E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποδηλατόδρομος από το Φάληρο μέχρι τη Κηφισιά

Ενιαίος ποδηλατόδρομος μήκους 27 χλμ θα ενώνει τη βόρεια Αθήνα με το παραλιακό μέτωπο

Δημοσίευση 21/11/2016 | 21:30

Ποδηλατόδρομος από το Φάληρο μέχρι τη Κηφισιά

Δρομολογείται ο πρώτος ενιαίος ποδηλατοδρόμος, μήκους 27 χλμ, που θα ενώνει τη βόρεια Αθήνα με το παραλιακό μέτωπο. Αυτό θα πραγματοποιηθεί με την επέκταση του υφιστάμενου δικτύου, από τον φαληρικό όρμο έως το Γκάζι - Θησείο. Η νέα κατασκευή, της οποίας το κόστος αναμένεται να εγκριθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, αφορά διαδρομή 16,7 χλμ με κατεύθυνση προς την Κηφισιά και προϋπολογισμό περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ.

«Οικολογικά αυτονόητο», χαρακτήρισε, το «άνοιγμα» του δρόμου για το ποδήλατο» από και προς τη βόρεια Αθήνα, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος, επισημαίνοντας πώς «ο σχεδιασμός ακολουθεί διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές που ενισχύουν την ασφάλεια στην κίνηση του ποδηλάτη και της ποδηλάτισσας, ενώ η χάραξη της διαδρομής έγινε με βάση την εμπειρία από τις καθημερινές μετακινήσεις των ίδιων των ενδιαφερομένων». Η δήλωση έγινε αμέσως μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με συλλογικότητες - εκπροσώπους ποδηλατικών φορέων και κινήσεων, ενώ ο σχεδιασμός της διαδρομής έγινε από τη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ελήφθησαν υπόψη κυκλοφοριακές και πολεοδομικές μελέτες, σχολικές και αθλητικές μονάδες, χώροι αναψυχής, καθώς και περιοχές κατοικίας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το δίκτυο αποτελείται από αμφίδρομες λωρίδες, με τον ποδηλάτη που βρίσκεται προς την πλευρά των αυτοκινήτων να κινείται σε φορά αντίθετη προς αυτά, ώστε όταν συναντώνται, να ελέγχει ο καθένας καλύτερα τις κινήσεις του άλλου.

Με αφετηρία το κέντρο της Κηφισιάς, πλησίον του σταθμού του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, ο βόρειος ποδηλατόδρομος διέρχεται από το ΚΑΤ, το κέντρο του Αμαρουσίου, τη Νερατζιώτισσα και κατευθύνεται προς Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Πευκάκια, Περισσό, Άνω Πατήσια, Κυψέλη, πλατεία Βικτωρίας, Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο και Γκάζι, όπου συναντά το νότιο ποδηλατόδρομο, ο οποίος καταλήγει στον φαληρικό όρμο. «Διαμορφώνουμε μια ενιαία διαδρομή 27 χλμ. με προοπτική να συνδεθούν σ’ αυτήν υφιστάμενες δημοτικές διαδρομές», κατέληξε ο κ. Γ. Καραμέρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζάκυνθος: Πλοίο με πάνω από 670 επιβάτες προσέκρουσε ενώ έδενε στο λιμάνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πώς θα συνεχιστεί το ταξίδι για όσους επέβαιναν στο πλοίο

Περιστέρι: Συμπλοκή 10 ανηλίκων ‑ Δύο 15χρονοι τραυματίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επεισόδιο μεταξύ νεαρών ατόμων σημειώθηκε ανήμερα Πρωτομαγιάς, με δύο ανηλίκους να τραυματίζονται ελαφρά και την αστυνομία να αναζητά τους εμπλεκόμενους.

Μακελειό στο Σικάγο: Γυμνός κρατούμενος άρπαξε όπλο και σκότωσε ομογενή αστυνομικό σε νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το κρυμμένο όπλο κάτω από την κουβέρτα και το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του γυμνού δράστη μετά την απόδραση

Οι λύκοι που επέζησαν από την πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ αναπτύσσουν κάτι μοναδικό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο αριθμός τους αυξήθηκε σημαντικά στη Ζώνη Αποκλεισμού, ενώ αναπτύσσουν γενετικά μοναδικά χαρακτηριστικά

Ηλεκτρικά πατίνια: «Κούρσες» θανάτου στις λεωφόρους ‑ Τι προβλέπει ο νόμος για τα όρια ταχύτητας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στους δρόμους με αναβάτες που αγνοούν επιδεικτικά τον ΚΟΚ – Τα ηλικιακά όρια και οι υποχρεώσεις των χρηστών

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η μητέρα του παρεμβαίνει στην προπόνηση και ο πατέρας του την απομακρύνει, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Πρόκειται για μια προπόνηση από την Μαδρίτη που αγωνιζόταν τις τελευταίες εβδομάδες και αποκλείστηκε την Παρασκευή από τον Κάσπερ Ρουντ

Σχέδιο του Ιράν για δελφίνια ‑ καμικάζι: «Οπλισμένα» με νάρκες για επιθέσεις σε αμερικανικά πλοία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με τη Wall Stret Journal, οι σκληροπυρηνικοί της Τεχεράνης τάσσονται υπέρ της χρήσης των δελφινιών - καμικάζι αυτοκτονίας για να «σπάσουν» τον αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό

Τρεις γυναίκες επιτέθηκαν στο Εφετείο με βαριοπούλες και σφυριά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό συνεργών τους

«Οι Ευρωπαίοι να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά μας»

Κόσμος Χτες
Η πρώτη αντίδραση του Βερολίνου για την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από Τραμπ

Τραμπ για Ιράν: Έχουμε ήδη κερδίσει, θέλω μεγαλύτερη νίκη

Κόσμος Χτες
Οι τιμές των καυσίμων θα πέσουν σαν πέτρα