E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μέχρι την Πέμπτη δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Μετά την άκαρπη συνάντηση με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

Δημοσίευση 5/12/2016 | 16:28

Μέχρι την Πέμπτη δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας η Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία, γεγονός που σημαίνει ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια τουλάχιστον έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης.

Η ΠΝΟ συνεδρίασε μετά την συνάντηση εκπροσώπων της με τον υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των θεσμών για αύξηση των φορολογικών συντελεστών των ναυτικών, κάτι που πάντως οι εκπρόσωποι των ναυτικών εκτίμησαν ως «υπόσχεση» και όχι «δέσμευση».

Οι κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν με 48ωρη απεργία την περασμένη Παρασκευή, κλιμακώνονται με επαναλαμβανόμενες απεργίες. Η σημερινή απόφαση για απεργία αφορά στην συνέχεια αυτής που ήδη ισχύει και επρόκειτο να λήξει στις 06:00 το πρωί της Τρίτης.

Η απεργία των ναυτικών εν τω μεταξύ έχει αφήσει τουλάχιστον 3.000 μαθητές που βρίσκονταν σε εκδρομή με τα σχολεία τους εγκλωβισμένους σε νησιά, σύμφωνα με τα στοιχεία τουριστικών γραφείων.

Μάλιστα, μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής, όπως επισημαίνει ο Ελεύθερος Τύπος, δεν μπορούσε να δοθεί επίσημη απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για το τι θα γίνει με τους μαθητές που έχουν αποκλειστεί, πώς θα γίνει η μεταφορά τους και αν τελικά θα προκύψει κάποια οικονομική επιβάρυνση και ποιος θα την καλύψει.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, περίπου 1.250 μαθητές βρίσκονται στα Χανιά, ενώ για το Ηράκλειο δεν υπάρχουν στοιχεία. Κάποιοι από αυτούς αναμενόταν να φύγουν χθες το βράδυ, κάποιοι σήμερα το πρωί. Ο αριθμός των παιδιών είναι «απαγορευτικός» επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Παιδείας (σ.σ. υπολογίζοντας βέβαια μόνο τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και όχι το σύνολο των μαθητών που είναι εγκλωβισμένοι λόγω της απεργίας) για τη μεταφορά τους με αεροπλάνο, ενώ αναζητούνταν λύσεις σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Udo Kier

Κόσμος 24.11.2025
Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών

Νέα Πέραμος: Τραύματα από ψαλίδι φέρει ο 47χρονος που εντοπίστηκε νεκρός – Ύποπτος ο αδελφός του

Ελλάδα 24.11.2025
Ο τρίτος αδερφός ειδοποίησε τις Αρχές για τη δολοφονία

Βηρυτός: To Iσραήλ σκότωσε τον υπαρχηγό της Χεζμπολάχ στο κρυσφύγετό του

Κόσμος 24.11.2025
Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε ανώτερο στέλεχος της ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού, παρά την εκεχειρία

Τραγωδία στο Νόβι Σαντ της Σερβίας ‑ Νεκρός σε τροχαίο 32χρονος Έλληνας

Κόσμος 24.11.2025
Οδηγός του οχήματος ήταν φίλος του θύματος

Αιζακ Τζόνσον: Νεκρός ο «αστέρας» του MMA σε ηλικία 31 ετών – Κατέρρευσε μέσα στο ρινγκ

Κόσμος 24.11.2025
Ο μαχητής του MMA υπέκυψε στα σοβαρά του τραύματα, σε αγώνα κοντά στο Σικάγο

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Πότε θα καταβληθεί ‑ Η καταληκτική ημερομηνία

Οικονομία 24.11.2025
Όλοι οι μισθωτοί με σχέση εξαρτημένης εργασίας δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων

Τραγωδία στην Κρήτη: Κοριτσάκι 2 ετών πέθανε ξαφνικά στην αγκαλιά της μητέρας του

Ελλάδα 24.11.2025
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε ενώ το παιδί βρισκόταν στο αυτοκίνητο μαζί με τη μάνα του

Χριστούγεννα: Πόσο διαρκούν οι σχολικές διακοπές – Πότε ανοίγουν και πότε κλείνουν τα σχολεία

Ελλάδα 24.11.2025
Το... χρονοδιάγραμμα των φετινών σχολικών διακοπών για τα Χριστούγεννα

Λουτράκι: Αγρια συμπλοκή με μαχαιρώματα έξω από νυχτερινό κέντρο ‑ Ένας τραυματίας

Ελλάδα 24.11.2025
Ο τραυματίας φέρεται να δέχτηκε χτύπημα στην κοιλιά και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Κορίνθου

Ρεκόρ προσλήψεων στο Δημόσιο το 2026: Πάνω από 49.000 θέσεις ‑ Σε ποιους τομείς

Ελλάδα 24.11.2025
Περίπου 20.000 από αυτές τις θέσεις αφορούν μόνιμο προσωπικό

ΑΕΚ – Αρης 1‑0: Λυτρωτής Ζίνι και τρίτη συνεχόμενη νίκη

Αθλητικά Νέα Χτες
Στο -3 από την κορυφή παρέμεινε η Ένωση