E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποκαλύφθηκε «μαϊμού» πρεσβεία των ΗΠΑ στην Γκάνα που λειτουργούσε για 10 χρόνια!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Δημοσίευση 4/12/2016 | 22:52

Αποκαλύφθηκε «μαϊμού» πρεσβεία των ΗΠΑ στην Γκάνα που λειτουργούσε για 10 χρόνια!

Επί μία ολόκληρη δεκαετία η αμερικανική σημαία ανέμιζε έξω από κτίριο στην Άκκρα της Γκάνας, ενώ τα τελευταία οκτώ χρόνια η φωτογραφία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κοσμούσε τον τοίχο στο εσωτερικό του, κάνοντας πολλούς ντόπιους να πιστεύουν ότι το κτίριο με το ξεθωριασμένο βαθύ ροζ χρώμα των εξωτερικών τοίχων, τα πετρόλ παράθυρα και την πρόχειρη οροφή ήταν αμερικανική πρεσβεία.

Τα φαινόμενα, όμως, απατούν και όπως αποκαλύπτει το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ η... πρεσβεία ήταν «μαϊμού».

Όπως αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, το κτίριο λειτουργούσε ως έδρα κυκλώματος Τούρκων και Γκανέζων κακοποιών, ενώ οι... διπλωμάτες που εργάζονταν σε αυτό ήταν Τούρκοι πολίτες που μιλούσαν αγγλικά και ολλανδικά.

Για περίπου μία δεκαετία οι κακοποιοί σε συνεργασία με ντόπιο δικηγόρο οργάνωναν τα βήματά τους από το στρατηγείο τους εκδίδοντας πλαστά διαβατήρια και θεωρήσεις εισόδου.

Στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Σπαρτιάτικης Εμπροσθοφυλακής» που πραγματοποιήθηκε από την πραγματική αμερικανική πρεσβεία στη Γκάνα σε συνεργασία με την αστυνομία της χώρας και άλλους διεθνείς εταίρους, διεκόπη η λειτουργία της «μαϊμού» διπλωματικής αντιπροσωπείας.

Την ίδια στιγμή, διαπιστώθηκε πως εκτός της αμερικανικής, υπήρχε και «μαϊμού» ολλανδική πρεσβεία στην Άκκρα.

Οι αρμόδιες αρχές εντόπισαν τους «εγκεφάλους» της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι «ψάρευαν» τους πελάτες τους ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Δυτικής Αφρικής.

Καλούσαν τους ενδιαφερόμενους στην Άκκρα, τους παρείχαν στέγη σε κοντινό ξενοδοχείο και έναντι 6.000 δολαρίων τους υπόσχονταν αμερικανική βίζα, πλαστά διαβατήρια, πλαστούς τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστοποιητικά γεννήσεων και άλλα έγγραφα.

Οι έρευνες οδήγησαν στη σύλληψη αρκετών υπόπτων και στον εντοπισμό τουλάχιστον 150 διαβατηρίων δέκα διαφορετικών χωρών, νόμιμες και πλαστές θεωρήσεις εισόδου από τις ΗΠΑ, αλλά και χώρες εντός της Συνθήκης Σένγκεν, την Ινδία, τη Νότιο Αφρική, πλαστές ταυτότητες, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές.

Εντούτοις, πολλοί είναι ακόμα οι ύποπτοι που δεν έχουν συλληφθεί, αλλά η αστυνομία της Γκάνας έχει εκδώσει εντάλματα για τη σύλληψή τους, με την έρευνα σχετικά με το κύκλωμα να συνεχίζεται.

Μετά την επιχείρηση, η Interpol και το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων ενημερώθηκαν σχετικά και έλαβαν τις απαραίτητες πληροφορίες που συνδέονται με το δίκτυο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απίστευτες στιγμές σε πτήση: Γέννησε 30 λεπτά πριν την προσγείωση – «Η μαμά ήταν ροκ σταρ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μαρτυρίες επιβατών κάνουν λόγο για μια «σουρεαλιστική» εμπειρία

«Χείμαρρος» η Ειρήνη Μουρτζούκου: Είχα σχέση με τη μαμά του Παναγιωτάκη, ήθελε να τον πουλήσει

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Ζητούσε να εργαστώ ακόμα και να εκπορνευτώ για να της πηγαίνω χρήματα»

38χρονη επιβάτης έπεσε από ύψος 15 μέτρων σε αεροδρόμιο και πέθανε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η γυναίκα έπεσε από ύψος περίπου 15 μέτρων

Ηράκλειο: Έπινε τσάμπα σε ξενοδοχείο και στο τέλος τους κατηγόρησε για κλοπή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μία υπόθεση που απασχόλησε τους αστυνομικούς του Ηρακλείου για γέλια και για κλάματα

Κυψέλη: Εντοπίστηκε χειροβομβίδα σε σπίτι ‑ Χειροπέδες σε 3 άτομα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 20 ετών

Κέρκυρα: Αυτοκίνητο παρέσυρε μητέρα και γιο ‑ Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος και διασφαλίζουν την ομαλή κυκλοφορία στην περιοχή

Αίγυπτος: Τουρίστας πέθανε από δάγκωμα φιδιού ‑ Μπήκε μέσα στο παντελόνι του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο άνδρας παρουσίασε έντονα συμπτώματα δηλητηρίασης και του έγινε ανάνηψη

Γυναίκα γέννησε δίδυμα με διαφορετικούς πατέρες ‑ Η σπάνια περίπτωση που κατέγραψαν επιστήμονες

E-Daily 2.TopNews Χτες
H γυναίκα ήθελε να επιβεβαιώσει την πατρότητα των δίδυμων παιδιών της, ωστόσο ανακάλυψε πως τα παιδιά είχαν δύο διαφορετικούς πατέρες

Κρήτη: Μυστήριο με τα μηνύματα του αγνώστου «Γιώργου» στον πρώην σύντροφο της Ελευθερίας Γιακουμάκη

Ελλάδα Χτες
Στο επίκεντρο της έρευνας έχουν μπει μηνύματα που φέρεται να εστάλησαν στον 40χρονο από άγνωστο άνδρα με το όνομα «Γιώργος»

Καιρός Πρωτομαγιάς: «Θα κοιμηθούμε με άνοιξη, θα ξυπνήσουμε με χειμώνα» ‑ Η πρόγνωση Καλλιάνου

Καιρός Χτες
Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο «θα παραμείνει ο άστατος καιρός και το Σαββατοκύριακο»

Φρίκη στη Χίο: Οικιακή βοηθός χτυπούσε στο κεφάλι και τράβαγε από τα μαλλιά 98χρονο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 98χρονος κύριος Παναγιώτης έφυγε πριν μερικές μέρες από τη ζωή, αλλά οι τελευταίες του ημέρες ήταν μαρτυρικές στα χέρια της 70χρονης οικιακής βοηθού με καταγωγή από τη Ρουμανία