E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Πότε και από πού ξεκινά η χιονόπτωση

Τις επόμενες μέρες, σε ποιες περιοχές

Δημοσίευση 28/11/2016 | 14:18

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Πότε και από πού ξεκινά η χιονόπτωση

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ.  

Αναλυτικά:  

Δευτέρα (28-11-16)

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της βόρειας χώρας και τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 500-700 μετρά).  

Τρίτη (29-11-16)

1. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές: α. Της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο κάτω από 300 μέτρα). β. Σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς και της Εύβοιας (ενδεικτικό υψόμετρο 300-500 μέτρα). Στην Αττική θα χιονίσει στα ορεινά κυρίως τη νύχτα προς Τετάρτη οπότε είναι πιθανόν να χιονίσει και στα βόρεια προάστια (περίπου από τα 500 μέτρα).

2. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 3. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και 9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο. 4. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση (8 με 10 βαθμούς κατά τόπους).

Τετάρτη (30-11-16)

1. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν: α. Σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο κάτω από 200 μέτρα). β. Σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και την Κρήτη καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων,της Πελοποννήσου και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα).

2. Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά το πρωί. 3. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ. 4. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με παγετό τη νύχτα προς την Πέμπτη (1-12-16) σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου και το επίδομα των 250 ευρώ ‑ Όλες οι πληρωμές

Οικονομία 23.11.2025
Επίδομα 250 ευρώ, συντάξεις Δεκεμβρίου και όλα τα επιδόματα

Νέο Ηράκλειο: Συμπλοκή μαθητών με μαχαίρι ‑ Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

Ελλάδα 23.11.2025
Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ που έφτασαν στο σημείο δεν βρήκαν κανέναν από τους μαθητές, οι οποίοι είχαν σκορπίσει προς διαφορετικές κατευθύνσεις

Σικάγο: Πυροβολισμοί στην τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου – Ένας 14χρονος νεκρός, αρκετοί τραυματίες

Κόσμος 23.11.2025
Ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε στο περιστατικό ισχυριζόμενος ότι σημειώθηκαν μαζικά εγκλήματα και ταραχές

Πέθανε ο Πολ Κοστέλο

Κόσμος 23.11.2025
Ο Ιρλανδός σχεδιαστής μόδας Πολ Κοστέλο πέθανε σε ηλικία 80 ετών

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Ελλάδα Χτες
Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Ελλάδα Χτες
Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

Ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα: Μεγάλη γιορτή με τον Πάνο Μουζουράκη

Ελλάδα Χτες
Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να φορέσει τα «καλά» του

Νεαρός δηλητηριάστηκε από σούσι στη Θεσσαλονίκη – Μολύνθηκε από το παράσιτο «ανισάκις»

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ανισακίασης