E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παιδεραστής ηλικίας 101 ετών έγινε ο γηραιότερος κατάδικος στη Βρετανία

Κακοποίησε κορίτσια ηλικίας 4 έως 13 ετών και τον αδερφό τους

Δημοσίευση 17/12/2016 | 10:10

Παιδεραστής ηλικίας 101 ετών έγινε ο γηραιότερος κατάδικος στη Βρετανία

Ένας άνδρας ηλικίας 101 ετών έγινε ο γηραιότερος βρετανός στην νομική ιστορία της χώρας που καταδικάστηκε για ποινικό αδίκημα καθώς κρίθηκε ένοχος χθες για σειρά σeξουαλικών εγκλημάτων εναντίον νεαρών κοριτσιών που διέπραξε πριν από δεκαετίες.

Ο Ραλφ Κλαρκ, συνταξιούχος οδηγός φορτηγού, κρίθηκε ένοχος για κακοποίηση και βιασμό δύο νεαρών αδερφών κοριτσιών στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αφού είχε νωρίτερα ομολογήσει την διάπραξη σεξουαλικού εγκλήματος με θύμα τον τότε ανήλικο μαθητή, αδερφό των κοριτσιών καθώς και την απόπειρα βιασμού του.

Παρά την ηλικία του Κλαρκ, είναι πιθανόν να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης κατά την ανακοίνωση της ποινής την Δευτέρα.

«Ο Κλαρκ υπέβαλε αθώα παιδιά σε πραγματικά αποτροπιαστική κακοποίηση για μια μακρά χρονική περίοδο», δήλωσε η αστυνομική ερευνήτρια Εμμα Φάνον.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αμφισβητούν την ουσία παραπομπής σε δίκη ενός 101χρονου άνδρα, αλλά η ηλικία από μόνη της δεν αποτελεί υπερασπιστική γραμμή σε μια δίωξη. Τα θύματα των σεξουαλικών του εγκλημάτων έπρεπε να ζήσουν με τον πόνο που τους επέβαλε επί δεκαετίες», πρόσθεσε η Φάνον.

Η αστυνομία τόνισε πως ο Κλαρκ αποτελεί τον γηραιότερο άνθρωπο στην νομική ιστορία της Βρετανίας που κρίθηκε ένοχος.

Ο Κλαρκ κακοποίησε τα κορίτσια, τότε ηλικίας 4 έως 13 ετών, στο σπίτι του στο Μπέρμιγχαμ στην κεντρική Βρετανία, στην καμπίνα του φορτηγού του και στην μικρή αποθήκη του κήπου του. Επίσης κακοποίησε επανειληµµένως τον αδερφό των κοριτσιών.

Τα θύματα του επικοινώνησαν με την αστυνομία τον Αύγουστο του περασμένου έτους όταν είδαν σε αναρτήσεις στο facebook τον παιδεραστή τους να γιορτάζει τα 100α του γενέθλια.

Οι εισαγγελείς έκριναν ότι παρά την ηλικία του και την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του, θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη εξαιτίας της σοβαρότητας των εγκλημάτων για τα οποία κατηγορείτο.

Ο Κλαρκ ομολόγησε στο Βασιλικό Δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ την διάπραξη αρκετών σεξουαλικών εγκλημάτων, προσβολής δημοσίας αιδούς και ασέλγειας παρά φύση κατά ενός αγοριού, αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον των κοριτσιών, που πλέον διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, υποστηρίζοντας ότι έλεγαν κατά συρροή ψέματα.

Το δικαστήριο όμως τον έκρινε ένοχο ομοφώνως για περισσότερες από 20 κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων και προσβολής δημοσίας αιδούς εναντίον των κοριτσιών...σημερινών γυναικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ απορρίπτει την ιρανική πρόταση: Ο ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν θα παραμείνει μέχρι τη συμφωνία

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να άρει τον αποκλεισμό πριν από νέα πυρηνική συμφωνία, προειδοποιώντας ότι η ιρανική οικονομία και οι ενεργειακές υποδομές «ασφυκτιούν

Σύνταξη από ΗΠΑ και Γερμανία λάμβανε ο 89χρονος, είχε απορριφθεί το αίτημα να αναγνωριστούν ένσημά του στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο 89χρονος που σήμερα εισέβαλε διαδοχικά στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού και στο Πρωτοδικείο στη Λουκάρεως είχε κάνει αίτηση στο τμήμα διεθνών συντάξεων καθώς είχε εργαστεί στο εξωτερικό ως μετανάστης, αλλά δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για σύνταξη και από την Ελλάδα

Επίθεση ΗΠΑ στη… φέτα: Γιατί την προστατεύετε; Δεν υπάρχει μέρος με… το όνομα «Φέτα» στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η Ελλάδα είχε κερδίσει τις δικαστικές μάχες το 2002 και το 2005

Ιαπωνία: Τουρίστες χάνουν τη μνήμη τους και «ξυπνούν» με άδειους λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τουρίστες «πληρώνουν» ακριβά τη νυχτερινή διασκέδαση στην Ιαπωνία και την επόμενη δεν θυμούνται τίποτα

Τι λέει η κόρη του 89χρονου «πιστολέρο»: «Για μένα ήταν ένας ξένος από μικρή ‑ Χαλούσε πολλά λεφτά σε μάγια»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τι ανέφερε η κόρη του 89χρονου για την σχέση που διατηρούσαν

Rafale κατά ιρανικού drone Shaded: Το εντυπωσιακό βίντεο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των drones Shahed του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στους ουρανούς της Μέσης Ανατολής

«Καμία υπερεργασία, πληρώθηκε κανονικά» λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης για την ειδικευόμενη που εφημέρευε 5 συνεχόμενες ημέρες

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
«Μετακινήθηκε για 5 ημέρες στη Σάμο, όπου και φιλοξενήθηκε δωρεάν σε ένα καινούργιο διαμέρισμα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας

Εύβοια: Με καφέ και μωβ μέδουσες γέμισε η θάλασσα και προκαλεί ανησυχία

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Εκατοντάδες μέδουσες έχουν κατακλύσει παραλίες στον Ευβοϊκό κόλπο

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Μαρτίου, δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Πραγματοποιήθηκε η φορολοταρία για τις συναλλαγές του Μαρτίου