E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ληστεία στον Υφαντή: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Ο αποφυλακισμένος αρχιληστής και το κάψιμο-«σφραγίδα»

Δημοσίευση 16/12/2016 | 08:47

Ληστεία στον Υφαντή: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Μια πληροφορία που λέει ότι πριν περίπου δύο εβδομάδες αποφυλακίστηκε ένα πρόσωπο ελληνικής καταγωγής που στο παρελθόν έκανε «μεγάλες δουλειές» με ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση που χτύπαγαν με καλάζνικοφ και πυρπολούσαν τα αυτοκίνητα για να σβήνουν τα ίχνη τους στη φωτιά, έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας. Ο συγκεκριμένος κακοποιός που αποφυλακίστηκε ενώ αρχικά είχε καταδικαστεί σε κάθειρξή άνω των τριάντα ετών αλλά τελικά στο εφετείο κατάφερε να τη ρίξει λίγο πάνω από τα δέκα χρόνια και να αποφυλακιστεί, διαθέτει τόσο την επιχειρησιακή ικανότητα όσο και τις άκρες για να στήσει και να εκτελέσει μια τόσο μεγάλη δουλειά με στόχο την αλλαντοβιομηχανία Υφαντής. Ουσιαστικά, λένε οι αστυνομικοί, η σκληρή συμμορία που πυροβολεί και δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να σκοτώσει, είναι «προιόν» της λεγόμενης ανακυκλώσιμης εγκληματικότητας, τα μέλη της έχουν στο παρελθόν συλληφθεί και για το λόγο αυτό φροντίζουν να μην αφήνουν πίσω τους το παραμικρό στοιχείο που θα μπορούσε να τους προδώσει. Έτσι σε κάθε χτύπημα καμουφλάρουν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, φορούν γάντια για να μην αφήνουν αποτυπώματα και γεννετικό υλικό ενώ καίνε και τα αυτοκίνητα κάνοντας στάχτη και το παραμικρό ίχνος που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι αρχές.

Πρώην εργαζόμενος και το κάψιμο-«σφραγίδα»

Οι έρευνες των αξιωματικών της Ασφάλειας κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις καθώς οι αναλυτές βλέπουν πίσω από τα μέχρι στιγμής στοιχεία Καζακστανούς και Γεωργιανούς κακοποιούς. «Ο τρόπος που έκαψαν το μαύρο BMW και το ασημί Audi είναι σφραγίδα κακοποιών από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Οι συγκεκριμένοι έχουν έναν ειδικό τρόπο όταν πυρπολούν τα οχήματα. Χρησιμοποιούν ένα ειδικό υλικό που καίει το αυτοκίνητο χωρίς οι φλόγες από την ανάφλεξη να επεκτείνονται σε άλλα σημεία πέρα από το στόχο» αποκαλύπτει στο protothema.gr έμπειρος αξιωματικός και προσθέτει «Αν λοιπόν εξακριβωθεί η εμπλοκή του πρόσφατα αποφυλακισθέντος αρχιληστή, τότε είναι θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι τρεις άξονες λοιπόν στους οποίους κινούνται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ είναι οι εξής:

- Έχουν πάρει τη λίστα όλων όσων εργάζονται ή έχουν εργαστεί στη συγκεκριμένη αλλαντοβιομηχανία και εξετάζουν μια προς μία τις περιπτώσεις προκειμένου να δουν αν κάποιος από αυτούς γνωρίζει τον άρτι αποφυλακισθέντα αρχιληστή ή κάποιον «περίεργο» από την πρώην Σοβιετική Ένωση με ποινικό παρελθόν. Και αυτό γιατί είναι πεπεισμένοι ότι κάποιος από μέσα τους έδωσε λεπτομέρειες πάνω στις οποίες κινήθηκαν και έστησαν το σχέδιο τους. Όπως για παράδειγμα τις ώρες που φθάνουν τα χρήματα στο λογιστήριο από τους εισπράκτορες, το χώρο του λογιστηρίου όπως φυσικά και για τον αριθμό των υπαλλήλων που είναι υπεύθυνοι για αυτή τη διαδικασία.

- Περιμένουν τη βαλλιστική αλλά και το υλικό από τις κάμερες που «έπιασαν» τις κινήσεις των δραστών προκειμένου να δουν αν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην αιματηρή ληστεία είναι «καθαρά» ή αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια υπόθεση ή αν υπάρχουν στα καρέ πρόσωπα γνωστά στις διωκτικές αρχές. Φυσικά απαντήσεις περιμένουν και από τα αποτυπώματα και το DNA.

- Τέλος, ανασύρουν από το αρχείο τους παλιές υποθέσεις επιθέσεων με παρόμοιο modus operandi για να εντοπίσουν κοινά χαρακτηριστικά και πρόσωπα που ίσως έχουν στήσει δικές τους ομάδες για να κάνουν μεγάλα χτυπήματα με μπάζες χιλιάδων ευρώ στη ζώνη των βορείων προαστίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στίβος: Έμεινε 2ος στο μίτινγκ της Οστράβα ο Τεντόγλου, βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους είχε καλύτερο άλμα στα 8.23μ στην Τσεχία αλλά έμεινε πίσω από τον Ματία Φουρλάνι (8.30μ)

«Λόρα, ξέρεις πού μπορείς να με βρεις, είμαι εδώ» το μήνυμα του ετεροθαλούς αδερφού της 16χρονης που αγνοείται

Ελλάδα Χτες
Σχεδόν έναν μήνα μετά την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρα από την Πάτρα, νέα στοιχεία και μαρτυρίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας

Γυναίκα στη Θεσσαλονίκη δάγκωσε και έκοψε το αυτί του συντρόφου της

Ελλάδα Χτες
Είχε προηγηθεί έντονος καυγάς μεταξύ του ζευγαριού

Ολυμπιακός: Οπαδός έβρισε στα ελληνικά τον Μπαρτζώκα και εκείνος ανέβηκε στην εξέδρα για εξηγήσεις, βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Επεισοδιακό φινάλε στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ντουμπάι

Meteo: Ρεκόρ βροχής στην Αττική – Έβρεξε σε 4 μήνες όσο σε ένα χρόνο

Ελλάδα Χτες
Ειδικά ο φετινός Ιανουάριος ήταν ένας από τους πιο υγρούς των τελευταίων ετών για την πρωτεύουσα

Επεισοδιακό φινάλε στην Εξεταστική: «Δεν είστε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος» ανέφερε η Κωνσταντοπούλου

Ελλάδα Χτες
«Ακούμε πως θα έρθει νέα δικογραφία με 50 βουλευτές. Ανησυχούν μήπως και άλλα κόμματα; Θα συναινέσει η αντιπολίτευση στη συγκάλυψη;», διερωτήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου

Απόπειρα βιασμού ιερόδουλης σε οίκο ανοχής στον Βόλο

Ελλάδα Χτες
Στο ποτό «έριξε» το φταίξιμο ο κατηγορούμενος - Το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών

Σοκ στη Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά την καθηγήτριά του

Κόσμος Χτες
Ο μαθητής συνελήφθη και κρατείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Λόρα: «Όσο βοήθησα, βοήθησα... Εσείς αν θέλετε να την ψάξετε, ψάξτε την» λέει ο πατέρας της 16χρονης

Ελλάδα Χτες
Την ίδια ώρα, ο πατέρας της 16χρονης παραμένει στο Ρίο και, μέχρι στιγμής, δεν έχει ταξιδέψει στη Γερμανία για να αναζητήσει την κόρη του

Δύο συλλήψεις για σαμποτάζ σε γερμανικά πολεμικά πλοία, Έλληνας από τη Θράκη ο ένας

Κόσμος Χτες
Οι συλλήψεις έγιναν στο Αμβούργο και σε χωριό της Ροδόπης - Είχαν ρίξει πάνω από 20 κιλά λειαντικού χαλικιού στον κινητήρα, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε σωληνώσεις παροχής φρέσκου νερού, αφαίρεσαν καπάκια δεξαμενών καυσίμων