E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποχωρεί η Minoan Lines από τις γραμμές της Αδριατικής μετά από 35 χρόνια

Η ιστορική εταιρία στρέφεται στις εγχώρια αγορά, διεκδικώντας νέες γραμμές

Δημοσίευση 10/1/2017 | 22:42

Αποχωρεί η Minoan Lines από τις γραμμές της Αδριατικής μετά από 35 χρόνια

Αλλαγές για τη Minoan Lines με στόχο να επικεντρωθεί στη διεκδίκηση νέων ακτοπλοϊκών γραμμών στην Ελλάδα. Έτσι η ιστορική εταιρία αποσύρεται μετά από 35 χρόνια από τις γραμμές της Αδριατικής. Πλέον θα λειτουργούν ως εκπρόσωποι πωλήσεων για το μητρικό όμιλο Grimaldi.

Ο ιταλικός όμιλος, που ελέγχει τις Μινωικές Γραμμές στην Ελλάδα, αποφάσισε να αποσύρει από τις διεθνείς γραμμές της Αδριατικής τη Minoan Lines, όπου η εταιρεία είχε παρουσία από το 1981. Έτσι τα δύο πλοία «Cruise Europa» και «Cruise Olympia» που εκτελούν τη γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Αγκόνα - Βενετία θα τα διαχειρίζεται πλέον η ναυτιλιακή εταιρεία Grimaldi Euromed SpA, θυγατρική του Grimaldi Group, αντί της Minoan Lines.

Οι Μινωικές θα διαχειρίζονται πλέον δύο πλοία («Knossos Palace» και «Festos Palace») στη γραμμή Πειραιάς - Ηράκλειο. Σημειώνουμε ότι η Minoan έχει στον στόλο της τέσσερα πλοία, τα «Festos Palace», «Knossos Palace», ενώ τα πλοία «Europa Palace» και «Olympia Palace» είναι ναυλωμένα στον όμιλο Grimaldi. Επίσης διαθέτει και το 48,4% της Hellenic Seaways.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Αντώνη Μανιαδάκη, διευθύνοντα σύμβουλο των Μινωικών, η εταιρεία «κατά τους τελευταίους μήνες, έχοντας εκτιμήσει τη μεταβολή των λειτουργικών συνθηκών, αποφάσισε να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και αναβάθμιση των ελληνικών θαλάσσιων "δρόμων"». Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η σημαντική μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, το άνοιγμα των βαλκάνιων αυτοκινητόδρομων αλλά και η αύξηση των τιμών των καυσίμων σε συνδυασμό με τη μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο κερδοφορίας με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση για να επικεντρωθούν οι Μινωικές στους ελληνικούς θαλάσσιους δρόμους.

Τονίζει επίσης ότι «στόχος των Μινωικών παραμένει η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Hellenic Seaways, όπου η εταιρεία μας κατέχει το 48,4%, σχεδιάζοντας επιπλέον την επέκτασή μας σε νέες γραμμές, μικρών και μεσαίων αποστάσεων, με τη δρομολόγηση νεότευκτων πλοίων με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών αντίστοιχων με εκείνες που προσφέρουμε στη γραμμή Ηράκλειο - Πειραιάς».

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Grimaldi έχει έδρα τη Νάπολη (Ιταλία), ελέγχει ένα στόλο με περισσότερα από 100 πλοία και απασχολεί περίπου 10.000 εργαζόμενους.

Στον επιβατικό τομέα, εκτός από τη Grimaldi Lines, ο Όμιλος ελέγχει τη Finnlines, που κατέχει ηγετική θέση στη Βαλτική Θάλασσα και τις Μινωικές Γραμμές στην Ελλάδα με έδρα το Ηράκλειο στην Κρήτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκιάθος: Μαθητές Γυμνασίου έκλεισαν ραντεβού να πλακωθούν στο ξύλο με θεατές τους… συμμαθητές τους

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Μαθητές Γυμνασίου στη Σκιάθο, έκλεισαν ραντεβού για να πλακωθούν στο ξύλο με θεατές τους ίδιους τους συμμαθητές τους.

Χαλκιδική: Κινδυνεύουν σπίτια σε γνωστή περιοχή – Έρχονται κυματοθραύστες 95 μέτρων

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Η διάβρωση ακτών θέτει σε κίνδυνο κατοικίες και δρόμους

Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτελωνιστών: Αποχωρεί η FedEx από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
H εταιρεία κλείνει το γραφείο εξυπηρέτησης ανεκτελώνιστων εμπορευμάτων

Έρχονται αλλαγές στα επιδόματα – Ποια κριτήρια θα τροποποιηθούν

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών φέρνει το Εθνικό Μητρώο Παροχών στο οποίο θα καταγράφονται οι ενισχύσεις που παίρνει κάθε πολίτης

Πανελλαδικές: Ποιοι μαθητές δικαιούνται το «δώρο» των 1.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Το πρόγραμμα επιβράβευσης

Κεφαλονιά: Τα τελευταία μηνύματα της Μυρτούς με τη μητέρα της – «Μαμά μου, σ`ευχαριστώ πολύ»

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση θανάτου της 19χρονης Μυρτούς

Συγκλονίζει ο πατέρας 16χρονης που έβαλε τέλος στη ζωή της: «Είχε ανάγκη να μιλήσει, να αισθανθεί καλά, να την αγκαλιάσουν»

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Ο πατέρας της Λυδίας τόνισε ότι η κόρη του όπως και πολλά παιδιά ζητούσε αποδοχή και δεχόταν bullying και απηύθυνει μήνυμα στήριξης στις οικογένειες

Κυψέλη: Ανδρας κλώτσησε μητέρα και παιδί ‑ Βίντεο‑ντοκουμέντο από την επίθεση

Ελλάδα Χτες
Ο άνδρας με καταγωγή από το Σουδάν, βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και κλώτσησε την 8χρονη

Ιωάννινα: Λύκος εμφανίστηκε στον ποδηλατόδρομο ενώ κυκλοφορούσε κόσμος

Ελλάδα Χτες
Ένας λύκος εμφανίστηκε στον παραλίμνιο πεζόδρομο των Ιωαννίνων χωρίς να δείχνει φόβο ή επιθετικότητα προς τους ανθρώπους

Συνελήφθη μετά από 30 χρόνια για τη δολοφονία τραγουδιστή – Πώς ξεγελούσε τις αρχές

Κόσμος Χτες
Ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως είχε συλληφθεί πολλές φορές, μέχρι να του περάσουν χειροπέδες για τελευταία φορά

Τέξας: Ψαράς «χτυπήθηκε» από κεραυνό και επέζησε ‑ «Ο πιο άτυχος τυχερός άνθρωπος που υπάρχει»

Κόσμος Χτες
Ο 19χρονος ψάρευε στις όχθες του ποταμού Angelina όταν «χτυπήθηκε» από κεραυνό