E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση στην Eurodisney ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές;

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως απετράπη «τρομοκρατική δράση»

Δημοσίευση 23/11/2016 | 18:34

Επίθεση στην Eurodisney ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές;

Μετά την προσαγωγή επτά υπόπτων για τρομοκρατία από τη γαλλική αστυνομία, νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση των προσαχθέντων.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο η ομάδα, της οποίας επικεφαλής φέρεται πως είναι μία 18χρονη γυναίκα, σχεδίαζε επιθέσεις σε θεματικά πάρκα και περιοχές με σημαντική αστυνομική παρουσία.

Από τους προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι δύο, ενώ ανάμεσα στους υπόπτους συγκαταλέγονται ένας Γάλλος, Μαροκινός και ένας Αφγανός, αλλά η γαλλική αστυνομία εστιάζει κυρίως στον 37χρονο Γιασίν Μπ. που εργαζόταν σε σχολείο στο Στρασβούργο και τον Χισάμ Μ. ηλικίας 46 ετών. Οι δύο τελευταίοι λέγεται πως τον περασμένο χρόνο μετέβησαν στη Συρία, μέσω Κύπρου.

Το περιβάλλον του Γιασίν Μπ. υποστηρίζει πως ο ύποπτος είναι ένας καλός φίλος και εργαζόμενος, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Εντούτοις, στην κατοικία του βρέθηκαν έγγραφα που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και κάρτες τηλεφώνου και έναν κωδικό που επιτρέπει την πρόσβαση στην εφαρμογή Telegram μέσω της οποίας συνηθίζουν να επικοινωνούν οι τζιχαντιστές και να σχεδιάζουν επιθέσεις.

Κατά την συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν στις κατοικίες των υπόλοιπων υπόπτων όπλα και πυρομαχικά, ενώ ο 46χρονος τους τελευταίους δύο μήνες ταξίδευε συχνά στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το δίκτυο iTele, οι αξιωματικοί της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας, εντόπισαν προπαγανδιστικό υλικό υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστοί οι στόχοι των υπόπτων, εντούτοις εικάζεται πως σκόπευαν να πλήξουν το θεματικό πάρκο της Eurodisney, το οποίο επισκέπτονται εκατομμύρια επισκεπτών ετησίως, παρά την «πτώση» στον αριθμό επισκεπτών μετά τα φονικά «χτυπήματα» των τζιχαντιστών στο Παρίσι.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, αναφερόμενος στις συλλήψεις τόνισε πως απετράπη «τρομοκρατική δράση» και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση είχε ξεκινήσει εδώ και «πολύ καιρό».

Ο Καζνέβ εξήγησε ότι μόνο τον Νοέμβριο συνελήφθησαν 43 ύποπτοι, ενώ συνολικά 418 είναι οι συλληφθέντες που σχετίζονται με τρομοκρατία από την αρχή του έτους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά το Κατάρ κλείνει κάνουλες και το Κουβέιτ: Το ντόμινο από τους μεγάλους παραγωγούς θα εκτοξεύσει το πετρέλαιο

Οικονομία Χτες
Τα πρώτα σημάδια περικοπών και ο κορεσμός των αποθηκών δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου

Οι χρήστες του ChatGPT το «ξεφορτώνονται» μαζικά: Οι απεγκαταστάσεις της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 295% σε μία μόνο ημέρα

Tech + Science Χτες
Χάνει χρήστες το ChatGPT ή είναι η έξαρση στις απεγκαταστάσεις μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση; Τα σενάρια της «μαζικής φυγής»

Εντυπωσιακό βίντεο από τον απόπλου της φρεγάτας Κίμων από Λιμένα Λεμεσού

Ελλάδα Χτες
Οι δυνατότητες της φρεγάτας «Κίμων»

Ανησυχητική εξέλιξη στο Ισραήλ: Κατηγορούν το Ιραν πως ρίχνει βόμβες διασποράς

Κόσμος Χτες
Πως λειτουργεί το απαγορευμένο αμφιλεγόμενο όπλο

Η στιγμή που βόμβα πέφτει κοντά στο συνεργείο του Mega στον Λίβανο: Η αντίδραση της δημοσιογράφου

Κόσμος Χτες
Συγκλονιστικά πλάνα από τα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου

Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε ότι έχει εκρηκτικά έξω από τη ΓΑΔΑ

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό

Ένας Έλληνας μετέφερε το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη μετά Μαδούρο Βενεζουέλα

Κόσμος Χτες
Ο εφοπλιστής Τσάκος και το πρώτο φορτίο πετρελαίου που έφυγε από τη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ιρανοί παρακρατικοί ντύνονται γυναίκες για να κρυφτούν από τα ισραηλινά drone

Κόσμος Χτες
Ιρανοί αξιωματούχοι ντύνονται με τσαντόρ και γυναικεία ρούχα για να γλιτώσουν από τα ισραηλινά drone, με τον αρχηγό της Μπασίτζ στην Τεχεράνη να κρύβεται πίσω από το ίδιο σύμβολο καταπίεσης των Ιρανών γυναικών

Τραμπ: Καμία συμφωνία με το Ιράν, μόνο παράδοση άνευ όρων και μετά θα επιλέξουμε τον νέο ηγέτη

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ να εργαστούν για να «κάνουν το Ιράν μεγάλο ξανά»