E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεν παραιτείται ο Ακιντζί

Επίσημη ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του Τουρκοκύπριου ηγέτη

Δημοσίευση 27/11/2016 | 19:58

Δεν παραιτείται ο Ακιντζί

Ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού, διέψευσε ότι ο Μουσταφά Ακιντζί σκέφτεται να παραιτηθεί. Σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρεται σε δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», που σχολίαζε ανταπόκριση του ΡΙΚ από την Κωνσταντινούπολη στην οποία, κατά την εφημερίδα, διατυπωνόταν ο ισχυρισμός ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ ήρθε στα κατεχόμενα για να πείσει τον κ. Ακιντζί να μην παραιτηθεί.

«Η είδηση είναι αβάσιμη και δεν υπήρχε στην ατζέντα τέτοιο θέμα στη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Τσαβούσογλου», αναφέρει στη δήλωσή του ο Μπουρτζιού, σημειώνοντας ότι ο κ. Ακιντζί «εργάζεται για να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στο "λαό"».

Η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη 'Αννα Ανδρέου, με σημερινή ανακοίνωσή της, που απέστειλε στις τουρκοκυπριακές εφημερίδες, διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αφρίκα» και το χαρακτηρίζει «ανυπόστατο και ψευδές».

«Σε πρόγραμμα του ΡΙΚ, έπειτα από ερώτηση για φήμες ότι ο Μουσταφά Ακιντζί θέλει να παραιτηθεί, είπα ότι στην τουρκοκυπριακή πλευρά τέτοια δημοσιεύματα ή φήμες δεν υπάρχουν και πως αυτές οι φήμες φαίνεται να προέρχονται από την ελληνοκυπριακή πλευρά», σημειώνει στη ανακοίνωσή της η 'Αννα Ανδρέου.

Είπε επίσης πως «οι φήμες στην ελληνοκυπριακή πλευρά ότι ο Τούρκος υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήρθε στην Κύπρο για να πείσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να μην παραιτηθεί δεν φαίνεται να ευσταθούν και είναι φυσικό ο Τούρκος υπουργός να πήγε στα κατεχόμενα για να ενημερωθεί καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Μοντ Πελεράν ο κ. Ακιντζί δεν είχε ενημερώσει κανένα Τούρκο αρμόδιο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μέσι ξέσπασε σε κλάματα μετά την τρομερή ανατροπή στο Μουντιάλ ‑ δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Λιονέλ Μέσι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μετά την απίστευτη ανατροπή της Αργεντινής κόντρα στην Αίγυπτο για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ανατροπή του αιώνα από τον Μέσι: Η Αργεντινή στους «8»!

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όταν δεν υπάρχει ελπίδα, ο Μέσι αναλαμβάνει δράση. Με γκολ, ασίστ και αδάμαστο πάθος, η Αλμπισελέστε πέτυχε απίστευτη ανατροπή (3-2) και άφησε άφωνη την Αίγυπτο.

Μουντιάλ 2026: Τα ζευγάρια των προημιτελικών και τι αλλάζει στους τέσσερις τελευταίους αγώνες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σήμερα ολοκληρώνεται η φάση των «16» με τις αναμετρήσεις Αργεντινή-Αίγυπτος και Ελβετία-Κολομβία

Φωτιά στη Λέσβο: Τέσσερα εναέρια μέσα επιχειρούν

Ελλάδα Χτες
Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Σκάλα Ερεσού με 18 πυροσβέστες, πέντε οχήματα και τέσσερα εναέρια μέσα να επιχειρούν για την κατάσβεσή της.

Τραμπ για Μελόνι: Καλός άνθρωπος, πραγματικά

Πολιτική Χτες
«Την αγαπώ πολύ, όμως έκανε ένα λάθος...Απλά δεν ήταν εκεί για εμάς και αυτό δεν μου άρεσε», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος έπειτα από την άρνηση της Μελόνι να συνδράμει την αμερικανοϊσραηλινή επίθεση κατά του Ιράν

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 20χρονος Βρετανός μετά τη σύγκρουση «γουρούνας» με πούλμαν στη Ζάκυνθο ‑ Διακομίσθηκε στην Αθήνα

Ελλάδα Χτες
Ο νεαρός νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση - Έκκληση από συγγενείς του για οικονομική ενίσχυση ώστε να καλυφθούν τα νοσήλεια - Οι γιατροί έκαναν προσπάθεια να τον ξυπνήσουν αλλά έπαθε κρίση

Βίντεο ντοκουμέντο από την Κουλούρα Ημαθίας: Η στιγμή της μαχαίρωσης από τον 47χρονο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 47χρονος φέρεται να μπήκε σε έντονο διαπληκτισμό με δύο Ρομά και να τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον έναν εξ αυτών

Τρύπα 9 μέτρων άνοιξε στη Βαρκελώνη αναγκάζοντας την εκκένωση 5 πολυκατοικιών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πέντε κτίρια εκκενώθηκαν προληπτικά στη συνοικία Sant Gervasí-La Bonanova, με τις αρχές να συνδέουν την καθίζηση με τα έργα κατασκευής της γραμμής L9 του Μετρό.

Τι συνέβη τελικά στην πλαζ της Πάτρας με τη λουόμενη που είπε ότι τραυματίστηκε από λαγοκέφαλο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο επικεφαλής του Κέντρου Υγείας Βόρειου Τομέα Πατρών εξήγησε τι ακριβώς συνέβη και τόνισε ότι δεν χρειάζεται πανικός.

Τραμπ και Ερντογάν στην Αγκυρα: Τι είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για τα F‑35

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της πώλησης F-35 στην Τουρκία, εκθειάζοντας τον Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Αγκυρα.

Συναγερμός στο Μανχάταν: Ποιο γνωστό κτίριο 38 ορόφων εκκενώθηκε εκτάκτως

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τούβλα έπεσαν, κολώνες άρχισαν να λυγίζουν και ορόφοι παρουσίασαν καθίζηση στο πρώην κτίριο της Pfizer κοντά στο Grand Central Terminal.