E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ληστεία στον Υφαντή: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Ο αποφυλακισμένος αρχιληστής και το κάψιμο-«σφραγίδα»

Δημοσίευση 16/12/2016 | 08:47

Ληστεία στον Υφαντή: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Μια πληροφορία που λέει ότι πριν περίπου δύο εβδομάδες αποφυλακίστηκε ένα πρόσωπο ελληνικής καταγωγής που στο παρελθόν έκανε «μεγάλες δουλειές» με ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση που χτύπαγαν με καλάζνικοφ και πυρπολούσαν τα αυτοκίνητα για να σβήνουν τα ίχνη τους στη φωτιά, έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας. Ο συγκεκριμένος κακοποιός που αποφυλακίστηκε ενώ αρχικά είχε καταδικαστεί σε κάθειρξή άνω των τριάντα ετών αλλά τελικά στο εφετείο κατάφερε να τη ρίξει λίγο πάνω από τα δέκα χρόνια και να αποφυλακιστεί, διαθέτει τόσο την επιχειρησιακή ικανότητα όσο και τις άκρες για να στήσει και να εκτελέσει μια τόσο μεγάλη δουλειά με στόχο την αλλαντοβιομηχανία Υφαντής. Ουσιαστικά, λένε οι αστυνομικοί, η σκληρή συμμορία που πυροβολεί και δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να σκοτώσει, είναι «προιόν» της λεγόμενης ανακυκλώσιμης εγκληματικότητας, τα μέλη της έχουν στο παρελθόν συλληφθεί και για το λόγο αυτό φροντίζουν να μην αφήνουν πίσω τους το παραμικρό στοιχείο που θα μπορούσε να τους προδώσει. Έτσι σε κάθε χτύπημα καμουφλάρουν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, φορούν γάντια για να μην αφήνουν αποτυπώματα και γεννετικό υλικό ενώ καίνε και τα αυτοκίνητα κάνοντας στάχτη και το παραμικρό ίχνος που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι αρχές.

Πρώην εργαζόμενος και το κάψιμο-«σφραγίδα»

Οι έρευνες των αξιωματικών της Ασφάλειας κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις καθώς οι αναλυτές βλέπουν πίσω από τα μέχρι στιγμής στοιχεία Καζακστανούς και Γεωργιανούς κακοποιούς. «Ο τρόπος που έκαψαν το μαύρο BMW και το ασημί Audi είναι σφραγίδα κακοποιών από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Οι συγκεκριμένοι έχουν έναν ειδικό τρόπο όταν πυρπολούν τα οχήματα. Χρησιμοποιούν ένα ειδικό υλικό που καίει το αυτοκίνητο χωρίς οι φλόγες από την ανάφλεξη να επεκτείνονται σε άλλα σημεία πέρα από το στόχο» αποκαλύπτει στο protothema.gr έμπειρος αξιωματικός και προσθέτει «Αν λοιπόν εξακριβωθεί η εμπλοκή του πρόσφατα αποφυλακισθέντος αρχιληστή, τότε είναι θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι τρεις άξονες λοιπόν στους οποίους κινούνται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ είναι οι εξής:

- Έχουν πάρει τη λίστα όλων όσων εργάζονται ή έχουν εργαστεί στη συγκεκριμένη αλλαντοβιομηχανία και εξετάζουν μια προς μία τις περιπτώσεις προκειμένου να δουν αν κάποιος από αυτούς γνωρίζει τον άρτι αποφυλακισθέντα αρχιληστή ή κάποιον «περίεργο» από την πρώην Σοβιετική Ένωση με ποινικό παρελθόν. Και αυτό γιατί είναι πεπεισμένοι ότι κάποιος από μέσα τους έδωσε λεπτομέρειες πάνω στις οποίες κινήθηκαν και έστησαν το σχέδιο τους. Όπως για παράδειγμα τις ώρες που φθάνουν τα χρήματα στο λογιστήριο από τους εισπράκτορες, το χώρο του λογιστηρίου όπως φυσικά και για τον αριθμό των υπαλλήλων που είναι υπεύθυνοι για αυτή τη διαδικασία.

- Περιμένουν τη βαλλιστική αλλά και το υλικό από τις κάμερες που «έπιασαν» τις κινήσεις των δραστών προκειμένου να δουν αν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην αιματηρή ληστεία είναι «καθαρά» ή αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια υπόθεση ή αν υπάρχουν στα καρέ πρόσωπα γνωστά στις διωκτικές αρχές. Φυσικά απαντήσεις περιμένουν και από τα αποτυπώματα και το DNA.

- Τέλος, ανασύρουν από το αρχείο τους παλιές υποθέσεις επιθέσεων με παρόμοιο modus operandi για να εντοπίσουν κοινά χαρακτηριστικά και πρόσωπα που ίσως έχουν στήσει δικές τους ομάδες για να κάνουν μεγάλα χτυπήματα με μπάζες χιλιάδων ευρώ στη ζώνη των βορείων προαστίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ενεργειακό «σοκ» από τον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο: Αυξήσεις σε βενζίνη και diesel

Οικονομία 07.03.2026
Φόβοι ότι το πετρέλαιο θα ξεπεράσει τα 100 δολάρια

Δύο αδέρφια βασάνιζαν τη μητέρα τους, την άφησαν να πεθάνει, έκρυψαν το θάνατό της και έπαιρναν δάνεια στο όνομά της

Κόσμος 07.03.2026
Η άτυχη γυναίκα είχε εξαφανιστεί από το 2022 και το έγκλημα αποκαλύφθηκε το 2026 - Πώς οι γιοι κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν τις αρχές

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ασημένιος στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μπακού

Αθλητικά Νέα 07.03.2026
«Ο Λευτέρης Πετρούνιας για άλλη μια φορά γέμισε όλους τους Έλληνες με υπερηφάνεια»

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης

Ελλάδα 07.03.2026
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά θέματα υγείας

Συνωστισμός και εγκλωβισμένοι επιβάτες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι μετά την αναστολή πτήσεων, δείτε βίντεο

Κόσμος 07.03.2026
Βίντεο που έστειλε Έλληνας εγκλωβισμένος ταξιδιώτης δείχνει πλήθος ανθρώπων συγκεντρωμένων στους χώρους του αεροδρομίου, αναμένοντας ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού

Σοκ στην Τρίπολη: Νεκρή αστυνομικός μετά από πυροβολισμό μέσα στο σπίτι της

Ελλάδα 07.03.2026
Η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη εξέπνευσε στο νοσοκομείο στην Τρίπολη, ενώ ο σύζυγός της - επίσης ένστολος - φέρεται να μην είχε άδεια οπλοφορίας.

Ο Πεζεσκιάν απαντά στον Τραμπ για παράδοση άνευ όρων: Ένα όνειρο που θα πάρετε στον τάφο σας

Κόσμος 07.03.2026
Ο πρόεδρος του Ιράν κάλεσε τους Ιρανούς να αφήσουν στην άκρη τις εσωτερικές διαφωνίες και να ενωθούν για την υπεράσπιση της χώρας

Μετά το Κατάρ κλείνει κάνουλες και το Κουβέιτ: Το ντόμινο από τους μεγάλους παραγωγούς θα εκτοξεύσει το πετρέλαιο

Οικονομία Χτες
Τα πρώτα σημάδια περικοπών και ο κορεσμός των αποθηκών δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου

Οι χρήστες του ChatGPT το «ξεφορτώνονται» μαζικά: Οι απεγκαταστάσεις της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 295% σε μία μόνο ημέρα

Tech + Science Χτες
Χάνει χρήστες το ChatGPT ή είναι η έξαρση στις απεγκαταστάσεις μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση; Τα σενάρια της «μαζικής φυγής»

Εντυπωσιακό βίντεο από τον απόπλου της φρεγάτας Κίμων από Λιμένα Λεμεσού

Ελλάδα Χτες
Οι δυνατότητες της φρεγάτας «Κίμων»