E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δικηγόρος πίσω από μεγάλη απάτη με πλαστή διαθήκη

Απέσπασε πάνω από 1 εκατ. ευρώ από το λογαριασμού ηλικιωμένου που είχε πεθάνει

Δημοσίευση 3/12/2016 | 17:28

Δικηγόρος πίσω από μεγάλη απάτη με πλαστή διαθήκη

Μεγάλη απάτη, με πλαστή διαθήκη, η αξία της οποίας ξεπερνάει το 1.100.000 ευρώ, που εξιχνιάστηκε απο την Ασφάλεια Αττικής, έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στους αρμόδιους αξιωματικούς, οι οποίοι ερευνούν με μεγάλη προσοχή την πιθανότητα να βρίσκονται μπροστά σε οργανωμένο κύκλωμα που δραστηριοποιείται συστηματικά στην υφαρπαγή περιουσιών μοναχικών ηλικιωμένων που απεβίωσαν.

Πρωταγωνιστής της απάτης, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ένας 53χρονος δικηγόρος, ο οποίος συνελήφθη μαζί με μια 48χρονη συνεργό του, ενώ αναζητείται ένα ακόμα άτομο, ηλικίας 42 ετών.

Η υπόθεση αφορά στην «κληρονομιά» ενός ηλικιωμένου, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί σε προχωρημένη σήψη στο διαμέρισμα του στο Βύρωνα. Μάλιστα ο θάνατος του είχε απασχολήσει απο τότε την αστυνομία, η οποία ερεύνησε και την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί.

Τον περασμένο Μάιο, έφτασε στην Ασφάλεια μια πληροφορία, οτι κάποιος έκανε ανάληψη πολύ μεγάλο ποσού απο λογαριασμό του θανόντος, ο οποίος δεν είχε κανέναν συγγενή, παρουσιάζοντας δικαιολογητικά καθ' όλα νομότυπα.

Το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα για έρευνα από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία οδήγησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δικηγόρος, άγνωστο πως, είχε πληροφορηθεί την περιουσιακή κατάσταση του ηλικιωμένου και κατήρτισε πλαστή διαθήκη, την οποία επικύρωσε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με την μαρτυρία του 42χρονου συνεργού του, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως οτι η υπογραφή ήταν του θανόντος.

Με τον τρόπο αυτό εμφανιζόταν εμφανίσθηκε ως η μοναδική «κληρονόμος» της ακίνητης περιουσίας (δύο διαμερίσματα και ένας χώρος στάθμευσης σε περιοχές της Αττικής) η 48χρονη.

Ο 53χρονος εμφανίσθηκ, ως πληρεξούσιος δικηγόρος της 48χρονης, σε τράπεζα και ζήτησε την μεταφορά σε ατομικό του λογαριασμό, ποσού ύψους 646.000 ευρώ, από το συνολικό ποσό των 980.000 ευρώ που υπήρχαν στο λογαριασμό του αποβιώσαντος.

Μετά την ανεύρεση στοιχείων και αφού επιβεβαιώθηκε η πλαστότητα της υπογραφής του θανόντα, ο 53χρονος και η 48χρονη συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάριο καταθέσεων, πληρεξούσια, τίτλοι κτήσης, χειρόγραφες σημειώσεις κλπ.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος, από τη δράση της ομάδας, ανέρχεται στο ποσό του 1.100.000 ευρώ περίπου, υπολογιζομένης της αξίας των ακινήτων και του ύψους των καταθέσεων του Τραπεζικού λογαριασμού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χτες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η αιτία θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στο Αργοστόλι

Ελλάδα 15.04.2026
Ο 23χρονος καθάρισε το δωμάτιο όπου έγινε χρήση ναρκωτικών

Τουρκία: Νέα ένοπλη επίθεση σε σχολείο – Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Κόσμος 15.04.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε σε Γυμνάσιο που βρίσκεται στην επαρχία Καχραμανμαράς

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού για τον Μυλωνάκη

Ελλάδα 15.04.2026
Τι αναφέρει το νοσοκομείο για τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ που υπέστη εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Κεφαλονιά: Γιατί δεν μετέφεραν την Μυρτώ στο νοσοκομείο οι 3 κατηγορούμενοι ‑ «Περιμέναμε να την χτυπήσει ο αέρας να συνέλθει...»

Ελλάδα 15.04.2026
Τα δραματικά λεπτά που εκτυλίχθηκαν στο Αργοστόλι και το τραγικό τέλος της 19χρονης

ΗΠΑ: Σέρφερ ψάρεψε μέσα σε πλήθος καρχαρίων ‑ «Ήταν περικυκλωμένος» ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 15.04.2026
Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που επαγγελματίας σέρφερ ψαρεύει ενώ γύρω του κινούνται δεκάδες καρχαρίες

Πολωνία: Ανθρωποειδές ρομπότ κυνηγάει και διώχνει αγριογούρουνα ‑ Το απίστευτο βίντεο

Κόσμος 15.04.2026
Χιουμοριστικά έχει σχολιαστεί η χειρονομία του ρομπότ που χαιρετά τα αγριογούρουνα, αφότου πρώτα τα κυνήγησε και κατάφερε να τα διώξει

Βάρκιζα: Στο νοσοκομείο 14χρονη μετά από κατανάλωση βότκας

Ελλάδα 15.04.2026
Η 14χρονη μαζί με μια 15χρονη φίλη της αγόρασαν από μίνι μάρκετ της περιοχής ένα μπουκάλι βότκα Χειροπέδες σε ιδιοκτήτρια περιπτέρου

Κεφαλονιά: Στον εισαγγελέα οι 3 συλληφθέντες για το θάνατο της Μυρτούς

Ελλάδα 15.04.2026
Εντός της ημέρας αναμένεται το πόρισμα της νεκροψίας από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της 19χρονης

Κοινωνικός τουρισμός 2026: Δικαιούχοι, διανυκτερεύσεις & τι αλλάζει φέτος

Οικονομία 15.04.2026
Από την 1η Μαΐου η έναρξη του προγράμματος

Η Νάντια Φαρές βρέθηκε αναίσθητη στον πάτο πισίνας ‑ Νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα

Κόσμος 15.04.2026
Η Νάντια Φαρές φέρεται να παρέμεινε αρκετά λεπτά κάτω από το νερό – Δύο λουόμενοι την ανέσυραν και της έκαναν ΚΑΡΠΑ

Αγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα

Ελλάδα 15.04.2026
Ο παρουσιαστής ενεπλάκη σε καβγά με άλλο μέρος της παρέας του με αποτέλεσμα να τον διώξουν από το μαγαζί