E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποδηλατόδρομος από το Φάληρο μέχρι τη Κηφισιά

Ενιαίος ποδηλατόδρομος μήκους 27 χλμ θα ενώνει τη βόρεια Αθήνα με το παραλιακό μέτωπο

Δημοσίευση 21/11/2016 | 21:30

Ποδηλατόδρομος από το Φάληρο μέχρι τη Κηφισιά

Δρομολογείται ο πρώτος ενιαίος ποδηλατοδρόμος, μήκους 27 χλμ, που θα ενώνει τη βόρεια Αθήνα με το παραλιακό μέτωπο. Αυτό θα πραγματοποιηθεί με την επέκταση του υφιστάμενου δικτύου, από τον φαληρικό όρμο έως το Γκάζι - Θησείο. Η νέα κατασκευή, της οποίας το κόστος αναμένεται να εγκριθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, αφορά διαδρομή 16,7 χλμ με κατεύθυνση προς την Κηφισιά και προϋπολογισμό περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ.

«Οικολογικά αυτονόητο», χαρακτήρισε, το «άνοιγμα» του δρόμου για το ποδήλατο» από και προς τη βόρεια Αθήνα, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος, επισημαίνοντας πώς «ο σχεδιασμός ακολουθεί διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές που ενισχύουν την ασφάλεια στην κίνηση του ποδηλάτη και της ποδηλάτισσας, ενώ η χάραξη της διαδρομής έγινε με βάση την εμπειρία από τις καθημερινές μετακινήσεις των ίδιων των ενδιαφερομένων». Η δήλωση έγινε αμέσως μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με συλλογικότητες - εκπροσώπους ποδηλατικών φορέων και κινήσεων, ενώ ο σχεδιασμός της διαδρομής έγινε από τη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ελήφθησαν υπόψη κυκλοφοριακές και πολεοδομικές μελέτες, σχολικές και αθλητικές μονάδες, χώροι αναψυχής, καθώς και περιοχές κατοικίας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το δίκτυο αποτελείται από αμφίδρομες λωρίδες, με τον ποδηλάτη που βρίσκεται προς την πλευρά των αυτοκινήτων να κινείται σε φορά αντίθετη προς αυτά, ώστε όταν συναντώνται, να ελέγχει ο καθένας καλύτερα τις κινήσεις του άλλου.

Με αφετηρία το κέντρο της Κηφισιάς, πλησίον του σταθμού του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, ο βόρειος ποδηλατόδρομος διέρχεται από το ΚΑΤ, το κέντρο του Αμαρουσίου, τη Νερατζιώτισσα και κατευθύνεται προς Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Πευκάκια, Περισσό, Άνω Πατήσια, Κυψέλη, πλατεία Βικτωρίας, Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο και Γκάζι, όπου συναντά το νότιο ποδηλατόδρομο, ο οποίος καταλήγει στον φαληρικό όρμο. «Διαμορφώνουμε μια ενιαία διαδρομή 27 χλμ. με προοπτική να συνδεθούν σ’ αυτήν υφιστάμενες δημοτικές διαδρομές», κατέληξε ο κ. Γ. Καραμέρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Ελλάδα Χτες
Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Ελλάδα Χτες
Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

Ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα: Μεγάλη γιορτή με τον Πάνο Μουζουράκη

Ελλάδα Χτες
Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να φορέσει τα «καλά» του

Νεαρός δηλητηριάστηκε από σούσι στη Θεσσαλονίκη – Μολύνθηκε από το παράσιτο «ανισάκις»

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ανισακίασης

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν χρηματοκιβώτια και τα «έτρωγαν» στο καζίνο

Ελλάδα Χτες
Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη (25/11)

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Ελλάδα Χτες
Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Ελλάδα Χτες
Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Ελλάδα Χτες
Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

Πύργος: Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ένας 17χρονος για απόπειρα βιασμού ανήλικης

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν και οι μητέρες των δυο ανηλίκων