E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιταλικό Δημοψήφισμα: Η επόμενη ημέρα

Τι θα γίνει την Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο

Δημοσίευση 5/12/2016 | 02:41

Ιταλικό Δημοψήφισμα: Η επόμενη ημέρα

Κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης, που θα περάσει τον νέο εκλογικό νόμο “βλέπει” ο Guardian, στην εκτίμησή του για την επόμενη ημέρα του ιταλικού δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στη Ρώμη “Ο Πρόεδρος Ματαρέλα καλείται να συνθέσει μια νέα κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη των μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Forza Italia, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Εκπρόσωποι του κινήματος των 5 Αστέρων ξεκαθάριζαν την περασμένη βδομάδα ότι θα απαιτήσουν εκλογές άμεσα αν το ΟΧΙ επικρατούσε στο δημοψήφισμα.

Οι εκλογές σύμφωνα με αναλυτές, αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2017 και φαβορί είναι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις του τελευταίο διαστήματος, ο Μπέπε Γκρίλο που έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για τη παραμονή της Ιταλίας στην Ευρωζώνη.

Όμως παρότι πολύ προεξοφλούν την επικράτηση είτε του Κινήματος των 5 Αστέρων είτε της Λέγκας του Βορρά -αμφότερα αντιευρωπαϊκά κόμματα- σαν ένα σημάδι πως η Ιταλία θα μπορούσε να προσπαθήσει την απαγκίστρωσή της από την ενιαία αγορά, κάποιοι αναλυτές δίνουν λιγότερες πιθανότητες σ' αυτό το ενδεχόμενο. Μια έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν αρκετά περίπλοκη και – παρότι ο ευρωσκεπτικισμός είναι ξεκάθαρα σε άνθιση- δεν υπάρχει η πολιτική συναίνεση για μια τέτοια κίνηση.

Ο Βολφάνγκο Πίκολι, ένας αναλυτής στο Teneo Intelligence στο Λονδίνο, τόνιζε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι ο Ρέντσι να παραιτηθεί και κάποιος άλλος να αναλάβει μια καινούρια κυβέρνηση. Από το νέο κυβερνητικό σχήμα θα απαιτηθεί να εστιάσει στην ψήφιση ενός νέου εκλογικού νόμου, ο οποίος θα δυσκολεύει το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης στο Κίνημα 5 Αστέρων και στη Λέγκα του Βορρά.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν