E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Forbes: Ο Πούτιν ο πιο ισχυρός άνδρας του πλανήτη

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ο ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη

Δημοσίευση 14/12/2016 | 18:29

Forbes: Ο Πούτιν ο πιο ισχυρός άνδρας του πλανήτη

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ο ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη, μπροστά από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με τον σχετικό κατάλογο για το 2016 του περιοδικού Forbes.

Σε ηλικία 64 ετών, ο πρόεδρος της Ρωσίας κατακτά την κορυφή στην κατάταξη των ισχυρότερων προσωπικοτήτων παγκοσμίως για τέταρτη συνεχόμενη φορά.

«Από την πατρίδα του έως την Συρία και τις αμερικανικές εκλογές, ο Ρώσος ηγέτης συνεχίζει να πετυχαίνει τους στόχους του» υπογραμμίζει το Forbes.

Σε ό,τι αφορά τον Ντόναλντ Τραμπ, που θα διαδεχθεί στα τέλη Ιανουαρίου τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, «μοιάζει να παραμένει αλώβητος από τα σκάνδαλα, έχει την εύνοια των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου και μια προσωπική περιουσία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων» επισημαίνεται στο περιοδικό.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 11 χρόνια και είναι υποψήφια για μια νέα θητεία το φθινόπωρο του 2017, χάνει μια θέση σε σύγκριση με το 2015 και κατατάσσεται τρίτη.

Είναι η πρώτη γυναίκα στον κατάλογο που καταρτίζει το Forbes, στον οποίο βρίσκονται συνολικά τρεις γυναίκες στις 20 πρώτες θέσεις: η Τζάνετ Γέλεν, η επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας είναι στην 6η θέση και η Τερέζα Μέι, η πρωθυπουργός της Βρετανίας στην 13η.

Πίσω από τον Πούτιν, τον Τραμπ και την Μέρκελ ακολουθεί ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην 4η θέση και ο πάπας Φραγκίσκος στην 5η θέση.

Οι επικεφαλής των ιδιωτικού τομέα που καταλαμβάνουν θέσεις ψηλά στον κατάλογο των 74 ισχυρότερων προσωπικοτήτων είναι όλοι τους Αμερικανοί:

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο συνιδρυτής της Microsoft με τη μεγαλύτερη περιουσία παγκοσμίως, είναι 7ος στην κατάταξη.

Τον ακολουθεί ο Λάρι Πέιτζ της Alphabet (Google) στην 8η θέση, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, στην 10η θέση, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon (14ος) και ο Ουόρεν Μπάφετ (15ος).

Στους ισχυρότερους του πλανήτη και ο πρόεδρος του πετρελαϊκού ομίλου ExxonMobil Ρεξ Τίλερσον, τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε για την θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Τίλερσον βρίσκεται στην 24η θέση, πίσω ακριβώς από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Το Σινικό Τείχος» της Ουκρανίας

Stories 05.01.2026
Ένα σοβιετικό απομεινάρι μήκους σχεδόν 3 χιλιομέτρων

Μόνο για γερά στομάχια ‑ Το δωμάτιο‑εφιάλτης ενός εθισμένου gamer στην Κίνα που σόκαρε το διαδίκτυο

Stories 05.01.2026
Δεν θα το πιστέψετε πώς άφησε το δωμάτιο ξενοδοχείου όπου ζούσε για δύο χρόνια

Σχολεία‑στρατόπεδα στην Κίνα: Μαθητές μιλούν για ξυλοδαρμούς και απαγωγές

Stories 05.01.2026
«Κάθε στιγμή ήταν πόνος»: Οι μαρτυρίες που σοκάρουν για τα πειθαρχικά σχολεία στην Κίνα

Το IQ 228 που τρόμαξε τον κόσμο: Ποια είναι η Marilyn Vos Savant, η πιο έξυπνη γυναίκα του κόσμου

Πρόσωπα 05.01.2026
Η ιστορία μιας ιδιοφυΐας που έμαθε στον κόσμο να… αλλάζει πόρτες

Το μαθηματικό hack της λοτταρίας που μπορούσε να φέρει περιουσίες – αλλά ένας άντρας το σταμάτησε

Πρόσωπα 05.01.2026
Ο στατιστικολόγος που νίκησε το σύστημα αλλά προτίμησε την ηθική από τα εκατομμύρια

Το σπάνιο φυτό που μυρίζει… σοκολάτα!

Περιβάλλον 05.01.2026
Δεν είναι clickbait, όντως έχει άρωμα και γεύση σοκολάτας!

Σημάδια ότι το smartphone σας έχει ιό

Νέα Εποχή 05.01.2026
Τι πρέπει να κάνετε

Το σπίτι του Bradley Cooper είναι η απόλυτη όαση μέσα στο πράσινο

Αρχιτεκτονική 05.01.2026
Το σπίτι στη μοντέρνα γειτονιά της Βενετίας του Λος Αντζελες δεν κρύβει ότι ο πωλητής είναι ο αγαπημένος Bradley Cooper!

Ειδικός του FBΙ σου αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά των διαπραγματεύσεων

Πρόσωπα 05.01.2026
Είναι 2 τεχνικές που γενικώς, αποτελούν καλό χαρτί στη συνομιλία

Explainer: Γιατί οι ΗΠΑ θέλουν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας ‑ Το σχέδιο Τραμπ μετά τη σύλληψη Μαδούρο

Stories Χτες
Chevron, εμπάργκο, αποθέματα και αμερικανική παρουσία στο Καράκας