E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Καρέ-Καρέ: Το νέο podcast για τον Ελληνικό Κινηματογράφο

Ο Σάλλας πήρε την Παγκρήτια Τράπεζα

Απέκτησε το 15% των συνεταιριστικών μερίδων

Δημοσίευση 29/11/2016 | 15:38

Ο Σάλλας πήρε την Παγκρήτια Τράπεζα

Συμφωνία για την εξαγορά του 15% της Παγκρήτιας Τράπεζας υπέγραψαν σήμερα ο κ. Μιχάλης Σάλλας και η διοίκηση της τράπεζας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης Αύξησης Κεφαλαίου.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά η Παγκρήτια Τράπεζα, σήμερα, Τρίτη 29/11/2016 υπεγράφη Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MOU), με τον Μιχάλη Σάλλα, στο οποίο ρητά εκφράζεται η επιθυμία της συμμετοχής του στο Συνεταιριστικό Κεφάλαιο ως Στρατηγικός Επενδυτής, με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των Συνεταιριστικών μερίδων.

Η συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή αναμένεται να ενισχύσει και να θωρακίσει περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια της Παγκρήτιας.

Παράλληλα, τόσο η Διοίκηση της Τράπεζας όσο και ο κ. Σάλλας πιστεύουν ότι με την συνεργασία αυτή δημιουργούνται οι δυνατότητες για την ενδυνάμωση, ανάπτυξη και αναβάθμιση των δραστηριοτήτων της Τράπεζας, προς όφελος των υφιστάμενων και μελλοντικών συνεταίρων της.

Η συμμετοχή θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και θα διασφαλίζει το συνεταιριστικό χαρακτήρα της Παγκρήτιας.
Στόχος και των δύο πλευρών είναι το σύνολο της διαδικασίας με βάση τα προβλεπόμενα από τον Νόμο, τις Εποπτικές Αρχές και το MOU, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2017.

Σε δήλωση του ο κ. Μιχάλης Σάλλας αναφέρει: «Γνωρίζω την Τράπεζα από την ίδρυσή της και έχω παρακολουθήσει στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρώ την Παγκρήτια Τράπεζα άρρηκτα δεμένη με την οικονομία της Κρήτης, έχω εμπιστοσύνη στη Διοίκηση και στα στελέχη της και πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια όλων μας θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της και θα διευρύνει τις προοπτικές της προς όφελος των συνεταίρων και των πελατών της».

Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Η Παγκρήτια Τράπεζα είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα της χώρας με πάνω από 80.000 μέλη- συνεταιριστές - 1,6 δισ. ευρώ δάνεια και 1 δισ. καταθέσεις.

Το 85% του συνόλου των δανείων είναι δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η τράπεζα διαθέτει δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών με – 47 καταστήματα στην Κρήτη –

Παρουσία σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Μήλο -54 Καταστήματα Πανελλαδικά και – Επιπλέον 12 σημεία εξυπηρέτησης (ΑΤΜ) Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα διαθέτει σημαντικά μερίδια αγοράς στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, με βάση τις καταθέσεις έχει μερίδιο πάνω από 13% στην Κρήτη και πάνω από 20% στο Ηράκλειο. Τέλος η τράπεζα κατέχει σημαντική θέση στην Κρήτη στη χρηματοδότηση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων.

Πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας ο επιχειρηματίας Γιάννης Λεμπιδάκης, βασικός μέτοχος της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για την τροπολογία του Αγνωστου Στρατιώτη

Ελλάδα 21.10.2025
Οι 4 ενστάσεις αντισυνταγματικότητας είχαν κατατεθεί από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας

Γαλλία: Το αιματηρό τελετουργικό πίσω από την δολοφονία της 12χρονης Λόλα

Κόσμος 21.10.2025
Νέα στοιχεία στη δίκη της Αλγερινής Ντάμπια Μπενκιρεντ αποκαλύπτουν πιθανή σύνδεση της φρικιαστικής δολοφονίας με βορειοαφρικανικά τελετουργικά με σκοπό να... βρεθεί θησαυρός

Ο Σαρκοζί στη φυλακή: Η πρώτη μέρα, οι περιορισμοί και η νέα καθημερινότητα για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας

Κόσμος 21.10.2025
Αν και έχει ήδη υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης, αναμένεται ότι θα παραμείνει στις φυλακές Λα Σαντέ του Παρισιού τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες

Τρίκαλα: «Ήθελα πάντα να τη σκοτώσω, δεν με πρόσεχε και είχε σχέσεις»

Ελλάδα 21.10.2025
Τι ισχυρίστηκε στην αστυνομία ο 18χρονος που έπνιξε τη μητέρα του στα Τρίκαλα

Θρίλερ στη Σάμο: Βρέθηκε σορός άνδρα σε βραχώδη περιοχή

Ελλάδα 21.10.2025
Η σορός μεταφέρθηκε στο λιμάνι Μαλαγαρίου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

Πατέρας Κυριακής Γρίβα: «Tο παιδί μου γιατί δεν το πήγαν; Εδώ πήγαν την κυρία Βανδή και το ψυγείο»

Ελλάδα 21.10.2025
«Αν το περιπολικό χρειαζόταν για ένα έκτακτο περιστατικό τι θα λέγανε; Το χρειαζόμαστε για την κυρία Βανδή; Υποκρισία»

Καρυστιανού: «Η κυβέρνηση αν σβήσει τα ονόματα, θα τα ξαναγράψουμε με το αίμα μας»

Ελλάδα 21.10.2025
Καθηλωτική ανάρτηση από την Μαρία Καρυστιανού

Κρήτη: Κάποιος να του πάρει το δίπλωμα! Νέα εγκληματική προσπέραση οδηγού στο Ηράκλειο

Ελλάδα 21.10.2025
Ο ασυνείδητος οδηγός λίγο έλειψε να προκαλέσει ατύχημα

Μπακογιάννη για Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη: «Δεν είναι για καντηλάκια του ΙΚΕΑ»

Ελλάδα 21.10.2025
Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε πως «ο Χάρης Δούκας έκανε μνημείο για τα Τέμπη»

Τρίκαλα: 18χρονος σκότωσε τη μητέρα του και ειδοποίησε την Αστυνομία

Ελλάδα 21.10.2025
Φέρεται να την έπνιξε με πετσέτα - Ο νεαρός συνελήφθη

Νικολά Σαρκοζί: Στη φυλακή για 1 μήνα – Καρέ ‑ καρέ η αναχώρηση από το σπίτι του με την Κάρλα Μπρούνι

Κόσμος 21.10.2025
«Μία ζοφερή μέρα για τη Γαλλία» λέει ο δικηγόρος του - Το μήνυμα του Νικολά Σαρκοζί πριν μπει στη φυλακή: «Σήμερα φυλακίζεται ένας αθώος»

ΠΑΣΟΚ εναντίον τροπολογίας για τον Αγνωστο Στρατιώτη

Πολιτική 21.10.2025
Κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας