E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μουζάλας: Χρήματα αντί για συσσίτιο στους πρόσφυγες από τον Μάρτιο

Θα εξαιρούνται όσοι στεγάζονται στα νησιά

Δημοσίευση 2/1/2017 | 16:28

Μουζάλας: Χρήματα αντί για συσσίτιο στους πρόσφυγες από τον Μάρτιο

Από τον ερχόμενο Μάρτιο θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα για προσφορά χρημάτων στους πρόσφυγες, αντί για συσσίτιο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Το βοήθημα αφορά όλον τον προσφυγικό πληθυσμό που βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι θα εξαιρούνται όσοι στεγάζονται στα νησιά.

Σε ό,τι αφορά το ύψος του βοηθήματος, είπε πως το ποσό για μία οικογένεια προσφύγων θα είναι ένα ευρώ λιγότερο από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που αναλογεί σε μία ελληνική οικογένεια και αυτό για συμβολικούς λόγους. (υπενθυμίζουμε ότι το ΕΕΕ διαμορφώνεται στα 200 ευρώ το μήνα για μεμονωμένο άτομα και στα 300 ευρώ για ζευγάρι .Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο και στα 100 ευρώ για κάθε ενήλικο τέκνο).

Τόνισε ότι μετά τη συμφωνία με την ΕΕ, πρόσφυγες και μετανάστες καταγράφονται σε βάση δεδομένων και αυτή τη στιγμή προσεγγίζουν τους 50.000. Επέμεινε ότι εάν απομακρυνθούν οι πρόσφυγες από τα νησιά θα καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία.

Στόχος μας είναι, πρόσθεσε, να τους μοιράσουμε σε περισσότερα κέντρα τα όποια βρίσκονται υπό κατασκευή. Αναγνώρισε ότι έχει καθυστερήσει η δέσμευση για την απομάκρυνση από το Ελληνικό για τεχνικούς λόγους που αφορούν κυρίως στην κατασκευή εγκαταστάσεων και όπως είπε, δεν θα αναλάβει εκ νέου δέσμευση για το χρόνο, καθώς δεν υλοποιήθηκαν μέχρι τώρα όσες είχε αναλάβει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σύρος: Συνελήφθησαν δύο Σύροι για φωτογράφιση 8χρονων κοριτσιών

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Συναγερμός στην πλατεία Μιαούλη

Πέθανε ο δημοσιογράφος Θωμάς Μαρκόπουλος, τo «αντίο» της Δόμνας Μιχαηλίδου

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Ο 34χρονος έχασε τη ζωή του σε ξενοδοχείο στα Χανιά όπου εργαζόταν για τη φετινή τουριστική περίοδο

Youth Pass: Τέλος χρόνου ‑ Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ – Οι δικαιούχοι

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση υποβάλλεται άπαξ

Σκιάθος: Μαθητές Γυμνασίου έκλεισαν ραντεβού να πλακωθούν στο ξύλο με θεατές τους… συμμαθητές τους

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Μαθητές Γυμνασίου στη Σκιάθο, έκλεισαν ραντεβού για να πλακωθούν στο ξύλο με θεατές τους ίδιους τους συμμαθητές τους.

Χαλκιδική: Κινδυνεύουν σπίτια σε γνωστή περιοχή – Έρχονται κυματοθραύστες 95 μέτρων

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Η διάβρωση ακτών θέτει σε κίνδυνο κατοικίες και δρόμους

Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτελωνιστών: Αποχωρεί η FedEx από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ελλάδα 14.05.2026
H εταιρεία κλείνει το γραφείο εξυπηρέτησης ανεκτελώνιστων εμπορευμάτων

Έρχονται αλλαγές στα επιδόματα – Ποια κριτήρια θα τροποποιηθούν

Οικονομία 14.05.2026
Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών φέρνει το Εθνικό Μητρώο Παροχών στο οποίο θα καταγράφονται οι ενισχύσεις που παίρνει κάθε πολίτης