E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Oι καλύτεροι κουραμπιέδες που φτιάξατε ποτέ

Από τα χεράκια της Melisoula, για το E-Daily

Δημοσίευση 20/12/2016 | 00:22

Oι καλύτεροι κουραμπιέδες που φτιάξατε ποτέ

Μπείτε στην κουζίνα, σηκώστε μανίκια, και φτιάξτε τους αγαπημένους μας κουραμπιέδες με την καλύτερη συνταγή που υπάρχει!

Υλικά

-800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-500 γρ. φρέσκο βούτυρο πρόβειο ή αγελαδινό
-180 γρ. ζάχαρη άχνη
-2 βανίλιες
-150 γρ. ανάλατα αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα )
-ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βγάζουμε 1-2 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει. Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μειγμα και εν συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλα τα υλικά μας.

Προσθέτουμε τις βανίλιες και σταδιακά το αλεύρι μας. Έχουμε δημιουργήσει τώρα μια μαλακιά και λιπαρή ζύμη πολύ εύπλαστη πού δεν κολλάει στα χέρια. Κόβουμε μπαλάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και στο κάθε ένα φυτεύουμε από 2 ολόκληρα αμύγδαλα και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην δεύτερη από κάτω θέση σε αντιστάσεις και στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου σας μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Αφαιρώντας το ταψί από τον φούρνο θα δούμε ότι οι κουραμπιέδες μας είναι κάπως μαλακοί λόγω του βουτύρου και γι αυτό τούς αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες περίπου έτσι ώστε να στερεοποιηθούν. Σε ένα στραγγιστήρι βάζουμε την ποσότητα της άχνης ζάχαρης που επιθυμούμε και με κινήσεις δεξιά-αριστερά τούς πασπαλίζουμε μέχρι να ασπρίσουν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Nude αποχρώσεις για τα νύχια, που ταιριάζουν τέλεια σε όλα τα δέρματα

Body+Mind 09.09.2024
Iδανικά για την μετάβαση του Σεπτεμβρίου

Οι 8 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να ανακαλύψεις τις βαθύτερες επιθυμίες σου

Body+Mind 09.09.2024
Μην περιμένεις να μάθεις από τους άλλους για εσένα, γιατί η αλήθεια βρίσκεται πάντα μέσα μας!

Τι είναι τα στικάκια νικοτίνης και πότε είναι επικίνδυνα

Body+Mind 09.09.2024
Γιατί είναι διαδεδομένα ανάμεσα στους νέους

Τα τρία ψάρια που πρέπει να σταματήσετε να τρώτε

Food Χτες
Μπορεί τα ψάρια να έχουν μεγάλη διατροφική αξία, αλλά υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις

Ερευνητές αποκάλυψαν: Τι όνειρα βλέπουν τα σκυλιά;

Pets Χτες
Μάθε τι βλέπει ο σκύλος σου στον ύπνο του

Τι να προσθέσεις στη διατροφή σου, αν θες να χάσεις βάρος

Body+Mind Χτες
Νέα έρευνα αποθεώνει αυτήν την ευεργετική τροφή

Γιατί και πώς εμφανίζεται η ψαλίδα στα μαλλιά μας

Body+Mind Χτες
Η απλή μέθοδος για να την προλάβεις

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις Χτες
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Μπορεί τελικά η διατροφή να σου προκαλέσει ακμή;

Body+Mind Προχτές
Αν και η διατροφή δεν είναι η μοναδική αιτία της ακμής, οι επιλογές που κάνουμε μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση του δέρματός μας.

Μια βιβλιοθήκη μέσα στο δάσος, σε υψόμετρο 1300 μέτρων

Ταξίδια Προχτές
Η Biblioteca del Lupo δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλιοπωλείο