E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με πανελλαδικό συλλαλητήριο απαντούν οι συνταξιούχοι στις εξαγγελίες Τσίπρα

«Ψίχουλα μπροστά στις απώλειες που είχαμε»

Δημοσίευση 9/12/2016 | 13:33

Με πανελλαδικό συλλαλητήριο απαντούν οι συνταξιούχοι στις εξαγγελίες Τσίπρα

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών Δήμος Κουμπούρης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση με τις διακηρύξεις της προσπαθεί δίνοντας ψίχουλα να μας ρίξει στάχτη στα μάτια όπως έκαναν και οι άλλες κυβερνήσεις, καθώς αυτά που θα δοθούν είναι από αυτά που αφαιρέθηκαν από τις λεηλατημένες συντάξεις μας κύριες και επικουρικές,την ίδια ώρα μάλιστα που καταργούν το ΕΚΑΣ και μειώνουν τις ασφαλιστικές δαπάνες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η θέση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Παντελή Τάτση ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν καλύπτουν όσα μας πήραν όλα αυτά τα χρόνια, είναι ψίχουλα μπροστά στις απώλειες που είχαμε από το 2010-2014 που έφτασαν τα 38 δισ. ευρώ και θα φτάσουν τα 50 δισ. ευρώ. Δεν μας ξεγελάνε και είναι ντροπή να μιλάνε για 13η Σύνταξη με ένα επίδομα από χρήματα που τα έχουμε πληρώσει με τον ιδρώτα μας».

Πιο θετικά βλέπει τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα ο πρόεδρος Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων(ΕΝΔΙΣΥ) που εκπροσωπεί πανελλαδικά συνταξιούχους όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης Νίκος Χατζόπουλος, χωρίς ωστόσο να αναιρεί την άμεση απαίτηση των συνταξιούχων για επιστροφή όσων έχουν χάσει μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «διεκδικούμε την επιστροφή των κλεμμένων από τις συντάξεις μας από τον Αύγουστο του 2010. Σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού είναι μια εφάπαξ παροχή ανακούφισης για τους απόλυτα φτωχοποιημένους συνταξιούχους».

Κάλεσμα απευθύνουν οι Ομοσπονδίες στους συνταξιούχους από όλες τις γωνιές της Ελλάδας για τις 15 Δεκεμβρίου στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 5 το απόγευμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο να δηλώσουν δυναμικά το δικαίωμα τους στη ζωή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κελίφ: «Δεν είμαι τρανς, είμαι κορίτσι ‑ Έκανα ορμονοθεραπεία, δέχομαι οποιονδήποτε έλεγχο»

Αθλητικά Νέα 05.02.2026
Αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη στη «L`Equipe» για την ορμονοθεραπεία και το γονίδιο SRY

Μαρουσάκης: Έρχεται νέα οργανωμένη κακοκαιρία

Καιρός 05.02.2026
Ψυχρές αέριες μάζες και χιόνια στα βουνά

Ομολόγησε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας ο 50χρονος σμήναρχος

Ελλάδα 05.02.2026
Η δράση του και πώς εντοπίστηκε

Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων

Οικονομία 05.02.2026
Αναλυτικά τα πρόστιμα

Αυτά τα SMS είναι δήθεν από τα ΕΛΤΑ και είναι απάτη

Ελλάδα 05.02.2026
Την προσοχή του κοινού εφιστούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε προσπάθεια εξαπάτησης από επιτήδειους με sms (phishing)

Βρετανία: Δεκάδες δηλητηριάσεις από γάλατα για βρέφη

Κόσμος 05.02.2026
Ύποπτα προϊόντα ανακλήθηκαν και στην Ελλάδα

Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία: Νεκρό βρέφος 6 μηνών

Ελλάδα 05.02.2026
Τα ακριβή αίτια θανάτου διερευνώνται

Δώρο Πάσχα 2026: Πότε μπαίνει και πώς να το υπολογίσετε

Οικονομία 05.02.2026
Το ύψος του δώρου εξαρτάται από το χρόνο εργασίας κατά την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου

Δασκάλα γιόγκα: 3 εμπρησμοί αυτοκινήτων σε Μεταμόρφωση, Νέα Ερυθραία και Κηφισιά σε ένα μήνα

Ελλάδα 05.02.2026
Η γυναίκα είχε επιτεθεί και στην οικογένειά της, βάζοντας φωτιά στο αυτοκίνητο του πατέρα της

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο – Κατηγορείται για κατασκοπεία

Ελλάδα 05.02.2026
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ο στρατιωτικός κατηγορείται για συλλογή και μετάδοση μυστικών πληροφοριών σε τρίτους, με κίνδυνο την πρόκληση βλάβης στα εθνικά συμφέροντα

Σία Κοσιώνη: Εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο

Ελλάδα 05.02.2026
Αγνωστο το πότε θα επιστρέψει στον ΣΚΑ