E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δικηγόρος πίσω από μεγάλη απάτη με πλαστή διαθήκη

Απέσπασε πάνω από 1 εκατ. ευρώ από το λογαριασμού ηλικιωμένου που είχε πεθάνει

Δημοσίευση 3/12/2016 | 17:28

Δικηγόρος πίσω από μεγάλη απάτη με πλαστή διαθήκη

Μεγάλη απάτη, με πλαστή διαθήκη, η αξία της οποίας ξεπερνάει το 1.100.000 ευρώ, που εξιχνιάστηκε απο την Ασφάλεια Αττικής, έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στους αρμόδιους αξιωματικούς, οι οποίοι ερευνούν με μεγάλη προσοχή την πιθανότητα να βρίσκονται μπροστά σε οργανωμένο κύκλωμα που δραστηριοποιείται συστηματικά στην υφαρπαγή περιουσιών μοναχικών ηλικιωμένων που απεβίωσαν.

Πρωταγωνιστής της απάτης, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ένας 53χρονος δικηγόρος, ο οποίος συνελήφθη μαζί με μια 48χρονη συνεργό του, ενώ αναζητείται ένα ακόμα άτομο, ηλικίας 42 ετών.

Η υπόθεση αφορά στην «κληρονομιά» ενός ηλικιωμένου, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί σε προχωρημένη σήψη στο διαμέρισμα του στο Βύρωνα. Μάλιστα ο θάνατος του είχε απασχολήσει απο τότε την αστυνομία, η οποία ερεύνησε και την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί.

Τον περασμένο Μάιο, έφτασε στην Ασφάλεια μια πληροφορία, οτι κάποιος έκανε ανάληψη πολύ μεγάλο ποσού απο λογαριασμό του θανόντος, ο οποίος δεν είχε κανέναν συγγενή, παρουσιάζοντας δικαιολογητικά καθ' όλα νομότυπα.

Το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα για έρευνα από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία οδήγησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δικηγόρος, άγνωστο πως, είχε πληροφορηθεί την περιουσιακή κατάσταση του ηλικιωμένου και κατήρτισε πλαστή διαθήκη, την οποία επικύρωσε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με την μαρτυρία του 42χρονου συνεργού του, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως οτι η υπογραφή ήταν του θανόντος.

Με τον τρόπο αυτό εμφανιζόταν εμφανίσθηκε ως η μοναδική «κληρονόμος» της ακίνητης περιουσίας (δύο διαμερίσματα και ένας χώρος στάθμευσης σε περιοχές της Αττικής) η 48χρονη.

Ο 53χρονος εμφανίσθηκ, ως πληρεξούσιος δικηγόρος της 48χρονης, σε τράπεζα και ζήτησε την μεταφορά σε ατομικό του λογαριασμό, ποσού ύψους 646.000 ευρώ, από το συνολικό ποσό των 980.000 ευρώ που υπήρχαν στο λογαριασμό του αποβιώσαντος.

Μετά την ανεύρεση στοιχείων και αφού επιβεβαιώθηκε η πλαστότητα της υπογραφής του θανόντα, ο 53χρονος και η 48χρονη συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάριο καταθέσεων, πληρεξούσια, τίτλοι κτήσης, χειρόγραφες σημειώσεις κλπ.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος, από τη δράση της ομάδας, ανέρχεται στο ποσό του 1.100.000 ευρώ περίπου, υπολογιζομένης της αξίας των ακινήτων και του ύψους των καταθέσεων του Τραπεζικού λογαριασμού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χτες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο‑σοκ από τη Ρωσία με ντελιβερά να κλωτσάει εν ψυχρώ στο κεφάλι ηλικιωμένη

Κόσμος 03.12.2025
Η ανυποψίαστη γυναίκα έπεσε στο πάτωμα και χτύπησε εκ νέου το κεφάλι της με τον δράστη να διαφεύγει ατάραχος

Επίδομα θέρμανσης: Έσπασαν το φράγμα του 1 εκατομμυρίου οι αιτήσεις

Οικονομία 03.12.2025
Πότε έρχεται η προκαταβολή του επιδόματος

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες: Σε τι τιμή θα τα αγοράσουμε φέτος

Οικονομία 03.12.2025
Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα πιο… «εκλεπτυσμένα» γλυκά

Κακοκαιρία 72 ωρών με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καιρός 03.12.2025
Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πλήγματα στην Βενεζουέλα – «Θα ξεκινήσουν σύντομα»

Κόσμος 03.12.2025
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε την Τρίτη ότι θα προχωρήσει σε χερσαίες επεμβάσεις εντός της Βενεζουέλας

Γιγαντώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών – Πάνω από 5.000 τρακτέρ στα μπλόκα, «παραλύουν» οι οδικές αρτηρίες

Ελλάδα 03.12.2025
Οι αγρότες ενισχύουν τις κινητοποιήσεις με πάνω από 5.000 τρακτέρ στους δρόμους και δηλώνουν έτοιμοι να αυξήσουν τα μπλόκα σε όλη τη χώρα

Ντόναλντ Τραμπ για Βενεζουέλα: «Θα αρχίσουμε να κάνουμε χτυπήματα στην ξηρά»

Κόσμος Χτες
Απευθείας χτυπήματα σε Βενεζουέλα και Κολομβία: Η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για δράση «πολύ σύντομα»

Predator: Πρώην υπάλληλος της Intellexa κατέθεσε ότι προωθούσαν το λογισμικό σε δημόσιες αρχές στο εξωτερικό

Ελλάδα Χτες
Νέα στοιχεία για το πώς το Predator έφτανε σε δημόσιες αρχές εκτός Ελλάδας

Απεργία Ταξί: Ο αυτοκινητιστές προαναγγέλλουν απεργία διαρκείας – Αντίσκηνα έξω από το υπουργείο Μεταφορών

Ελλάδα Χτες
Ισχυρή αστυνομική δύναμη παραμένει έξω από το υπουργείο, ενώ η απεργία –η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Πέμπτης– φαίνεται πλέον πιθανό να παραταθεί

Πόπη Σεμερτζίδου για δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών: «Να αρχίσω απεργία πείνας έξω από τη Βουλή;»

Ελλάδα Χτες
Σε μια προκλητική δήλωση προέβη η Πόπη Σεμερτζίδου με φόντο τη δέσμευση της περιουσίας της, με μια έμμεση αναφορά στον Πάνο Ρούτσι

«Ντροπή τους, μας πετάνε ψίχουλα» – Νέες εικόνες από την οργισμένη διαμαρτυρία αγροτών και κτηνοτρόφων στη Λάρισα

Ελλάδα Χτες
Παραγωγοί κάνουν λόγο για «αδιέξοδο», «ασφυκτικό κόστος παραγωγής» και πλήρη έλλειψη προοπτικής, ενώ αναμένεται γενική συνέλευση προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων