E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνελήφθη στη Γλυφάδα η δημοσιογράφος «γυναίκα αράχνη» από τη Δράμα

Η συγκεκριμένη γυναίκα κατηγορείται μαζί με τέως νομάρχη Καβάλας

Δημοσίευση 23/11/2016 | 15:19

Συνελήφθη στη Γλυφάδα η δημοσιογράφος «γυναίκα αράχνη» από τη Δράμα

Η αποκαλούμενη «γυναίκα αράχνη» της Δράμας συνελήφθη στη Γλυφάδα. Πρόκειται για την 44χρονη δημοσιογράφο Σ.Μ., σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν πέντε εντάλματα σύλληψης. Το πρώτο είχε εκδοθεί το 2015 για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων άνω των 150.000 ευρώ, δύο ακόμη το 2014 για ηθική αυτουργία από κοινού και άμεση συνέργεια σε απιστία στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση με ζημιά άνω των 150.000 ευρώ, και για φοροδιαφυγή. Δύο ακόμη εντάλματα σύλληψης του 2015 και 2016, αφορούσαν τη μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Σε βάρος της είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών και 7 ετών φυλάκισης.

Η συγκεκριμένη γυναίκα κατηγορείται μαζί με τέως νομάρχη Καβάλας και συνεργάτες του για απευθείας αναθέσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων την περίοδο 2005-2006, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ αλλά περίπου 220.000 ευρώ κατέληξαν στην 44χρονη δημοσιογράφο. Μάλιστα τα 11 χρηματικά εντάλματα εκταμιεύσεων έγιναν χωρίς εισήγηση της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών της νομαρχίας. Τον Απρίλιο του 2015 κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, είχαν τεθεί περιοριστικοί όροι στον τέως νομάρχη. Το κατηγορητήριο περιελάμβανε εκτός του τέως νομάρχη, τα ονόματα στενών συνεργατών του, όπως δύο πρώην αντινομαρχών, ενός ακόμη δημοσιογράφου του γραφείου τύπου της νομαρχίας και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η 44χρονη δημοσιογράφος που συνελήφθη στην περιοχή της Γλυφάδας από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, είχε διαφύγει της σύλληψης και αναζητούταν.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης, παρέπεμπε τον τέως νομάρχη για απιστία, ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση, με τις κατηγορίες να είναι βαριές και για τους τέως αντινομάρχες, υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τον υπεύθυνο Τύπου της Νομαρχίας. Το βούλευμα, που στηρίχθηκε στο πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ βγήκαν από τα ταμεία της Νομαρχίας, με τη δημοσιογράφο από τη Δράμα να φέρεται ότι πληρωνόταν για «δήθεν» έργα που αναλάμβανε από την 4η Νομαρχιακή Επιτροπή.

Σε απόσπασμα του βουλεύματος αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο τέως νομάρχης έπεισε τους συγκατηγορούμενούς του να τελέσουν πράξεις απιστίας στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Κατέληξε εργάτης που τραυματίστηκε από ξύλο που έπεσε από ταράτσα και τον χτύπησε στο κεφάλι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο εργάτης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Συναγερμός στο Παρίσι για το Γαλλία‑Μαρόκο στο Μουντιάλ: Φόβοι για σοβαρά επεισόδια όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το 2022 οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης με τη Γαλλία να επικρατεί και να προκρίνεται στον τελικό, τότε είχαν ακολουθήσει σοβαρά επεισόδια στους δρόμους του Παρισιού

Τσεχία: Σεισμός 5,5 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Πράγας

Κόσμος Χτες
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές

Ζάκυνθος: Η στιγμή που ο πιλότος απομακρύνεται από το φλεγόμενο F‑16

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο χειριστής κατάφερε να οδηγήσει το μαχητικό με ασφάλεια στον διάδρομο προσγείωσης

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από πρόεδρος ο Σωκράτης Φάμελλος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η φημολογία αυτή έρχεται να κορυφώσει ένα εκρηκτικό κλίμα εσωστρέφειας

Αλί Χαμενεΐ: Βίντεο δείχνει το καταφύγιο όπου σκοτώθηκε αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είναι η πρώτη φορά που το Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την καταστροφή που υπέστη το καταφύγιο του Αλί Χαμενεΐ στην Τεχεράνη

Σητεία: Αγνοείται η 55χρονη Βασιλική Γκάγκα – Εξαφανίστηκε εδώ και δύο εβδομάδες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές αναζητούν την 55χρονη Βασιλική Γκάγκα, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν από τη Σητεία από τα τέλη Ιουνίου

Μουντιάλ 2026: Δημοσιογράφοι πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση στη συνέντευξη του Μπραχίμ Ντίαθ

Αθλητικά Νέα Χτες
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Μπραχίμ Ντίαθ, ενόψει του αγώνα Γαλλία - Μαρόκο στα προημιτελικά του Μουντιάλ, δύο δημοσιογράφοι πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση.

Μαίνεται η φωτιά σε βιοτεχνία στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης: Επεκτάθηκε σε διπλανό εργοστάσιο

Ελλάδα Χτες
Λίγο μετά τις 16:00 εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής

Μυστήριο με την εξαφάνιση 48χρονης μητέρας στον Αλιμο: Αφαντο και το όχημά της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μια 48χρονη μητέρα αγνοείται εδώ και τέσσερις μέρες σύμφωνα με τις αρχές. Αφαντο παραμένει και το αυτοκίνητό της.

Μακάβριο λάθος στις Σέρρες: Πήγαν να παραλάβουν τον νεκρό πατέρα τους και τους παρέδωσαν άλλη σορό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο δικηγόρος της οικογένειας θα ζητήσει από τον εισαγγελέα άδεια εκταφής νεκρού που κηδεύτηκε στην Ξάνθη, σε μουσουλμανικό νεκροταφείο, για τον οποίο η οικογένεια έχει βάσιμες υποψίες ότι είναι ο δικός τους άνθρωπος

Θρίλερ σε βενζινάδικο στη Βρετανία: Αστυνομικός όρμησε σε άντρα που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

Κόσμος Χτες
Έπεσε πάνω σε άνδρα που κρατούσε αναπτήρα μέσα σε βενζινάδικο  -  Προτάθηκε για τα Εθνικά Βραβεία Ανδρείας