E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δικηγόρος πίσω από μεγάλη απάτη με πλαστή διαθήκη

Απέσπασε πάνω από 1 εκατ. ευρώ από το λογαριασμού ηλικιωμένου που είχε πεθάνει

Δημοσίευση 3/12/2016 | 17:28

Δικηγόρος πίσω από μεγάλη απάτη με πλαστή διαθήκη

Μεγάλη απάτη, με πλαστή διαθήκη, η αξία της οποίας ξεπερνάει το 1.100.000 ευρώ, που εξιχνιάστηκε απο την Ασφάλεια Αττικής, έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στους αρμόδιους αξιωματικούς, οι οποίοι ερευνούν με μεγάλη προσοχή την πιθανότητα να βρίσκονται μπροστά σε οργανωμένο κύκλωμα που δραστηριοποιείται συστηματικά στην υφαρπαγή περιουσιών μοναχικών ηλικιωμένων που απεβίωσαν.

Πρωταγωνιστής της απάτης, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ένας 53χρονος δικηγόρος, ο οποίος συνελήφθη μαζί με μια 48χρονη συνεργό του, ενώ αναζητείται ένα ακόμα άτομο, ηλικίας 42 ετών.

Η υπόθεση αφορά στην «κληρονομιά» ενός ηλικιωμένου, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί σε προχωρημένη σήψη στο διαμέρισμα του στο Βύρωνα. Μάλιστα ο θάνατος του είχε απασχολήσει απο τότε την αστυνομία, η οποία ερεύνησε και την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί.

Τον περασμένο Μάιο, έφτασε στην Ασφάλεια μια πληροφορία, οτι κάποιος έκανε ανάληψη πολύ μεγάλο ποσού απο λογαριασμό του θανόντος, ο οποίος δεν είχε κανέναν συγγενή, παρουσιάζοντας δικαιολογητικά καθ' όλα νομότυπα.

Το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα για έρευνα από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία οδήγησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δικηγόρος, άγνωστο πως, είχε πληροφορηθεί την περιουσιακή κατάσταση του ηλικιωμένου και κατήρτισε πλαστή διαθήκη, την οποία επικύρωσε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με την μαρτυρία του 42χρονου συνεργού του, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως οτι η υπογραφή ήταν του θανόντος.

Με τον τρόπο αυτό εμφανιζόταν εμφανίσθηκε ως η μοναδική «κληρονόμος» της ακίνητης περιουσίας (δύο διαμερίσματα και ένας χώρος στάθμευσης σε περιοχές της Αττικής) η 48χρονη.

Ο 53χρονος εμφανίσθηκ, ως πληρεξούσιος δικηγόρος της 48χρονης, σε τράπεζα και ζήτησε την μεταφορά σε ατομικό του λογαριασμό, ποσού ύψους 646.000 ευρώ, από το συνολικό ποσό των 980.000 ευρώ που υπήρχαν στο λογαριασμό του αποβιώσαντος.

Μετά την ανεύρεση στοιχείων και αφού επιβεβαιώθηκε η πλαστότητα της υπογραφής του θανόντα, ο 53χρονος και η 48χρονη συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάριο καταθέσεων, πληρεξούσια, τίτλοι κτήσης, χειρόγραφες σημειώσεις κλπ.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος, από τη δράση της ομάδας, ανέρχεται στο ποσό του 1.100.000 ευρώ περίπου, υπολογιζομένης της αξίας των ακινήτων και του ύψους των καταθέσεων του Τραπεζικού λογαριασμού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χτες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανελλαδικές 2025: Η μαθήτρια με την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Η Ιατρική είναι ο μεγάλος στόχος της, όπως δηλώνει η ίδια

Λιβαδειά: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 35χρονης που πέθανε μετά τον τοκετό – «Θα το πάω μέχρι τέλους»

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Ο σύζυγος σκοπεύει να περιμένει τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων και να ακολουθήσει νομικές διαδικασίες σε περίπτωση ιατρικής αμέλειας

Εντυπωσιακή εικόνα στο Παρίσι: Η στιγμή που κεραυνός χτυπά τον Πύργο του Αιφελ

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Το καιρικό αυτό φαινόμενο ξέσπασε αμέσως μετά από το έντονο κύμα καύσωνα που επηρέασε τη γαλλική πρωτεύουσα

Η ισραηλινή κυβέρνηση αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Η απόφαση λαμβάνεται σε μια περίοδο έντασης ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ

Καλλιθέα: Η συγκλονιστική στιγμή που ένοικος φλεγόμενου σπιτιού πήδηξε από το μπαλκόνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 75χρονη πήδηξε από το μπαλκόνι κατόπιν παρότρυνσης περαστικών και διασώθηκε χωρίς σοβαρό τραυματισμό.

Σοκ στην Κύπρο: Δύο παιδιά 8 και 10 ετών βρέθηκαν νεκρά, κλειδωμένα μέσα σε αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες Φέρεται να είχαν αφεθεί για αρκετές ώρες μέσα στο όχημα χωρίς επίβλεψη

Λιβαδειά: Σπαραγμός από τον σύζυγο της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα – «Αν υπάρχει αμέλεια, θα το φτάσω μέχρι τέλους»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 35χρονη γέννησε ένα υγιές αγοράκι, αλλά λίγες ώρες μετά τον τοκετό κατέληξε εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών

Το άδοξο τέλος του «Αίολος Κεντέρης»: Η στιγμή που καταλήγει σε διαλυτήριο της Τουρκίας για παλιοσίδερα, δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Το ταχύπλοο που άλλαξε την ακτοπλοΐα και πήρε το όνομά του από τον χρυσό Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη, ρυμουλκήθηκε στο τελευταίο του ταξίδι με προορισμό την παράλια πόλη Αλί Αγά, έξω από τη Σμύρνη

Νέο εντυπωσιακό βίντεο του Παναθηναϊκού από τα έργα στον Βοτανικό: «Βήμα‑βήμα προς το σπίτι»

Αθλητικά Νέα Χτες
Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Inside the Build» με τίτλο «Step by Step Towards Home», αποκαλύπτονται οι κερκίδες του νέου γηπέδου που σταδιακά παίρνουν μορφή και οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους

Φωτιά στην Καλλιθέα: Ο γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού έσπασε σε κλάματα ‑ φοβόταν ότι οι γονείς του είχαν πάθει κακό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με ένα μικρόσωμο σκυλί αγκαλιά και απαρηγόρητος, ο γιος έφτασε στη συμβολή Αριστείδου και Αγίων Πάντων όπου φλεγόταν το κτίριο

«Βράζουν» στις Βρυξέλλες με την Ούρσουλα: Κλιματισμός στο κτήριο της Κομισιόν μόνο στα γραφεία της

Κόσμος Χτες
Για «επιστροφή στη φεουδαρχία» κατηγορούν την Ευρωπαία Επίτροπο οι εργαζόμενοι