E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μέχρι την Πέμπτη δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Μετά την άκαρπη συνάντηση με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

Δημοσίευση 5/12/2016 | 16:28

Μέχρι την Πέμπτη δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας η Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία, γεγονός που σημαίνει ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια τουλάχιστον έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης.

Η ΠΝΟ συνεδρίασε μετά την συνάντηση εκπροσώπων της με τον υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των θεσμών για αύξηση των φορολογικών συντελεστών των ναυτικών, κάτι που πάντως οι εκπρόσωποι των ναυτικών εκτίμησαν ως «υπόσχεση» και όχι «δέσμευση».

Οι κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν με 48ωρη απεργία την περασμένη Παρασκευή, κλιμακώνονται με επαναλαμβανόμενες απεργίες. Η σημερινή απόφαση για απεργία αφορά στην συνέχεια αυτής που ήδη ισχύει και επρόκειτο να λήξει στις 06:00 το πρωί της Τρίτης.

Η απεργία των ναυτικών εν τω μεταξύ έχει αφήσει τουλάχιστον 3.000 μαθητές που βρίσκονταν σε εκδρομή με τα σχολεία τους εγκλωβισμένους σε νησιά, σύμφωνα με τα στοιχεία τουριστικών γραφείων.

Μάλιστα, μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής, όπως επισημαίνει ο Ελεύθερος Τύπος, δεν μπορούσε να δοθεί επίσημη απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για το τι θα γίνει με τους μαθητές που έχουν αποκλειστεί, πώς θα γίνει η μεταφορά τους και αν τελικά θα προκύψει κάποια οικονομική επιβάρυνση και ποιος θα την καλύψει.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, περίπου 1.250 μαθητές βρίσκονται στα Χανιά, ενώ για το Ηράκλειο δεν υπάρχουν στοιχεία. Κάποιοι από αυτούς αναμενόταν να φύγουν χθες το βράδυ, κάποιοι σήμερα το πρωί. Ο αριθμός των παιδιών είναι «απαγορευτικός» επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Παιδείας (σ.σ. υπολογίζοντας βέβαια μόνο τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και όχι το σύνολο των μαθητών που είναι εγκλωβισμένοι λόγω της απεργίας) για τη μεταφορά τους με αεροπλάνο, ενώ αναζητούνταν λύσεις σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκλονιστικό βίντεο: Αντιφρονούντες σε φυλακή του Ιράν λένε τραγούδι αντίστασης λίγο πριν εκτελεστούν

E-Daily 3.Left Χτες
Στο βίντεο που φέρεται να έχει τραβηχτεί μέσα από τη φυλακή Γκεζέλ Χεσάρ φαίνονται έξι Ιρανοί αντιφρονούντες να τραγουδούν ένα τραγούδι αντίστασης λίγα λεπτά πριν την εκτέλεσή τους

ΕΕ: Νέο κύμα ακρίβειας περιμένουν οι πολίτες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Απαισιοδοξία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ, τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η αποχώρηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εντείνει τις πιέσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και αναδιαμορφώνει τις γεωπολιτικές ισορροπίες

Γερμανία: Η φάλαινα Τίμι φορτώθηκε σε μαούνα σε μια ύστατη προσπάθεια για τη διάσωσή της

E-Daily 3.Left Χτες
Η διάσωσή της έχει ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου

Έγκλημα στη Μεσσηνία: 42χρονος βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό σε στάβλο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η σορός εντοπίστηκε στην συνοικία Μπουρνιά της Καλαμάτας

Στο φως η σοκαριστική επιστολή που άφησε ο 89χρονος πιστολέρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρει στην επιστολή του στα ΜΜΕ ο 89χρονος που εισέβαλε με όπλο στον ΕΦΚΑ και στο Πρωτοδικείο και τραυμάτισε 5 άτομα

Διευθύντρια σχολείου σκοτώθηκε πέφτοντας από ταράτσα πολυκατοικίας στον Κολωνό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό

Απόδειξη θανάτου: Ξέθαψε την αδερφή του και πήγε με τον σκελετό της στην τράπεζα για ανάληψη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο άνδρας ως αναλφάβητος, δεν μπορούσε να κατανοήσει τη διαδικασία που απαιτείται όταν πεθάνει ο δικαιούχος ενός τραπεζικού λογαριασμού και έπραξε κατά γράμμα αυτό που του ζήτησαν