E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Σάλλας πήρε την Παγκρήτια Τράπεζα

Απέκτησε το 15% των συνεταιριστικών μερίδων

Δημοσίευση 29/11/2016 | 15:38

Ο Σάλλας πήρε την Παγκρήτια Τράπεζα

Συμφωνία για την εξαγορά του 15% της Παγκρήτιας Τράπεζας υπέγραψαν σήμερα ο κ. Μιχάλης Σάλλας και η διοίκηση της τράπεζας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης Αύξησης Κεφαλαίου.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά η Παγκρήτια Τράπεζα, σήμερα, Τρίτη 29/11/2016 υπεγράφη Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MOU), με τον Μιχάλη Σάλλα, στο οποίο ρητά εκφράζεται η επιθυμία της συμμετοχής του στο Συνεταιριστικό Κεφάλαιο ως Στρατηγικός Επενδυτής, με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των Συνεταιριστικών μερίδων.

Η συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή αναμένεται να ενισχύσει και να θωρακίσει περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια της Παγκρήτιας.

Παράλληλα, τόσο η Διοίκηση της Τράπεζας όσο και ο κ. Σάλλας πιστεύουν ότι με την συνεργασία αυτή δημιουργούνται οι δυνατότητες για την ενδυνάμωση, ανάπτυξη και αναβάθμιση των δραστηριοτήτων της Τράπεζας, προς όφελος των υφιστάμενων και μελλοντικών συνεταίρων της.

Η συμμετοχή θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και θα διασφαλίζει το συνεταιριστικό χαρακτήρα της Παγκρήτιας.
Στόχος και των δύο πλευρών είναι το σύνολο της διαδικασίας με βάση τα προβλεπόμενα από τον Νόμο, τις Εποπτικές Αρχές και το MOU, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2017.

Σε δήλωση του ο κ. Μιχάλης Σάλλας αναφέρει: «Γνωρίζω την Τράπεζα από την ίδρυσή της και έχω παρακολουθήσει στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρώ την Παγκρήτια Τράπεζα άρρηκτα δεμένη με την οικονομία της Κρήτης, έχω εμπιστοσύνη στη Διοίκηση και στα στελέχη της και πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια όλων μας θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της και θα διευρύνει τις προοπτικές της προς όφελος των συνεταίρων και των πελατών της».

Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Η Παγκρήτια Τράπεζα είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα της χώρας με πάνω από 80.000 μέλη- συνεταιριστές - 1,6 δισ. ευρώ δάνεια και 1 δισ. καταθέσεις.

Το 85% του συνόλου των δανείων είναι δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η τράπεζα διαθέτει δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών με – 47 καταστήματα στην Κρήτη –

Παρουσία σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Μήλο -54 Καταστήματα Πανελλαδικά και – Επιπλέον 12 σημεία εξυπηρέτησης (ΑΤΜ) Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα διαθέτει σημαντικά μερίδια αγοράς στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, με βάση τις καταθέσεις έχει μερίδιο πάνω από 13% στην Κρήτη και πάνω από 20% στο Ηράκλειο. Τέλος η τράπεζα κατέχει σημαντική θέση στην Κρήτη στη χρηματοδότηση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων.

Πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας ο επιχειρηματίας Γιάννης Λεμπιδάκης, βασικός μέτοχος της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το κείμενο συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν: Τι αναφέρει για Στενά του Ορμούζ, Λίβανο, ουράνιο

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Οι ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα το κείμενο συμφωνίας με το Ιράν – Δείτε και τα 14 σημεία όπως αυτά καταγράφονται στο MoU

Κινηματογραφική ληστεία στην Βρετανία: Συμμορία ξήλωσε ΑΤΜ με γερανό, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ληστές ξηλώνουν ΑΤΜ

Συνελήφθη 30χρονη influencer στο αεροδρόμιο του Μαρακές επειδή δημοσίευσε βίντεο που παραπονιόταν για την οδήγηση των ντόπιων, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
«Δεν έχω ξαναδεί ανθρώπους να οδηγούν έτσι. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα χωρίς κράνη, με παιδιά επιβάτες, που στρίβουν απότομα», είπε σε ένα βίντεο στα social media, το οποίο αργότερα διέγραψε

Βρετανία: Εργάτης κακοποιούσε αγριόχοιρους με δίκρανο και πλαστικό σωλήνα – «Σκηνές αδύνατο να ξεχαστούν»

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ο 48χρονος Στίβεν Γούλγκερ παραδέχθηκε την ενοχή του ενώπιον του δικαστηρίου

Σοκάρει ο ψυχολόγος της Αντιγόνης που δολοφονήθηκε στη Δράμα: «Έβριζε, την υποτιμούσε. Δεν υπήρχε η κοπέλα στη σχέση»

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ο ψυχολόγος της 45χρονης περιέγραψε τον σύζυγό της ως χειριστικό και αποκάλυψε ότι την είχε προτρέψει να αλλάξει κλειδαριές και να ζητήσει μετάθεση από την Αστυνομία.

Ένταση στην δίκη Λυγγερίδη: Μάρτυρας αναίρεσε όσα είχε καταθέσει προανακριτικά

Ελλάδα 17.06.2026
Ο μάρτυρας δήλωσε στο δικαστήριο ότι η προηγούμενη κατάθεσή του ήταν ψευδής και οφειλόταν σε πίεση και άγχος από τους αστυνομικούς

Με μαχαιριά στο στήθος δολοφονήθηκε ο τραγουδιστής Talay Riley

Κόσμος 17.06.2026
Ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης είχε βρεθεί νεκρός σε κήπο σε περιοχή του Λονδίνου - Δύο άντρες και μία γυναίκα έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι

Ταϊρίκ Τζόουνς: Η ποινή για το επεισόδιο με τον Ναν

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Τιμωρήθηκε και η ΚΑΕ Ολυμπιακός

Κέντρικ Ναν: Η ποινή για τον καυγά με τον Τζόουνς

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Τιμωρήθηκε και η ΚΑΕ

Αργίες 2026: Πότε «πέφτει» ο Δεκαπενταύγουστος και πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν

Ελλάδα 17.06.2026
Ο Δεκαπενταύγουστος ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες του έτους

Ρονάλντο για Μέσι: «Ώρα να αποδεχτεί ο κόσμος ότι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών»

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Ύμνοι του Βραζιλιάνου θρύλου Ρονάλντο για τον Λιονέλ Μέσι μετά την παράστασή του κόντρα στην Αλγερία με χατ τρικ