E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρεμιέρα την 1η Ιανουαρίου για τον νέο φόρο 6,2% σε λογαριασμούς σταθερών τηλεφώνων και internet

Διαβάστε τι προβλέπει η σχετική εγκύκλιος

Δημοσίευση 20/12/2016 | 22:07

Πρεμιέρα την 1η Ιανουαρίου για τον νέο φόρο 6,2% σε λογαριασμούς σταθερών τηλεφώνων και internet

Λίγο πριν ξεκινήσει η εφαρμογή ενός ακόμα μνημονιακού μέτρου, εκδόθηκε και η απαραίτητη εγκύκλιος που περιλαμβάνει τις λεπτομέρειες για την επιβολή του τέλους στις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου.

Σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, τα λογιστήρια των εταιριών παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών που εκδίδουν τους μηνιαίους λογαριασμούς, θα έχουν την ευθύνη για να επιβάλουν σε όλους τους πελάτες τους  το Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλεφωνίας.

Η εγκύκλιος (ΠΟΛ 1184/2016) προβλέπει ότι το τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας ύψους 5%, όπως ψηφίστηκε με τον ν.4389 πριν 6 μήνες, επιβαρύνεται με ΦΠΑ 24% και φτάνει τελικά έτσι στο 6,2% επί του λογαριασμού που πληρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το τέλος δεν είναι κλιμακωτό με βάση το ύψος του λογαριασμού, αλλά αναλογικό και βαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.

Το τέλος αυτό επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας, είτε αν παρέχεται μόνον υπηρεσία φωνής, είτε και ευρυζωνικής πρόσβασης (internet). Υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Εάν ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες, επιβάλλονται τόσα τέλη όσα και οι μήνες.

Το τέλος θα εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και θα το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού.

Οι αυξήσεις επιλαμβάνονται  στους λογαριασμούς που εκδίδονται από 1.1.2017 και μετά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατάρ – Ελβετία 1‑1: Την τιμώρησε στο 95′ και πήρε ιστορικό βαθμό

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Ο Εμπολό πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς

Βραζιλία – Μαρόκο 1‑1: Ο Βινίσιους έσωσε τη σελεσάο από πατατράκ στην πρεμιέρα

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Η ομάδα του Αντσελότι διατήρησε ένα εντυπωσιακό στατιστικό που τη θέλει να μην χάνει σε πρεμιέρα Μουντιάλ από το 1934

Αϊτή – Σκωτία 0‑1: Ο ΜακΓκιν στέλνει τους highlanders στην κορυφή του ομίλου

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Αναλυτική βαθμολογία του 3ου ομίλου

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride

E-Daily 1.Hero Χτες
Είκονες από τη μαζική προσέλευση του κόσμου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89‑85: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Πειραιώτες, «λύγισαν» τους πράσινους στον πέμπτο τελικό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ και Βεζένκοφ υπέγραψαν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Σάμος: «Καζάνι που βράζει» για 300 νέους λαθρομετανάστες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τοπικοί φορείς κατά Πλεύρη

Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός 45χρονος τουρίστας έπειτα από πτώση σε δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στελέχη του Λιμενικού

Μωβ μέδουσες: Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσουν

E-Daily 3.Left Χτες
Πώς μπορείτε να προστατευθείτε από τις μωβ μέδουσες

Τρεις νεκρές αρκούδες σε ένα 24ωρο σε Φλώρινα και Κοζάνη: Οι δύο φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο

Ελλάδα Χτες
Ο θάνατος του άλλου ζώου φέρεται να προήλθε από κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος