι δύο. Το τρένο,  ακινητοποιήθηκε για δεύτερη φορά. 

Οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ έδωσαν εντολή να κινηθεί τρίτη μηχανή προς το ακινητοποιημένο τρένο, που ξεκίνησε, αυτή τη φορά, από το Λιανοκλάδι. Μετά κόπων και βασάνων η μηχανή έφτασε το εγκλωβισμένο τρένο. 

Όμως, στο σημείο που εκινείτο η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία, η σιδηροδρομική γραμμή είναι μονή: Έχει ένα ρεύμα. Έτσι, το Intercity 52  έχει ακινητοποιηθεί στο Λιανοκλάδι, με άλλους 300 επιβάτες. Για να ξεκινούσε όμως, και πάλι το ταξίδι θα πρέπει να φτάσει στο Λιανοκλάδι το τρένο που είχε ακινητοποιηθεί στο Δομοκό! Το ίδιο ισχύει και για ένα ακόμη τρένο το Intercity 55  που έχει προορισμό την Αθήνα και είχε ακινητοποιηθεί στη Λάρισα. Περιπέτεια, όμως, περίμενε και τους επιβάτες του τρένου από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα, που ακινητοποιήθηκε στο Πλατύ Ημαθίας και τελικά επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη. Πλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, και τα άλλα τρία τρένα συνεχίζουν το ταξίδι τους. Η αγωνία για τους υπεύθυνους του σιδηροδρόμου είναι το πρώτο τρένο που παρουσίασε βλάβη και εγκλωβίστηκε να φθάσει στην Τιθορέα: Εκτιμάται ότι από κει και κάτω τα πράγματα θα είναι ευκολότερα. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πλησιάζει με άγριες διαθέσεις η κακοκαιρία Erminio ‑ Οι περιοχές που θα βρεθούν σε κόκκινο συναγερμό

Καιρός 31.03.2026
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τρίτη (31/3) στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις και τους κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους.

Ακίνητα: Τι αλλάζει με το νέο Μητρώο της ΑΑΔΕ – Ποιοι πρέπει να κάνουν διορθώσεις

Οικονομία 31.03.2026
Σε πλήρη λειτουργία τίθεται τις επόμενες ημέρες από την ΑΑΔΕ το νέο Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων

Επεισόδιο μεταξύ Ναν και Ντόρσεϊ που αποβλήθηκαν

Αθλητικά Νέα Χτες
Ενεπλάκη και ο Λεσόρ, με σκισμένη φανέλα ο γκαρντ του Ολυμπιακού

Καθηγήτρια έκανε σeξ με μαθητή, απολύθηκε και τον παρενοχλούσε μέχρι που μπήκε φυλακή

Κόσμος Χτες
«Ήταν πραγματικά περίεργο, την είδα μπροστά μου»

Γερμανία: 14χρονος μαχαιρώθηκε έξω από σχολείο στο Αμβούργο

Κόσμος Χτες
O ανήλικος τραυματίας μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση

Η επιστήμη απαντά εάν γίνεται να αναπαραχθούμε σε άλλους πλανήτες

Tech + Science Χτες
Σε συνθήκες μικροβαρύτητας, τα σπερματοζωάρια εξακολουθούν να κινούνται, απλώς δεν μπορούν να βρουν τον δρόμο τους

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ακυρη η καθαίρεση της Παρασκευής Τυχεροπούλου, δικαστήριο διατάσσει να επιστρέψει στη θέση της

Ελλάδα Χτες
Το Μονομελές Πρωτοδικείο ανέτρεψε την απόφαση της διοίκησης Μπαμπασίδη, έκρινε ότι η καθαίρεσή της ήταν παράνομη και καταχρηστική και διατάσσει την επανατοποθέτησή της στη θέση της Διευθύντριας Εσωτερικού Ελέγχου

Ακαθάριστα οικόπεδα: Ώρα μηδέν για τους ιδιοκτήτες ‑ Ποιοι εξαιρούνται, πόσο είναι το πρόστιμο

Ελλάδα Χτες
Ξεκινούν από 1η Απριλίου οι υποχρεωτικοί καθαρισμοί οικοπέδων, εν όψει αντιπυρικής περιόδου - Υποχρεωτικά η δήλωση καθαρισμού μέχρι και τις 15 Ιουνίου