E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποκαλύφθηκε «μαϊμού» πρεσβεία των ΗΠΑ στην Γκάνα που λειτουργούσε για 10 χρόνια!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Δημοσίευση 4/12/2016 | 22:52

Αποκαλύφθηκε «μαϊμού» πρεσβεία των ΗΠΑ στην Γκάνα που λειτουργούσε για 10 χρόνια!

Επί μία ολόκληρη δεκαετία η αμερικανική σημαία ανέμιζε έξω από κτίριο στην Άκκρα της Γκάνας, ενώ τα τελευταία οκτώ χρόνια η φωτογραφία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κοσμούσε τον τοίχο στο εσωτερικό του, κάνοντας πολλούς ντόπιους να πιστεύουν ότι το κτίριο με το ξεθωριασμένο βαθύ ροζ χρώμα των εξωτερικών τοίχων, τα πετρόλ παράθυρα και την πρόχειρη οροφή ήταν αμερικανική πρεσβεία.

Τα φαινόμενα, όμως, απατούν και όπως αποκαλύπτει το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ η... πρεσβεία ήταν «μαϊμού».

Όπως αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, το κτίριο λειτουργούσε ως έδρα κυκλώματος Τούρκων και Γκανέζων κακοποιών, ενώ οι... διπλωμάτες που εργάζονταν σε αυτό ήταν Τούρκοι πολίτες που μιλούσαν αγγλικά και ολλανδικά.

Για περίπου μία δεκαετία οι κακοποιοί σε συνεργασία με ντόπιο δικηγόρο οργάνωναν τα βήματά τους από το στρατηγείο τους εκδίδοντας πλαστά διαβατήρια και θεωρήσεις εισόδου.

Στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Σπαρτιάτικης Εμπροσθοφυλακής» που πραγματοποιήθηκε από την πραγματική αμερικανική πρεσβεία στη Γκάνα σε συνεργασία με την αστυνομία της χώρας και άλλους διεθνείς εταίρους, διεκόπη η λειτουργία της «μαϊμού» διπλωματικής αντιπροσωπείας.

Την ίδια στιγμή, διαπιστώθηκε πως εκτός της αμερικανικής, υπήρχε και «μαϊμού» ολλανδική πρεσβεία στην Άκκρα.

Οι αρμόδιες αρχές εντόπισαν τους «εγκεφάλους» της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι «ψάρευαν» τους πελάτες τους ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Δυτικής Αφρικής.

Καλούσαν τους ενδιαφερόμενους στην Άκκρα, τους παρείχαν στέγη σε κοντινό ξενοδοχείο και έναντι 6.000 δολαρίων τους υπόσχονταν αμερικανική βίζα, πλαστά διαβατήρια, πλαστούς τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστοποιητικά γεννήσεων και άλλα έγγραφα.

Οι έρευνες οδήγησαν στη σύλληψη αρκετών υπόπτων και στον εντοπισμό τουλάχιστον 150 διαβατηρίων δέκα διαφορετικών χωρών, νόμιμες και πλαστές θεωρήσεις εισόδου από τις ΗΠΑ, αλλά και χώρες εντός της Συνθήκης Σένγκεν, την Ινδία, τη Νότιο Αφρική, πλαστές ταυτότητες, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές.

Εντούτοις, πολλοί είναι ακόμα οι ύποπτοι που δεν έχουν συλληφθεί, αλλά η αστυνομία της Γκάνας έχει εκδώσει εντάλματα για τη σύλληψή τους, με την έρευνα σχετικά με το κύκλωμα να συνεχίζεται.

Μετά την επιχείρηση, η Interpol και το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων ενημερώθηκαν σχετικά και έλαβαν τις απαραίτητες πληροφορίες που συνδέονται με το δίκτυο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλειστά την Πέμπτη όλα τα σχολεία στην Κρήτη λόγω της αφρικανικής σκόνης

Ελλάδα 01.04.2026
Το μέτρο έρχεται ως συνέχεια των επιμέρους αποφάσεων που είχαν ήδη ληφθεί

Έδειραν και μαχαίρωσαν 19χρονο στην Γλυφάδα για να του κλέψουν το κινητό, πώς τον κατέβασαν από το σπίτι του

Ελλάδα 01.04.2026
Συνελήφθησαν δύο άτομα - Ο 19χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο

«Ξεκινάμε» ‑ Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε το κόμμα της

Ελλάδα 01.04.2026
«Είμαστε ένα ανεξάρτητο κίνημα πολιτών που γεννιέται από τη βάση, από την κοινή μας ανάγκη να έρθει επιτέλους η αλλαγή» υποστηρίζει

Ανδρας έσπρωξε επιβάτη στις ράγες λίγο πριν φτάσει το τρένο στο Σιάλτ, συγκλονιστικό βίντεο

Κόσμος 01.04.2026
Ο 26χρονος που συνελήφθη είπε στην αστυνομία ότι ο άνδρας στο βίντεο ήταν κάποιος που «ίσως του έμοιαζε» ή «ο δίδυμος αδελφός μου που δεν έχω»

Σκηνές τρόμου σε γαμήλιο γλέντι στο Μενίδι: Ξυλοκόπησαν καλεσμένο και τον έσυραν στην πίστα

Ελλάδα 01.04.2026
Σοκαριστικό βίντεο - Το θύμα νοσηλεύεται με κρίσιμη κατάσταση λόγω κρανιοεγκεφαλικών τραυματισμών, και οι Αρχές διερευνούν την υπόθεση με πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων

Κακοκαιρία «Erminio»: Νέες οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ‑ Μείνετε μέσα και ανάψτε τα φώτα

Ελλάδα 01.04.2026
Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνούν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας

Νεκρός εντοπίστηκε 26χρονος που ήταν αγνοούμενος στην Χαλκιδική

Ελλάδα 01.04.2026
Τον 26χρονο αναζητούσε τις τελευταίες ώρες η μητέρα του

Δίκη Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα η επόμενη συνεδρίαση ‑ Δεκτή η μαγνητοφώνηση για τα πρακτικά

Ελλάδα 01.04.2026
Οι εντάσεις δεν αποφεύχθηκαν αλλά η δίκη συνεχίστηκε παρά τις διαμαρτυρίες

Ένοχοι για το revenge ρorn στην Ιωάννα Τούνη οι δύο κατηγορούμενοι ‑ Οι ποινές

Ελλάδα 01.04.2026
Στον τότε σύντροφό της δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ, σε αυτόν που τραβούσε το βίντεο του αναγνωρίστηκε αυτό του πρότερου σύννομου βίου

Τούνη: Χαμός στη δίκη – Η μητέρα κατηγορουμένου επιτέθηκε στον Δημητρακόπουλο

Ελλάδα 01.04.2026
Η μητέρα ενός εκ των δύο κατηγορουμένων ξέσπασε κατά του δικηγόρου της Τούνη