E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνελήφθη στη Γλυφάδα η δημοσιογράφος «γυναίκα αράχνη» από τη Δράμα

Η συγκεκριμένη γυναίκα κατηγορείται μαζί με τέως νομάρχη Καβάλας

Δημοσίευση 23/11/2016 | 15:19

Συνελήφθη στη Γλυφάδα η δημοσιογράφος «γυναίκα αράχνη» από τη Δράμα

Η αποκαλούμενη «γυναίκα αράχνη» της Δράμας συνελήφθη στη Γλυφάδα. Πρόκειται για την 44χρονη δημοσιογράφο Σ.Μ., σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν πέντε εντάλματα σύλληψης. Το πρώτο είχε εκδοθεί το 2015 για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων άνω των 150.000 ευρώ, δύο ακόμη το 2014 για ηθική αυτουργία από κοινού και άμεση συνέργεια σε απιστία στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση με ζημιά άνω των 150.000 ευρώ, και για φοροδιαφυγή. Δύο ακόμη εντάλματα σύλληψης του 2015 και 2016, αφορούσαν τη μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Σε βάρος της είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών και 7 ετών φυλάκισης.

Η συγκεκριμένη γυναίκα κατηγορείται μαζί με τέως νομάρχη Καβάλας και συνεργάτες του για απευθείας αναθέσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων την περίοδο 2005-2006, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ αλλά περίπου 220.000 ευρώ κατέληξαν στην 44χρονη δημοσιογράφο. Μάλιστα τα 11 χρηματικά εντάλματα εκταμιεύσεων έγιναν χωρίς εισήγηση της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών της νομαρχίας. Τον Απρίλιο του 2015 κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, είχαν τεθεί περιοριστικοί όροι στον τέως νομάρχη. Το κατηγορητήριο περιελάμβανε εκτός του τέως νομάρχη, τα ονόματα στενών συνεργατών του, όπως δύο πρώην αντινομαρχών, ενός ακόμη δημοσιογράφου του γραφείου τύπου της νομαρχίας και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η 44χρονη δημοσιογράφος που συνελήφθη στην περιοχή της Γλυφάδας από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, είχε διαφύγει της σύλληψης και αναζητούταν.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης, παρέπεμπε τον τέως νομάρχη για απιστία, ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση, με τις κατηγορίες να είναι βαριές και για τους τέως αντινομάρχες, υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τον υπεύθυνο Τύπου της Νομαρχίας. Το βούλευμα, που στηρίχθηκε στο πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ βγήκαν από τα ταμεία της Νομαρχίας, με τη δημοσιογράφο από τη Δράμα να φέρεται ότι πληρωνόταν για «δήθεν» έργα που αναλάμβανε από την 4η Νομαρχιακή Επιτροπή.

Σε απόσπασμα του βουλεύματος αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο τέως νομάρχης έπεισε τους συγκατηγορούμενούς του να τελέσουν πράξεις απιστίας στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία‑Πράσινο Ακρωτήρι 0‑0: «Γκέλα» στην πρεμιέρα για τους «φούριας ρόχας» – Αήττητος ο 40χρονος Βοζίνια

Αθλητικά Νέα Χτες
Δοκάρι για την Ισπανία – Ιστορικός πρώτος βαθμός σε Μουντιάλ για το Πράσινο Ακρωτήρι

Κίνα: Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ισχυρές βροχοπτώσεις στο νότιο τμήμα της χώρας έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές

Ένοχος για σeξουαλική κακοποίηση και δολοφονία του θετού βρέφους του ο ομοφυλόφιλος δάσκαλος: «Σκοτώστε με…»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σαράντα τραύματα στον 13 μηνών Πρέστον και καταδίκη και για τους δύο συντρόφους

Μπόνι Τάιλερ: Εξήλθε από το τεχνητό κώμα – Η κατάστασή της παραμένει σοβαρή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η τραγουδίστρια, 75 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης

Δράμα: Αστυνομικός μαχαίρωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας κάλεσε την αστυνομία

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Με ταξί αποχώρησε από το σπίτι του και επέστρεψε στη φυλακή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο «Λάμπρος» της 17Ν επιστρέφει στο σωφρονιστικό κατάστημα

Η απόφαση του Παναθηναϊκού για τον Αταμάν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ

Βρετανία: Σύλληψη 44χρονου οκτώ χρόνια αφού έσπρωξε γυναίκα μπροστά σε λεωφορείο

Κόσμος Χτες
Συνελήφθη ένας άνδρας που κατηγορείται ότι πριν οκτώ χρόνια παρά λίγο να τραυματίσει σοβαρά μία γυναίκα την οποία έσπρωξε μέσα στον δρόμο

Πάτρα: Ανδρας έσπασε την πόρτα και επιτέθηκε στη μητέρα του ‑ Την περιέλουσε με οινόπνευμα

Ελλάδα Χτες
Ο 56χρονος κρατείται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Το Ιράν «έχασε» τον πόλεμο αλλά κερδίζει στις διαπραγματεύσεις: Τα παγωμένα asset, τα 300 δισ. ανοικοδόμησης και τα διόδια

Κόσμος Χτες
ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών, άνοιγμα του Ορμούζ και 60ήμερες διαπραγματεύσεις

Επιστρέφει στη φυλακή ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

Ελλάδα Χτες
Ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση για αποφυλάκιση του πολυϊσοβίτη