LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε το γηραιότερο αρσενικό πάντα στον κόσμο

Ο Παν Παν ήταν 100 ετών σε ανθρώπινη κλίμακα

Δημοσίευση 28/12/2016 | 17:42

Πέθανε το γηραιότερο αρσενικό πάντα στον κόσμο

Το γηραιότερο αρσενικό πάντα στον κόσμο, ο Παν Παν πέθανε σήμερα σε ηλικία 31 ετών στην επαρχία Σιτσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας.

Οι αρχές διενεργούν εξετάσεις για να εντοπίσουν την αιτία του θανάτου του αν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε δεν θεωρούνται... ύποπτες.

«Ο Παν Παν ήταν 100 ετών σε ανθρώπινη κλίμακα αλλά είχε καρκίνο και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε τις τρεις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο Ταν Τσενγκμπίν, φύλακας στη βάση Ντουτζιάνγκγαν στον Κέντρο Συντήρησης και Έρευνας για Γιγάντια Πάντα. «Δεν είχε επαφή με το περιβάλλον».

Ο Παν Παν, το όνομα του οποίου σημαίνει «προσδοκία» στα κινεζικά, γεννήθηκε ελεύθερος το 1985 στην περιοχή Μπαοσίνγκ στην επαρχία Σιτσουάν αλλά βρισκόταν σε αιχμαλωσία από τους πρώτους μήνες της ζωής του.

Παρόλο που η αναπαραγωγή των πάντα είναι εξαιρετικά δύσκολη, ο Παν Παν είχε πάνω από 130 απογόνους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 25% του παγκόσμιου πληθυσμού πάντα που αναπαράχθηκε σε αιχμαλωσία.

Η ηλικία των πάντα φθάνει κατά μέσο όρο τα 20 χρόνια, αν και όσα βρίσκονται σε αιχμαλωσία ζουν περισσότερο.

Τα γιγάντια πάντα είναι από τα πλέον απειλούμενα είδη στον κόσμο. Σήμερα λιγότερα από 2.000 πάντα ζουν στην άγρια φύση κυρίως στις επαρχίες Σιτσουάν και Σαανσί.

Στα τέλη του 2013, στην Κίνα ζούσαν ελεύθερα 1.864 πάντα. Σύμφωνα με την Κρατική Διοίκηση Δασών, υπάρχουν επίσης 422 πάντα σε αιχμαλωσία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το «παιδί θαύμα» που εξαφανίστηκε στα 14 χρόνια του και δεν ακούστηκε ποτέ ξανά τίποτα γι΄ αυτό

Σήμερα
Κανείς δεν έχει ακούσει τίποτα γι` αυτόν από τότε που έφυγε από το σπίτι του στις 6 Απριλίου 1987

Οι ΗΠΑ μετρούν ήδη 130 μαζικούς πυροβολισμούς σε 3 μήνες. Πότε θα μάθουν από τα λάθη τους;

Σήμερα
Τα αιματηρά περιστατικά τείνουν να γίνουν φρικιαστική καθημερινότητα

Ο βιασμός κοπέλας που αποκάλυψε τη σκοτεινή πλευρά των site για ενηλίκους

Σήμερα
Ο αγώνας μιας κοπέλας που έριξε φως σε μια κόλαση που ζούσαν χιλιάδες θύματα

Η ακτιβίστρια που καταδικάστηκε επειδή έδωσε ένα χάπι άμβλωσης σε μια κοπέλα

Σήμερα
Η Abortion Dream Team είναι μια ομάδα για τα δικαιώματα των αμβλώσεων στην Πολωνία

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Σήμερα
Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Αυτό ήταν το χειρότερο βασανιστήριο: To σκέφτηκε ένας Ιταλός δικηγόρος

Χτες
Χρησιμοποίησε τη φαντασία του για πολύ κακό σκοπό

Είτε είσαι vegan είτε όχι, πρέπει να μάθεις για την Alvenia Fulton, γιατρό και επιχειρηματία

Χτες
Η Fulton είχε μια στήλη στο Defender, παρουσίαζε μια ραδιοφωνική εκπομπή για την υγιεινή διατροφή και έγραψε βιβλία για τη νηστεία και τη χορτοφαγία
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.