LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρεμιέρα την 1η Ιανουαρίου για τον νέο φόρο 6,2% σε λογαριασμούς σταθερών τηλεφώνων και internet

Διαβάστε τι προβλέπει η σχετική εγκύκλιος

Δημοσίευση 20/12/2016 | 22:07

Πρεμιέρα την 1η Ιανουαρίου για τον νέο φόρο 6,2% σε λογαριασμούς σταθερών τηλεφώνων και internet

Λίγο πριν ξεκινήσει η εφαρμογή ενός ακόμα μνημονιακού μέτρου, εκδόθηκε και η απαραίτητη εγκύκλιος που περιλαμβάνει τις λεπτομέρειες για την επιβολή του τέλους στις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου.

Σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, τα λογιστήρια των εταιριών παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών που εκδίδουν τους μηνιαίους λογαριασμούς, θα έχουν την ευθύνη για να επιβάλουν σε όλους τους πελάτες τους  το Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλεφωνίας.

Η εγκύκλιος (ΠΟΛ 1184/2016) προβλέπει ότι το τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας ύψους 5%, όπως ψηφίστηκε με τον ν.4389 πριν 6 μήνες, επιβαρύνεται με ΦΠΑ 24% και φτάνει τελικά έτσι στο 6,2% επί του λογαριασμού που πληρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το τέλος δεν είναι κλιμακωτό με βάση το ύψος του λογαριασμού, αλλά αναλογικό και βαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.

Το τέλος αυτό επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας, είτε αν παρέχεται μόνον υπηρεσία φωνής, είτε και ευρυζωνικής πρόσβασης (internet). Υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Εάν ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες, επιβάλλονται τόσα τέλη όσα και οι μήνες.

Το τέλος θα εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και θα το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού.

Οι αυξήσεις επιλαμβάνονται  στους λογαριασμούς που εκδίδονται από 1.1.2017 και μετά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πειραιάς: Η στιγμή που οι δύο ναυτικοί πέφτουν στη θάλασσα ενώ κάνουν εργασίες πάνω σε πλοίο

Ελλάδα Χτες
«Για λίγα μέτρα δεν πέσαμε στο τσιμέντο, θα είχαμε σκοτωθεί»

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Κασσελάκη

Πολιτική Χτες
Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Κακοκαιρία Elias: Εικόνες «Αποκάλυψης» στην Εύβοια

Ελλάδα Χτες
Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους

Ζευγάρι Βέλγων τουριστών κρατείται στην Τουρκία για λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων

Κόσμος Χτες
Βρήκαν στις βαλίτσες τρία πέτρινα θραύσματα, που πήραν από τη Τουρκία ως σουβενίρ

Γερμανία: Απαγορεύτηκε η λειτουργία νεοναζιστικής ομάδας που είχε στόχο παιδιά και νέους

Κόσμος Χτες
H ομάδα έδινε στα μέλη της οδηγίες για την επιλογή συντρόφων

Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε κινηματογραφικό πλατό

Πολιτισμός Χτες
Συνάντηση Έλενας Ράπτη με στελέχη του Χόλιγουντ για γυρίσματα ταινιών στην Ελλάδα

Τραγωδία στην Κυψέλη: Νεκρός βρέθηκε ο 25χρονος που αγνοούνταν για μια εβδομάδα

Ελλάδα Χτες
Ο Ευάγγελος Πατέστας είχε εξαφανιστεί στις 20 Σεπτεμβρίου από την περιοχή της Κυψέλης