E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

35 ματς σερί αήττητη η Ρεάλ Μαδρίτης

Τα άστρο του Ζιζού

Δημοσίευση 11/12/2016 | 17:21

35 ματς σερί αήττητη η Ρεάλ Μαδρίτης

Mε δράστη τον συνήθη ύποπτο Σέρχιο Ράμος η Ρεάλ έκανε την ανατροπή, νίκησε 2-1 τη Λα Κορούνια και συμπλήρωσε 35 παιχνίδια χωρίς ήττα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας.

«Eίμαι τυχερός. Είναι κάτι που το είχα και όταν έπαιζα ποδόσφαιρο». Αυτή ήταν η απάντηση του Ζινεντίν Ζιντάν στην ερώτηση δημοσιογράφων, για αν το νιώθει ότι αυτές οι νίκες που έρχονται στο τέλος για την ομάδα του οφείλονται στο... άστρο του.

«Το ρεκόρ επετεύχθη χάρη στους ποδοσφαιριστές. Δεν σκεφτόμαστε ότι είμαστε ανίκητοι. Θα χάσουμε. Ωστόσο, αυτά τα 35 παιχνίδια μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια» συμπλήρωσε ο Γάλλος προπονητής

Τη σεζόν 1988-99, με τον Ολλανδό Λέο Μπενάακερ στον πάγκο της η «βασίλισσα» είχε σταματήσει το αήττητό της στους 34 συνεχόμενους αγώνες. Ο «Ζιζού» στην πρώτη θητεία του ως πρώτος προπονητής σε ομάδα έφτασε το ρεκόρ, το κατέρριψε και συνεχίζει... Έχει 26 νίκες και 9 ισοπαλίες σε αυτούς τους 35 αγώνες, στους οποίους οι ποδοσφαιριστές του έχουν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα συνολικά 98 φορές έναντι 86 που είχε πετύχει η ομάδα της «πεντάδας του Γύπα».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος της Ρεάλ του Ζιντάν; Να πιάσει την αιώνια αντίπαλο Μπαρτσελόνα που μετρά 39 αγώνες χωρίς ήττα από την περσινή σεζόν η Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε. Ακολουθούν άλλα τρία ρεκόρ: τα 40 παιχνίδια χωρίς ήττα της Νότινγχαμ Φόρεστ από το 1977-78, τα 42 της Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο τις σεζόν1991-92 και 1992-93 και φυσικά της Γιουβέντους του Αντόνιο Κόντε με 43 αγώνες το 2010 - 11.

Η τελευταία ήττα της «βασίλισσας» πριν αρχίσει αυτό το σερί ήταν στις 5 Απριλίου 2016, όταν έχασε από τη Βόλφσμπουργκ στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα 07.02.2026
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα 07.02.2026
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα 07.02.2026
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα 07.02.2026
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα 07.02.2026
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο Μόρνος γεμίζει: Οι βροχές έφεραν «θεαματική άνοδο της στάθμης» και έπεται συνέχεια...

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τη σημαντική «ανάσα» που έδωσαν στον Μόρνο οι βροχοπτώσεις.

«Εξαφανίστηκε» η Θεσσαλονίκη: Πέπλο ομίχλης κάλυψε την πόλη

Ελλάδα 07.02.2026
Μικρές καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο