E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χάος στη Μόρια: Έκρηξη στον προσφυγικό καταυλισμό με νεκρούς και τραυματίες

Παίρνουν τα πράγματά τους και φεύγουν οι μετανάστες

Δημοσίευση 25/11/2016 | 00:35

Χάος στη Μόρια: Έκρηξη στον προσφυγικό καταυλισμό με νεκρούς και τραυματίες

H φωτιά που ξέσπασε προκλήθηκε σύμφωνα με νέες πληροφορίες από την Αστυνομία από έκρηξη σόμπας με υγραέριο ή από γκαζάκι. Η έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλο μέρος του καταυλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία 66χρονη γυναίκα είχε ανάψει το γκαζάκι μέσα στη σκηνή προκειμένου να μαγειρέψει. Από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία το γκαζάκι εξερράγη και η σκηνή τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο θάνατος της 66χρονης ήταν ακαριαίος αφού απανθρακώθηκε, ενώ έξω από το σκηνή βρισκόταν η 25χρονη νύφη της με τα δύο της παιδιά, 6 και 4 ετών.

Από την έκρηξη και τη φωτιά, τραυματίστηκαν και οι τρεις σοβαρότατα, αλλά το 6χρονο παιδάκι κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο εξέπνευσε.

Η 25χρονη μητέρα και το 4χρονο παιδί της έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα και σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρονται ήδη σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που κουβαλούν τα πράγματά τους και φεύγουν από το κέντρο, αφού έχουν καεί ολοσχερώς οι σκηνές τους!

Η κατάσταση είναι εκρηκτική και εξαιρετικά δύσκολη και για τις αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις και δυστυχώς κανείς δεν ξέρει τι θα μείνει πίσω όταν ξημερώσει η μέρα.

Μέχρι να διαπιστωθεί το πως και γιατί έγινε η έκρηξη – καθώς υπήρξαν φόβοι μέχρι και για ύπαρξη... βόμβας - προκλήθηκε μεγάλη ένταση, καθώς υπήρξαν σοβαρότατοι τραυματισμοί.

Μια άλλη ΜΚΟ η «City Plaza Squat» αναφέρει για το περιστατικό:

Η ΜΚΟ Platanos Refugee Solidarity Lesvos σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει:

«Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο στο κέντρο κράτησης της Μόριας στη Λέσβο. Επιβεβαιώνεται ότι μια σκηνή κάηκε ολοσχερώς και μια γυναίκα με τα δυο παιδιά της είναι νεκροί. Η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει σβήσει, όλο το κέντρο εκκενώθηκε και οι πρόσφυγες παραμένουν στον δρόμο. Πιθανότατα η φωτιά προκλήθηκε από ατύχημα με γκαζάκι μαγειρέματος που εξερράγη εντός της σκηνής».

Αμέσως δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες πήγαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» αγωνιώντας για την πορεία της υγείας των ανθρώπων που έχουν τραυματιστεί σοβαρά από την έκρηξη που προκλήθηκε από σόμπα υγραερίου ή από γκαζάκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Youth Pass: Τέλος χρόνου ‑ Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ – Οι δικαιούχοι

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση υποβάλλεται άπαξ

Σκιάθος: Μαθητές Γυμνασίου έκλεισαν ραντεβού να πλακωθούν στο ξύλο με θεατές τους… συμμαθητές τους

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Μαθητές Γυμνασίου στη Σκιάθο, έκλεισαν ραντεβού για να πλακωθούν στο ξύλο με θεατές τους ίδιους τους συμμαθητές τους.

Χαλκιδική: Κινδυνεύουν σπίτια σε γνωστή περιοχή – Έρχονται κυματοθραύστες 95 μέτρων

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Η διάβρωση ακτών θέτει σε κίνδυνο κατοικίες και δρόμους

Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτελωνιστών: Αποχωρεί η FedEx από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
H εταιρεία κλείνει το γραφείο εξυπηρέτησης ανεκτελώνιστων εμπορευμάτων

Έρχονται αλλαγές στα επιδόματα – Ποια κριτήρια θα τροποποιηθούν

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών φέρνει το Εθνικό Μητρώο Παροχών στο οποίο θα καταγράφονται οι ενισχύσεις που παίρνει κάθε πολίτης

Πανελλαδικές: Ποιοι μαθητές δικαιούνται το «δώρο» των 1.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Το πρόγραμμα επιβράβευσης

Κεφαλονιά: Τα τελευταία μηνύματα της Μυρτούς με τη μητέρα της – «Μαμά μου, σ`ευχαριστώ πολύ»

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση θανάτου της 19χρονης Μυρτούς

Συγκλονίζει ο πατέρας 16χρονης που έβαλε τέλος στη ζωή της: «Είχε ανάγκη να μιλήσει, να αισθανθεί καλά, να την αγκαλιάσουν»

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Ο πατέρας της Λυδίας τόνισε ότι η κόρη του όπως και πολλά παιδιά ζητούσε αποδοχή και δεχόταν bullying και απηύθυνει μήνυμα στήριξης στις οικογένειες

Πέθανε ο δημοσιογράφος Θωμάς Μαρκόπουλος, τo «αντίο» της Δόμνας Μιχαηλίδου

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Ο 34χρονος έχασε τη ζωή του σε ξενοδοχείο στα Χανιά όπου εργαζόταν για τη φετινή τουριστική περίοδο

Κυψέλη: Ανδρας κλώτσησε μητέρα και παιδί ‑ Βίντεο‑ντοκουμέντο από την επίθεση

Ελλάδα Χτες
Ο άνδρας με καταγωγή από το Σουδάν, βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και κλώτσησε την 8χρονη

Ιωάννινα: Λύκος εμφανίστηκε στον ποδηλατόδρομο ενώ κυκλοφορούσε κόσμος

Ελλάδα Χτες
Ένας λύκος εμφανίστηκε στον παραλίμνιο πεζόδρομο των Ιωαννίνων χωρίς να δείχνει φόβο ή επιθετικότητα προς τους ανθρώπους