E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Ερντογάν προτείνει... ησυχία στο σeξ και βία για τιμωρία των γυναικών σε νέο βιβλίο του AKP

Περιλαμβάνει πλήθος οπισθοδρομικών συμβουλών προς τους νέους της χώρας

Δημοσίευση 16/12/2016 | 21:20

Ο Ερντογάν προτείνει... ησυχία στο σeξ και βία για τιμωρία των γυναικών σε νέο βιβλίο του AKP

Ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε στην πόλη της Κιουτάχειας (250 χλμ από την Κωνσταντινούπολη) και διανεμήθηκε από την τοπική δημοτική αρχεί έχει προκαλέσει πολιτική ένταση στην Τουρκία. Το κόμμα CHP που βρίσκεται στην αντιπολίτευση ανέδειξε το θέμα, καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή η δημοτική αρχή πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα AKP του Ρετζέπ Ερντογάν.

Και οι αντιδράσεις δεν είναι χωρίς βάση καθώς το βιβλίο προωθεί την πολυγαμία, ενθαρρύνει τη βία εναντίον των γυναικών ως μέσο τιμωρίας, συστήνει στους άνδρες να προτιμούν παρθένες συζύγους και ζητά ησυχία κατά τη διάρκεια του σεξ για να αποφευχθεί η γέννηση τραυλών παιδιών.

Στις σελίδες του βιβλίου αναφέρεται πως μια γυναίκα θα πρέπει να παραμένει υπάκουη στον σύζυγό της "να σιωπά και να απολογείται αμέσως όταν εκείνος νευριάζει μαζί της". Σε άλλο σημείο περιλαμβάνεται ο ισχυρισμός ότι η πολυγαμία μπορεί να είναι θετική για το ζευγάρι, καθώς προάγει τον... ανταγωνισμό. "Ένας άνδρας που έχει παντρευτεί μια κακότροπη γυναίκα, αντί να χωρίσει και να την αφήσει σε κάποιον άλλον, μπορεί να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα χωρίς να πάρει διαζύγιο. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ανταγωνισμό" σημειώνεται στο εγχειρίδιο. Επιπλέον, συστήνει στο ζευγάρι να μην μιλά κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, καθώς μπορεί κάτι τέτοιο να προκαλέσει τραυλισμό στο παιδί που θα γεννηθεί.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν άμεση. Η βουλευτής της αντιπολίτευσης Fatma Kaplan Hurriyet, ανέφερε στο τουρκικό κοινοβούλιο πως το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο φαντασιόπληκτο και ανήθικο περιεχόμενο: "Το βιβλίο που διανεμήθηκε από τη δημοτική αρχή είναι ανήθικο. Υποστηρίζει πως το μπαλέτο και το θέατρο είναι εστίες δαιμόνων, πως οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να γυμνάζονται σε γυμναστήρια ή πάρκα και ενθαρρύνει τη βία εναντίων γυναικών τονίζοντας πως αν κανείς χτυπά τη σύντροφό του, εκείνη θα τον αγαπά και θα τον θέλει ακόμη περισσότερο. Επίσης, αναφέρει πως παιδιά μεταξύ 10 και 12 ετών θα έπρεπε να μπορούν να παντρεύονται μεταξύ τους".

Το ενδιαφέρον είναι ότι και στελέχη της κυβέρνησης αντέδρασαν σε αυτή την ενέργεια. Ο υπουργός παιδείας Ismet Yilmaz χαρακτήρισε το εγχειρίδιο "πρωτόγονο". "Ο καθένας μπορεί να διανείμει βιβλία όπως θέλει, αλλά οι άνθρωποι οφείλουν να διαθέτουν ισορροπία. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε γνώμες που είναι πρωτόγονες και αντιεπιστημονικές" τόνισε ο υπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φυλάκιση 9,5 ετών στον πατέρα Αντώνιο της «Κιβωτού του Κόσμου»

Ελλάδα 19.02.2026
Καλείται να καταβάλει περισσότερα από 60.000 ευρώ

«Τσιλιαδόροι» μπαίνουν στη θέση μεθυσμένων οδηγών και περνούν τα αλκοτέστ στα μπλόκα

Ελλάδα 19.02.2026
Κάποιοι οδηγοί αντί να συμμορφωθούν με τους νόμους αποφασίζουν να βρουν τρόπους να τους παρακάμψουν

Χωρίς ταξί για τρίτη μέρα ‑Το πρωί πορεία προς το Μαξίμου, επεισόδιο με απεργοσπάστη

Ελλάδα 19.02.2026
Ένταση με απεργοσπάστη και τραυματισμός οδηγού ταξί

Μυτιλήνη: Nηπιαγωγός τρομοκρατούσε παιδιά και συναδέλφους

Ελλάδα 19.02.2026
Για τη συγκεκριμένη νηπιαγωγό υπήρχαν πολλές καταγγελίες

CNN: Έτοιμες οι ΗΠΑ να χτυπήσουν το Ιράν ακόμα και αυτό το Σαββατοκύριακο

Κόσμος 19.02.2026
Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμα λάβει την τελική του απόφαση, ανέφεραν πηγές στο αμερικανικό δίκτυο

Αλλάζει το σκηνικό – Πώς θα επηρεάσει η νέα κακοκαιρία το τριήμερο

Καιρός 19.02.2026
Kαταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες στα δυτικά

Προφυλάκιση του ιδιοκτήτη του εργοστασίου Βιολάντα: Τα στοιχεία που τον «έκαψαν»

Ελλάδα 19.02.2026
Οι προειδοποιήσεις που δεν εισακούστηκαν και το πόρισμα «καταπέλτης» της Πυροσβεστικής

Το Ισραήλ βρίσκεται σε υψηλό συναγερμό καθώς εκτιμά πως επίκεται επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Η αμερικανική υπομονή με το Ιράν μπορεί να εξαντληθεί πιο γρήγορα απ` ό,τι νομίζει η Τεχεράνη, ανέφερε διπλωματική πηγή