E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποκαλύφθηκε «μαϊμού» πρεσβεία των ΗΠΑ στην Γκάνα που λειτουργούσε για 10 χρόνια!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Δημοσίευση 4/12/2016 | 22:52

Αποκαλύφθηκε «μαϊμού» πρεσβεία των ΗΠΑ στην Γκάνα που λειτουργούσε για 10 χρόνια!

Επί μία ολόκληρη δεκαετία η αμερικανική σημαία ανέμιζε έξω από κτίριο στην Άκκρα της Γκάνας, ενώ τα τελευταία οκτώ χρόνια η φωτογραφία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κοσμούσε τον τοίχο στο εσωτερικό του, κάνοντας πολλούς ντόπιους να πιστεύουν ότι το κτίριο με το ξεθωριασμένο βαθύ ροζ χρώμα των εξωτερικών τοίχων, τα πετρόλ παράθυρα και την πρόχειρη οροφή ήταν αμερικανική πρεσβεία.

Τα φαινόμενα, όμως, απατούν και όπως αποκαλύπτει το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ η... πρεσβεία ήταν «μαϊμού».

Όπως αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, το κτίριο λειτουργούσε ως έδρα κυκλώματος Τούρκων και Γκανέζων κακοποιών, ενώ οι... διπλωμάτες που εργάζονταν σε αυτό ήταν Τούρκοι πολίτες που μιλούσαν αγγλικά και ολλανδικά.

Για περίπου μία δεκαετία οι κακοποιοί σε συνεργασία με ντόπιο δικηγόρο οργάνωναν τα βήματά τους από το στρατηγείο τους εκδίδοντας πλαστά διαβατήρια και θεωρήσεις εισόδου.

Στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Σπαρτιάτικης Εμπροσθοφυλακής» που πραγματοποιήθηκε από την πραγματική αμερικανική πρεσβεία στη Γκάνα σε συνεργασία με την αστυνομία της χώρας και άλλους διεθνείς εταίρους, διεκόπη η λειτουργία της «μαϊμού» διπλωματικής αντιπροσωπείας.

Την ίδια στιγμή, διαπιστώθηκε πως εκτός της αμερικανικής, υπήρχε και «μαϊμού» ολλανδική πρεσβεία στην Άκκρα.

Οι αρμόδιες αρχές εντόπισαν τους «εγκεφάλους» της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι «ψάρευαν» τους πελάτες τους ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Δυτικής Αφρικής.

Καλούσαν τους ενδιαφερόμενους στην Άκκρα, τους παρείχαν στέγη σε κοντινό ξενοδοχείο και έναντι 6.000 δολαρίων τους υπόσχονταν αμερικανική βίζα, πλαστά διαβατήρια, πλαστούς τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστοποιητικά γεννήσεων και άλλα έγγραφα.

Οι έρευνες οδήγησαν στη σύλληψη αρκετών υπόπτων και στον εντοπισμό τουλάχιστον 150 διαβατηρίων δέκα διαφορετικών χωρών, νόμιμες και πλαστές θεωρήσεις εισόδου από τις ΗΠΑ, αλλά και χώρες εντός της Συνθήκης Σένγκεν, την Ινδία, τη Νότιο Αφρική, πλαστές ταυτότητες, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές.

Εντούτοις, πολλοί είναι ακόμα οι ύποπτοι που δεν έχουν συλληφθεί, αλλά η αστυνομία της Γκάνας έχει εκδώσει εντάλματα για τη σύλληψή τους, με την έρευνα σχετικά με το κύκλωμα να συνεχίζεται.

Μετά την επιχείρηση, η Interpol και το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων ενημερώθηκαν σχετικά και έλαβαν τις απαραίτητες πληροφορίες που συνδέονται με το δίκτυο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νύχτα βίας στη γαλλικό Φεστιβάλ «Fête de la Musique» με εκατοντάδες συλλήψεις

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Βιασμοί, μαχαιρώματα και επιθέσεις με ... σύριγγες σε γυναίκες

Τουρκία: Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο Κιρίκαλε ‑ Δύο νεκροί

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Ισχυρή έκρηξη σε εγκατάσταση έρευνας και ανάπτυξης πυρομαχικών, διερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος

Λευκάδα: Αγριος ξυλοδαρμός θαμώνα μπαρ ‑ Στο νοσοκομείο το θύμα, για μία γυναίκα έγινε η παρεξήγηση

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Οι Αρχές αναζητούν τρεις ακόμη εμπλεκόμενους για να τους συλλάβουν και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη

CNN: «Με απείλησε σμήνος από drones σε σχηματισμό μέδουσας» ‑ Τι είδε ο πιλότος του μαχητικού F‑15

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Τον Απρίλιο, η Τεχεράνη κατέρριψε ένα αμερικανικό μαχητικό F-15, το οποίο μετέφερε δύο άτομα - έναν πιλότο και έναν αξιωματικό οπλικών συστημάτων

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα μαχαίρωσε άνδρα στο κέντρο της πόλης

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Το αιματηρό επεισόδιο φέρεται να ξεκίνησε για ασήμαντη αφορμή

Το μυθικό συμβόλαιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μαϊάμι Χιτ

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Το αμύθητο ποσό που θα λαμβάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το trade του στους Μαϊάμι Χιτ - Η επιλογή του για επέκταση συμβολαίου

Θεσσαλονίκη: Τοξικός ο καπνός από τη φωτιά στα Τσαΐρια

Ελλάδα 23.06.2026
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε επιχωματώσεις, έτσι ώστε οι μικρές εστίες να μην επεκταθούν και γίνει κάποια αναζωπύρωση

Αργολίδα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Επίδαυρο

Ελλάδα 23.06.2026
Δυστύχημα στην Αργολίδα με θύμα 49χρονο. Μάθετε περισσότερα για το περιστατικό στην Επίδαυρο. Ενημερωθείτε τώρα!

Η κορυφαία μαμά μπλόγκερ Jill Smokler έφυγε από τη ζωή στα 48 της από καρκίνο εγκεφάλου

Κόσμος 23.06.2026
Η Jill Smokler είχε ιδρύσει το Scary Mommy, μια πλατφόρμα που μιλούσε για τις καθημερινές δυσκολίες της μητρότητας με ειλικρίνεια και χιούμορ.