E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποκαλύφθηκε «μαϊμού» πρεσβεία των ΗΠΑ στην Γκάνα που λειτουργούσε για 10 χρόνια!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Δημοσίευση 4/12/2016 | 22:52

Αποκαλύφθηκε «μαϊμού» πρεσβεία των ΗΠΑ στην Γκάνα που λειτουργούσε για 10 χρόνια!

Επί μία ολόκληρη δεκαετία η αμερικανική σημαία ανέμιζε έξω από κτίριο στην Άκκρα της Γκάνας, ενώ τα τελευταία οκτώ χρόνια η φωτογραφία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κοσμούσε τον τοίχο στο εσωτερικό του, κάνοντας πολλούς ντόπιους να πιστεύουν ότι το κτίριο με το ξεθωριασμένο βαθύ ροζ χρώμα των εξωτερικών τοίχων, τα πετρόλ παράθυρα και την πρόχειρη οροφή ήταν αμερικανική πρεσβεία.

Τα φαινόμενα, όμως, απατούν και όπως αποκαλύπτει το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ η... πρεσβεία ήταν «μαϊμού».

Όπως αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, το κτίριο λειτουργούσε ως έδρα κυκλώματος Τούρκων και Γκανέζων κακοποιών, ενώ οι... διπλωμάτες που εργάζονταν σε αυτό ήταν Τούρκοι πολίτες που μιλούσαν αγγλικά και ολλανδικά.

Για περίπου μία δεκαετία οι κακοποιοί σε συνεργασία με ντόπιο δικηγόρο οργάνωναν τα βήματά τους από το στρατηγείο τους εκδίδοντας πλαστά διαβατήρια και θεωρήσεις εισόδου.

Στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Σπαρτιάτικης Εμπροσθοφυλακής» που πραγματοποιήθηκε από την πραγματική αμερικανική πρεσβεία στη Γκάνα σε συνεργασία με την αστυνομία της χώρας και άλλους διεθνείς εταίρους, διεκόπη η λειτουργία της «μαϊμού» διπλωματικής αντιπροσωπείας.

Την ίδια στιγμή, διαπιστώθηκε πως εκτός της αμερικανικής, υπήρχε και «μαϊμού» ολλανδική πρεσβεία στην Άκκρα.

Οι αρμόδιες αρχές εντόπισαν τους «εγκεφάλους» της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι «ψάρευαν» τους πελάτες τους ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Δυτικής Αφρικής.

Καλούσαν τους ενδιαφερόμενους στην Άκκρα, τους παρείχαν στέγη σε κοντινό ξενοδοχείο και έναντι 6.000 δολαρίων τους υπόσχονταν αμερικανική βίζα, πλαστά διαβατήρια, πλαστούς τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστοποιητικά γεννήσεων και άλλα έγγραφα.

Οι έρευνες οδήγησαν στη σύλληψη αρκετών υπόπτων και στον εντοπισμό τουλάχιστον 150 διαβατηρίων δέκα διαφορετικών χωρών, νόμιμες και πλαστές θεωρήσεις εισόδου από τις ΗΠΑ, αλλά και χώρες εντός της Συνθήκης Σένγκεν, την Ινδία, τη Νότιο Αφρική, πλαστές ταυτότητες, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές.

Εντούτοις, πολλοί είναι ακόμα οι ύποπτοι που δεν έχουν συλληφθεί, αλλά η αστυνομία της Γκάνας έχει εκδώσει εντάλματα για τη σύλληψή τους, με την έρευνα σχετικά με το κύκλωμα να συνεχίζεται.

Μετά την επιχείρηση, η Interpol και το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων ενημερώθηκαν σχετικά και έλαβαν τις απαραίτητες πληροφορίες που συνδέονται με το δίκτυο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία‑Πράσινο Ακρωτήρι 0‑0: «Γκέλα» στην πρεμιέρα για τους «φούριας ρόχας» – Αήττητος ο 40χρονος Βοζίνια

Αθλητικά Νέα Χτες
Δοκάρι για την Ισπανία – Ιστορικός πρώτος βαθμός σε Μουντιάλ για το Πράσινο Ακρωτήρι

Κίνα: Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ισχυρές βροχοπτώσεις στο νότιο τμήμα της χώρας έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές

Ένοχος για σeξουαλική κακοποίηση και δολοφονία του θετού βρέφους του ο ομοφυλόφιλος δάσκαλος: «Σκοτώστε με…»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σαράντα τραύματα στον 13 μηνών Πρέστον και καταδίκη και για τους δύο συντρόφους

Μπόνι Τάιλερ: Εξήλθε από το τεχνητό κώμα – Η κατάστασή της παραμένει σοβαρή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η τραγουδίστρια, 75 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης

Δράμα: Αστυνομικός μαχαίρωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας κάλεσε την αστυνομία

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Με ταξί αποχώρησε από το σπίτι του και επέστρεψε στη φυλακή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο «Λάμπρος» της 17Ν επιστρέφει στο σωφρονιστικό κατάστημα

Η απόφαση του Παναθηναϊκού για τον Αταμάν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ

Βρετανία: Σύλληψη 44χρονου οκτώ χρόνια αφού έσπρωξε γυναίκα μπροστά σε λεωφορείο

Κόσμος Χτες
Συνελήφθη ένας άνδρας που κατηγορείται ότι πριν οκτώ χρόνια παρά λίγο να τραυματίσει σοβαρά μία γυναίκα την οποία έσπρωξε μέσα στον δρόμο

Πάτρα: Ανδρας έσπασε την πόρτα και επιτέθηκε στη μητέρα του ‑ Την περιέλουσε με οινόπνευμα

Ελλάδα Χτες
Ο 56χρονος κρατείται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Το Ιράν «έχασε» τον πόλεμο αλλά κερδίζει στις διαπραγματεύσεις: Τα παγωμένα asset, τα 300 δισ. ανοικοδόμησης και τα διόδια

Κόσμος Χτες
ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών, άνοιγμα του Ορμούζ και 60ήμερες διαπραγματεύσεις

Επιστρέφει στη φυλακή ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

Ελλάδα Χτες
Ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση για αποφυλάκιση του πολυϊσοβίτη