E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Είναι δυνατόν ν’ αλλάξει ο τρόπος που πίνουμε το ουίσκι;

Το Johnnie Walker Red Rye Finish ήρθε για να αλλάξει όχι μόνο τον τρόπο που πίνουμε το ουίσκι αλλά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο το αντιλαμβανόμαστε!

Δημοσίευση 14/12/2016 | 17:22

Είναι δυνατόν ν’ αλλάξει ο τρόπος που πίνουμε το ουίσκι;

Μοιάζει σχεδόν τρομακτικό να έχει δώσει κανείς όλο του το είναι σε ένα project και να τολμάει να το παραδίδει στους ειδικούς, στων οποίων τα χέρια μπορεί δυνητικά να κατακερματιστεί.

Αυτό ακριβώς έκανε η Emma Walker, η master blender του οίκου Johnnie Walker, όταν για τη δοκιμή του νέου προϊόντος αποφάσισε να πάει το Johnnie Walker Red Rye Finish σε ένα οδοιπορικό από τη Σκωτία μέχρι τη Νέα Υόρκη. Η πορεία από το «σπίτι» του ουίσκι μέχρι τον τόπο του Manhattan, ήταν ένα αβέβαιο ταξίδι ανακαλύψεων. Όταν η Emma βγήκε στους δρόμους του Manhattan η εμπιστοσύνη της στο Johnnie Walker Red Rye Finish συνοδευόταν από κάποιες πινελιές ρεαλισμού, αισιοδοξίας και ελπίδας.

Το κλασσικό manhattan φτιάχνεται με βάση του το αμερικανικό ουίσκι. Θα μπορέσουν οι Νεοϋορκέζοι να δεχτούν την παραλλαγή ενός blended ουίσκι στην «μητρική» τους γεύση;

Κι αυτοί δεν ήταν απλοί Νεοϋορκέζοι· η Emma πήρε το Johnnie Walker Red Rye Finish και το έθεσε υπό το βλέμμα, την όσφρηση και τον ουρανίσκο μερικών εκ των σπουδαιότερων mixologists της πόλης. Στην δοκιμή συμμετείχαν ο Dave Arnold, ιδρυτής και πρόεδρος του Μουσείου Τροφίμων και Ποτών και ιδιοκτήτης του πειραματικού cocktail μπαρ Booker & Dax, ο θρυλικός μπάρμαν-φιλόσοφος Peter Napolitano του Brooklyn’s Melody Lanes Bowling Alley και ο master mixologist Sother Teague, διευθυντής στο Amor y Amargo στο East Village του Μανχάταν.

Η Emma χρειαζόταν αυτούς τους μάγους του cocktail ως οδηγούς σε μια δοκιμή του Johnnie Walker Red Rye Finish με όσο το δυνατόν πιο ανοιχτό μυαλό. Ένας άθλος, εύκολος στα λόγια μα δύσκολος στην πράξη όταν έχεις να κάνεις με προσωπικότητες αυτού του βεληνεκούς.

Όσον αφορά στο ίδιο το ουίσκι το Red Rye Finish είναι το πρώτο προϊόν της σειράς Johnnie Walker Blenders’ Batch· μια σειρά από πειραματικές παρτίδες σε περιορισμένη κυκλοφορία που δημιουργούνται από την Emma και μια μικρή ομάδα master blenders με αρχηγό τον διάσημο Jim Beveridge.

Το Johnnie Walker Red Rye Finish σχεδιάστηκε πίσω από το μπαραπό την ομάδα των master blenders του Johnnie Walker και πήρε το χρίσμα της έγκρισης από τους καλύτερους bartenders και mixologists στον κόσμο.

Για να επιτευχθεί αυτό το ιδανικό χαρμάνι, χρειάστηκαν περισσότερα από 50 πειράματα και εξερεύνηση 203 δειγμάτων για να επιτευχθεί η γεύση του Johnnie Walker Red Rye Finish. Δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας ένα blend από μόλις τέσσερα ουίσκι, συμπεριλαμβανομένων του Cardhu single malt για τη ζωντάνια του, ουίσκι από το αποστακτήριο Port Dundas (που δεν είναι πλέον σε λειτουργία) για την φρουτώδη, κρεμώδη γεύση του με ίχνη βανίλιας.

Το Johnnie Walker Red Rye Finish είναι ένα blend που ωριμάζει σε βαρέλια bourbon και τελειώνει την ωρίμανσή του τους τελευταίους 6 μήνες σε βαρέλια σίκαλης (rye).

«Το Johnnie Walker Red Rye Finish είναι εμπνευσμένο από τις γεύσεις των αμερικανικών ουίσκι και ήθελα μια ειλικρινή ανταπόκριση σχετικά με την επιτυχία ή την αποτυχία του από τους ανθρώπους που γνωρίζουν» εξηγεί η Emma Walker. «Ήμουν λίγο νευρική και ήταν ένα αρκετά δύσκολο έργο· να πάρω την έγκριση των τοπικών ειδικών της Νέας Υόρκης για ένα manhattan που θα διαθέτει ένα νέο blend του Johnnie Walker αντί για το παραδοσιακό αμερικάνικο ουίσκι».

Το ταξίδι της Emma μετατράπηκε σε ένα ντοκιμαντέρ για το νέο blend του Johnnie Walker για το οποίο καθίσταται σαφές ότι η Emma δεν χρειάζεται να ανησυχεί άλλο.

Πρώτος, στη σειρά των δοκιμών ο Dave Arnold, δήλωσε εξ αρχής πως μισεί το Rob Roys – ένα old-style manhattan με ουίσκι – το Red Rye Finishmanhattan, όμως, τον σόκαρε θετικά. «Είναι σαν να πίνεις ένα κανονικό manhattan!» είπε μετά την πρώτη δοκιμή. Ο θρυλικός Peter Napolitano, στην πρώτη του επαφή με το Johnnie Walker Red Rye Finish έσπευσε να δημιουργήσει νέα ποτά με βάση τη γεύση του. Ο ειδικός μπάρμαν Sother Teague επιδοκιμάζοντας τη νέα γεύση είπε «Αντιμετωπίζω το ποτό όπως και το φαγητό- εποχή, περίσταση, ατμόσφαιρα – και αυτό το ουίσκι καλύπτει τις απαιτήσεις μου».

Και έτσι το ταξίδι πέτυχε τον στόχο του, η Emma έλαβε συγχαρητήρια από τρεις από τους πιο δύσκολους κριτικούς ποτών της Νέας Υόρκης. «Πήρα πραγματικά πολύτιμες σημειώσεις και ιδέες από τα παιδιά στη Νέα Υόρκη. Και την αφθονία της σοφίας που μου έδωσαν θα την πάρω πίσω στη Σκωτία και χωρίς αμφιβολία, θα τη χρησιμοποιήσω σε μελλοντικά blends», δήλωσε η Emma.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πού θα φας το πιο νόστιμο sushi στην Αθήνα

Eat + Drink 10.05.2025
Είσαι sushi lover; Πρέπει να το διαβάσεις!

Dinner με θέα: 5 πολυτελή εστιατόρια στην Αθήνα για μια βραδιά που θα θυμάσαι για καιρό

Eat + Drink Χτες
Γιατί το καλό φαγητό είναι εμπειρία, που όταν συνδυάζεται με μαγευτική θέα, γίνεται η καλύτερη ανάμνηση!

4 μαγαζιά για να απολαύσεις το γλυκό σου μπροστά στη θάλασσα

Eat + Drink 07.05.2025
Πάρε μαζί το βιβλιαράκι σου, βάλε αντηλιακό και χάρισε στον εαυτό σου το πιο γλυκό διάλειμμα της εβδομάδας!

4 εστιατόρια για να απολαύσεις τη λιακάδα στην ανοιξιάτικη Αθήνα

Eat + Drink 04.05.2025
Βάλτα οπωσδήποτε στη λίστα σου!

5 επιλογές για υγιεινό street food στο κέντρο της Αθήνας

Eat + Drink 30.04.2025
Θα τα λατρέψεις από την πρώτη μπουκιά!

Τα πιο νόστιμα burger στην Αθήνα που δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2025
Τα πληθωρικά burgers τους ξεχωρίζουν τόσο πολύ, που θα σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά!

Οι κορυφαίες ιταλικές τρατορίες της Αθήνας που έχουμε λατρέψει

Eat + Drink 25.04.2025
Αν αγαπάς την Ιταλική κουζίνα όσο εμείς, τότε αυτές οι τρατορίες δεν πρέπει να λείπουν από τη foodie λίστα σου!

5 εστιατόρια στην Αθήνα για «αποτοξίνωση» μετά τις κραιπάλες του Πάσχα

Eat + Drink 23.04.2025
Η αποτοξίνωση δεν είναι μόδα - είναι self-care!