E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο φως «άκρως απόρρητες» γuμνές φωτογραφίες της συντρόφου του Χίτλερ, Εύα Μπράουν

Τις ανακάλυψε συλλέκτης από την Αυστρία

Δημοσίευση 30/11/2016 | 10:57

Στο φως «άκρως απόρρητες» γuμνές φωτογραφίες της συντρόφου του Χίτλερ, Εύα Μπράουν

Είναι η Εύα Μπράουν, ή πρόκειται για μία γυναίκα που της μοιάζει καταπληκτικά; Ένας συλλέκτης από την Αυστρία υποστηρίζει ότι βρήκε αδημοσίευτες και «άκρως απόρρητες» φωτογραφίες της συντρόφου του Αδόλφου Χίτλερ.

Οι φωτογραφίες -αν αποδειχθεί ότι όντως είναι η Εύα Μπράουν- είναι οι πρώτες που δείχνουν τη γυναίκα-μυστήριο που εpωτεύθηκε ο άνθρωπος που αιματοκύλισε την Ευρώπη τον 20ο αιώνα. Οι γνώμες των ιστορικών διίστανται. Άλλοι υποστηρίζουν ότι πράγματι αυτή η γυναίκα είναι η Εύα Μπράουν και άλλοι λένε ότι ενδέχεται να είναι κάποια κοπέλα που της μοιάζει πάρα πολύ. Άπαντες πάντως συμφωνούν ότι οι φωτογραφίες προέρχονται από την εποχή εκείνη.

Στη μία φωτογραφία, η Εύα Μπράουν είναι ολόγuμνη και φαίνεται να απολαμβάνει τον ήλιο στη φύση, με τα χέρια απλωμένα στο σβέρκο της, ώστε να μην αφήνει καμία λεπτομέρεια του κορμιού της στη φαντασία.

Στην άλλη φωτογραφία φαίνεται να εξερευνά γuμνή την παραλία στη Black Lake.

Ο 30χρονος συλλέκτης Bernard S. έκανε δηλώσεις στη γερμανική Bild, λέγοντας πως «μελέτησα όλες τις φωτογραφίες της Εύα Μπράουν που μπόρεσα να βρω. Μπορείς να δεις καθαρά, ότι όντως είναι η ίδια». Όπως υποστήριξε, αγόρασε τις φωτογραφίες από την αντικερί του Stefan Kreuzmayr, στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Ο Αδόλφος Χίτλερ με την Εύα Μπράουν

Ο Αυστριακός πωλητής μίλησε στην Bild, αποκαλύπτοντας το πώς έφτασε στα χέρια του το επίμαχο όσο και μοναδικό φωτογραφικό υλικό: «Πριν από 9 χρόνια, μία γυναίκα ήρθε στο μαγαζί μου. Είχε στην κατοχή της ένα ολόκληρο κουτί από φωτογραφίες της γυναίκας αυτής. Τις είχε βρει στη σοφίτα του σπιτιού της και αναγνώρισε στο πρόσωπο της εικονιζόμενης την Εύα Μπράουν». Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος με τις αντίκες αγόρασε τις φωτογραφίες και από τότε δεν ξαναείδε τη γυναίκα αυτή.

Το 1943, όταν τραβήχτηκαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, η Εύα Μπράουν ζούσε ήδη αποκλεισμένη στην καλοκαιρινή κατοικία που της είχε διαθέσει ο Αδόλφος Χίτλερ. Από το σημείο εκείνο, υπάρχει μία λίμνη σε απόσταση 79 χιλιομέτρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το διαγραμμένο tweet που έφερε τα «πάνω κάτω» στις αγορές πετρελαίου

Οικονομία 11.03.2026
Η ζημιά εκατομμυρίων και το «ασυγχώρητο λάθος»

Μεγάλο καρχαριοειδές κολυμπούσε κοντά στην ακτή στο Καβούρι, δείτε βίντεο

Ελλάδα 11.03.2026
Το ψάρι είχε μήκος που ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο, ενώ το πτερύγιό του ήταν ορατό πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Στενά του Ορμούζ: Ελληνόκτητο το ένα από τα τρία φορτηγά πλοία που χτυπήθηκαν από βλήματα

Κόσμος 11.03.2026
Το πλοίο ανήκει στον στόλο της Star Bulk, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς

Αγαλμα Τραμπ – Επστάιν στην Ουάσιγκτον εμπνευσμένο από τη διάσημη σκηνή του «Τιτανικού»: «I’m the king of the world»

Κόσμος 11.03.2026
Ο τίτλος του έργου «Ο βασιλιάς του κόσμου» αποτελεί μια αναφορά στην ατάκα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο ενώ αγκάλιαζε την αγαπημένη του, Ρόουζ, που υποδυόταν η Κέιτ Γουίνσλετ

Ιράν: Πέντε τρόποι με τους οποίους μπορεί να εξελιχθεί ο πόλεμος

Κόσμος 11.03.2026
Αναλυτές αναφέρουν πως εάν συνεχιστεί η σύγκρουση, θα μετατραπεί σε «πόλεμο φθοράς»

Χρυσή Αυγή: Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε πέντε από τους καταδικασθέντες

Ελλάδα 11.03.2026
Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι δεν έπρεπε να χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό

Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Της πέταγαν μπουκάλια με νερό και βιβλία όταν γύρναγε, την έβριζαν»

Ελλάδα 11.03.2026
Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας - «Βρήκαν την εύκολη λύση να τη βγάλουν τρελή για να τη διώξουν»

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε τον Ινφαντίνο: «Η εθνική Ιράν είναι ευπρόσδεκτη στο Μουντιάλ 2026»

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ξεκάθαρος προς τον πρόεδρο της FIFA

Η κυβέρνηση επιβάλλει πλαφόν σε καύσιμα και προϊόντα super market για ένα τρίμηνο

Ελλάδα 11.03.2026
«Δεν πρέπει αυτή η αναταραχή να οδηγήσει σε φαινόμενα κερδοσκοπίας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ τραυματίστηκε στα πόδια την πρώτη μέρα του πολέμου

Κόσμος 11.03.2026
«Είναι σώος και ασφαλής» λέει το Ιράν