E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση στην Eurodisney ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές;

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως απετράπη «τρομοκρατική δράση»

Δημοσίευση 23/11/2016 | 18:34

Επίθεση στην Eurodisney ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές;

Μετά την προσαγωγή επτά υπόπτων για τρομοκρατία από τη γαλλική αστυνομία, νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση των προσαχθέντων.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο η ομάδα, της οποίας επικεφαλής φέρεται πως είναι μία 18χρονη γυναίκα, σχεδίαζε επιθέσεις σε θεματικά πάρκα και περιοχές με σημαντική αστυνομική παρουσία.

Από τους προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι δύο, ενώ ανάμεσα στους υπόπτους συγκαταλέγονται ένας Γάλλος, Μαροκινός και ένας Αφγανός, αλλά η γαλλική αστυνομία εστιάζει κυρίως στον 37χρονο Γιασίν Μπ. που εργαζόταν σε σχολείο στο Στρασβούργο και τον Χισάμ Μ. ηλικίας 46 ετών. Οι δύο τελευταίοι λέγεται πως τον περασμένο χρόνο μετέβησαν στη Συρία, μέσω Κύπρου.

Το περιβάλλον του Γιασίν Μπ. υποστηρίζει πως ο ύποπτος είναι ένας καλός φίλος και εργαζόμενος, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Εντούτοις, στην κατοικία του βρέθηκαν έγγραφα που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και κάρτες τηλεφώνου και έναν κωδικό που επιτρέπει την πρόσβαση στην εφαρμογή Telegram μέσω της οποίας συνηθίζουν να επικοινωνούν οι τζιχαντιστές και να σχεδιάζουν επιθέσεις.

Κατά την συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν στις κατοικίες των υπόλοιπων υπόπτων όπλα και πυρομαχικά, ενώ ο 46χρονος τους τελευταίους δύο μήνες ταξίδευε συχνά στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το δίκτυο iTele, οι αξιωματικοί της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας, εντόπισαν προπαγανδιστικό υλικό υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστοί οι στόχοι των υπόπτων, εντούτοις εικάζεται πως σκόπευαν να πλήξουν το θεματικό πάρκο της Eurodisney, το οποίο επισκέπτονται εκατομμύρια επισκεπτών ετησίως, παρά την «πτώση» στον αριθμό επισκεπτών μετά τα φονικά «χτυπήματα» των τζιχαντιστών στο Παρίσι.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, αναφερόμενος στις συλλήψεις τόνισε πως απετράπη «τρομοκρατική δράση» και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση είχε ξεκινήσει εδώ και «πολύ καιρό».

Ο Καζνέβ εξήγησε ότι μόνο τον Νοέμβριο συνελήφθησαν 43 ύποπτοι, ενώ συνολικά 418 είναι οι συλληφθέντες που σχετίζονται με τρομοκρατία από την αρχή του έτους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά κτηνοτρόφος τα 450 πρόβατά του, όλα ντόπιας ιστορικής φυλής

Ελλάδα Χτες
Εκατοντάδες ζώα της φυλής του Ρουμλουκίου θα θανατωθούν λόγω της ευλογιάς

Βρετανία: Διαδηλωτές πέταξαν φαγητό στο Αυτοκρατορικό Στέμμα του Κράτους‑ Tέσσερις συλλήψεις

Κόσμος Χτες
Πρόκειται για το στέμμα που φόρεσε ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ καθώς έφευγε από την τελετή στέψης του το 2023

Οργή Μασκ μετά το πρόστιμο στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση

Κόσμος Χτες
Tι έγραψε ο δισεκατομμυριούχος

Τι ακολουθεί μετά τον Byron: Ερχεται έντονος και επίμονος αντικυκλώνας, λέει ο Θ. Κολυδάς

Καιρός Χτες
Η προοπτική του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα

Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή με αυτοκίνητο που τούμπαρε στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο - Το ατύχημα σημειώθηκε σε τούνελ πάνω από το Παληό Καβάλας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Ελλάδα Χτες
Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς που έκλεισαν με εντολή ΕΛ.ΑΣ. χωρίς στάση

Τραγωδία στην Ζάκυνθο: Νεκρό παιδί 18 μηνών μετά από επίθεση σκύλου

Ελλάδα Χτες
Το παιδί βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του

Οικογενειάρχης μετά από 3,5 χρόνια ο μοναχικός κύκνος της Καστοριάς που είχε χάσει το ταίρι του

Ελλάδα Χτες
Ο κύκνος της Καστοριάς βρήκε ξανά την ελπίδα και την αγάπη στην Ιωάννινα με τη νέα του οικογένεια

Λαμία: Σοβάδες έπεσαν στο κεφάλι περαστικού ‑ Διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Η συνεχή βροχή έφερε προβλήματα στα παλιά κτήρια

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε θανατηφόρο τροχαίο στη Σούδα

Ελλάδα Χτες
Ο 45χρονος που κινούνταν με το αναπηρικό του αμαξίδιο, στην οδό Αγίου Νικολάου, στην Σούδα, φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο ΙΧ