E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η απάντηση του Μπερτολούτσι για τη σκηνή του βιασμού της Σνάιντερ

«Η Μαρία γνώριζε τα πάντα»

Δημοσίευση 7/12/2016 | 13:45

Η απάντηση του Μπερτολούτσι για τη σκηνή του βιασμού της Σνάιντερ

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη του, ότι η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Το Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι» δεν είχε ενημερωθεί για τη σκηνή του βιασμού, ο σκηνοθέτης της ταινίας ανασκευάζει τις δηλώσεις του

Χωρίς τη συναίνεση της Μαρία Σνάιντερ είχε γυριστεί η επίμαχη σκηνή βιασμού από τον Μάρλο Μπράντο, στο «Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι», όπως είχε υποστηρίξει ο σκηνοθέτης του φιλμ, Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε για την Ταινιοθήκη της Γαλλίας το 2013, η οποία προβλήθηκε πριν λίγες ημέρες σε επανάληψη, ακούγεται να λέει για τη σκηνή του βιασμού με το βούτυρο: «Η σκηνή με το βούτυρο ήταν μια ιδέα που είχα με τον Μάρλον εκείνο το πρωί πριν από το γύρισμα».

«Νομίζω ότι μίσησε εμένα και τον Μπράντον που δεν της το είπαμε. Δεν ήθελα η Μαρία να ερμηνεύσει την ταπείνωση και την οργή της. Ηθελα να την νιώσει...Ήθελα να αντιδράσει σαν κορίτσι και όχι σαν ηθοποιός», πρόσθεσε ο Μπερτολούτσι, για τη Σνάιντερ που το 1972, όπου γυρίστηκε η ταινία, ήταν μόλις 19 ετών.

Η Σνάιντερ που έφυγε από τη ζωή το 2011, σε ηλικία 58 ετών, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2007, είχε πει: «Ο Μάρλον μου είχε πει: ''Μαρία μην ανησυχείς, είνα μόνο μία ταινία''. Αλλά κατά τη διάρκεια της σκηνής, παρ'όλο που ο Μάρλον δεν με βίασε στα αλήθεια, τα δάκρυα μου ήταν αληθινά. Ένιωσα ταπεινωμένη και για να είμαι ειλικρινής, ένιωσα σαν να με βίασαν ο Μπράντο και ο Μπερτολούτσι μαζί!...΄Επρεπε να είχα καλέσει τον ατζέντη μου και έναν δικηγόρο να έρθουν στο γύρισμα γιατί κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να κάνεις κάτι που δεν είναι στο σενάριο, αλλά τότε δεν το γνώριζα!».

«Η Σνάιντερ ήξερε για τη σκηνή του βιασμού! Δεν ήξερε για το βούτυρο!»

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η επαναπροβολή της συνέντευξης του Μπερτολούτσι, ο Ιταλός δημιουργός ανασκεύασε τις δηλώσεις του, με ανακοίνωσή του. Όπως τόνισε, η Μαρία Σνάιντερ γνώριζε για τη σκηνή του βιασμού αλλά όχι για το βούτυρο!

«Θέλω για τελευταία φορά να ξεκαθαρίσω αυτή τη γελοία παρεξήγηση! Θέλαμε να εξασφαλίσουμε την αυθόρμητη αντίδραση της Μαρίας για τη χρήση του βουτύρου. Η παρεξήγηση πηγάζει από αυτό. Ο κόσμος νομίζει ότι η Μαρία δεν είχε ενημερωθεί για τη βία της σκηνής. Λάθος! Η Μαρία γνώριζε τα πάντα, καθώς είχε διαβάσει το σενάριο, στο οποίο η σκηνή περιγράφονταν με ακρίβεια», είπε ο Μπερτολούτσι.

Μάλιστα, χαρακτήρισε αφελείς όσους πίστεψαν ότι η σκηνή δεν ήταν σκηνοθετημένη. «Το μόνο νέο στοιχείο ήταν το βούτυρο. Οπως έμαθε πολλά χρόνια αργότερα, αυτό ενόχλησε τη Μαρία και όχι η βία της σκηνής, που περιλαμβανόταν στο σενάριο. Είναι εντυπωσιακό και ενοχλητικό συνάμα να βλέπεις τόσο αφελείς ανθρώπους, που πιστεύουν ότι όσα βλέπουν στην οθόνη έχουν πράγματι συμβεί. Οσοι δεν αντιλαμβάνονται ότι το σεξ που βλέπουν στην οθόνη είναι (σχεδόν) πάντα σκηνοθετημένο, είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι κάθε φορά που ο Τζον Γουέιν πυροβολεί κάποιον επί σκηνής, τότε αυτός πεθαίνει», τόνισε ο Ιταλός δημιουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιρίνα Σάικ: Η εμφάνιση που άφησε ελάχιστα στη φαντασία

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Η τολμηρή εμφάνιση στο Met Gala 2026

Η Madonna φόρεσε στο κεφάλι ένα καράβι και το concept... έπιασε λιμάνι

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Με ένα πέπλο που το κρατούσαν 7 γυναίκες!

Η Kendall Jenner έγινε αρχαία θεά στο Met Gala: Mε έμπνευση από τη Νίκη της Σαμοθράκης

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Το φόρεμα που θύμισε άγαλμα 2.000 ετών και έγραψε fashion ιστορία

Met Gala 2026: Ποια σταρ εμφανίστηκε ως… «ζωντανό άγαλμα» και έγινε «viral»

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Τυλιγμένη σε γλυπτικές λεπτομέρειες που παρέπεμπαν σε πέτρα, έμοιαζε να συνδυάζει αναφορές από το Αγαλμα της Ελευθερίας με στοιχεία αρχαιοελληνικής αισθητικής

Τάσος Ιορδανίδης: Πέρασα 3,5 μήνες πάρα πολύ δύσκολα σε οικογενειακό επίπεδο λόγω θέματος υγείας

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Πάνω από όλα να έχουμε υγεία και όλα τα άλλα έρχονται, δήλωσε ο ηθοποιός

Γιώργος Θεοφάνους για Θεοδωρίδου: Δεν διαφωνώ με την καλλιτέχνιδα Νατάσα, αλλά με τον άνθρωπο

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Είμαι τόσο υπερήφανος που είπε τα τραγούδια μου, κανείς δεν θα τα έλεγε τόσο ωραία, σχολίασε ο συνθέτης και στιχουργός

Ελένη Καρακάση για τη διαδικασία αναδοχής παιδιού: Έχει μέρα νύχτα χαρά και κλάμα, θέλει πολλή δουλειά

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Έχει όλο αυτό το σκαμπανέβασμα που έχει μια γυναίκα στην εγκυμοσύνη, είπε η ηθοποιός

ΜΕΤ GALA: Οι πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις

E-Daily 1.Hero 05.05.2026
Υπερπαραγωγές που θα συζητάμε για καιρό

H Olivia Wilde δίνει μαθήματα διαχείρησης...social media: Πώς απάντησε στα χειρότερα σχόλια χρηστών

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο

Τα κράτησε από το Rocky και ζουν ακόμη μαζί του: Η απίθανη ιστορία του Stallone που συγκινεί τους fans

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Δύο μικρές χελώνες από μια σκηνή του 1976 έγιναν οι πιο πιστοί σύντροφοι του σταρ σχεδόν μισό αιώνα μετά

Έλα στην ομάδα μας: Δημοσιογράφος ‑ Part time το Σαββατοκύριακο

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Ιδανικό για όσους θέλουν να μπουν στον χώρο των digital media ή να συνδυάσουν τη θέση με άλλη εργασία

Έλα στην ομάδα μας: Θέση για δημοσιογράφους στην Αθήνα

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Digital Content Editor - Full time στην Αθήνα, Hybrid