E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Κρητικός σεφ που ενθουσίασε τον Ομπάμα με τα κεφτεδάκια του

Πήρε φαγητό μαζί του για την πτήση από την Αθήνα προς το Βερολίνο

Δημοσίευση 24/11/2016 | 13:14

Ο Κρητικός σεφ που ενθουσίασε τον Ομπάμα με τα κεφτεδάκια του

Ένας Κρητικός με καταγωγή από το Ηράκλειο, ο σεφ του ξενοδοχείου Astir Palace, Στράτος Καλαθάκης, ήταν ο άνθρωπος που φρόντισε το μενού του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπαρακ Ομπάμα και του ετοίμασε ακόμη και κρητικά καλιτσούνια για να τον ευχαριστήσει.

Ο πρόεδρος ξετρελάθηκε και με τα κεφτεδάκια του...

Ο Ομπάμα απόλαυσε τη διαμονή του στο ξενοδοχείο, αφήνοντας μάλιστα και ιδιόχειρο σημείωμα στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στο οποίο έγραφε: «Σας ευχαριστώ για την εξαιρετική φιλοξενία. Εύχομαι να επιστρέψω για να μείνω περισσότερες μέρες».

O σεφ ο οποίος δημιούργησε ορεκτικά και πιάτα με μοναδικές ελληνικές γεύσεις, μίλησε για την προετοιμασία που έγινε.

Όπως ανέφερε ο Στράτος Καλαθάκης, δύο ημέρες πριν την άφιξη του Ομπάμα στο ξενοδοχείο αφίχθη η μπάτλερ του, η οποία έδωσε μια λίστα με προϊόντα που έπρεπε να έχει στη διάθεσή του ο πρόεδρος. Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονταν λεμόνια, λάιμ και μέλι για το τσάι του,αφού δεν πίνει καφέ, καθώς και μπανάνες και βατόμουρα. 

«Όταν έφθασε το πρωί της Τρίτης, του είχαμε ετοιμάσει για καλωσόρισμα μια ποικιλία με ελληνικά παραδοσιακά γλυκίσματα, που περιλάμβανε σιροπιαστά μπακλαβαδάκια, κανταΐφι φωλιά, υδρέικο (κουραμπιεδάκια με αμυγδαλόπαστα) σε μικρές μπουκιές και μια πιατέλα με φρούτα, στα οποία υπήρχαν μπανάνες και βατόμουρα, όπως είχε ζητήσει».

Σύμφωνα με τον σεφ, η μπάτλερ του ζήτησε το ίδιο βράδυ να έχουν ετοιμαστεί κάποια κρύα «καναπεδάκια», ώστε, όταν επιστρέψει στο ξενοδοχείο, να μπορεί να τσιμπήσει, αν θέλει, κάτι στη σουίτα του. «Του φτιάξαμε “καναπεδάκια” με γεύσεις ελληνικές. Με μους φέτας, πέστροφα Μεσολογγίου, φωλιά κανταΐφι και συμιακό γαριδάκι, αλλά και ζεστά πιάτα, κεφτεδάκια με δυόσμο και ντιπ γιαουρτιού, κοτόπουλο σουβλάκια και φέτα σαγανάκι με μέλι και σουσάμι. Η βοηθός του μου είπε αργότερα ότι στον πρόεδρο άρεσαν πάρα πολύ τα κεφτεδάκια».

Την επόμενη ημέρα το πρωινό του Μπαράκ Ομπάμα περιλάμβανε από στραπατσάδα μέχρι καλιτσουνάκια.

«Η μπάτλερ του μας έδωσε ένα ειδικό μπέικον και μπιφτέκια κοτόπουλου, τα οποία μας ζήτησε να τα ετοιμάσουμε για το πρωινό του, στο οποίο προσθέσαμε καλιτσουνάκια κρητικά με μέλι, στραπατσάδα με φρέσκα αυγά, τυρί φέτα, ντομάτα και ελαιόλαδο. Του σερβίραμε επίσης μαύρο τσάι με θυμαρίσιο μέλι και λάιμ».

Ο σεφ Στράτος Καλαθάκης και η ομάδα του ετοίμασαν όμως και το φαγητό που έφαγε ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια της πτήσης του από την Αθήνα στο Βερολίνο.

«Τα φαγητά που μας ζήτησε η βοηθός του ήταν σολομός φιλέτο με πλιγούρι και σοταρισμένα λαχανικά και μοσχαρίσια μπριζόλα με ελαφρά σοταρισμένα λαχανικά. Αυτά τα γεύματα ετοιμάσαμε για τον Αμερικανό πρόεδρο πριν αναχωρήσει από την Ελλάδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τζένιφερ Λόπεζ: Με ποιους σταρ του Χόλιγουντ θα ήθελε να κάνει σεξ

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Η 56χρονη μίλησε με ενθουσιασμό για την ταινία «True Romance», παραδεχόμενη ότι γοητεύτηκε από ολόκληρο το καστ

Τζέιμς Μποντ: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ διάλεξε τον επόμενο «007» – Ποιον στηρίζει για τον ρόλο

E-Daily 3.Left 11.06.2026
«Αυτός είναι ο ιδανικός για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ», σύμφωνα με τον Τζορτζ Κλούνεϊ

Η αναφορά σχολιάστριας των Νικς στην Τέιλορ Σουίφτ στο γήπεδο: Δεν είσαι φίλαθλος της ομάδας, φύγε από εδώ

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Η παρουσία της τραγουδίστριας στον τέταρτο τελικό του NBA στο Madison Square Garden προκάλεσε συζητήσεις

Η Τούνη απαντά στο σχόλιο «αυτά τα μαγιό δεν είναι για μαμάδες»: Εάν δεν είσαι εντάξει με το θέαμα, το πρόβλημα είναι δικό σου

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Η influencer πόζαρε με μαύρο μπικίνι στη Νάξο και ξεκαθάρισε πως η μητρότητα δεν περιορίζει τις επιλογές μιας γυναίκας

Ιωάννα Τούνη για τα «ακατάλληλα για μαμάδες» μαγιό: «Αν δεν σ` αρέσει το θέαμα, πρόβλημά σου!»

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Είμαι σχεδόν 33 χρονών, έχω ένα μωρό και φυσικά και θα φοράω ό,τι με κάνει να νιώθω όμορφα, σχολίασε η influencer

Παντρεύτηκε ο πρώην σύζυγος της Ελιάνας Χρυσικοπούλου: Το μήνυμα της γυναίκας του για τη σχέση τους

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Μου έκαναν την τιμή να μεγαλώνουμε μαζί τις κόρες τους, έγραψε η νυν σύζυγος του Νικόλα Φαράκλα

Φαίη Σκορδά για Athens Pride: «Το κόστος είναι να ξαναβάλουμε την κοινωνία σε μια συζήτηση που πολώνει»

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Η παρουσιάστρια τοποθετήθηκε στο Buongiorno για την απόφαση της ΣΤΑΣΥ να μην αναρτήσει αφίσες του Athens Pride 2026 στους σταθμούς του Μετρό

Η Δέσποινα Καμπούρη αποχωρεί από το «Πρωινό» του Γιώργου Λιάγκα ‑ H επίσημη ανακοίνωση

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Η δημοσιογράφος επιβεβαίωσε την κοινή απόφαση με τον ΑΝΤ1 να μη συνεχίσει την επόμενη σεζόν στην εκπομπή

Παρθένα Χοροζίδου για Akyla: «Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Eurovision, έβαλε τα κλάματα»

E-Daily 3.Left 11.06.2026
«Όλοι μας στεναχωρηθήκαμε με τη 10η θέση», σχολίασε η γνωστή ηθοποιός για την φετινή της συμμετοχή στη Eurovision

Πέτρος Συρίγος: Επέστρεψε στo πλατό του Super Κατερίνα μετά το σοβαρό τροχαίο

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Δύο περίπου εβδομάδες μετά το σοβαρό τροχαίο, ο Πέτρος Συρίγος εμφανίστηκε ξανά στο πλατό του Super Κατερίνα την Πέμπτη 11/6

Τίνα Μεσσαροπούλου για Γιώργο Μυλωνάκη: «Τα πιο σημαντικά γενέθλια της ζωής σου μαχητή μου»

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Γιορτάζουμε την ημέρα που αναγεννήθηκες, έγραψε η δημοσιογράφος για τον σύζυγό της

Κατερίνα Βρανά: «Δεν θα πάω στα δικαστήρια, αλλά οφείλουν από μόνοι τους να μου δώσουν 1 εκατομμύριο»

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Η δημοφιλής stand-up comedian αποκαλύπτει τις εξελίξεις της απίστευτης ταλαιπωρίας της και την κατάσταση στην οποία βρήκε το προσωπικό της αμαξίδιο!