E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προεκλογικό «σχέδιο 100 ημερών» από Μητσοτάκη

Η ΝΔ αναμένει εκλογές μέχρι τον Μάρτιο

Δημοσίευση 11/12/2016 | 19:26

Προεκλογικό «σχέδιο 100 ημερών» από Μητσοτάκη

Προεκλογικό σχέδιο «100 ημερών» είναι σε εξέλιξη από την ηγεσία της Ν.Δ. που διαπιστώνει ότι όλο και περισσότερο διαμορφώνεται σκηνικό εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή και όλος ο κομματικός και κοινοβουλευτικός μηχανισμός της Ν.Δ. είναι σε πλήρη κινητοποίηση με συνεχείς περιοδείες και ομιλίες σε όλη την επικράτεια, καθώς στην Πειραιώς εκτιμούν, ότι μέσα σε αυτές τις 100 ημέρες που έρχονται, δηλ. έως τα μέσα Μαρτίου θα γίνουν εκλογές.

Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη, με βάση και τις τελευταίες κινήσεις του Πρωθυπουργού, αλλά και σειράς υπουργών, παρά τα όσα περί του αντιθέτου λέγονται περί εξάντλησης της τετραετίας, εκτιμούν ότι η χώρα οδεύει ολοταχώς σε εκλογές.

Την ίδια στιγμή εκτιμούν, αναλύοντας και τις δημοσκοπήσεις ότι η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό σε αποδρομή και τον Κυρ. Μητσοτάκη εν αναμονή πρωθυπουργό. Παράλληλα κεντρικοί παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι «η σταθερά ανοδική δημοφιλία του Κυρ. Μητσοτάκη διευρύνει περαιτέρω το ακροατήριο της Ν.Δ.».

Πώς διαβάζουν τις εξελίξεις στην Πειραιώς

Σύμφωνα με τις αναλύσεις που έχουν γίνει στην Πειραιώς, η Ν.Δ. απευθύνεται πλέον σε πλειοψηφικό κοινό και για το λόγο αυτό έχει, θέσει, όπως λέει και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης σε συνομιλητές του, ως στρατηγικό στόχο τη μέγιστη διάχυση στην ελληνική κοινωνία τεσσάρων κεντρικών μηνυμάτων: α) Συμφωνία Αλήθειας, β) Πολιτική Αλλαγή, γ) Νέος Πατριωτισμός και δ) Ενότητα των Ελλήνων.

Η επιλογή της Ν.Δ. από εδώ και πέρα είναι μετωπική επίθεση σε όλα τα μέτωπα και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από τις ομιλίες όλων των βουλευτών της κατά την πενθήμερη συζήτηση στη Βουλή επί του κρατικού προϋπολογισμού.

Μάλιστα, η ηγεσία της Ν.Δ. έβαλε για πρώτη φορά στο δημόσιο διάλογο τον όρο «ο Λευκός Πύργος του ψέματος…» και όπως λένε από το επικοινωνιακό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν περάσει τρεις μήνες από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τότε δηλ. που ενώπιον του ελληνικού λαού, ανέλαβε τρεις συγκεκριμένες δεσμεύσεις για να σταματήσει, επιτέλους, η κατρακύλα της χώρας στον γκρεμό.

«Μέσα σε ενενήντα ημέρες, ο κ. Τσίπρας κατάφερε – διότι περί κατορθώματος πρόκειται – να καταρρίψει κάθε ρεκόρ καθυστέρησης, ανικανότητας και ψεύδους» τονίζουν συνεργάτες του κΚυρ. Μητσοτάκης και υπογραμμίζουν τις τρεις δεσμεύσεις: α) Το κλείσιμο της 2ηςαξιολόγησης και μάλιστα, «σύντομα και με θετικό πρόσημο», κάτι όμως που δεν έχει συμβεί, β) η οριστικοποίηση των μέτρων για ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους με την επισήμανση από την Ν.Δ. ότι «το «παραμύθι» του πρωθυπουργού εξελίχθηκε σε οικονομικό «Βατερλό» για τους πολίτες της χώρας» και γ) ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της Ε.Κ.Τ., που θα αποτελέσει καταλυτικό γεγονός για τη μείωση του κόστους δανεισμού, την αποκατάσταση της ρευστότητας, την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών και την έξοδο στις αγορές.

«Ο πρωθυπουργός αντιδρά σαν πνιγμένος»

«Η Ελλάδα, δίχως ουσιαστική λύση στο θέμα του χρέους, εγκλωβισμένη σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, με την οικονομία να ασφυκτιά από την έλλειψη ρευστότητας, τους κεφαλαιακούς ελέγχους και τις διαρκώς αυξανόμενες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, δεν έχει να προσδοκά σε καμιά έξοδο στις αγορές» μεταδίδεται από το οικονομικό επιτελείο της Ν.Δ. και συμπληρώνουν: «Την ίδια ώρα, η κοινωνία, γονατισμένη από την υπερφορολόγηση, απογοητευμένη από την προκλητική εύνοια ημετέρων και «κολλητών» αναζητά διέξοδο από την αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Από την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. σημειώνεται ότι «ο χάρτινος πύργος από ψέματα του κ. Τσίπρα κατέρρευσε» και ως εκ τούτου η απελπισία και η απόγνωσή του είναι εμφανής, δίχως το παραμικρό σχέδιο για τη χώρα, φόρτωσε την ελληνική οικονομία με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και την κοινωνία με δυσβάσταχτα δημοσιονομικά μέτρα.

«Ανήμπορος να διαχειριστεί την παταγώδη αποτυχία του, παριστάνει ότι υπεύθυνος για το 4ο Μνημόνιο θα είναι ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός αντιδρά σαν πνιγμένος που πιάνεται από τα μαλλιά του. Η ανάγκη για πολιτική αλλαγή στον τόπο είναι μεγαλύτερη, εντονότερη και επιτακτικότερη από ποτέ» είναι το μήνυμα που εκπέμπει το επικοινωνιακό επιτελείο της Πειραιώς.

Σε αυτό το κλίμα, η Συμφωνία Αλήθειας που προτείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπως λένε οι στενοί του συνεργάτες, είναι ο μόνος αξιόπιστος δρόμος για την έξοδο της χώρας από τη δίνη της κρίσης.

Αυτός ο οδικός χάρτης ανάταξης της Ελλάδας στηρίζεται σε 4 βασικούς άξονες:

α) Λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες και αποτελεσματικότερο κράτος, β) Τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και την οικονομία, γ) Ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και δ) Εφαρμογή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

«Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο να ζει μέσα στη μιζέρια. Η Ελλάδα θέλει, πρέπει και μπορεί να σηκώσει ψηλά το κεφάλι. Να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους πολλούς. Να γίνει η Ελλάδα της αλήθειας» τονίζει και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης που επιμένει στην ανάγκη για άμεση πολιτική αλλαγή στην χώρα και άρα σε πρόωρες εκλογές.

Από τη συζήτηση στη Βουλή και ειδικά από την ομιλία του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη για τον Κρατικό Προϋπολογισμό το βράδυ της περασμένης Τρίτης, προέκυψε και η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ το επόμενο διάστημα.

Παρουσία του Κυρ. Μητσοοτάκη και της πλειοψηφίας της ΚΟ της ΝΔ, ο Κ. Χατζηδάκης, ως εισηγητής της ΝΔ, με την ομιλία του είχε 3 στρατηγικούς στόχους:

Πρώτον, να αποδομήσει την απόφαση του Eurogroup για το χρέος και να απαντήσει στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση επιδίωκε ελάφρυνση του χρέους χωρίς μνημόνιο και πήρε μνημόνιο χωρίς ουσιαστική ελάφρυνση!» ήταν το βασικό μήνυμά του.

Δεύτερον, να αμφισβητήσει, με ένα καταιγισμό στοιχείων και επιχειρημάτων τις προβλέψεις της κυβέρνησης για τα βασικά οικονομικά μεγέθη του Κρατικού Προϋπολογισμού το 2017. «Οι προβλέψεις του προϋπολογισμού2017», σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, « είναι συνδεδεμένες με μεταρρυθμίσεις. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλεργία στις μεταρρυθμίσεις».

Τρίτον, να στείλει το μήνυμα ότι «η ΝΔ μπορεί να τα κάνει καλύτερα». Αυτό είναι το μήνυμα που θα ακούμε όλο και περισσότερο από το στελέχη της ΝΔ , από εδώ και πέρα. «Τους άλλους τους δοκιμάσαμε, είδαμε ότι στην πραγματικότητα παρατείνουν την παρουσία της τρόικας και των μνημονίων», εξηγεί ο Κωστής Χατζηδάκης. « Με εμάς θα γίνει ένα καινούργιο ξεκίνημα και πιστεύουμε ότι, ακριβώς επειδή θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και θα στείλουμε ένα διαφορετικό σήμα στις αγορές και τους επενδυτές, θα μπορέσουμε να το παλέψουμε καλύτερα».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΣΑΠ: Ατομα έχουν μπει στις γραμμές ‑ Ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί

Ελλάδα 25.04.2024
Πρόβλημα στην κυκλοφορία του ηλεκτρικού

Βασίλης Γραμμένος: «Προσπάθησε να με πνίξει»

Πολιτική 25.04.2024
«Ο θεσμός της οικογένειας και της μητέρας είναι ιερός»

Ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές στο φετινό «Καλάθι του Πάσχα» δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης

Ελλάδα 25.04.2024
Η τιμή του αρνιού στα σούπερ μάρκετ κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Κόσμος 25.04.2024
Εντυπωσιακή ανατροπή στην θεμελιώδη υπόθεση της εποχής του #MeToo

FT: Δεύτερη φτωχότερη χώρα στην ευρωζώνη η Ελλάδα, παρά την ανάκαμψη

Οικονομία 25.04.2024
Μειωμένοι κατά 30% οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα μετά την κρίση

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper 25.04.2024
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης: «Εξουδετερωμένες βόμβες δίπλα στα σπίτια μας»

Ελλάδα 25.04.2024
Σοκάρουν οι δηλώσεις του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Κωνσταντίνος Φλώρος: Ελεύθερος μετά την απολογία του ‑ Δεν θα μπορεί να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Ελλάδα 25.04.2024
Η πρώτη δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή μετά τα πρωτοφανή επεισόδια στη Βουλή

Βουλή: Ο πατέρας του Φλώρου περιγράφει το ιστορικό που οδήγησε στο χθεσινό επεισόδιο

Ελλάδα 25.04.2024
Ο Γραμμένος ξεκίνησε το επεισόδιο, είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Διονύσιος Βαλτογιάννης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει το taxisnet ‑ Διαδικασία εξπρές η επιστροφή φόρου

Οικονομία 25.04.2024
Πότε ανοίγει το taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Οι αλλαγές στα έντυπα Ε1 και Ε3