E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το πρώτο αυτόνομο όχημα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η BMW

Νέο κέντρο εξέλιξης εγκαινίασε η εταιρεία

Δημοσίευση 31/12/2016 | 18:57

Το πρώτο αυτόνομο όχημα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η BMW

Το BMW iNEXT προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το 2021, αυτοοδηγούμενο, ηλεκτρικό και πλήρως συνδεδεμένο. Θα ακολουθήσει μία ολόκληρη γκάμα οχημάτων με υψηλό επίπεδο αυτοματοποίησης από όλες τις μάρκες του Group, που εν όψει αυτού μεταφέρει την τεχνογνωσία του στη συνδεσιμότητα οχημάτων και την αυτοματοποιημένη οδήγηση σε ένα νέο campus στο Unterschleissheim κοντά στο Μόναχο.

Όταν ολοκληρωθεί η νέα εγκατάσταση, πάνω από 2.000 εργαζόμενοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στα επόμενα βήματα της πλήρως αυτοματοποιημένης οδήγησης από την ανάπτυξη λογισμικού μέχρι τις δοκιμές στο δρόμο.

«Ο δρόμος για την πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση είναι μία ευκαιρία στην έδρα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η απόφαση για την εξέλιξη και δοκιμή τέτοιων οχημάτων στην περιοχή του Μονάχου δείχνει πώς το BMW Group αλλά και ολόκληρη η περιοχή μπορούν να επωφεληθούν από τη νέα τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας», εξηγεί ο Klaus Fröhlich, στέλεχος της φίρμας.

Η ευελιξία ως βασική αρχή

Από τα μέσα του 2017, το εξειδικευμένο δυναμικό που αυτή τη στιγμή είναι κατανεμημένο σε διαφορετικές τοποθεσίες θα συγκεντρωθεί στο Unterschleissheim. «Για να μπορέσουμε να πετύχουμε, καθιερώνουμε νέες μορφές συνεργασίας υπό το "project i 2.0", με μικρές ομάδες ειδικών για ταχεία απόκριση και συνεργασία σε όλη την εταιρεία, καθώς και ένα υψηλό επίπεδο αρμοδιότητας στη λήψη αποφάσεων», εξηγεί ο Fröhlich.

Οι νέες δομές εργασίας θα χαρακτηρίζονται από ευέλικτες ομάδες σε μικρές αποστάσεις και -πάνω απ’ όλα- σύντομες διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Στο νέο campus, μηχανικοί λογισμικού θα μπορούν να δοκιμάζουν το λογισμικό που εξελίσσουν σε ένα πραγματικό αυτοκίνητο.

«Συνδυάζουμε τα πλεονεκτήματα μιας start-up εταιρίας, όπως είναι η ευελιξία και η ταχύτητα, με αυτά μιας αναγνωρισμένης εταιρίας, που διαθέτει ασφάλεια διαδικασιών και τεχνογνωσία βιομηχανοποίησης», προσθέτει ο υπεύθυνος εξέλιξης. Σύμφωνα με τον Fröhlich, «Το μελλοντικό κέντρο εξέλιξης αυτόνομης οδήγησης θα μας επιτρέψει να λανσάρουμε το iNEXT, το πρώτο αυτοοδηγούμενο μοντέλο της εταιρίας, στην αγορά το 2021». Το BMW Group στοχεύει να ξεκινήσει δοκιμές άκρως αυτοματοποιημένων οχημάτων σε αστικό περιβάλλον στο Μόναχο, από το 2017.

Αυτή τη στιγμή, το Group απασχολεί περίπου 600 άτομα στο τομέα της άκρως αυτοματοποιημένης οδήγησης. Η πλειοψηφία είναι μηχανικοί λογισμικού και ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.

«Εξακολουθούμε να έχουμε το δικό μας προγραμματισμό εδώ και είμαστε υπεύθυνοι για την υλοποίηση των δικών μας ιδεών», εξηγεί ο André Müller, μηχανικός στην ομάδα αυτόνομης οδήγησης. «Χρησιμοποιούμε τις τελευταίες τεχνολογίες, όπως ROS (Robot Operating System), και μπορούμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα γρήγορα και άμεσα στο όχημα. Είναι συναρπαστικό να εργάζεσαι σε ένα τόσο σημαντικό τομέα για το μέλλον».

Ο André Müller ανυπομονεί να υποδεχτεί νέους συναδέλφους. Με το campus του Unterschleissheim, το BMW Group συνεχίζει να επεκτείνει την εξέλιξη οχημάτων με υψηλό επίπεδο αυτοματοποίησης και αναζητά ειδικούς ΙΤ και μηχανικούς λογισμικού στους τομείς τεχνητής νοημοσύνης, μηχανικής μάθησης και ανάλυσης δεδομένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιαπωνία: Παίρνει θέση ο στρατός στην μάχη με τις... αρκούδες ‑ Περισσότερες από 100 επιθέσεις

Κόσμος 05.11.2025
Έχουν σημειωθεί περισσότερες από 100 επιθέσεις από αρκούδες που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε αριθμό ρεκόρ 12 ανθρώπων σε όλη την Ιαπωνία από τον Απρίλιο, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Με μαστίγωσαν παντού»: 38χρονη μιλά για την ομηρεία της στο Ιράκ

Κόσμος 05.11.2025
Αποκαλύπτει πώς γλίτωσε με κωδικοποιημένα μηνύματα σε βίντεο

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την πρώην σύζυγό του

Ελλάδα 05.11.2025
Eπειδή «υποπτευόταν ότι είχε σχέση με τον γιο της»

Λούβρο: Διάσημος Youtuber ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη ληστεία ‑ Η ύποπτη «κίνηση»

Κόσμος 05.11.2025
Youtuber του μοτοκρός βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη ληστεία στο Λούβρ.

Xάος στο opening του Shein στο Παρίσι: Ουρές πελατών, πλήθη διαδηλωτών

Κόσμος 05.11.2025
Αμφιλεγόμενα τα εγκαίνια της πολυεθνικής Shein στην Πόλη του Φωτός.

«Η Γερμανία είναι ο οίκος ανοχής της Ευρώπης», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής – Ζήτησε απαγόρευση της πορνείας

Κόσμος 05.11.2025
«Οι βίαιες επιθέσεις, η συντριπτική δύναμη των ανδρών και η έλλειψη συναίνεσης επιμένουν»

Βορίζια: Συνελήφθη ο γαμπρός του Φανούρη Καργάκη ‑Βρέθηκε καραμπίνα σε σπηλιά ιδιοκτησίας του

Ελλάδα 05.11.2025
Χειροπέδες στον γαμπρό του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, θύμα του μακελειού στα Βορίζια Ηρακλείου, πέρασαν πριν από λίγο οι αστυνομικές Αρχές

Αναστέλλεται η απεργία των ταξί – Κανονικά τα δρομολόγια από τις 6 το πρωί της Πέμπτης

Ελλάδα 05.11.2025
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απεργία αναστέλλεται καθώς ο κ. Κυρανάκης έδειξε διάθεση για συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς ταξί