E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιταλικό Δημοψήφισμα: Η επόμενη ημέρα

Τι θα γίνει την Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο

Δημοσίευση 5/12/2016 | 02:41

Ιταλικό Δημοψήφισμα: Η επόμενη ημέρα

Κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης, που θα περάσει τον νέο εκλογικό νόμο “βλέπει” ο Guardian, στην εκτίμησή του για την επόμενη ημέρα του ιταλικού δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στη Ρώμη “Ο Πρόεδρος Ματαρέλα καλείται να συνθέσει μια νέα κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη των μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Forza Italia, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Εκπρόσωποι του κινήματος των 5 Αστέρων ξεκαθάριζαν την περασμένη βδομάδα ότι θα απαιτήσουν εκλογές άμεσα αν το ΟΧΙ επικρατούσε στο δημοψήφισμα.

Οι εκλογές σύμφωνα με αναλυτές, αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2017 και φαβορί είναι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις του τελευταίο διαστήματος, ο Μπέπε Γκρίλο που έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για τη παραμονή της Ιταλίας στην Ευρωζώνη.

Όμως παρότι πολύ προεξοφλούν την επικράτηση είτε του Κινήματος των 5 Αστέρων είτε της Λέγκας του Βορρά -αμφότερα αντιευρωπαϊκά κόμματα- σαν ένα σημάδι πως η Ιταλία θα μπορούσε να προσπαθήσει την απαγκίστρωσή της από την ενιαία αγορά, κάποιοι αναλυτές δίνουν λιγότερες πιθανότητες σ' αυτό το ενδεχόμενο. Μια έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν αρκετά περίπλοκη και – παρότι ο ευρωσκεπτικισμός είναι ξεκάθαρα σε άνθιση- δεν υπάρχει η πολιτική συναίνεση για μια τέτοια κίνηση.

Ο Βολφάνγκο Πίκολι, ένας αναλυτής στο Teneo Intelligence στο Λονδίνο, τόνιζε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι ο Ρέντσι να παραιτηθεί και κάποιος άλλος να αναλάβει μια καινούρια κυβέρνηση. Από το νέο κυβερνητικό σχήμα θα απαιτηθεί να εστιάσει στην ψήφιση ενός νέου εκλογικού νόμου, ο οποίος θα δυσκολεύει το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης στο Κίνημα 5 Αστέρων και στη Λέγκα του Βορρά.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης: Πώς θα εκλέγονται δήμαρχοι και περιφερειάρχες από το 2028

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Σε μία Κυριακή θα αναδεικνύεται ο νικητής, εισάγεται η «εναλλακτική ψήφος» και ανοίγει ο δρόμος για ηλεκτρονική συμμετοχή

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μπιφτέκι κοτόπουλου

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Οι καταναλωτές παρακαλούνται να μην καταναλώσουν το προϊόν

Το ακριβότερο ελληνικό έργο του 20ού αιώνα: Η «Ποίηση» του Παρθένη πουλήθηκε 1.258.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η χθεσινή δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Παρίσι κατέγραψε την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 15 ετών

Ξέσπασμα Τσιτσιπά προς τον πατέρα του για ακόμη μία φορά με βαριές εκφράσεις

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Ο Τσιτσιπάς έβρισε τον πατέρα του επειδή δεν έβρισκε ένα αντικείμενο

Ρατσιστική επίθεση σε Κινέζα φοιτήτρια στον Πειραιά: «Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα»

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Σοβαρή καταγγελία έκανε μία Κινέζα φοιτήτρια, για ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από ομάδα νεαρών στο τραμ, κοντά στον Πειραιά.

Σύμη: Εξελίξεις στην υπόθεση της 13χρονης που κατηγορείται για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η 13χρονη, υπό την καθοδήγηση του 15χρονου φίλου της, φέρεται να αποπειράθηκε να σκοτώσει τη μητέρα της στη Σύμη.

Σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Ξυλοκόπησε τον 87χρονο θείο του, βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τον ενοχλούσε ο ήχος που έκανε στην αυλή του σπιτιού του χρησιμοποιώντας σφυρί

Δαφνί: Είχε δοθεί εντολή να δέσουν τον 48χρονο μία ημέρα πριν στραγγαλίσει τον 59χρονο

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τα ξημερώματα της Τετάρτης 20/5, 48χρονος τρόφιμος στραγγάλισε τον 59χρονο, με τον οποίο έμεναν μαζί στο ίδιο δωμάτιο.

«Όλη η ομάδα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα» – Η νέα ανάρτηση Τσίπρα

Πολιτική 21.05.2026
O πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε φωτογραφία

Αποκαλύψεις για το τροχαίο στη Ρόδο: Ο 45χρονος είχε το παιδί του στο αυτοκίνητο ‑ «Παραβίασε κόκκινο»

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τι αναφέρει η έκθεση για το τρομακτικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε μητέρα και κόρη στη Ρόδο