E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ληστεία στον Υφαντή: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Ο αποφυλακισμένος αρχιληστής και το κάψιμο-«σφραγίδα»

Δημοσίευση 16/12/2016 | 08:47

Ληστεία στον Υφαντή: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Μια πληροφορία που λέει ότι πριν περίπου δύο εβδομάδες αποφυλακίστηκε ένα πρόσωπο ελληνικής καταγωγής που στο παρελθόν έκανε «μεγάλες δουλειές» με ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση που χτύπαγαν με καλάζνικοφ και πυρπολούσαν τα αυτοκίνητα για να σβήνουν τα ίχνη τους στη φωτιά, έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας. Ο συγκεκριμένος κακοποιός που αποφυλακίστηκε ενώ αρχικά είχε καταδικαστεί σε κάθειρξή άνω των τριάντα ετών αλλά τελικά στο εφετείο κατάφερε να τη ρίξει λίγο πάνω από τα δέκα χρόνια και να αποφυλακιστεί, διαθέτει τόσο την επιχειρησιακή ικανότητα όσο και τις άκρες για να στήσει και να εκτελέσει μια τόσο μεγάλη δουλειά με στόχο την αλλαντοβιομηχανία Υφαντής. Ουσιαστικά, λένε οι αστυνομικοί, η σκληρή συμμορία που πυροβολεί και δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να σκοτώσει, είναι «προιόν» της λεγόμενης ανακυκλώσιμης εγκληματικότητας, τα μέλη της έχουν στο παρελθόν συλληφθεί και για το λόγο αυτό φροντίζουν να μην αφήνουν πίσω τους το παραμικρό στοιχείο που θα μπορούσε να τους προδώσει. Έτσι σε κάθε χτύπημα καμουφλάρουν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, φορούν γάντια για να μην αφήνουν αποτυπώματα και γεννετικό υλικό ενώ καίνε και τα αυτοκίνητα κάνοντας στάχτη και το παραμικρό ίχνος που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι αρχές.

Πρώην εργαζόμενος και το κάψιμο-«σφραγίδα»

Οι έρευνες των αξιωματικών της Ασφάλειας κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις καθώς οι αναλυτές βλέπουν πίσω από τα μέχρι στιγμής στοιχεία Καζακστανούς και Γεωργιανούς κακοποιούς. «Ο τρόπος που έκαψαν το μαύρο BMW και το ασημί Audi είναι σφραγίδα κακοποιών από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Οι συγκεκριμένοι έχουν έναν ειδικό τρόπο όταν πυρπολούν τα οχήματα. Χρησιμοποιούν ένα ειδικό υλικό που καίει το αυτοκίνητο χωρίς οι φλόγες από την ανάφλεξη να επεκτείνονται σε άλλα σημεία πέρα από το στόχο» αποκαλύπτει στο protothema.gr έμπειρος αξιωματικός και προσθέτει «Αν λοιπόν εξακριβωθεί η εμπλοκή του πρόσφατα αποφυλακισθέντος αρχιληστή, τότε είναι θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι τρεις άξονες λοιπόν στους οποίους κινούνται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ είναι οι εξής:

- Έχουν πάρει τη λίστα όλων όσων εργάζονται ή έχουν εργαστεί στη συγκεκριμένη αλλαντοβιομηχανία και εξετάζουν μια προς μία τις περιπτώσεις προκειμένου να δουν αν κάποιος από αυτούς γνωρίζει τον άρτι αποφυλακισθέντα αρχιληστή ή κάποιον «περίεργο» από την πρώην Σοβιετική Ένωση με ποινικό παρελθόν. Και αυτό γιατί είναι πεπεισμένοι ότι κάποιος από μέσα τους έδωσε λεπτομέρειες πάνω στις οποίες κινήθηκαν και έστησαν το σχέδιο τους. Όπως για παράδειγμα τις ώρες που φθάνουν τα χρήματα στο λογιστήριο από τους εισπράκτορες, το χώρο του λογιστηρίου όπως φυσικά και για τον αριθμό των υπαλλήλων που είναι υπεύθυνοι για αυτή τη διαδικασία.

- Περιμένουν τη βαλλιστική αλλά και το υλικό από τις κάμερες που «έπιασαν» τις κινήσεις των δραστών προκειμένου να δουν αν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην αιματηρή ληστεία είναι «καθαρά» ή αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια υπόθεση ή αν υπάρχουν στα καρέ πρόσωπα γνωστά στις διωκτικές αρχές. Φυσικά απαντήσεις περιμένουν και από τα αποτυπώματα και το DNA.

- Τέλος, ανασύρουν από το αρχείο τους παλιές υποθέσεις επιθέσεων με παρόμοιο modus operandi για να εντοπίσουν κοινά χαρακτηριστικά και πρόσωπα που ίσως έχουν στήσει δικές τους ομάδες για να κάνουν μεγάλα χτυπήματα με μπάζες χιλιάδων ευρώ στη ζώνη των βορείων προαστίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σλούκας προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ: Έδειξε το «7» και έκανε κίνηση με κιάλια, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 09.06.2026
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού προκάλεσε την αντίδραση των φιλάθλων των «ερυθρόλευκων» λίγο πριν από το τέλος του τρίτου τελικού

Οικογενειακή τραγωδία στο Λονδίνο: Μητέρα, πατέρας και ο 9χρονος γιος τους βούτηξαν στο κενό από τον 36ο όροφο ουρανοξύστη

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Ο 47χρονος Ρακές Πάι, η 46χρονη σύζυγός του Αντίτι Παραλκάρ και ο γιος τους Σιντ έπεσαν από ύψος 120 μέτρων στον 45όροφο ουρανοξύστη Highpoint

Αμερικανικό ελικόπτερο Apache κατέπεσε κοντά στα Στενά του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Παραμένει άγνωστο αν το ελικόπτερο δέχθηκε πυρά ή παρουσίασε μηχανική βλάβη

Γιαννακόπουλος: «Πλέον και η ντροπή έχει πάψει να ντρέπεται πια»

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
«Εμείς και το Αιγάλεω θυμίζει η φάση…»

Κινητά: Έρχεται voucher για smartphones ‑ Το ύψος της επιδότησης και οι δικαιούχοι

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ψηφιακής προσβασιμότητας

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Εύβοια ‑ Αισθητός και στην Αττική

Ελλάδα Χτες
Το εστιακό βάθος της νέας δόνησης εκτιμήθηκε στα 5 χιλιόμετρα

Ρόδος: Μαχαιρωμένος νεκρός από τον φίλο του – Τραγωδία στις Καλυθιές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι δύο άνδρες φέρεται να ήρθαν σε σφοδρή αντιπαράθεση

Χανιά: Σύλληψη άνδρα που παρενόχλησε ανήλικα αγόρια – Τους πρότεινε χρήματα για να πάνε μαζί του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά από καταγγελία των γονέων, ο 34χρονος αλλοδαπός συνελήφθη την επόμενη μέρα στο Ενετικό Λιμάνι

Δολοφονήθηκε στο Λονδίνο ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής Talay Riley

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Talay Riley έχασε τη ζωή του από επίθεση με μαχαίρι στο ανατολικό Λονδίνο

Σύλληψη 70χρονου Γάλλου για την πυρκαγιά στο Λουτράκι – Σε ύφεση το μέτωπο

Ελλάδα Χτες
Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 15:45 σε δασική έκταση, με ανέμους μέτριας έντασης να πνέουν στην περιοχή

Τροχαίο στη Σαντορίνη: Ένας νεκρός και μία σοβαρά τραυματισμένη

Ελλάδα Χτες
Μετωπική σύγκρουση μοτοσικλέτας με ΙΧ - ο 50χρονος οδηγός του δικύκλου έχασε τη ζωή του, ενώ η 24χρονη συνεπιβάτισσά του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση