E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

To Outview Athens Film Festival επισκέπτεται ξανά το Βερολίνο

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Στο πλάισιο του φεστιβάλ Hellas Filmbox Berlin

Δημοσίευση 24/11/2016 | 00:20

To Outview Athens Film Festival επισκέπτεται ξανά το Βερολίνο
Ημερομηνίες: από 18/1/2017 έως 22/1/2017
ΙΑΝ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


To Hellas Filmbox Berlin, για δεύτερη χρονιά φέτος, φιλοξενεί το Outview Film Festival queer ταινιών και θεματικής, δίνοντας την μοναδική ευκαιρία στο κοινό του Βερολίνου να γνωρίσει την ελληνική κινηματογραφική LGBTQ σκηνή. Για το φεστιβάλ η συνεργασία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, αποτελώντας σημαντικό κομμάτι της πολύχρωμης και πολύπλευρης θεματικής παλέτας του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ταινίες και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017. Μετά την προβολή των ταινιών, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους σκηνοθέτες και την Διευθύντρια του Οutview, Μαρία Κατσικαδάκου, η οποία επέλεξε τα φιλμ του προγράμματος.


«Το να είναι ορατή η lgbtq κοινότητα σε κάθε μορφή τέχνης και όχι μόνο, είναι απαραίτητο γιατί έχει αποδειχθεί ότι μόνο έτσι εδραιώνονται ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες μιας χώρας! Η συνεργασία του Outview Film Festival με το Hellas FilmBox Berlin, το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, αποτελεί ακόμα ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που το κοινό του  Filmbox θα γευτεί μέσα από την 7η τέχνη την σύγχρονη Ελλάδα μέσα από την ματιά του Lgbtq ελληνικού σινεμά!» λέει διευθύντρια του Outview Μαρία Κατσικαδάκου.


Οι ταινίες:

Μισή Ζωή του Νικόλα Πουρλιάρου (μικρού μήκους):

Ο Χάρης είναι ένας νέος που ζει στην Αθήνα. Στην πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του, δεν έχει χρήματα, απλήρωτους λογαριασμούς, δεν έχει τίποτε να φάει. Είναι απελπισμένος και παίρνει μια ριψοκίνδυνη απόφαση για το μέλλον του θέλοντας να επιβιώσει στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Smac του Ηλία Δημητρίου:

Η Ελένη είναι άρρωστη. Ο Αντρέας είναι άστεγος. Μια τυχαία συνάντηση, που είναι ευεργετική και για τους δύο. Με πρεμιέρα στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, υποψήφιο για πολλαπλά βραβεία από την Eλληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους το Γιάννη Κοκιασμένο και την Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, ο τίτλος ‘Smac’ (Second Μitrochondrial Αctivator of Caspases) αναφέρεται στη φυσική πρωτεΐνη που βρίσκεται στον οργανισμό μας και ρυθμίζει τον φυσιολογικό θάνατο των κυττάρων.



ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πιο διάσημο ροκ τραγούδι που γράφτηκε μέσα σε 5 λεπτά και το τραγουδάμε όλοι

Μουσική 01.05.2025
Αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς ύμνους της ροκ της δεκαετίας του 1980

Πώς μια αστακομακαρονάδα παραλίγο να καταστρέψει την ταινία «Τιτανικός»

Σινεμά 01.05.2025
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που δεν γνωρίζαμε

5 ηθοποιοί ‑ θρύλοι που ήταν «εφιαλτικοί» στην πραγματική τους ζωή

Σινεμά Χτες
Η οθόνη δεν λέει πάντα την αλήθεια

Συναυλία ΛΕΞ στο ΟΑΚΑ: Η νέα λύση που εξετάζουν για να ικανοποιηθεί η τεράστια ζήτηση

Μουσική Προχτές
Λύση για να ικανοποιηθεί όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος αναζητούν οι διοργανωτές της συναυλίας του ΛΕΞ στο ΟΑΚΑ

ΛΕΞ: Ακόμα και στις 6:00, 2.000 άτομα περίμεναν να βγάλουν εισιτήριο για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ!

Μουσική 25.04.2025
Aπό το πρώτο λεπτό «ρίχνει» τα sites κράτησης εισιτήριων

Η πασίγνωστη ηθοποιός που έγραψε το «Μη γυρίσεις» και δεν το έμαθε κανείς

Μουσική 25.04.2025
Το τραγούδι των Κατσιμιχαίων που μιλάει για κακοποίηση κι όχι για έρωτα

Ο ΛΕΞ ανακοίνωσε συναυλία στο ΟΑΚΑ: Χαμός για ένα εισιτήριο, πάνω από 45.000 στην «ουρά»

Μουσική 24.04.2025
Πάει για ιστορικό ρεκόρ με την -όπως όλα δείχνουν- μεγαλύτερη συναυλία της χρονιάς