E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποδηλατόδρομος από το Φάληρο μέχρι τη Κηφισιά

Ενιαίος ποδηλατόδρομος μήκους 27 χλμ θα ενώνει τη βόρεια Αθήνα με το παραλιακό μέτωπο

Δημοσίευση 21/11/2016 | 21:30

Ποδηλατόδρομος από το Φάληρο μέχρι τη Κηφισιά

Δρομολογείται ο πρώτος ενιαίος ποδηλατοδρόμος, μήκους 27 χλμ, που θα ενώνει τη βόρεια Αθήνα με το παραλιακό μέτωπο. Αυτό θα πραγματοποιηθεί με την επέκταση του υφιστάμενου δικτύου, από τον φαληρικό όρμο έως το Γκάζι - Θησείο. Η νέα κατασκευή, της οποίας το κόστος αναμένεται να εγκριθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, αφορά διαδρομή 16,7 χλμ με κατεύθυνση προς την Κηφισιά και προϋπολογισμό περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ.

«Οικολογικά αυτονόητο», χαρακτήρισε, το «άνοιγμα» του δρόμου για το ποδήλατο» από και προς τη βόρεια Αθήνα, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος, επισημαίνοντας πώς «ο σχεδιασμός ακολουθεί διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές που ενισχύουν την ασφάλεια στην κίνηση του ποδηλάτη και της ποδηλάτισσας, ενώ η χάραξη της διαδρομής έγινε με βάση την εμπειρία από τις καθημερινές μετακινήσεις των ίδιων των ενδιαφερομένων». Η δήλωση έγινε αμέσως μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με συλλογικότητες - εκπροσώπους ποδηλατικών φορέων και κινήσεων, ενώ ο σχεδιασμός της διαδρομής έγινε από τη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ελήφθησαν υπόψη κυκλοφοριακές και πολεοδομικές μελέτες, σχολικές και αθλητικές μονάδες, χώροι αναψυχής, καθώς και περιοχές κατοικίας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το δίκτυο αποτελείται από αμφίδρομες λωρίδες, με τον ποδηλάτη που βρίσκεται προς την πλευρά των αυτοκινήτων να κινείται σε φορά αντίθετη προς αυτά, ώστε όταν συναντώνται, να ελέγχει ο καθένας καλύτερα τις κινήσεις του άλλου.

Με αφετηρία το κέντρο της Κηφισιάς, πλησίον του σταθμού του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, ο βόρειος ποδηλατόδρομος διέρχεται από το ΚΑΤ, το κέντρο του Αμαρουσίου, τη Νερατζιώτισσα και κατευθύνεται προς Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Πευκάκια, Περισσό, Άνω Πατήσια, Κυψέλη, πλατεία Βικτωρίας, Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο και Γκάζι, όπου συναντά το νότιο ποδηλατόδρομο, ο οποίος καταλήγει στον φαληρικό όρμο. «Διαμορφώνουμε μια ενιαία διαδρομή 27 χλμ. με προοπτική να συνδεθούν σ’ αυτήν υφιστάμενες δημοτικές διαδρομές», κατέληξε ο κ. Γ. Καραμέρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταξί: Νέα 48ωρη απεργία ‑ Πότε θα πραγματοποιηθεί

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

Χάνεις χρήματα αν δεν το κάνεις! 27.000 δεν δήλωσαν ΙΒΑΝ για την επιστροφή ενοικίου

Οικονομία Χτες
Πιστώθηκαν κατά μέσο όρο 203 ευρώ σε κάθε δικαιούχο

Τέξας: Ζηλιάρα γυμνάστρια έριξε βαράκι 11 κιλών στο κεφάλι της ερωτiκής αντιπάλου της

Κόσμος Χτες
Της επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, καθώς και χρηματική εγγύηση

Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Ελλάδα Χτες
Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Στη Βάρη το νέο ίχνος της 16χρονης Λόρας ‑ Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Ελλάδα Χτες
Νέες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η ανήλικη δεχόταν έντονη ψυχολογική πίεση στο οικογενειακό της περιβάλλον, στοιχείο που εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας

Λιβυή: Ομαδικός τάφος μεταναστών ‑ Ήταν κρατούμενοι σε αγρόκτημα και είχαν υποστεί βασανιστήρια

Κόσμος Χτες
Φωτογραφίες και ένα βίντεο κυκλοφόρησαν ευρέως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης

Δένδιας: Οι 4 φρεγάτες θα είναι οι ισχυρότερες στον πλανήτη ‑ Τι είπε για τον πύραυλο ELSA

Πολιτική Χτες
«Θα δημιουργηθούν οι ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία του ελληνισμού», είπε ο υπουργός

«Νομίζεις ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη αλλά δεν είστε» ‑ Παραλήρημα Ράμα εναντίον Έλληνα δημοσιογράφου

Ελλάδα Χτες
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έφτασε να πει ότι το Μαυροβούνιο των 13.810 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των 623.000 κατοίκων «είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη χώρα της περιοχής»

Δείτε βίντεο: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Ουτρέχτης, πληροφορίες για τραυματίες

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί, άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό σε 10, δεν είναι σαφές σε τι κατάσταση βρίσκονται - Αγνωστα για την ώρα τα αίτια

Σέρρες: Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 15χρονου ο δικηγόρος του Μανώλης Βονικάκης

Ελλάδα Χτες
Τα νέα δεδομένα καθιστούν ανέφικτη τη συνεργασία μας

Με κόκκινο μάτι ο Μακρόν στην επιθεώρηση του στρατεύματος

Κόσμος Χτες
Πείτε ότι είναι το «Eye of the Tiger», αστειεύτηκε