E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στην Γενεύη άυριο ο Αναστασιάδης για τις κρίσιμες συζητήσεις για το Κυπριακό

Θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί

Δημοσίευση 7/1/2017 | 18:05

Στην Γενεύη άυριο ο Αναστασιάδης για τις κρίσιμες συζητήσεις για το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί, αύριο το πρωί, για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό που θα αρχίσουν τη Δευτέρα στη Γενεύη. Αύριο στις 8 το βράδυ o κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί προκειμένου να καθορίσουν την ημερήσια διάταξη των συναντήσεων μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου.

Τον Κύπριο Πρόεδρο θα συνοδεύουν στη Γενεύη ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης και τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας που την αποτελούν η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, και οι Κύπρος Χρυσοστομίδης, Πόλυς Πολυβίου, Παναγιώτης Δημητρίου, Νίκος Κλεάνθους, Τουμάζος Τσιελεπής, Μάριος Ηλιάδης, ομάδα τεχνοκρατών.

Στη Γενεύη θα μεταβούν επίσης ηγέτες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην του ακροδεξιού ΕΛΑΜ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η παρουσία των μελών του Εθνικού Συμβουλίου στη Γενεύη δεν θα είναι συμβολική, αφού οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν συνεχή διαβούλευση με τον κ. Αναστασιάδη.

Στην κυπριακή αποστολή θα συμμετάσχουν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Εξάλλου, από έγκυρες πηγές έγινε γνωστό ότι την Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είναι καλός γνώστης του Κυπριακού.

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι ανεξάρτητα από το ποιος θα εκπροσωπεί την Τουρκία στη Γενεύη, το σημαντικό είναι να διαφανεί εάν η τουρκική πλευρά θα προσέλθει στη Διάσκεψη με διάθεση για εξεύρεση λύσης στο σημαντικό θέμα της ασφάλειας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα τα δεδομένα που θα προκύψουν στη Γενεύη.

«Μεταβαίνουμε στην Ελβετία με απόλυτη σοβαρότητα και με ξεκάθαρο στόχο, αλλά το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί πλήρως από τη στάση της Τουρκίας», είπε ο εκπρόσωπος.

Εξάλλου, επισήμανε ότι το περιεχόμενο της επιστολής Ακιντζί προς το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην οποία προβάλλει τη θέση ότι η συμφωνηθείσα σύνθεση της Διάσκεψης της Γενεύης θα είναι πενταμερής, διαψεύδεται από τις εξελίξεις και από την παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Διάσκεψη, στο ανώτερο επίπεδο.

Επανέλαβε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπείται στη Διάσκεψη, αφού είναι συμβαλλόμενο μέρος στις συνθήκες εγγυήσεως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Λευκός Πύργος το πρώτο ελληνικό μνημείο στους «Θησαυρούς της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Κληρονομιάς»

Ελλάδα Χτες
Με τη διάκριση για τον Λευκό Πύργο, επιβεβαιώνει η σχέση της Θεσσαλονίκης με την έβδομη τέχνη

Παναθηναϊκός, Αταμάν για Λεσόρ: «Θα αποφασίσει με την ομάδα τι θεραπεία ή χειρουργείο θα κάνει»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Εργκίν Αταμαν αποκάλυψε το ενδεχόμενο ο Ματίας Λεσόρ να χρειαστεί κι άλλο χειρουργείο

Παιδοψυχολόγοι μεταβαίνουν στα Βορίζια – «Τα παιδιά δεν πρέπει να κουβαλούν τη βεντέτα»

Ελλάδα Χτες
Στα Βορίζια αναμένεται να βρεθεί ειδική διεπιστημονική επιτροπή, με στόχο την ψυχολογική στήριξη των κατοίκων και κυρίως των παιδιών

Shutdown και πείνα στις ΗΠΑ: Σε καθεστώς αβεβαιότητας εκατομμύρια Αμερικανοί – «Πράσινο φως» στον Τραμπ να παγώσει τα κουπόνια τροφίμων

Κόσμος Χτες
Συνεχίζεται η δημοσιονομική παράλυση της χώρας - Πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν

Κυνική παραδοχή Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»

Κόσμος Χτες
Η Τζόρτζια Μελόνι δεν δίστασε να παραδεχθεί δημοσίως ότι με τη δεξιά στην κυβέρνηση φόρος στις μεγάλες περιουσίες δεν πρόκειται να επιβληθεί ποτέ

Τέμπη: Με τους συγγενείς των θυμάτων στα έδρανα η δίκη στις 3/3 – Απορρίφθηκε αίτημα του κράτους να αποβληθούν

Ελλάδα Χτες
Ένταση επικράτησε στη δίκη για τα Τέμπη και την αμαρτωλή σύμβαση 717 με κατηγορούμενους δύο ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας καθώς το Νομικό Συμβούλιο του κράτους βρέθηκε στα έδρανα της υπεράσπισης

Ηλεκτρονικό μπλόκο σε καπνό και αλκοόλ για ανηλίκους – Τι αλλάζει στα κέντρα ψυχαγωγίας

Ελλάδα Χτες
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η προστασία των παιδιών είναι ζήτημα ευθύνης και τεχνολογίας

Έφοδοι της ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής στην Αθήνα‑ Συνελήφθησαν 15 γυναίκες

Ελλάδα Χτες
Κινούνται οι διαδικασίες σφράγισης και επανασφράγισης των συγκεκριμένων οίκων ανοχής

«Με βασάνιζαν επτά φορές τη μέρα για 20 λεπτά»: Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε δύο χρόνια στη Γάζα

Κόσμος Χτες
«Μου έβαλαν πέτρες στα αφτιά και μου έκλεισαν τα μάτια για εβδομάδες» λέει ο 21χρονος Ρομ Μπρασλάβσκι που βίωσε ακραία ψυχολογική και σωματική κακοποίηση

Σοκ στην Πάτρα: Χειροπέδες σε 40χρονο εκπαιδευτικό για πορνογραφία ανηλίκων

Ελλάδα Χτες
Έδειξε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών του σε μαθήτρια