E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ληστεία στον Υφαντή: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Ο αποφυλακισμένος αρχιληστής και το κάψιμο-«σφραγίδα»

Δημοσίευση 16/12/2016 | 08:47

Ληστεία στον Υφαντή: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Μια πληροφορία που λέει ότι πριν περίπου δύο εβδομάδες αποφυλακίστηκε ένα πρόσωπο ελληνικής καταγωγής που στο παρελθόν έκανε «μεγάλες δουλειές» με ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση που χτύπαγαν με καλάζνικοφ και πυρπολούσαν τα αυτοκίνητα για να σβήνουν τα ίχνη τους στη φωτιά, έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας. Ο συγκεκριμένος κακοποιός που αποφυλακίστηκε ενώ αρχικά είχε καταδικαστεί σε κάθειρξή άνω των τριάντα ετών αλλά τελικά στο εφετείο κατάφερε να τη ρίξει λίγο πάνω από τα δέκα χρόνια και να αποφυλακιστεί, διαθέτει τόσο την επιχειρησιακή ικανότητα όσο και τις άκρες για να στήσει και να εκτελέσει μια τόσο μεγάλη δουλειά με στόχο την αλλαντοβιομηχανία Υφαντής. Ουσιαστικά, λένε οι αστυνομικοί, η σκληρή συμμορία που πυροβολεί και δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να σκοτώσει, είναι «προιόν» της λεγόμενης ανακυκλώσιμης εγκληματικότητας, τα μέλη της έχουν στο παρελθόν συλληφθεί και για το λόγο αυτό φροντίζουν να μην αφήνουν πίσω τους το παραμικρό στοιχείο που θα μπορούσε να τους προδώσει. Έτσι σε κάθε χτύπημα καμουφλάρουν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, φορούν γάντια για να μην αφήνουν αποτυπώματα και γεννετικό υλικό ενώ καίνε και τα αυτοκίνητα κάνοντας στάχτη και το παραμικρό ίχνος που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι αρχές.

Πρώην εργαζόμενος και το κάψιμο-«σφραγίδα»

Οι έρευνες των αξιωματικών της Ασφάλειας κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις καθώς οι αναλυτές βλέπουν πίσω από τα μέχρι στιγμής στοιχεία Καζακστανούς και Γεωργιανούς κακοποιούς. «Ο τρόπος που έκαψαν το μαύρο BMW και το ασημί Audi είναι σφραγίδα κακοποιών από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Οι συγκεκριμένοι έχουν έναν ειδικό τρόπο όταν πυρπολούν τα οχήματα. Χρησιμοποιούν ένα ειδικό υλικό που καίει το αυτοκίνητο χωρίς οι φλόγες από την ανάφλεξη να επεκτείνονται σε άλλα σημεία πέρα από το στόχο» αποκαλύπτει στο protothema.gr έμπειρος αξιωματικός και προσθέτει «Αν λοιπόν εξακριβωθεί η εμπλοκή του πρόσφατα αποφυλακισθέντος αρχιληστή, τότε είναι θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι τρεις άξονες λοιπόν στους οποίους κινούνται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ είναι οι εξής:

- Έχουν πάρει τη λίστα όλων όσων εργάζονται ή έχουν εργαστεί στη συγκεκριμένη αλλαντοβιομηχανία και εξετάζουν μια προς μία τις περιπτώσεις προκειμένου να δουν αν κάποιος από αυτούς γνωρίζει τον άρτι αποφυλακισθέντα αρχιληστή ή κάποιον «περίεργο» από την πρώην Σοβιετική Ένωση με ποινικό παρελθόν. Και αυτό γιατί είναι πεπεισμένοι ότι κάποιος από μέσα τους έδωσε λεπτομέρειες πάνω στις οποίες κινήθηκαν και έστησαν το σχέδιο τους. Όπως για παράδειγμα τις ώρες που φθάνουν τα χρήματα στο λογιστήριο από τους εισπράκτορες, το χώρο του λογιστηρίου όπως φυσικά και για τον αριθμό των υπαλλήλων που είναι υπεύθυνοι για αυτή τη διαδικασία.

- Περιμένουν τη βαλλιστική αλλά και το υλικό από τις κάμερες που «έπιασαν» τις κινήσεις των δραστών προκειμένου να δουν αν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην αιματηρή ληστεία είναι «καθαρά» ή αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια υπόθεση ή αν υπάρχουν στα καρέ πρόσωπα γνωστά στις διωκτικές αρχές. Φυσικά απαντήσεις περιμένουν και από τα αποτυπώματα και το DNA.

- Τέλος, ανασύρουν από το αρχείο τους παλιές υποθέσεις επιθέσεων με παρόμοιο modus operandi για να εντοπίσουν κοινά χαρακτηριστικά και πρόσωπα που ίσως έχουν στήσει δικές τους ομάδες για να κάνουν μεγάλα χτυπήματα με μπάζες χιλιάδων ευρώ στη ζώνη των βορείων προαστίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Υποτροπικός αντικυκλώνας πάνω από την Ελλάδα ‑ Πότε έρχεται και τι θα φέρει

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Η πρόβλεψη των Ιταλών μετεωρολόγων για την χώρα μας το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου

Συνέλαβαν δασκάλα που έκανε σeξ με 16χρονο μαθητή ‑ ποιος την κατέδωσε

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Η οικογένεια του 16χρονου ήταν φίλη με αυτή της 25χρονης Μακενζί Νοτ, η οποία είναι μητέρα ενός παιδιού

Απεργία 13 Μαΐου: Ποιοι συμμετέχουν σήμερα ‑ Τι ισχύει τελικά για τα ΜΜΜ και τα σχολεία

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Τι ώρα θα γίνει η συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

Ηλιούπολη: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 17χρονη – Στο μικροσκόπιο το γράμμα και τα κινητά των κοριτσιών

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Η κατάθλιψη και το άγχος των πανελληνίων εξετάσεων φέρεται να είναι αυτά που έσπρωξαν τις κοπέλες στο κενό

Νεκρό βρέφος στην Ξάνθη: Τι έδειξε το ιατροδικαστικό πόρισμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για την υπόθεση με το νεκρό βρέφος στην Ξάνθη συνελήφθη η 33χρονη μητέρα του - Νοσηλεύεται φρουρούμενη στο τοπικό νοσοκομείο

Σοκ στο NBA: Έφυγε από τη ζωή ο Μπράντον Κλαρκ των Μέμφις Γκρίζλις σε ηλικία 29 ετών

E-Daily 3.Left Χτες
Ο ξαφνικός θάνατος του Κλαρκ έρχεται σχεδόν έξι εβδομάδες μετά τη σύλληψή του στο Αρκανσο για αντικανονική προσπέραση, κατοχή ουσιών, φυγή και υπέρβαση του ορίου ταχύτητας όπως επίσης και διακίνηση ουσιών

Η στιγμή της ανάσυρσης του αυτοκινήτου που έπεσε στον Ισθμό της Κορίνθου, πρόλαβε και βγήκε ο οδηγός, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο οδηγός κατάφερε να βγει εγκαίρως από το όχημα και είναι καλά στην υγεία του

Ο φόβος της αποτυχίας στις πανελλήνιες και η κατάθλιψη «έσπρωξαν» τις δύο 17χρονες στο κενό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σοκ από το σημείωμα και το κρυμμένο ημερολόγιο

Μαρουσάκης: Προ των πυλών 10ημερο κακοκαιρίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έρχονται ξανά βροχές, καταιγίδες και κρύο

Πόλεμος στο διαδίκτυο για τον υπνάκο του Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο: Κοιμήθηκε σε συνάντηση για τη μητρική υγεία

Κόσμος Χτες
Στο μικροσκόπιο και πάλι η υγεία του 80χρονου προέδρου λόγω ηλικίας - Δείτε το βίντεο