E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Abendmusik: Πέντε χριστουγεννιάτικες συναυλίες στον Άγιο Παύλο

Δημοσίευση 14/12/2016 | 00:14

Abendmusik: Πέντε χριστουγεννιάτικες συναυλίες στον Άγιο Παύλο
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 15/12/2016 έως 21/12/2016
ΔΕΚ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Κανονικό 12 ευρώ
Μειωμένο 8 ευρώ [παιδικό έως 12 ετών, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ] για περιορισμένο αριθμό θέσεων

ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ
Κανονικό 15 ευρώ
Μειωμένο 10 ευρώ [παιδικό έως 12 ετών, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ] για περιορισμένο αριθμό θέσεων

Η χριστουγεννιάτικη παράδοση του 17ου αιώνα, που ξεκίνησε στον ναό St. Mary's της πόλης Lübeck, από τον οργανίστα και συνθέτη Dieterich Buxtehude, αναβιώνει για τρίτη φορά και φέτος στον ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα.

Στις πέντε χριστουγεννιάτικες συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν, γύρω από την μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, ανοίγουμε τις πόρτες στο Φως και καλούμε το κοινό της πόλης να προσευχηθεί, να τραγουδήσει, να συγκινηθεί, να χαρεί, να συγχωρέσει, να ξαναγαπήσει, να προετοιμαστεί για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30
Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30
“Magnificat anima mea”

Τα δύο υπέροχα Magnificat, των Μarc-Antoine Charpentier και Antonio Vivaldi παρουσιάζονται μαζί με άλλα έργα φωνητικής και οργανικής μπαρόκ μουσικής, Buxtehude, Biber κ.ά., στο πνεύμα των Χριστουγέννων, από το σύνολο οργάνων εποχής Ensemble 1619, την ΜΙκτή Χορωδία του Ωδείου Kodály και σολίστ, υπό την διεύθυνση του Γεράσιμου Χοϊδά.

Η συναυλία συμπίπτει με την έναρξη εορτασμού του έτους Kodály.

Βασιλική Καραγιάννη • σοπράνο
Αναστασία Συμεωνίδου • σοπράνο
Νίκος Σπανάτης • κόντρα-τενόρος
Γιάννης Φίλιας • τενόρος
Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός • βαρύτονος
Μικτή Χορωδία του Ωδείου Kodály | Διεύθυνση: Μιχάλης Πατσέας
ENSEMBLE 1619 – Early music on period instruments
Τσέμπαλο / διεύθυνση: Γεράσιμος Χοϊδάς

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30
“Visioni Natalizie”

 
Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα "Νικόλαος Λάβδας" θα παρουσιάσει μια μοναδική συναυλία μεχριστουγεννιάτικες σουίτες από την Αναγέννηση, γραμμένες από Ιταλούς, Ιρλανδούς, Ιάπωνες αλλά και Έλληνες συνθέτες όπως οι Ο’ Carolan, Amadei, Milanese, Kuwahara, Κιουλαφίδης κ.ά. Υπό τους ήχους του μαντολίνου και της κιθάρας, το Αθηναϊκό κοινό θα απολαύσει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που θα μεταφέρει ατόφια την κατάνυξη, αλλά και τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Η Αθηναϊκή Μανδολινάτα "Νικόλαος Λάβδας", είναι ένα ιστορικό μουσικό σωματείο, με σημαντική θέση στα μουσικά πράγματα της Αθήνας του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, υπό την διεύθυνση του Νικόλαου Λάβδα (1879-1940). Από το 2010, έχει επανασυσταθεί και λειτουργεί ως ιστορική συνέχεια της διαλυθείσας το 1940, παλαιάς «Αθηναϊκής Μανδολινάτας», μιας συνέχειας που διασφαλίζεται μέσω του αρχείου και ρεπερτορίου της.
 

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, ώρα 21:30


Μια συναυλία η οποία προσπαθεί να σκιαγραφήσει το τέλος μια εποχής και την μετάβαση σε μια νέα, με εκφραστική μουσική για μπαρόκ φλάουτο και τσέμπαλο Γερμανών συνθετών του όψιμου μπαρόκ. Μουσική δωματίου για πλάγιο φλάουτο - το μοντέρνο όργανο του 18ου αιώνα - και τσέμπαλο, σε ένα ρεσιτάλ με συνθέσεις που ακροβατούν ανάμεσα στο ύφος Μπαρόκ και Γκαλάντ.

Είναι η εποχή που οι παλιές παραδοσιακές αξίες αρχίζουν να αμφισβητούνται και η ανάγκη για απλότητα και εξωστρέφεια της μουσικής γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Η Κρίστεν Huebner και ο Αλέξης Μαστιχιάδης θα παίξουν μουσική του Bach, του τελευταίου "προμαχώνα" του Μπαρόκ αλλά και του Scheibe, του συνθέτη και αμφιλεγόμενου κριτικού, ο οποίος καταδίκασε τη μουσική του Bach ως αναίτια περίπλοκη και παρωχημένη. Θα ακουστούν επίσης έργα γνωστών και λιγότερο γνωστών συνθετών όπως Handel, Quantz και Mattheson. Το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί και από Χριστουγεννιάτικους ύμνους για εκκλησιαστικό όργανο της ιδίας εποχής.

Kristen Huebner • πλάγιο φλάουτο
Αλέξανδρος Μαστιχιάδης • τσέμπαλο & εκκλησιαστικό όργανο
 

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30
  "O Magnum Mysterium"

 
Μια συναυλία γαλλικής και γαλλοφλαμανδικής χριστουγεννιάτικης μουσικής, που αναδεικνύει το μυστήριο και την κατάνυξη της μικρής σαρακοστής στην ιστορία της ευρωπαϊκής μουσικής. Επίκεντρο της συναυλίας τα επτά αντίφωνα «Ο» του François Charpentier. Την μουσική του γαλλικού Μπαρόκ πλαισιώνουν παλαιότερες χριστουγεννιάτικες συνθέσεις για όργανο, καθώς και αναγεννησιακή πολυφωνία και γρηγοριανό μέλος, ενώ κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση οι Cantores Sancti Pauli, το φωνητικό σύνολο που εκπροσωπεί τη νεοσύστατη Schola Cantorum σε συναυλίες εντός και εκτός της εκκλησίας. Η συναυλία φέρει τη σφραγίδα του Os Orphicum, που σημαδεύει τις διοργανώσεις του Ιάσονα Μαρμαρά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Cantores Sancti Pauli
[Σταμάτης Πακάκης • Νικόλας Μπογιατζής • Χρήστος Χριστοδούλου]
Μέλη της Cappella Sancti Pauli
Ιάσων Μαρμαράς • όργανο | τραγούδι | μουσική διεύθυνση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Thessaloniki Pride 2025

Φεστιβάλ 15.06.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗαπό 16/06 έως 21/06

Μην χάσεις την ευκαιρία να γίνεις μέρος του Official Pre‑Primer Event

Cityλάιφ Προχτές
Πέμπτη 26 Ιουνίου. Ιnternational co-headliners, σε μια βραδιά γεμάτη big reveals, exclusive content & uplifting music.

11ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Θέατρο+Χορός Προχτές
ΑΘΗΝΑαπό 27/06 έως 29/0615

Plastiras Lake Festival 2025

Φεστιβάλ Προχτές
ΚΑΡΔΙΤΣΑαπό 11/07 έως 13/07

Το ΑΤΙΤΛΟΝ finale της Αντωνίας Οικονόμου στο Σύγχρονο Θέατρο

Θέατρο+Χορός 12.06.2025
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟαπό 12/06 έως 15/0610

Zagori Mountain Running 2025

Cityλάιφ 11.06.2025
Όπως έχει γραφτεί «μία ζωή δε φτάνει για να γνωρίσεις το Ζαγόρι», αλλά στις 18, 19 και 20 Ιουνίου μπορείς να είσαι εκεί!

10ο Edessa Short Film Festival

Φεστιβάλ 11.06.2025
ΕΔΕΣΣΑαπό 05/07 έως 06/07

Η Νατάσσα Μποφίλιου live στο Θέατρο Γης

Μουσική 11.06.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ30/0620