E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δικηγόρος πίσω από μεγάλη απάτη με πλαστή διαθήκη

Απέσπασε πάνω από 1 εκατ. ευρώ από το λογαριασμού ηλικιωμένου που είχε πεθάνει

Δημοσίευση 3/12/2016 | 17:28

Δικηγόρος πίσω από μεγάλη απάτη με πλαστή διαθήκη

Μεγάλη απάτη, με πλαστή διαθήκη, η αξία της οποίας ξεπερνάει το 1.100.000 ευρώ, που εξιχνιάστηκε απο την Ασφάλεια Αττικής, έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στους αρμόδιους αξιωματικούς, οι οποίοι ερευνούν με μεγάλη προσοχή την πιθανότητα να βρίσκονται μπροστά σε οργανωμένο κύκλωμα που δραστηριοποιείται συστηματικά στην υφαρπαγή περιουσιών μοναχικών ηλικιωμένων που απεβίωσαν.

Πρωταγωνιστής της απάτης, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ένας 53χρονος δικηγόρος, ο οποίος συνελήφθη μαζί με μια 48χρονη συνεργό του, ενώ αναζητείται ένα ακόμα άτομο, ηλικίας 42 ετών.

Η υπόθεση αφορά στην «κληρονομιά» ενός ηλικιωμένου, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί σε προχωρημένη σήψη στο διαμέρισμα του στο Βύρωνα. Μάλιστα ο θάνατος του είχε απασχολήσει απο τότε την αστυνομία, η οποία ερεύνησε και την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί.

Τον περασμένο Μάιο, έφτασε στην Ασφάλεια μια πληροφορία, οτι κάποιος έκανε ανάληψη πολύ μεγάλο ποσού απο λογαριασμό του θανόντος, ο οποίος δεν είχε κανέναν συγγενή, παρουσιάζοντας δικαιολογητικά καθ' όλα νομότυπα.

Το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα για έρευνα από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία οδήγησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δικηγόρος, άγνωστο πως, είχε πληροφορηθεί την περιουσιακή κατάσταση του ηλικιωμένου και κατήρτισε πλαστή διαθήκη, την οποία επικύρωσε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με την μαρτυρία του 42χρονου συνεργού του, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως οτι η υπογραφή ήταν του θανόντος.

Με τον τρόπο αυτό εμφανιζόταν εμφανίσθηκε ως η μοναδική «κληρονόμος» της ακίνητης περιουσίας (δύο διαμερίσματα και ένας χώρος στάθμευσης σε περιοχές της Αττικής) η 48χρονη.

Ο 53χρονος εμφανίσθηκ, ως πληρεξούσιος δικηγόρος της 48χρονης, σε τράπεζα και ζήτησε την μεταφορά σε ατομικό του λογαριασμό, ποσού ύψους 646.000 ευρώ, από το συνολικό ποσό των 980.000 ευρώ που υπήρχαν στο λογαριασμό του αποβιώσαντος.

Μετά την ανεύρεση στοιχείων και αφού επιβεβαιώθηκε η πλαστότητα της υπογραφής του θανόντα, ο 53χρονος και η 48χρονη συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάριο καταθέσεων, πληρεξούσια, τίτλοι κτήσης, χειρόγραφες σημειώσεις κλπ.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος, από τη δράση της ομάδας, ανέρχεται στο ποσό του 1.100.000 ευρώ περίπου, υπολογιζομένης της αξίας των ακινήτων και του ύψους των καταθέσεων του Τραπεζικού λογαριασμού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χτες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η Μέλπω Ζαρόκωστα

Ελλάδα 16.01.2026
Σε ηλικία 92 ετών

Φόβοι ότι η 16χρονη Λόρα έχει φύγει από την Αθήνα, «σαρώνουν» πτήσεις, λιμάνια και ΚΤΕΛ

Ελλάδα 16.01.2026
Με δεδομένο πως δεν υπάρχει κανένα ίχνος της από τις 8 Ιανουαρίου, οι Αρχές έχουν ανοίξει τις έρευνες σε λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ και στο αεροδρόμιο

Το X επιτρέπει ακόμη την ανάρτηση σεξουαλικού περιεχομένου που δημιουργείται με το Grok AI

Tech + Science 16.01.2026
Παρά τους περιορισμούς που ανακοίνωσε πρόσφατα το δίκτυο του Έλον Μασκ, η εφαρμογή Grok Imagine συνεχίζει να ανταποκρίνεται σε εντολές για ψηφιακή αφαίρεση ρούχων από εικόνες γυναικών

Αδημοσίευτο βίντεο από φυλή που ζει απομονωμένη στον Αμαζόνιο: «Σκεφτόμουν από πού θα έρθει το βέλος»

Κόσμος 16.01.2026
Τελικά η απειλή που ένιωσαν μετατράπηκε σε περιέργεια

Αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν έναν άνδρα λίγο πριν μαχαιρώσει μία γυναίκα σε εμπορικό κέντρο στο Χονγκ Κονγκ, δείτε βίντεο

Κόσμος 16.01.2026
Σε βίντεο φαίνεται ο άνδρας να κρατάει μία γυναίκα όμηρο και όταν πάει να τη μαχαιρώσει, τον πυροβολούν πέντε φορές - Πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο

Μινεάπολη: Πράκτορες της ICE έσυραν ΑμεΑ πολίτη με τη βία από το όχημά της: «Πήγαινα στον γιατρό»

Κόσμος 16.01.2026
Της έσπασαν το τζάμι του συνοδηγού, έκοψαν τη ζώνη ασφαλείας της και την τράβηξαν έξω για να τη συλλάβουν

Λατινοπούλου: Κατήγγειλε γείτονές της για κάμερες που κατέγραφαν το σπίτι της ‑ Δύο συλλήψεις

Ελλάδα 16.01.2026
Δύο ημεδαποί, ένας 55χρονος και μία 51χρονη, συνελήφθησαν καθώς οι κάμερες του σπιτιού τους κατέγραφαν ιδιωτικό χώρο της οικίας της 35χρονης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 16χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Σητεία

Ελλάδα 16.01.2026
Aπολογείται ο ανήλικος οδηγός του αυτοκινήτου

Το επεισόδιο on air με τον Βαρουφάκη για τα ναρκωτικά και η ανάρτηση‑παράπονο «για τη σιωπηλή άδεια προς τον καθένα να με κακοποιεί»

Πολιτική 16.01.2026
Σε καμία περίπτωση δεν θα άλλαζα όσα είπα και θα έλεγα ακριβώς τα ίδια για τα ναρκωτικά, επέμεινε ο Γιάννης Βαρουφάκης

Καιρός: Έρχεται νέα χειμερινή μεταβολή ‑ Ο ρόλος του Σιβηρικού αντικυκλώνα για τη συνέχεια

Καιρός 16.01.2026
Τι αναφέρει η μετεωρολόγος, Όλγα Παπαβγούλη σε ανάρτησή της