E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μέχρι την Πέμπτη δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Μετά την άκαρπη συνάντηση με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

Δημοσίευση 5/12/2016 | 16:28

Μέχρι την Πέμπτη δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας η Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία, γεγονός που σημαίνει ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια τουλάχιστον έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης.

Η ΠΝΟ συνεδρίασε μετά την συνάντηση εκπροσώπων της με τον υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των θεσμών για αύξηση των φορολογικών συντελεστών των ναυτικών, κάτι που πάντως οι εκπρόσωποι των ναυτικών εκτίμησαν ως «υπόσχεση» και όχι «δέσμευση».

Οι κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν με 48ωρη απεργία την περασμένη Παρασκευή, κλιμακώνονται με επαναλαμβανόμενες απεργίες. Η σημερινή απόφαση για απεργία αφορά στην συνέχεια αυτής που ήδη ισχύει και επρόκειτο να λήξει στις 06:00 το πρωί της Τρίτης.

Η απεργία των ναυτικών εν τω μεταξύ έχει αφήσει τουλάχιστον 3.000 μαθητές που βρίσκονταν σε εκδρομή με τα σχολεία τους εγκλωβισμένους σε νησιά, σύμφωνα με τα στοιχεία τουριστικών γραφείων.

Μάλιστα, μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής, όπως επισημαίνει ο Ελεύθερος Τύπος, δεν μπορούσε να δοθεί επίσημη απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για το τι θα γίνει με τους μαθητές που έχουν αποκλειστεί, πώς θα γίνει η μεταφορά τους και αν τελικά θα προκύψει κάποια οικονομική επιβάρυνση και ποιος θα την καλύψει.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, περίπου 1.250 μαθητές βρίσκονται στα Χανιά, ενώ για το Ηράκλειο δεν υπάρχουν στοιχεία. Κάποιοι από αυτούς αναμενόταν να φύγουν χθες το βράδυ, κάποιοι σήμερα το πρωί. Ο αριθμός των παιδιών είναι «απαγορευτικός» επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Παιδείας (σ.σ. υπολογίζοντας βέβαια μόνο τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και όχι το σύνολο των μαθητών που είναι εγκλωβισμένοι λόγω της απεργίας) για τη μεταφορά τους με αεροπλάνο, ενώ αναζητούνταν λύσεις σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο νοσοκομείο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ‑ Μητσοτάκη

Ελλάδα 17.04.2026
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είναι καλά στην υγεία της

Ιράν: Ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ για όσο διαρκεί η εκεχειρία Ισραήλ ‑ Λιβάνου

Κόσμος 17.04.2026
Κίνηση καλής θέλησης από την Τεχεράνη – Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν

Τιτανικός: Σωσίβιο επιζώντα βγαίνει σε δημοπρασία ‑ Η αξία του μπορεί να ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ

Κόσμος 17.04.2026
Σωσίβιο από τον Τιτανικό, που ανήκε σε επιβάτιδα πρώτης θέσης, βγαίνει σε δημοπρασία με εκτιμώμενη αξία έως και 558.000 ευρώ.

Κεφαλονιά: Αυτή την ώρα το τελευταίο «αντίο» στην 19χρονη Μυρτώ ‑ «Καλό ταξίδι αγγελούδι μου»

Ελλάδα 17.04.2026
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν την Μυρτώ στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως Αργοστολίου

Όταν η Σαχάρα «κατάπιε» την Κρήτη – Η μέρα που ο ουρανός έγινε πορτοκαλί από την αφρικανική σκόνη

Κόσμος 17.04.2026
Όταν η «εισβολή» της Σαχάρας σκέπασε την Κρήτη, σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια

Αφθώδης πυρετός: Στη Μυτιλήνη 10 κτηνίατροι για επιτήρηση της νόσου – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη

Ελλάδα 17.04.2026
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Μαργαρίτη Σχοινά

Θάνατος Μυρτώς: Η απολόγια του 26χρονου αρσιβαρίστα

Ελλάδα 17.04.2026
«Έβαλα το χέρι μου στο στόμα της για να μην της γυρίσει η γλώσσα» - Τι είπε για τον τρίτο κατηγορούμενο που βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο

Πάτρα: 16χρονος μπήκε σε σπίτι, ξυλοκόπησε 20χρονο και τον λήστεψε

Ελλάδα 17.04.2026
Ο ανήλικος φέρεται, μαζί με συνεργό του, να άσκησε βία και απειλές πριν αρπάξει χρήματα και κινητό τηλέφωνο