E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με πανελλαδικό συλλαλητήριο απαντούν οι συνταξιούχοι στις εξαγγελίες Τσίπρα

«Ψίχουλα μπροστά στις απώλειες που είχαμε»

Δημοσίευση 9/12/2016 | 13:33

Με πανελλαδικό συλλαλητήριο απαντούν οι συνταξιούχοι στις εξαγγελίες Τσίπρα

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών Δήμος Κουμπούρης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση με τις διακηρύξεις της προσπαθεί δίνοντας ψίχουλα να μας ρίξει στάχτη στα μάτια όπως έκαναν και οι άλλες κυβερνήσεις, καθώς αυτά που θα δοθούν είναι από αυτά που αφαιρέθηκαν από τις λεηλατημένες συντάξεις μας κύριες και επικουρικές,την ίδια ώρα μάλιστα που καταργούν το ΕΚΑΣ και μειώνουν τις ασφαλιστικές δαπάνες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η θέση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Παντελή Τάτση ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν καλύπτουν όσα μας πήραν όλα αυτά τα χρόνια, είναι ψίχουλα μπροστά στις απώλειες που είχαμε από το 2010-2014 που έφτασαν τα 38 δισ. ευρώ και θα φτάσουν τα 50 δισ. ευρώ. Δεν μας ξεγελάνε και είναι ντροπή να μιλάνε για 13η Σύνταξη με ένα επίδομα από χρήματα που τα έχουμε πληρώσει με τον ιδρώτα μας».

Πιο θετικά βλέπει τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα ο πρόεδρος Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων(ΕΝΔΙΣΥ) που εκπροσωπεί πανελλαδικά συνταξιούχους όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης Νίκος Χατζόπουλος, χωρίς ωστόσο να αναιρεί την άμεση απαίτηση των συνταξιούχων για επιστροφή όσων έχουν χάσει μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «διεκδικούμε την επιστροφή των κλεμμένων από τις συντάξεις μας από τον Αύγουστο του 2010. Σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού είναι μια εφάπαξ παροχή ανακούφισης για τους απόλυτα φτωχοποιημένους συνταξιούχους».

Κάλεσμα απευθύνουν οι Ομοσπονδίες στους συνταξιούχους από όλες τις γωνιές της Ελλάδας για τις 15 Δεκεμβρίου στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 5 το απόγευμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο να δηλώσουν δυναμικά το δικαίωμα τους στη ζωή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ βρισκόταν εν κινήσει

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Η οδηγός μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν 22χρονο και βιντεοσκόπησαν την πράξη τους

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

«Ιπτάμενος» στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης – Έτρεχε με 209 χιλιόμετρα

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Το ραντάρ της Τροχαίας τον κατέγραψε στον Εύοσμο

Θεσσαλονίκη: Δελφίνι ξεβράστηκε νεκρό στην ακτή – Το πέταξαν δίπλα σε κάδο σκουπιδιών

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

Καιρός: Ανοιξιάτικο σκηνικό ‑ Πού θα σημειωθούν βροχές ‑ Πώς θα κυλήσει η εβδομάδα

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς

«Chat» με πολίτες και επιχειρήσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση ‑ Πώς θα λειτουργεί το Gov.gr Messenger

Οικονομία 18.05.2026
Ένα νέο, κεντρικό ψηφιακό κανάλι επικοινωνίας ετοιμάζει η κυβέρνηση

Στις 26 Μαΐου ανακοινώνει το νέο κόμμα του ο Τσίπρας, η ανάρτησή του

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
«Ούτε νωρίς ούτε αργά, τώρα είναι η ώρα», σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός

Νέο «Ανακαινίζω»: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις, οι εργασίες που επιδοτούνται

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Θα επιδοτήσει ποσοστό έως και 95% της δαπάνης, ανάλογα με τα δεδομένα των δικαιούχων

Ελευσίνα: Ένας νεκρός και 3 τραυματίες από το τροχαίο στην Αθηνών ‑ Κορίνθου

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός του σοβαρού τροχαίου

ΑΑΔΕ: Φακελώνει και σκανάρει 4,8 εκατ. οφειλέτες

Οικονομία 18.05.2026
Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα PARE