E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ληστεία στον Υφαντή: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Ο αποφυλακισμένος αρχιληστής και το κάψιμο-«σφραγίδα»

Δημοσίευση 16/12/2016 | 08:47

Ληστεία στον Υφαντή: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Μια πληροφορία που λέει ότι πριν περίπου δύο εβδομάδες αποφυλακίστηκε ένα πρόσωπο ελληνικής καταγωγής που στο παρελθόν έκανε «μεγάλες δουλειές» με ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση που χτύπαγαν με καλάζνικοφ και πυρπολούσαν τα αυτοκίνητα για να σβήνουν τα ίχνη τους στη φωτιά, έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας. Ο συγκεκριμένος κακοποιός που αποφυλακίστηκε ενώ αρχικά είχε καταδικαστεί σε κάθειρξή άνω των τριάντα ετών αλλά τελικά στο εφετείο κατάφερε να τη ρίξει λίγο πάνω από τα δέκα χρόνια και να αποφυλακιστεί, διαθέτει τόσο την επιχειρησιακή ικανότητα όσο και τις άκρες για να στήσει και να εκτελέσει μια τόσο μεγάλη δουλειά με στόχο την αλλαντοβιομηχανία Υφαντής. Ουσιαστικά, λένε οι αστυνομικοί, η σκληρή συμμορία που πυροβολεί και δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να σκοτώσει, είναι «προιόν» της λεγόμενης ανακυκλώσιμης εγκληματικότητας, τα μέλη της έχουν στο παρελθόν συλληφθεί και για το λόγο αυτό φροντίζουν να μην αφήνουν πίσω τους το παραμικρό στοιχείο που θα μπορούσε να τους προδώσει. Έτσι σε κάθε χτύπημα καμουφλάρουν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, φορούν γάντια για να μην αφήνουν αποτυπώματα και γεννετικό υλικό ενώ καίνε και τα αυτοκίνητα κάνοντας στάχτη και το παραμικρό ίχνος που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι αρχές.

Πρώην εργαζόμενος και το κάψιμο-«σφραγίδα»

Οι έρευνες των αξιωματικών της Ασφάλειας κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις καθώς οι αναλυτές βλέπουν πίσω από τα μέχρι στιγμής στοιχεία Καζακστανούς και Γεωργιανούς κακοποιούς. «Ο τρόπος που έκαψαν το μαύρο BMW και το ασημί Audi είναι σφραγίδα κακοποιών από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Οι συγκεκριμένοι έχουν έναν ειδικό τρόπο όταν πυρπολούν τα οχήματα. Χρησιμοποιούν ένα ειδικό υλικό που καίει το αυτοκίνητο χωρίς οι φλόγες από την ανάφλεξη να επεκτείνονται σε άλλα σημεία πέρα από το στόχο» αποκαλύπτει στο protothema.gr έμπειρος αξιωματικός και προσθέτει «Αν λοιπόν εξακριβωθεί η εμπλοκή του πρόσφατα αποφυλακισθέντος αρχιληστή, τότε είναι θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι τρεις άξονες λοιπόν στους οποίους κινούνται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ είναι οι εξής:

- Έχουν πάρει τη λίστα όλων όσων εργάζονται ή έχουν εργαστεί στη συγκεκριμένη αλλαντοβιομηχανία και εξετάζουν μια προς μία τις περιπτώσεις προκειμένου να δουν αν κάποιος από αυτούς γνωρίζει τον άρτι αποφυλακισθέντα αρχιληστή ή κάποιον «περίεργο» από την πρώην Σοβιετική Ένωση με ποινικό παρελθόν. Και αυτό γιατί είναι πεπεισμένοι ότι κάποιος από μέσα τους έδωσε λεπτομέρειες πάνω στις οποίες κινήθηκαν και έστησαν το σχέδιο τους. Όπως για παράδειγμα τις ώρες που φθάνουν τα χρήματα στο λογιστήριο από τους εισπράκτορες, το χώρο του λογιστηρίου όπως φυσικά και για τον αριθμό των υπαλλήλων που είναι υπεύθυνοι για αυτή τη διαδικασία.

- Περιμένουν τη βαλλιστική αλλά και το υλικό από τις κάμερες που «έπιασαν» τις κινήσεις των δραστών προκειμένου να δουν αν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην αιματηρή ληστεία είναι «καθαρά» ή αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια υπόθεση ή αν υπάρχουν στα καρέ πρόσωπα γνωστά στις διωκτικές αρχές. Φυσικά απαντήσεις περιμένουν και από τα αποτυπώματα και το DNA.

- Τέλος, ανασύρουν από το αρχείο τους παλιές υποθέσεις επιθέσεων με παρόμοιο modus operandi για να εντοπίσουν κοινά χαρακτηριστικά και πρόσωπα που ίσως έχουν στήσει δικές τους ομάδες για να κάνουν μεγάλα χτυπήματα με μπάζες χιλιάδων ευρώ στη ζώνη των βορείων προαστίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκλεισε προληπτικά ο εναέριος χώρος της Κύπρου ‑ Απογειώθηκαν τα ελληνικά F‑16

Ελλάδα 04.03.2026
Ο συναγερμός σήμανε γύρω στις 9 και 30 μετά από πληροφορία για ύποπτο αντικείμενο με κατεύθυνση την Κύπρο

Χρυσή Αυγή: Ένοχοι όπως και πρωτοδίκως από το Εφετείο οι 42 κατηγορούμενοι

Ελλάδα 04.03.2026
Εγκληματική οργάνωση και στο Εφετείο η Χρυσή Αυγή - Παρόντες στη σημερινή δίκη ήταν μόνο ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Ιωάννης Λαγός

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βασίλης Δανιήλ

Αθλητικά Νέα 04.03.2026
Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας αποτέλεσε μια εμβληματική προσωπικότητα

Κύπρος: Οι ΗΠΑ ζητούν από το προσωπικό τους να φύγει από το νησί

Κόσμος 04.03.2026
Η πρώτη φορά που τίθεται σε ισχύ μία τέτοια οδηγία για αυτούς στην Κύπρο

Έφτασαν στην Κύπρο οι φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά»

Ελλάδα 04.03.2026
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν και οι δυνάμεις από Γαλλία και Βρετανία

Μέση Ανατολή: Διευρύνεται το χάος – Νεκρή 11χρονη στο Κουβέιτ

Κόσμος 04.03.2026
Bομβαρδίστηκε ξενοδοχείο στη Βηρυττό

Fake SMS για «φύλλα πορείας»: Ξεκίνησε έρευνα για τους δράστες ‑ Αυτό είναι το μήνυμα

Ελλάδα 04.03.2026
Πηγές του ΓΕΣ προειδοποιούν τους πολίτες να μην πέφτουν θύματα της απάτης με τα SMS περί επιστράτευσης και χορήγησης φύλλων πορείας

Δωρεάν φάρμακα κατά της παχυσαρκίας για πάνω από 8 μήνες ‑ Οι δηλώσεις Γεωργιάδη

Ελλάδα 04.03.2026
Το κόστος χορήγησης για όσους τα χρειαστούν για μεγαλύτερο διάστημα αναμένεται να καλυφθεί από εθνικούς πόρους

Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στη Φλόριντα με ενέσιμο διάλυμα ‑ Η δολοφονία αστυνομικού με 14 σφαίρες το 1991

Κόσμος 04.03.2026
Σε ηλικία 18 ετών, ο Μπίλι Κιρς είχε σκοτώσει τον Ντάνι Πάρις κατά τη διάρκεια ενός απλού τροχονομικού ελέγχου

Βίντεο: Δημοσιογράφος του CNN στο Τελ Αβίβ τρέχει σε καταφύγιο με τρεμάμενη φωνή

Κόσμος 04.03.2026
Kαθώς ηχούν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής

Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν έχει διπλό όφελος για τον Πούτιν

Κόσμος 04.03.2026
Θα μπορούσε να βοηθήσει την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας στην Ουκρανία