E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παιδεραστής ηλικίας 101 ετών έγινε ο γηραιότερος κατάδικος στη Βρετανία

Κακοποίησε κορίτσια ηλικίας 4 έως 13 ετών και τον αδερφό τους

Δημοσίευση 17/12/2016 | 10:10

Παιδεραστής ηλικίας 101 ετών έγινε ο γηραιότερος κατάδικος στη Βρετανία

Ένας άνδρας ηλικίας 101 ετών έγινε ο γηραιότερος βρετανός στην νομική ιστορία της χώρας που καταδικάστηκε για ποινικό αδίκημα καθώς κρίθηκε ένοχος χθες για σειρά σeξουαλικών εγκλημάτων εναντίον νεαρών κοριτσιών που διέπραξε πριν από δεκαετίες.

Ο Ραλφ Κλαρκ, συνταξιούχος οδηγός φορτηγού, κρίθηκε ένοχος για κακοποίηση και βιασμό δύο νεαρών αδερφών κοριτσιών στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αφού είχε νωρίτερα ομολογήσει την διάπραξη σεξουαλικού εγκλήματος με θύμα τον τότε ανήλικο μαθητή, αδερφό των κοριτσιών καθώς και την απόπειρα βιασμού του.

Παρά την ηλικία του Κλαρκ, είναι πιθανόν να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης κατά την ανακοίνωση της ποινής την Δευτέρα.

«Ο Κλαρκ υπέβαλε αθώα παιδιά σε πραγματικά αποτροπιαστική κακοποίηση για μια μακρά χρονική περίοδο», δήλωσε η αστυνομική ερευνήτρια Εμμα Φάνον.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αμφισβητούν την ουσία παραπομπής σε δίκη ενός 101χρονου άνδρα, αλλά η ηλικία από μόνη της δεν αποτελεί υπερασπιστική γραμμή σε μια δίωξη. Τα θύματα των σεξουαλικών του εγκλημάτων έπρεπε να ζήσουν με τον πόνο που τους επέβαλε επί δεκαετίες», πρόσθεσε η Φάνον.

Η αστυνομία τόνισε πως ο Κλαρκ αποτελεί τον γηραιότερο άνθρωπο στην νομική ιστορία της Βρετανίας που κρίθηκε ένοχος.

Ο Κλαρκ κακοποίησε τα κορίτσια, τότε ηλικίας 4 έως 13 ετών, στο σπίτι του στο Μπέρμιγχαμ στην κεντρική Βρετανία, στην καμπίνα του φορτηγού του και στην μικρή αποθήκη του κήπου του. Επίσης κακοποίησε επανειληµµένως τον αδερφό των κοριτσιών.

Τα θύματα του επικοινώνησαν με την αστυνομία τον Αύγουστο του περασμένου έτους όταν είδαν σε αναρτήσεις στο facebook τον παιδεραστή τους να γιορτάζει τα 100α του γενέθλια.

Οι εισαγγελείς έκριναν ότι παρά την ηλικία του και την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του, θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη εξαιτίας της σοβαρότητας των εγκλημάτων για τα οποία κατηγορείτο.

Ο Κλαρκ ομολόγησε στο Βασιλικό Δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ την διάπραξη αρκετών σεξουαλικών εγκλημάτων, προσβολής δημοσίας αιδούς και ασέλγειας παρά φύση κατά ενός αγοριού, αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον των κοριτσιών, που πλέον διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, υποστηρίζοντας ότι έλεγαν κατά συρροή ψέματα.

Το δικαστήριο όμως τον έκρινε ένοχο ομοφώνως για περισσότερες από 20 κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων και προσβολής δημοσίας αιδούς εναντίον των κοριτσιών...σημερινών γυναικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις