E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξεκληρίστηκε η διάσημη στρατιωτική χορωδία Αλεξάντροφ στο μοιραίο Τουπόλεφ

Θρήνος για το «τάγμα που τραγουδάει»

Δημοσίευση 25/12/2016 | 11:47

Ξεκληρίστηκε η διάσημη στρατιωτική χορωδία Αλεξάντροφ στο μοιραίο Τουπόλεφ

Με τραγικό τρόπο ξημέρωσε η σημερινή μέρα για πάνω από 60 μέλη μέλη της χορωδίας Αλεξάντροφ του ρωσικού στρατού, τα οποία επέβαιναν στη μοιραία πτήση του Τουπόλεφ που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η διάσημη χορωδία ταξίδευε με προορισμό μια ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία, με σκοπό να συμμετέχει σε χριστουγεννιάτικη συναυλία.

Οι πιθανότητες να υπάρχουν επιζώντες από την αεροπορική τραγωδία η οποία «χτύπησε» τη Ρωσία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή (μετά την πρόσφατη δολοφονία και του Πρέσβη της στην Άγκυρα) είναι ελάχιστες, ωστόσο στην καρδιά του ρωσικού λαού υπάρχει ακόμα η ελπίδα να έχουν επιβιώσει με θαυματουργό τρόπο τα μέλη του πολυαγαπημένου τους «τάγματος που τραγουδάει».

Η χορωδία ερμηνεύει το «Κατιούσα»

Η χορωδία Αλεξάντροφ είναι η επίσημη χορωδία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων η οποία ιδρύθηκε τη σοβιετική εποχή. Αποτελεί μέρος του ομώνυμου σχήματος, το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον μια μπάντα και ένα συγκρότημα χορευτών.

Το «τάγμα που τραγουδάει», όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, προσφέρει εδώ και δεκαετίες ψυχαγωγία σε στρατιωτικούς αλλά και άλλου είδους ακροατήρια σε κάθε γωνιά της Γης.

Το ρεπερτόριο των ταλαντούχων μελών της αποκλειστικά ανδρικής χορωδίας δεν περιορίζεται μόνο σε στρατιωτικά τραγούδια αλλά καλύπτει σχεδόν όλα τα είδη της μουσικής, από παραδοσιακά τραγούδια και θρησκευτικούς ύμνους μέχρι άριες τις όπερας και ποπ μουσική.

To διάσημο τραγούδι Καλίνκα


Το σχήμα Αλεξαντρόφ ιδρύθηκε το 1928 από τον Αλεξάντερ Βασίλιεφ Αλεξαντρόφ, τον συνθέτη που έγραψε τη μουσική του εθνικού ύμνου της Σοβιετικής Ενώσεως, ο οποίος το 2000 έγινε ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας (με νέους στίχους).

Με τα χρόνια, το σχήμα που βρέθηκε πολλές φορές κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή, εξελίχθηκε σε μια μεγάλη χορωδία, ορχήστρα και χορευτικό συγκρότημα που απαριθμεί εκατοντάδες μέλη. H φήμη του σχήματος δεν περιορίστηκε στη Ρωσία, αλλά επιβραβεύτηκε με πολλές διακρίσεις και στο εξωτερικό, κατακτώντας επάξια τον τίτλο του γνωστότερου μουσικοχορευτικού στρατιωτικού συγκροτήματος στον κόσμο.

Ανάμεσα στα πιο γνωστά τραγούδια της χορωδίας είναι το «Τραγούδι των βαρκάρηδων του Βόλγα», το «Καλίνκα» και το διάσημο «Κατιούσα», ένα φολκλορικό τραγούδι όπου η Κατιούσα αποχαιρετά τον αγαπημένο της, στον οποίο εύχεται να φυλάει την πατρίδα και η ίδια την αγάπη τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελληνικό άγημα παρήλασε στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, όπως το 1919 – Οι συγκινητικές φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η φετινή παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Marfin: Προφυλακιστέοι οι δύο 42χρονοι για την εμπρηστική επίθεση

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Οι δύο 42χρονοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη και κατασκευή ή κατοχή εκρηκτικών υλών.

Μουντιάλ 2026: Ο Σκαλόνι εκνευρίστηκε, ο Μέσι πειθάρχησε (Video)

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Η εντυπωσιακή στιγμή με τους παίκτες της Αργεντινής να τρέχουν στο πούλμαν μόλις ο προπονητής τους έκανε παρατήρηση για καθυστέρηση στην αναχώρηση της αποστολής – Μεταξύ αυτών και ο Λιονέλ Μέσι!

Στο σκοτάδι ξανά η Κούβα, τρίτο γενικό μπλακάουτ μέσα σε διάστημα εννέα ημερών

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Το μπλακ-άουτ άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους

Κατηγορούν τη Meta για απολύσεις μέσω AI: Στο στόχαστρο του αλγορίθμου έγκυες και εργαζόμενοι με αναπηρίες

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε ότι οι κατηγορίες στερούνται νομικής βάσης - Η εταιρεία φέτος ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να απολύσει το 10% εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σχεδόν 8.000 άτομα

Υπόθεση Marfin: Η 46χρονη έδωσε τη συγκατάθεσή της να εκδοθεί στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
H κατηγορούμενη πρόκειται να εκδοθεί στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες

Απόκοσμο σκηνικό στη Γαλλία: Η στιγμή που το «galerne» βυθίζει στο σκοτάδι παραλία εν μέσω καύσωνα, έτρεχαν να σωθούν οι λουόμενοι

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η θερμοκρασία έπεσε 12°C σε μισή ώρα - Κάθε μέρα οι λουόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο φαινόμενο

Κύπρος: Χειροπέδες σε 44χρονο που βίασε επανειλημμένα την πεθερά του ‑ Τι είπε στον εισαγγελέα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Υπό κράτηση 44χρονος στη Λεμεσό μετά από καταγγελία της πεθεράς του για σeξουαλική κακοποίηση και επαναλαμβανόμενη παρενόχληση.

Επίθεση σε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ στα Ζωνιανά: Έσπασαν το όχημα και άρπαξαν εξοπλισμό, «μας περικύκλωσαν με κατσούνες»

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Το συνεργείο είχε πάει στην περιοχή για να αντικαταστήσει μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας

«Κατά συρροή νύφη» για να παίζει στα καζίνο του Λας Βέγκας: Τουλάχιστον 14 γάμοι ‑ αστραπή

Κόσμος 14.07.2026
Σύμφωνα με την κατάθεσή της στην αστυνομία «θα μπορούσε να βγάλει έως και 20.000 δολάρια από έναν γάμο»