Κουβέρτες από την Ειδομένη μεταμορφώνονται σε ρούχα για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες
Πωλούνται στη Θεσσαλονίκη και για την προσπάθεια ευθύνεται μια μη κερδοσκοπική εταιρία
Δημοσίευση 30/12/2016 | 22:06

Η ετικέτα στη μακριά γκρι ζακέτα, που κρέμεται έξω από το ξύλινο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι της "ΝΑΟΜΙ" πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, στη γιορτινή Αριστοτέλους, γράφει "Remember Idomeni". Η "ΝΑΟΜΙ" δεν είναι κάποια διάσημη σχεδιάστρια μόδας, αλλά το όνομα μιας μη κερδοσκοπικής εταιρίας που βοηθά τους πρόσφυγες και το ύφασμα της ζακέτας δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κομμάτι κουβέρτας· απ' αυτές που ζέσταιναν τις αμέτρητες νύχτες των χιλιάδων προσφύγων που πέρασαν από την Ειδομένη, προτού ο άτυπος αυτός καταυλισμός εκκενωθεί.
"Όταν εκκενώθηκε η Ειδομένη είδαμε ότι υπήρχαν πάρα πολλές κουβέρτες. Οι μεγάλες οργανώσεις δεν είχαν τα χρήματα για να τις καθαρίσουν και να τις επαναχρησιμοποιήσουν κι έτσι κάναμε εμείς αυτή τη διαδικασία και στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε το ύφασμα για να φτιάξουμε ζακέτες και παλτό, τα οποία χαρίζουμε στον κόσμο αντί μιας κάποιας δωρεάς, προκειμένου να καλυφθούν οι ιατρικές ανάγκες προσφύγων", εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δωροθέα Βακάλη, συντονίστρια της "ΝΑΟΜΙ".
Tα μέλη του οικουμενικού εργαστηρίου προσφύγων "ΝΑΟΜΙ" δραστηριοποιούνται από το 2011 στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο, για την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία και στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί και το εργαστήριό τους, στην οδό Πτολεμαίων, όπου φτιάχνονται με μεγάλη φροντίδα και μεράκι τα παλτό και οι ζακέτες από τις κουβέρτες της Ειδομένης, τσάντες από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, χειροποίητα κοσμήματα και διάφορα άλλα πράγματα.
Αυστραλία: Κατσαρίδες 200.000 δολαρίων – Έφοδος αποκάλυψε πάνω από 100.000 έντομα‑γίγαντες
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εγκαταστάσεις του Ιράν – Συναγερμός στο Μπαχρέιν και το Κουβέιτ
Καιρός Σάββατο: Αίθριος με άνοδο θερμοκρασίας έως 33 βαθμούς ‑ πού αναμένονται καταιγίδες
Βόλος: Τετραετής φυλάκιση για 53χρονο που επιχείρησε να βγάλει τα μάτια του αδερφού του
Σομαλία: Η Τουρκία έβαλε στο μάτι τα «χρυσά» αποθέματα ουρανίου
Νέοι οδηγοί και επικίνδυνες συμπεριφορές: Τι αποκαλύπτει νέα ευρωπαϊκή έρευνα για την Ελλάδα
Η Ουκρανία ζητάει συγγνώμη για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα
Τραγωδία στη Σαχάρα: 49 νεκροί από δίψα σε ακινητοποιημένο φορτηγό στο Νίγηρα
Τραγικό τέλος στις έρευνες για την 11χρονη Λιανά στη Γαλλία: Αναγνωρίστηκε η σορός της
Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κρήτη
LIVE Πολιτική Χτες






