E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες: Κείμενα του Τσέχωφ και του Ντοστογιέφσκι στο Vault

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Από τους σπουδαστές των θεατρικών εργαστηρίων του Δημήτρη Καρατζιά

Δημοσίευση 22/12/2016 | 19:28

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες: Κείμενα του Τσέχωφ και του Ντοστογιέφσκι στο Vault
ΑΘΗΝΑ - Vault Theatre Plus
Μελενίκου 26 , Tηλέφωνο: 2103302348, 6932296229
Ημερομηνίες: από 26/12/2016 έως 11/1/2017
ΔΕΚ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ΙΑΝ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Επειδή οι παραστάσεις και οι θέσεις του θεάτρου είναι περιορισμένες οι κρατήσεις στο 2130356472 είναι απαραίτητες.


Το ντεπούτο τους στη σκηνή θα κάνουν οι σπουδαστές των θεατρικών εργαστηρίων του Δημήτρη Καρατζιά αυτά τα Χριστούγεννα στον Πολυχώρο Vault. Η παράσταση “Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες” είναι βασισμένη σε χριστουγεννιάτικα κείμενα του Τσέχωφ και του Ντοστογιέφσκι, και σε αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων, που περασαν τα Χριστούγεννα τους μακριά από τα σπίτια τους (στρατιώτες στην πρώτη γραμμή του μετώπου, νοσοκόμες στα χαρακώματα, παιδιά σε γκέτο, φυλακισμένοι σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, εξόριστοι, αποκλεισμένοι, κλπ). Μια παράσταση γεμάτη αφηγήσεις και περιγραφές, στην οποία εναλλάσσεται διαρκώς η συγκίνηση με το χιούμορ.

Δέκα παραστάσεις θα δοθούν στο σύνολο τους από τα 4 εργαστήρια, όπου τα έσοδα τους θα δοθούν στην «Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών με Νοητική Υστέρηση και συνοδές αναπηρίες (Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.)» και στην «Κιβωτός του Κόσμου».


Σκηνοθετική επιμέλεια / επιλογή κειμένων : Δημήτρης Καρατζιάς
Μουσική Σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης
Φωτισμοί: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Σκηνική επιμέλεια: Σίμος Παπαναστασόπουλος
Φωτογραφίες : Κατερίνα Πουλέα
Συνδετικά κείμενα: Βαγγέλης Μαλλιαρίδης


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016 & Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, στις 22:00 (τμήμα ερασιτεχνικό)

Αφηγούνται: Νίκος Βαρύτης, Μαρία Μεθενίτη, Δημήτρης Κανταρτζής, Ειρήνη Καραστρατή, Αναστασία Κορδατζή, Ρεγγίνα Ναούμ, Ελένη Νάντα Τούρτουλλη, Ανδρονίκη Τσορτανίδου, Νικολέττα Χρηστάκου, Σωσσάνα Χρονοπούλου
Αφηγητής παράστασης: Δημήτρης Καρατζιάς
Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, Τρίτη 3 Ιανουαρίου & Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 στις 20:00 (τμήμα επαγγελματικό)

Αφηγούνται: Ελένη Αλεξανδροπούλου, Ντέμη Αντωνοπούλου, Δέσποινα Αποστολίδου, Δώρα Γιαννακοπούλου, Βάσω Γρέντζελου, Χρήστος Καλμαντής, Γιάννης Καραμπέκιος, Μαρία Κατσαρού, Μαρίνα Κυριλλοπούλου, Κωνσταντίνος Μητροβγένης, Σοφία Ρούσου, Νίκη Πολύζου, Τία Σκλάβου, Ποπέτα Σούκου, Ευθύμης Τζώρας, Αναστασία Τσώμου, Μαρία Φραγκάτου, Σεμίνα Χριστοδούλου
Αφηγητής παράστασης: Δημήτρης Καρατζιάς
Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)


Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, Τρίτη 3 Ιανουαρίου & Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 στις 21:30 (τμήμα ερασιτεχνικό)

Αφηγούνται: Ευαγγελία Βήχα, Δημήτρης Δερματάς, Διονύσης θεοδοσίου, Αχιλλέας Κοντοβάϊος, Ναταλία Κουλουμπή, Νάνσυ Μπρίνια, Μαρία Νικολάου, Αναστασία Πετροπούλου, Κατερίνα Πουλέα, Βάσια Σταμάτη, Βασιλική Σφήκα, Μαρία Σωτηριάδου, Τόνια Τσαλαπατάνη, Μάγδα Τσεμπέρη,  Όλγα Τσοχαντάρη, Νάντια Χατζηχρίστου
Αφηγητής παράστασης: Βαγγέλης Μαλλιαρίδης
Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 & Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 στις 19:00 (τμήμα ερασιτεχνικό)

Αφηγούνται: Μαρία Αθανασοπούλου, Κώστας Αλιπράντης, Παναγιώτης Αυχούδιας, Ταρσίτσα Γάτου, Νεφέλη Δημητροπούλου, Ξένια Δρίβα, Ιωάννης Κοσμόγιαννης, Λία Μπάρμπα, Βανέσσα Μυγιάκη, Νάνσυ Πλαβούκου, Αγάθη Σκαρπαθιώτη
Αφηγητής παράστασης: Δημήτρης Καρατζιάς
Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)



ΘΕΑΤΡΙΚA ΕΡΓΑΣΤΗΡΙA ΣΤΟ VAULT

Διπλό θεατρικό εργαστήριο, για ερασιτέχνες αλλά και για νέους ηθοποιούς (με στόχο τη δημιουργία θεατρικής ομάδας) λειτουργεί όλη τη σεζόν στον Πολυχώρο Vault με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζιά. Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά και απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν.  

Κόστος Εργαστηρίων: 40 ευρώ το μήνα (ένα πεντάωρο την εβδομάδα)
Μαθήματα : Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:00 – 23:00
                    Κάθε Σάββατο & Κυριακή 12:00 – 17:00
Πληροφορίες, εγγραφές στο 2130356472

 
Τι είναι το «Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.» και ποιες οι δράσεις του:

Το 1960 ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών με Νοητική Υστέρηση και συνοδές αναπηρίες (Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.). Λειτουργεί τρεις μονάδες στην Αττική (Χαλάνδρι, Άνοιξη, Γαλάτσι) και από το 2013 μία Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) στο Χαλάνδρι. Είναι φιλανθρωπικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και οι οικονομικοί πόροι της προέρχονται από την Περιφέρεια, τα ασφαλιστικά ταμεία, προγράμματα ΕΣΠΑ, δωρεές μελών και φίλων.

Τα Κέντρα Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας και τα προστατευμένα εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικα άτομα με νοητική υστέρηση και προσφέρουν εκπαίδευση, υποστήριξη, βελτίωση των σωματικών και ψυχικών λειτουργιών, κοινωνική αποκατάσταση, ενημέρωση και βοήθεια στις οικογένειες με σεβασμό και αξιοπρέπεια στην ατομική ζωή των ωφελούμενων.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν κανόνες ατομικής υγιεινής και εκμάθηση των βασικών αναγκών των ατόμων, ειδική αγωγή, δημιουργική απασχόληση, χειροτεχνία, παρασκευή ειδών ζαχαροπλαστικής, εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, κηπουρική, ξυλουργικές κατασκευές, υφαντική, μαθήματα νοητικής ενδυνάμωσης, φυσικής αγωγής και μουσικοθεραπείας.        

Επιπλέον, περιλαμβάνουν εβδομαδιαίες επισκέψεις στις δομές του Δήμου μας, συμμετοχή σε τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε μουσεία, εκδρομές, αθλοπαιδίες κλπ.

Στόχοι είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ωφελούμενων, η ενίσχυση της αυτονομίας τους και η ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία.

Πληροφορίες:
Κεντρικά γραφεία: Λεωφ. Πεντέλης 92, Χαλάνδρι
Τηλ. 210 6814125, Fax 210 6846843, e-mail [email protected], www.pegkap.gr

Τι είναι η «Κιβωτός του Κόσμου» και ποιες οι δράσεις της:

Η «Κιβωτός του Κόσμου», είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς. Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας, παιδιά που βίωναν καθημερινά την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Κιβωτός διαθέτει Σπίτια Φιλοξενίας Παιδιών στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή Ηπείρου, στη Χίο και στο Βόλο, όπου φιλοξενούνται 180 παιδιά συνολικά.
Στο Κέντρο Μέριμνας και Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού στην Αθήνα καθημερινά σιτίζονται 500 παιδιά, και καλύπτονται οι ανάγκες τους (και των οικογένειών τους) σε σίτιση, ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη κλπ.

Λειτουργούμε Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο που εξυπηρετεί 200 οικογένειες διαφορετικές από αυτές που μετέχουν στο Ημερήσιο Πρόγραμμά μας.
Λειτουργούμε το Πρόγραμμα «Στέγη για τη Μητέρα και το Παιδί», όπου άστεγες και άπορες μητέρες ενισχύονται κάθε μήνα με οικονομικά βοηθήματα για να πληρώνουν το ενοίκιό τους και να κρατούν το σπιτικό τους.

Πληροφορίες:
Ζηνοδώρου 3 & Καλλικλέους, 10442 Κολωνός – Αθήνα
Τηλ. & Fax 210.5141935, Τηλ. 210 5141953
http://www.kivotostoukosmou.org
https://www.facebook.com/kivotostoukosmougr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Neworld w/ Argy & Artbat

Μουσική 27.05.2026
Παρασκευή 3 Ιουλίου – Θέατρο Πέτρας

Το Athens Pride 2026 παρουσιάζει την εγκατάσταση «Ανώνυμες Φωνές»

LGBTQI+ 27.05.2026
Το Athens Pride 2026 σας προσκαλεί με χαρά στην παρουσίαση του έργου «Ανώνυμες Φωνές», μιας συμμετοχικής ψηφιακής εγκατάστασης που λειτουργεί ως ζωντανό αρχείο συλλογικής εμπειρίας

Το Athens Pride 2026 παρουσιάζει την performance «heteroEXιλέωcis»

LGBTQI+ 27.05.2026
Το δεύτερο και τελευταίο Ψυχοσάββατο του έτους, αηδόνια και καρακάξες της αθηναϊκής ΛΟΑΤΚΙ+ σκηνής ενώνουν δυνάμεις και αδυναμίες σε μια βραδιά εξιλέωσης του queer νταλκά

Το Athens Pride 2026 παρουσιάζει το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Diversidad»

LGBTQI+ 27.05.2026
Το Athens Pride 2026 σας προσκαλεί με χαρά στο ετήσιο αφιέρωμα «Diversidad», το οποίο αποτελεί το τμήμα ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA με LGBTQI+ θεματολογία

Το Athens Pride 2026 παρουσιάζει τη διαδραστική performance «Hymen» στις 27/05 στο Ρομάντσο

LGBTQI+ 27.05.2026
Το Athens Pride 2026 σας προσκαλεί με χαρά στη διαδραστική performance-ντοκουμέντο «Hymen», που θα παρουσιαστεί στις 27 Μαΐου στο Ρομάντσο

Zagori Mountain Running 2026

Φεστιβάλ 27.05.2026
17, 18 & 19 Ιουλίου

Mahmut Orhan – Dino Mfu έρχονται στο Bolivar Beach Club

Μουσική 27.05.2026
BOLIVAR BEACH BAR30/05

ZAMNA x PRIMER: Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα

Φεστιβάλ 25.05.2026
Axwell, MRAK, Armand Van Helden και 4 ακόμη διεθνείς artists στην πρώτη φάση ανακοινώσεων του ZAMNA x PRIMER

12ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Φεστιβάλ 25.05.2026
Σάββατο & Κυριακή 25 – 28 Ιουνίου 2026: 2 μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου

The Meet Market #JazzEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Cityλάιφ 22.05.2026
Το The Meet Market επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ και συναντά το επετειακό Athens Jazz, που φέτος γιορτάζει 25 χρόνια παρουσίας!

Athens Pride 2026: Η παράσταση «Σταθμός Ω» ανοίγει τη συζήτηση για την ομοφοβία και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Φεστιβάλ 20.05.2026
Το Εθνικό Θέατρο φιλοξενεί ένα σύγχρονο ελληνικό έργο για την απώλεια, τη βία και τη διαφορετικότητα - με ανοιχτή συζήτηση μετά την παράσταση