E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χάος στη Μόρια: Έκρηξη στον προσφυγικό καταυλισμό με νεκρούς και τραυματίες

Παίρνουν τα πράγματά τους και φεύγουν οι μετανάστες

Δημοσίευση 25/11/2016 | 00:35

Χάος στη Μόρια: Έκρηξη στον προσφυγικό καταυλισμό με νεκρούς και τραυματίες

H φωτιά που ξέσπασε προκλήθηκε σύμφωνα με νέες πληροφορίες από την Αστυνομία από έκρηξη σόμπας με υγραέριο ή από γκαζάκι. Η έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλο μέρος του καταυλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία 66χρονη γυναίκα είχε ανάψει το γκαζάκι μέσα στη σκηνή προκειμένου να μαγειρέψει. Από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία το γκαζάκι εξερράγη και η σκηνή τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο θάνατος της 66χρονης ήταν ακαριαίος αφού απανθρακώθηκε, ενώ έξω από το σκηνή βρισκόταν η 25χρονη νύφη της με τα δύο της παιδιά, 6 και 4 ετών.

Από την έκρηξη και τη φωτιά, τραυματίστηκαν και οι τρεις σοβαρότατα, αλλά το 6χρονο παιδάκι κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο εξέπνευσε.

Η 25χρονη μητέρα και το 4χρονο παιδί της έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα και σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρονται ήδη σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που κουβαλούν τα πράγματά τους και φεύγουν από το κέντρο, αφού έχουν καεί ολοσχερώς οι σκηνές τους!

Η κατάσταση είναι εκρηκτική και εξαιρετικά δύσκολη και για τις αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις και δυστυχώς κανείς δεν ξέρει τι θα μείνει πίσω όταν ξημερώσει η μέρα.

Μέχρι να διαπιστωθεί το πως και γιατί έγινε η έκρηξη – καθώς υπήρξαν φόβοι μέχρι και για ύπαρξη... βόμβας - προκλήθηκε μεγάλη ένταση, καθώς υπήρξαν σοβαρότατοι τραυματισμοί.

Μια άλλη ΜΚΟ η «City Plaza Squat» αναφέρει για το περιστατικό:

Η ΜΚΟ Platanos Refugee Solidarity Lesvos σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει:

«Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο στο κέντρο κράτησης της Μόριας στη Λέσβο. Επιβεβαιώνεται ότι μια σκηνή κάηκε ολοσχερώς και μια γυναίκα με τα δυο παιδιά της είναι νεκροί. Η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει σβήσει, όλο το κέντρο εκκενώθηκε και οι πρόσφυγες παραμένουν στον δρόμο. Πιθανότατα η φωτιά προκλήθηκε από ατύχημα με γκαζάκι μαγειρέματος που εξερράγη εντός της σκηνής».

Αμέσως δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες πήγαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» αγωνιώντας για την πορεία της υγείας των ανθρώπων που έχουν τραυματιστεί σοβαρά από την έκρηξη που προκλήθηκε από σόμπα υγραερίου ή από γκαζάκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Ελλάδα 22.11.2025
Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Ελλάδα 22.11.2025
Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

Ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα: Μεγάλη γιορτή με τον Πάνο Μουζουράκη

Ελλάδα 22.11.2025
Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να φορέσει τα «καλά» του

Νεαρός δηλητηριάστηκε από σούσι στη Θεσσαλονίκη – Μολύνθηκε από το παράσιτο «ανισάκις»

Ελλάδα 22.11.2025
Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ανισακίασης

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν χρηματοκιβώτια και τα «έτρωγαν» στο καζίνο

Ελλάδα 22.11.2025
Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη (25/11)

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Ελλάδα 22.11.2025
Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Ελλάδα 22.11.2025
Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Ελλάδα 22.11.2025
Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

Πύργος: Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ένας 17χρονος για απόπειρα βιασμού ανήλικης

Ελλάδα 22.11.2025
Συνελήφθησαν και οι μητέρες των δυο ανηλίκων