E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνελήφθη στη Γλυφάδα η δημοσιογράφος «γυναίκα αράχνη» από τη Δράμα

Η συγκεκριμένη γυναίκα κατηγορείται μαζί με τέως νομάρχη Καβάλας

Δημοσίευση 23/11/2016 | 15:19

Συνελήφθη στη Γλυφάδα η δημοσιογράφος «γυναίκα αράχνη» από τη Δράμα

Η αποκαλούμενη «γυναίκα αράχνη» της Δράμας συνελήφθη στη Γλυφάδα. Πρόκειται για την 44χρονη δημοσιογράφο Σ.Μ., σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν πέντε εντάλματα σύλληψης. Το πρώτο είχε εκδοθεί το 2015 για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων άνω των 150.000 ευρώ, δύο ακόμη το 2014 για ηθική αυτουργία από κοινού και άμεση συνέργεια σε απιστία στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση με ζημιά άνω των 150.000 ευρώ, και για φοροδιαφυγή. Δύο ακόμη εντάλματα σύλληψης του 2015 και 2016, αφορούσαν τη μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Σε βάρος της είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών και 7 ετών φυλάκισης.

Η συγκεκριμένη γυναίκα κατηγορείται μαζί με τέως νομάρχη Καβάλας και συνεργάτες του για απευθείας αναθέσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων την περίοδο 2005-2006, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ αλλά περίπου 220.000 ευρώ κατέληξαν στην 44χρονη δημοσιογράφο. Μάλιστα τα 11 χρηματικά εντάλματα εκταμιεύσεων έγιναν χωρίς εισήγηση της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών της νομαρχίας. Τον Απρίλιο του 2015 κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, είχαν τεθεί περιοριστικοί όροι στον τέως νομάρχη. Το κατηγορητήριο περιελάμβανε εκτός του τέως νομάρχη, τα ονόματα στενών συνεργατών του, όπως δύο πρώην αντινομαρχών, ενός ακόμη δημοσιογράφου του γραφείου τύπου της νομαρχίας και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η 44χρονη δημοσιογράφος που συνελήφθη στην περιοχή της Γλυφάδας από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, είχε διαφύγει της σύλληψης και αναζητούταν.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης, παρέπεμπε τον τέως νομάρχη για απιστία, ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση, με τις κατηγορίες να είναι βαριές και για τους τέως αντινομάρχες, υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τον υπεύθυνο Τύπου της Νομαρχίας. Το βούλευμα, που στηρίχθηκε στο πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ βγήκαν από τα ταμεία της Νομαρχίας, με τη δημοσιογράφο από τη Δράμα να φέρεται ότι πληρωνόταν για «δήθεν» έργα που αναλάμβανε από την 4η Νομαρχιακή Επιτροπή.

Σε απόσπασμα του βουλεύματος αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο τέως νομάρχης έπεισε τους συγκατηγορούμενούς του να τελέσουν πράξεις απιστίας στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρίκαλα: Βρέθηκε νεκρή και η πέμπτη εργαζόμενη στο εργοστάσιο «Βιολάντα»

Ελλάδα 26.01.2026
Τη σορό της εργαζόμενης που αναζητούνταν στο εργοστάσιο Βιολάντα, εντόπισαν οι Αρχές

Γλυφάδα: 16χρονος πήγε στο σχολείο με 3 μαχαίρια

Ελλάδα 26.01.2026
Συνελήφθη και ο πατέρας του

Νάξος: Η μάχη των πιλότων με τους ισχυρούς ανέμους για να προσγειώσουν τα αεροπλάνα ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 26.01.2026
Παρά τις δυσκολίες λόγω των ισχυρών ανέμων οι προγραμματισμένες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά

Ηχητικό ντοκουμέντο με την έκρηξη στο εργοστάσιο της «Βιολάντα» να ακούγεται από 8 χιλιόμετρα μακριά

Ελλάδα 26.01.2026
Ο τρομακτικός ήχος της έκρηξης στο εργοστάσιο της «Βιολάντα» έφτασε μέχρι την «καρδιά» των Τρικάλων

Γνωστός σουβλατζής στη Δραπετσώνα διακινούσε ναρκωτικά – Είχε και τιμοκατάλογο για την ηρωίνη και την κοκαΐνη

Ελλάδα 26.01.2026
Η σύλληψη του έγινε μετά από πώληση 2,1 γραμμαρίων ηρωίνης σε έναν 60χρονο έναντι 50 ευρώ

Σοκαριστική στιγμή στο UFC: Αθλητής κατέρρευσε μετά το ζύγισμα ‑ Δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 26.01.2026
«Πάγωσαν» στο UFC κατά τη διάρκεια της επίσημης ζύγισης του Κάμερον Σμόδερμαν, πριν τον αγώνα με τον Ρίκι Τούρσιος.

Μίκαελ Σουμάχερ: Συγκλονιστικές φήμες για την υγεία του

Αθλητικά Νέα 26.01.2026
Τι υποστηρίζει η Daily Mail για την κατάσταση του Γερμανού πρωταθλητή και γιατί η οικογένεια συνεχίζει να τηρεί στάση αναμονής

Τραγωδία στο εργοστάσιο Βιολάντα: Τα πιθανά αίτια της καταστροφής

Ελλάδα 26.01.2026
Για ποιο λόγο ήταν λιγότεροι εργαζόμενοι στη βάρδια

Τουλάχιστον δέκα νεκροί από τη σφοδρή χιονοκαταιγίδα στις ΗΠΑ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές πολιτείες

Κόσμος 26.01.2026
Περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί