E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πτώση των ηγετών σε μία φωτογραφία

Η εικόνα που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Δημοσίευση 5/12/2016 | 12:28

Η πτώση των ηγετών σε μία φωτογραφία

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από χτες το βράδυ μια φωτογραφία που είχε τραβηχτεί μερικούς μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 25 Απριλίου του 2016.

Η φωτογραφία άρχισε να κυκλοφορεί μετά την ανακοίνωση για το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος και την ανακοίνωση του Ματέο Ρέντσι ότι θα υποβάλει την παραίτησή του.

Στη φωτογραφία εικονίζονται ο τότε βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Απ' όλους αυτούς του ηγέτες μόνο η γυναίκα ανάμεσά τους, η Μέρκελ, έχει κατορθώσει να διατηρήσει τη θέση της και να διεκδικεί την επανεκλογή σαν αρχηγός της κυβέρνησης της Γερμανίας.

Ο Κάμερον παραιτήθηκε μετά το Brexit, ο Ομπάμα ολοκληρώνει τον Ιανουάριο τη δεύτερη θητεία του δίχως να καταφέρει να βάλει στο Λευκό Οίκο την Χίλαρι Κλίντον που ο ίδιος στήριξε, ο Ολάντ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι καν υποψήφιος στις επόμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές (την ώρα που δημοσκοπικά το κόμμα του καταρρέει), ενώ τέλος ο Ρέντσι ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ότι θα υποβάλει την παραίτησή του.

Ουσιαστικά λοιπόν όλοι οι ηγέτες της φωτογραφίας «αποκαθηλώθηκαν» με λαμπρή εξαίρεση τη γυναίκα που στέκει ακριβώς στη μέση. Τη γερμανίδα καγεκλάριο η οποία όχι μόνο διατηρεί τα ηνία της χώρας, αλλά θα είναι υποψήφια και για τέταρτη θητεία. Σε λίγους μήνες από τώρα και λίγο μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη λήψη της εικόνας, όλοι οι εικονιζόμενοι θα έχουν περάσει στη λήθη, εκτός βέβαια από την Μέρκελ, την γερμανίδα πολιτικό που ανέλαβε τα ηνία της ισχυρότερης χώρας της Ε.Ε. το 2005 και όπως όλα δείχνουν θα τα διατηρήσει και για μια ακόμη 4η θητεία.

«Η πτώση των ηγετών σε μία φωτογραφία» είναι το σχόλιο με το οποίο συνοδεύει τη φωτογραφία η ιταλική η La Repubblica. « Η φωτογραφία αποτυπώνει μια εποχή του παρελθόντος, καθώς οι ηγέτες πέφτουν σαν τους "10 Μικρούς Ινδιάνους" της Αγκάθα Κρίστι», σχολιάζει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι «μόνο η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ φαίνεται να αντιστέκεται εν όψει των γερμανικών εκλογών». Τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα είναι λιγότερο ευγενικά, καθώς η φωτογραφία συνοδεύεται από φράσεις όπως «ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα», κτλ.

Για την ιστορία η επίμαχη φωτογραφία τραβήχτηκε από μια επίσημη φωτογράφο του Λευκού Οίκου, πριν τη συνάντηση των ηγετών στο Ανόβερο της Γερμανίας, στις 25 Απριλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η χώρα της Ευρώπης με το μεγαλύτερο πρόβλημα αδέσποτων – Και η Ελλάδα στη «μαύρη» λίστα

Νέα Εποχή 15.02.2026
Ιστορικά λάθη, ανεπαρκείς πολιτικές και μαζικές εγκαταλείψεις εκτόξευσαν τον αριθμό των αδέσποτων σε Ρουμανία, Τουρκία, Ελλάδα και Βαλκάνια

Οδηγός delivery έσωσε γυναίκα που ήταν παγιδευμένη για 30 ώρες: Πώς την εντόπισε

Stories 15.02.2026
Χωρίς νερό, φαγητό ή τουαλέτα για 30 ώρες, η γυναίκα περιέγραψε ότι βίωσε «ακραία ψυχική πίεση και φόβο»

Πώς είναι η ζωή για μια Ελληνίδα μαμά στο εξωτερικό


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories 15.02.2026
Χαρές, δυσκολίες και προσαρμογή σε μια νέα πραγματικότητα

Τα αεροπλάνα που θα πετάνε καίγοντας μουστάρδα

Περιβάλλον 15.02.2026
Πως αυτό θα βοηθήσει το περιβάλλον

Τι συνέβη στον Καναδά όταν η θερμοκρασία έφτασε τους ‑63 βαθμούς Κελσίου

Stories 15.02.2026
Όλα τα παράξενα που συνόδευσαν την πιο κρύα μέρα στην ιστορία της χώρας

Ένας «αληθινός» βρικόλακας που τον αποκεφάλισαν για να μην… επιστρέψει

Ιστορικά 15.02.2026
Πριν τέσσερις αιώνες στην ανατολικη Κροατία

Ο λόγος που ο βρετανικός στρατός έφτιαξε ένα ψεύτικο χωριό στην Αγγλία

Stories 15.02.2026
Στην καρδιά της βρετανικής υπαίθρου

Έτσι τιμωρούν σε αυτή τη χώρα όσους πατάνε τέρμα γκάζι

Stories 15.02.2026
Στη Φινλανδία τα πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα δεν είναι ίδια για όλους

Η πλατφόρμα φαγητού που έκλεψε τους μισθούς των εργαζομένων

Stories 15.02.2026
Η κρυφή πλευρά του delivery που αποκαλύπτεται τώρα

Ο άνθρωπος που πούλησε τον Πύργο του Αιφελ – Και το έκανε δύο φορές

Ιστορικά 15.02.2026
Ο «Κόμης» Βίκτορ Λούστιγκ εξαπάτησε κυβερνήσεις, τραπεζίτες και την ίδια την Αμερική – αλλά κανείς δεν έμαθε ποτέ ποιος πραγματικά ήταν