E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Σάλλας πήρε την Παγκρήτια Τράπεζα

Απέκτησε το 15% των συνεταιριστικών μερίδων

Δημοσίευση 29/11/2016 | 15:38

Ο Σάλλας πήρε την Παγκρήτια Τράπεζα

Συμφωνία για την εξαγορά του 15% της Παγκρήτιας Τράπεζας υπέγραψαν σήμερα ο κ. Μιχάλης Σάλλας και η διοίκηση της τράπεζας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης Αύξησης Κεφαλαίου.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά η Παγκρήτια Τράπεζα, σήμερα, Τρίτη 29/11/2016 υπεγράφη Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MOU), με τον Μιχάλη Σάλλα, στο οποίο ρητά εκφράζεται η επιθυμία της συμμετοχής του στο Συνεταιριστικό Κεφάλαιο ως Στρατηγικός Επενδυτής, με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των Συνεταιριστικών μερίδων.

Η συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή αναμένεται να ενισχύσει και να θωρακίσει περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια της Παγκρήτιας.

Παράλληλα, τόσο η Διοίκηση της Τράπεζας όσο και ο κ. Σάλλας πιστεύουν ότι με την συνεργασία αυτή δημιουργούνται οι δυνατότητες για την ενδυνάμωση, ανάπτυξη και αναβάθμιση των δραστηριοτήτων της Τράπεζας, προς όφελος των υφιστάμενων και μελλοντικών συνεταίρων της.

Η συμμετοχή θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και θα διασφαλίζει το συνεταιριστικό χαρακτήρα της Παγκρήτιας.
Στόχος και των δύο πλευρών είναι το σύνολο της διαδικασίας με βάση τα προβλεπόμενα από τον Νόμο, τις Εποπτικές Αρχές και το MOU, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2017.

Σε δήλωση του ο κ. Μιχάλης Σάλλας αναφέρει: «Γνωρίζω την Τράπεζα από την ίδρυσή της και έχω παρακολουθήσει στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρώ την Παγκρήτια Τράπεζα άρρηκτα δεμένη με την οικονομία της Κρήτης, έχω εμπιστοσύνη στη Διοίκηση και στα στελέχη της και πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια όλων μας θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της και θα διευρύνει τις προοπτικές της προς όφελος των συνεταίρων και των πελατών της».

Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Η Παγκρήτια Τράπεζα είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα της χώρας με πάνω από 80.000 μέλη- συνεταιριστές - 1,6 δισ. ευρώ δάνεια και 1 δισ. καταθέσεις.

Το 85% του συνόλου των δανείων είναι δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η τράπεζα διαθέτει δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών με – 47 καταστήματα στην Κρήτη –

Παρουσία σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Μήλο -54 Καταστήματα Πανελλαδικά και – Επιπλέον 12 σημεία εξυπηρέτησης (ΑΤΜ) Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα διαθέτει σημαντικά μερίδια αγοράς στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, με βάση τις καταθέσεις έχει μερίδιο πάνω από 13% στην Κρήτη και πάνω από 20% στο Ηράκλειο. Τέλος η τράπεζα κατέχει σημαντική θέση στην Κρήτη στη χρηματοδότηση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων.

Πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας ο επιχειρηματίας Γιάννης Λεμπιδάκης, βασικός μέτοχος της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πότε λήγει η προθεσμία και πώς κερδίζετε έκπτωση φόρου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έκπτωση έως 4% προβλέπεται για έγκαιρη εφάπαξ πληρωμή φόρου εισοδήματος, ενώ επιστροφές και συμψηφισμοί πραγματοποιούνται πλέον αυτόματα μέσω myAADE, χωρίς αίτηση από τους φορολογούμενους

Ένταση στο Αιγαίο: Μπαράζ παραβιάσεων από οπλισμένα τουρκικά F‑16 ‑ Εμπλοκή με ελληνικό μαχητικό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Kαταγράφηκαν εννέα παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εκ των οποίων πέντε πραγματοποιήθηκαν από τα F-16 και τέσσερις από τα ATR-72.

Θερινές εκπτώσεις: Πότε θα ξεκινήσουν και πόσο θα διαρκέσουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η περίοδος των εκπτώσεων ξεκινά τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου, δηλαδή στις 13 Ιουλίου

Στιγμές αγωνίας στον Πύργο: Σκύλος επιτέθηκε σε 7χρονη μέσα σε αυλή σπιτιού

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παιχνίδι που μετατράπηκε σε εφιάλτη - Δικογραφία κατά του ιδιοκτήτη του τετράποδου

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στη φυλακή ο 41χρονος συζυγοκτόνος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας από το πρωί βρίσκονταν συγκεντρωμένες γυναίκες που αποδοκίμασαν τον δράστη

Χαλκίδα: Γιατρός έπαθε εγκεφαλικό μέσα στο νοσοκομείο – Είχε μόλις γυρίσει από αναρρωτική άδεια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η γιατρός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την ώρα που υποβαλλόταν σε εξετάσεις

Ξηλώθηκε σπείρα που λεηλατούσε αιολικά πάρκα και υποσταθμούς σε Εύβοια και Αττική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αρχές συνέλαβαν έξι άτομα

Το Bitcoin σε ελεύθερη πτώση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σβήνει το ράλι του Τραμπ και υποχωρεί σε χαμηλά 20 μηνών μετά την κίνηση της Strategy

Έφοδος των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ σε πολεοδομίες της Αττικής

Ελλάδα Χτες
Συλλήψεις για «εξυπηρετήσεις» και φακελάκια

Τουρκία: Ανδρας κράτησε όμηρο την 3χρονη κόρη του έπειτα από καβγά με την σύζυγό του

Κόσμος Χτες
Η 3χρονη διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις