E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση στην Eurodisney ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές;

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως απετράπη «τρομοκρατική δράση»

Δημοσίευση 23/11/2016 | 18:34

Επίθεση στην Eurodisney ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές;

Μετά την προσαγωγή επτά υπόπτων για τρομοκρατία από τη γαλλική αστυνομία, νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση των προσαχθέντων.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο η ομάδα, της οποίας επικεφαλής φέρεται πως είναι μία 18χρονη γυναίκα, σχεδίαζε επιθέσεις σε θεματικά πάρκα και περιοχές με σημαντική αστυνομική παρουσία.

Από τους προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι δύο, ενώ ανάμεσα στους υπόπτους συγκαταλέγονται ένας Γάλλος, Μαροκινός και ένας Αφγανός, αλλά η γαλλική αστυνομία εστιάζει κυρίως στον 37χρονο Γιασίν Μπ. που εργαζόταν σε σχολείο στο Στρασβούργο και τον Χισάμ Μ. ηλικίας 46 ετών. Οι δύο τελευταίοι λέγεται πως τον περασμένο χρόνο μετέβησαν στη Συρία, μέσω Κύπρου.

Το περιβάλλον του Γιασίν Μπ. υποστηρίζει πως ο ύποπτος είναι ένας καλός φίλος και εργαζόμενος, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Εντούτοις, στην κατοικία του βρέθηκαν έγγραφα που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και κάρτες τηλεφώνου και έναν κωδικό που επιτρέπει την πρόσβαση στην εφαρμογή Telegram μέσω της οποίας συνηθίζουν να επικοινωνούν οι τζιχαντιστές και να σχεδιάζουν επιθέσεις.

Κατά την συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν στις κατοικίες των υπόλοιπων υπόπτων όπλα και πυρομαχικά, ενώ ο 46χρονος τους τελευταίους δύο μήνες ταξίδευε συχνά στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το δίκτυο iTele, οι αξιωματικοί της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας, εντόπισαν προπαγανδιστικό υλικό υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστοί οι στόχοι των υπόπτων, εντούτοις εικάζεται πως σκόπευαν να πλήξουν το θεματικό πάρκο της Eurodisney, το οποίο επισκέπτονται εκατομμύρια επισκεπτών ετησίως, παρά την «πτώση» στον αριθμό επισκεπτών μετά τα φονικά «χτυπήματα» των τζιχαντιστών στο Παρίσι.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, αναφερόμενος στις συλλήψεις τόνισε πως απετράπη «τρομοκρατική δράση» και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση είχε ξεκινήσει εδώ και «πολύ καιρό».

Ο Καζνέβ εξήγησε ότι μόνο τον Νοέμβριο συνελήφθησαν 43 ύποπτοι, ενώ συνολικά 418 είναι οι συλληφθέντες που σχετίζονται με τρομοκρατία από την αρχή του έτους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Κόσμος 17.01.2026
Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα 17.01.2026
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα 17.01.2026
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία 17.01.2026
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος 17.01.2026
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα 17.01.2026
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία 17.01.2026
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος 17.01.2026
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα 17.01.2026
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη