E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος με το παγοδρόμιο στην Ιαπωνία με τα 5000 νεκρά ψάρια

Έκλεισε το γιαπωνέζικο θεματικό πάρκο Space World

Δημοσίευση 29/11/2016 | 14:31

Σάλος με το παγοδρόμιο στην Ιαπωνία με τα 5000 νεκρά ψάρια

Το γιαπωνέζικο θεματικό πάρκο Space World, το οποίο παρείχε τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να κάνουν πατινάζ και να έχουν παράλληλα την εικόνα 5000 κατεψυγμένων ψαριών στα πόδια τους, αναγκάστηκε να σταματήσει τη λειτουργία του την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, ύστερα από τις σφοδρές επιθέσεις που δέχτηκε από φιλοζωικά σωματεία και απλούς πολίτες.

To Space World, εγκαινίασε το Freezing Port, όπως ονομάζει το παγοδρόμιο, με σκοπό να παρουσιάσει μια έκθεση για την εκπαίδευση των επισκεπτών στη θαλάσσια ζωή. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν πατινάζ πάνω σε μια μεγάλη ποικιλία κατεψυγμένων ψαριών και οστρακοειδών μέσα στον πάγο.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου, όμως, που επιμελήθηκαν το εγχείρημα αυτό φαίνεται ότι το μετάνιωσαν πικρά ειδικά από τη στιγμή που αυτό παρουσιάστηκε στην τηλεόραση της Ιαπωνίας προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Οι ίδιοι θέλοντας να υπερασπιστούν την κίνηση τους αυτή, ανέφεραν ότι: «Θέλαμε οι πελάτες μας να δοκιμάσουν την εμπειρία του πατινάζ πάνω στη θάλασσα» και συμπληρώνουν: «τα ψάρια ήταν ήδη νεκρά και ακατάλληλα προς κατανάλωση όταν τα αγοράσαμε από τοπικό ψαράδικο».

Όπως ήταν φυσικό τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά μετά τη δημοσίευση του γεγονότος. «Είναι σοκαριστικό πως τέτοιες ιδέες ανθίζουν φυσιολογικά στην Ιαπωνία... Αυτή είναι η χειρότερη ατραξιόν από εκπαιδευτικής απόψεως», αναφέρει χαρακτηριστικά χρήστης μιας γιαπωνέζικης σελίδας στο Facebook, η οποία ονομάζεται Relief Pain Animals.

Ο υπεύθυνος του πάρκου Τοσίμι Τακέντα θέλοντας να εκφράσει τη λύπη του για την τροπή που πήρε το θέμα αναφέρει: «Σοκαριστήκαμε μόλις ακούσαμε τις αντιδράσεις μιας και το πάρκο μας ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές τις πρώτες δύο εβδομάδες της λειτουργίας του, έχοντας ένα απροσδόκητο αριθμό επισκεπτών. Έχουμε λάβει ποικίλες γνώμες γι’ αυτό μας το εγχείρημα αλλά είμαστε σοκαρισμένοι. Ζητάμε συγνώμη γι’ αυτό αποφασίσαμε να κλείσουμε το πάρκο».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: Βγήκε «ξινή» η πλάκα σε υπάλληλο πλυντηρίου αυτοκινήτων ‑ Έκανε τον παλιατζή από τα μεγάφωνα περιπολικού και συνελήφθη

Ελλάδα 09.05.2025
Ο εργαζόμενος βιντεοσκόπησε τον εαυτό του τη στιγμή της ενέργειας και στη συνέχεια ανέβασε το βίντεο στο TikTok

Εργατικό ατύχημα στην αμερικάνικη Πρεσβεία: Ανδρας έπεσε σε φρεάτιο

Ελλάδα 09.05.2025
Ο τραυματίας παρελήφθη, ενώ είχε τις αισθήσεις του, από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη

Κύθνος: Νεκρός στο σκάφος του εντοπίστηκε ο 50χρονος ψαράς που αγνοούνταν από την Πέμπτη

Ελλάδα 09.05.2025
Την προανάκριση έχει αναλάβει το Λιμενικό Κύθνου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Πειραιά για νεκροψία - νεκροτομή

Πάπας Λέων: Ο συμβολισμός του κόκκινου στα άμφια του νέου Ποντίφικα – Τι αποκαλύπτουν για την πολιτική του

Κόσμος 09.05.2025
O Πάπας Λέων και η εκλογή από τον Κονκλάβιο αποτέλεσαν σίγουρα έκπληξη

Καιρός: Ζέστη με σκόνη και τοπικές βροχές, υποχωρεί η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Καιρός 09.05.2025
Έως 32 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος, η πρόγνωση της ΕΜΥ

Mε πολλαπλά εγκαύματα νοσηλεύεται η 15χρονη – Πώς προκλήθηκε η έκρηξη στο διαμέρισμα του Νέου Κόσμου

Ελλάδα 09.05.2025
Η ανήλικη βρισκόταν εντός του χώρου τη στιγμή της έκρηξης

Πανικός σε σχολικό λεωφορείο στη Ρόδο: Φωτιά ξέσπασε εν κινήσει με 80 μαθητές

Ελλάδα 09.05.2025
«Κατεβείτε έξω, θα εκραγεί το λεωφορείο», φώναζε ο οδηγός

Ο Νίκος Πλακιάς ανάρτησε Λουίς Ενρίκε: «Απάντησε στο ερώτημα πώς γίνεται να είναι όρθιος ένας γονιός που έχασε το παιδί του»

Ελλάδα 09.05.2025
Ο Νίκος Πλακιάς κοινοποίησε την συγκινητική συνέντευξη του Λουίς Ενρίκε, για την αδικοχαμένη κόρη του, Χάνα.

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν τον Λευκό Πύργο ‑ Έκαναν γκράφιτι με κίτρινα γράμματα

Ελλάδα 09.05.2025
To γκράφιτι έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή

Παπάς ήταν πληροφοριοδότης για ληστεία ηλικιωμένης στη Δράμα για 650€ ‑ Η οργή των δραστών και η κατάθεση του θύματος

Ελλάδα 09.05.2025
Η δράση του ιερέα αποκαλύφθηκε έξι χρόνια μετά την εισβολή των ληστών σε σπίτι στο Περιθώρι Δράμας το 2019