E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιταλικό Δημοψήφισμα: Η επόμενη ημέρα

Τι θα γίνει την Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο

Δημοσίευση 5/12/2016 | 02:41

Ιταλικό Δημοψήφισμα: Η επόμενη ημέρα

Κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης, που θα περάσει τον νέο εκλογικό νόμο “βλέπει” ο Guardian, στην εκτίμησή του για την επόμενη ημέρα του ιταλικού δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στη Ρώμη “Ο Πρόεδρος Ματαρέλα καλείται να συνθέσει μια νέα κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη των μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Forza Italia, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Εκπρόσωποι του κινήματος των 5 Αστέρων ξεκαθάριζαν την περασμένη βδομάδα ότι θα απαιτήσουν εκλογές άμεσα αν το ΟΧΙ επικρατούσε στο δημοψήφισμα.

Οι εκλογές σύμφωνα με αναλυτές, αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2017 και φαβορί είναι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις του τελευταίο διαστήματος, ο Μπέπε Γκρίλο που έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για τη παραμονή της Ιταλίας στην Ευρωζώνη.

Όμως παρότι πολύ προεξοφλούν την επικράτηση είτε του Κινήματος των 5 Αστέρων είτε της Λέγκας του Βορρά -αμφότερα αντιευρωπαϊκά κόμματα- σαν ένα σημάδι πως η Ιταλία θα μπορούσε να προσπαθήσει την απαγκίστρωσή της από την ενιαία αγορά, κάποιοι αναλυτές δίνουν λιγότερες πιθανότητες σ' αυτό το ενδεχόμενο. Μια έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν αρκετά περίπλοκη και – παρότι ο ευρωσκεπτικισμός είναι ξεκάθαρα σε άνθιση- δεν υπάρχει η πολιτική συναίνεση για μια τέτοια κίνηση.

Ο Βολφάνγκο Πίκολι, ένας αναλυτής στο Teneo Intelligence στο Λονδίνο, τόνιζε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι ο Ρέντσι να παραιτηθεί και κάποιος άλλος να αναλάβει μια καινούρια κυβέρνηση. Από το νέο κυβερνητικό σχήμα θα απαιτηθεί να εστιάσει στην ψήφιση ενός νέου εκλογικού νόμου, ο οποίος θα δυσκολεύει το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης στο Κίνημα 5 Αστέρων και στη Λέγκα του Βορρά.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από την Κουλούρα Ημαθίας: Η στιγμή της μαχαίρωσης από τον 47χρονο

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο 47χρονος φέρεται να μπήκε σε έντονο διαπληκτισμό με δύο Ρομά και να τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον έναν εξ αυτών

Τρύπα 9 μέτρων άνοιξε στη Βαρκελώνη αναγκάζοντας την εκκένωση 5 πολυκατοικιών

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Πέντε κτίρια εκκενώθηκαν προληπτικά στη συνοικία Sant Gervasí-La Bonanova, με τις αρχές να συνδέουν την καθίζηση με τα έργα κατασκευής της γραμμής L9 του Μετρό.

Τι συνέβη τελικά στην πλαζ της Πάτρας με τη λουόμενη που είπε ότι τραυματίστηκε από λαγοκέφαλο

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο επικεφαλής του Κέντρου Υγείας Βόρειου Τομέα Πατρών εξήγησε τι ακριβώς συνέβη και τόνισε ότι δεν χρειάζεται πανικός.

Τραμπ και Ερντογάν στην Αγκυρα: Τι είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για τα F‑35

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της πώλησης F-35 στην Τουρκία, εκθειάζοντας τον Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Αγκυρα.

Συναγερμός στο Μανχάταν: Ποιο γνωστό κτίριο 38 ορόφων εκκενώθηκε εκτάκτως

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Τούβλα έπεσαν, κολώνες άρχισαν να λυγίζουν και ορόφοι παρουσίασαν καθίζηση στο πρώην κτίριο της Pfizer κοντά στο Grand Central Terminal.

Η μεγάλη επιστροφή: Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξανά στον Παναθηναϊκό

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Στο πλευρό του Ομπράντοβιτς ξανά ο θρύλος των «πράσινων»

Πετράλωνα: Δεν προχωρά η πραγματογνωμοσύνη λόγω διαφωνίας για το ποιος θα απομακρύνει τα μπάζα

Ελλάδα 07.07.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος φορέας αναλαμβάνει την απομάκρυνση των συντριμμιών, με αποτέλεσμα να έχει «παγώσει» η πραγματογνωμοσύνη

Τέλος τα μπλοκάκια: Οι κλήσεις της Τροχαίας περνούν στην ψηφιακή εποχή

Ελλάδα 07.07.2026
Το νέο σύστημα αναμένεται να μειώσει σημαντικά τη γραφειοκρατία βάζοντας τέλος στις επισκέψεις σε Α.Τ και περιττή ταλαιπωρία

Καιρός: Ανοδος της θερμοκρασίας από τις 10 Ιουλίου ‑ Ποια η πρόγνωση για την Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με πρόγνωση του Θεόδωρου Κολυδά

Πέθανε στα 37 της η τραγουδίστρια του «Party Rock Anthem» Λόρεν Μπένετ

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Τα αίτια θανάτου της τραγουδίστριας δεν έχουν ανακοινωθεί δημόσια - Αφησε πίσω της μία 6χρονη κόρη