E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εξοικονομούμε έως 450 Ευρώ το χρόνο με οικολογικές ηλεκτρικές συσκευές

Τι αποκαλύπτει ευρωπαϊκή μελέτη της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών

Δημοσίευση 24/11/2016 | 22:51

Εξοικονομούμε έως 450 Ευρώ το χρόνο με οικολογικές ηλεκτρικές συσκευές

Οι καταναλωτές μπορούν να εξοικονομούν κάθε χρόνο έως και 450 ευρώ, χάρη στον οικολογικό σχεδιασμό των ηλεκτρικών συσκευών, όπως προκύπτει από ευρωπαϊκή μελέτη την οποία έχει αναρτήσει στην ηλεκτρονική της σελίδα η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).

Η μελέτη, αξιολογεί τις εξοικονομήσεις που προκύπτουν από τον οικολογικό σχεδιασμό και την αναφορά στην ετικέτα της κατανάλωσης ενέργειας για το μέσο ευρωπαϊκό νοικοκυριό. Το συμπέρασμα είναι πως αν οι καταναλωτές επιλέγουν ένα προϊόν το οποίο καταναλώνει την λιγότερη δυνατή ενέργεια (δηλαδή είναι στην κορυφή της κατηγορίας της ενεργειακής ετικέτας) η εξοικονόμηση χρημάτων μπορεί να φτάσει τα 450 ευρώ ανά έτος. Ίσως και παραπάνω.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, η υψηλότερη τιμή αγοράς αυτών των συσκευών, έχει προσμετρηθεί στους υπολογισμούς και, ακόμη και με αυτό το στοιχείο, προκύπτει ξεκάθαρα οικονομικό όφελος για όσους αποφασίσουν να αγοράσουν οικολογικά σχεδιασμένες συσκευές. Η μελέτη τονίζει επίσης, ότι η εξοικονόμηση για τους καταναλωτές θα μπορούσε να είναι σημαντικά υψηλότερη, εάν πιο φιλόδοξα πρότυπα στον οικολογικό σχεδιασμό επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ.

Σημειώνεται από την ΕΚΠΟΙΖΩ, ότι τα στοιχεία της έρευνας αφορούν στη μέση οικογένεια. Δηλαδή, ως μελέτη περίπτωσης, υπολογίζεται ένα ζευγάρι και ένα παιδί, οι οποίοι ζουν σε ένα σπίτι 3 υπνοδωματίων και έχουν περίπου 20 συσκευές και 45 λαμπτήρες και η μεθοδολογία της μελέτης βασίζεται στον υπολογισμό του συνολικού κόστους αγοράς του συνόλου των συσκευών τους.

Ο οικολογικός σχεδιασμός αποτελεί ναυαρχίδα στις πολιτικές της ΕΕ και άπτεται της ενεργειακής χρήσης των συσκευών, με την απαγόρευση των λιγότερο αποδοτικών.









Η μελέτη που διενέργησε η εταιρεία Ecofys, ήταν παραγγελία της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών BEUC και της επίσης Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών για την Τυποποίηση ANEC (μέλος των οποίων είναι και η ΕΚΠΟΙΖΩ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: «Νομίζω πως είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία με το Ιράν»

Κόσμος 17.04.2026
«Νομίζω θα έχουμε και μια συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου», πρόσθεσε

Πάτρα: 13χρονος κατήγγειλε ότι ο πατέρας του τον χτυπούσε για να δουλεύει

Ελλάδα 17.04.2026
«Δεν είναι κανονικό για ένα παιδί να κάνει αυτό που κάνω εγώ. Οταν γυρίζουμε σπίτι ο πατέρας μου με χτυπάει πολύ»

Ράπερ συνελήφθη για τη δολοφονία 14χρονης ‑ Πώς τον έπιασαν

Κόσμος 17.04.2026
Η υπόθεση ξεκίνησε να ερευνάται τον περασμένο Σεπτέμβριο

Νέα Φιλαδέλφεια: Είδαν σε «ζωντανή μετάδοση» τη διάρρηξη του σπιτιού τους

Ελλάδα 17.04.2026
Oι ιδιοκτήτες παρακολουθούσαν ανήμποροι τη δράση «θηλυκής συμμορίας» αποτελούμενης από τρεις γυναίκες

Κεφαλονιά: Για 77 λεπτά πάλευε η Μυρτώ να μείνει στη ζωή

Ελλάδα 17.04.2026
Συγκλονίζει η περιγραφή του διασώστη

Market Pass 2026: Πότε αναμένονται οι πληρωμές ‑ Οι δικαιούχοι

Οικονομία Χτες
Η επιδότηση θα δοθεί μέσω ψηφιακών voucher - Τι ισχύει για τα ανδρομικά

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε πως το Ιράν συμφώνησε σχεδόν σε όλα: «Για 20 χρόνια όχι πυρηνικό όπλο»

Κόσμος Χτες
Ο Τραμπ είπε επίσης ότι εάν υπογραφεί συμφωνία με το Ιράν στο Ισλαμαμπάντ, ενδέχεται να πάει

Ισόβια σε πατέρα στη Βρετανία που σκότωσε την 5 μηνών κόρη του ‑ Της προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη και κατάγματα

Κόσμος Χτες
Κατά τη σύλληψή του ο 35χρονος Σον Τζέφερσον παραπονέθηκε στους αστυνομικούς ότι οι χειροπέδες που του πέρασαν ήταν πολύ σφιχτές

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την υπεράσπιση των Τουρκοκυπρίων»

Κόσμος Χτες
Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι τα στρατιωτικά στοιχεία που έχουν αναπτυχθεί στο νησί λόγω των εντάσεων με το Ιράν δεν πρέπει να μετατραπούν σε μόνιμη παρουσία

Το έκανε πάλι ο Ράμα: Γονάτισε ξανά μπροστά στην Μελόνι κατά την επίσκεψή του στην Ιταλία ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Ο Αλβανός πρωθυπουργός έχει κάνει παράδοση το να γονατίζει μπροστά στην Ιταλίδα πολιτικό