E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι 5 πιο κουλ ηρωίδες του σινεμά

Γυναικείοι χαρακτήρες που έμειναν αξέχαστοι

Δημοσίευση 21/11/2016 | 10:43

Οι 5 πιο κουλ ηρωίδες του σινεμά

Η θέση της γυναίκας στον κινηματογράφο είναι ένα πολυσυζητημένο θέμα. Πολλές φορές δημιουργούνται διαφωνίες για το αν τα αντίστοιχα πρότυπα είναι σωστά ή υποσκάπτουν τη γυναικεία υπόσταση.

Όπως και να έχει κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως από τη μεγάλη οθόνη πέρασαν μερικές από τις πιο κουλ, έξυπνες και δυναμικές ηρωίδες. Δείτε παρακάτω 5 από αυτές!

Matilda - Matilda: Το μικρό κοριτσάκι από την ομώνυμη ταινία του Dani Devitto, με το πανέξυπνο μυαλό και τις υπεράνθρωπες δυνάμεις, που είχε πείσμα για μάθηση και δεν παραιτήθηκε από τα όνειρα του.

Regina George - Mean Girls: Η καλύτερη bitch όλων των εποχών! Πάντα στιλάτη, περιποιημένη αλλά και απίστευτα δυναμική. Η αυτοπεποίθηση της είναι το τέλειο χαρακτηριστικό αυτής της ηρωίδας.

Erin Brockovich - Erin Brockovich: Ανύπαντρη μητέρα με τρία παιδιά, χωρίς να έχει σπουδάσει, που τα βάζει με έναν επιχειρηματικό κολοσσό για χάρη της δικαιοσύνης και στέφεται νικήτρια.

Bonnie Parker - Bonnie and Clyde: Το κορίτσι που έγινε γκάνγστερ με μεγάλα όνειρα και δεν ήταν ποτέ απλώς ένα αντικείμενο του σεξ. Άλλωστε αυτό που τρελαίνει τον Clyde σε εκείνη είναι η αυτοπεποίθηση και ο δυναμισμός της. Δεν φοβάται και διεκδικεί ότι θέλει.

Elle Woods - Legally Blond: Η πλούσια ξανθιά που τελικά καταφέρνει να γίνει μια από τις καλύτερες δικηγόρους και να αποδείξει την αξία της σε όλους εκείνους που την ήθελαν απλώς ένα όμορφο διακοσμητικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Οδύσσεια» του Nolan: Πάνω από 127.000 εισιτήρια στα Village Cinemas

Σινεμά Χτες
Η αυξημένη ζήτηση οδηγεί σε προσθήκη νέων προβολών και σε 4η εβδομάδα προπώλησης για την αίθουσα IMAX - μια ακόμα πρωτιά για την ταινία.

Οδύσσεια: Πώς μια τυχαία σκηνή με δελφίνια κέρδισε μια θέση στην ταινία του Nolan

E-Daily 3.Left Χτες
Ένα δελφίνι πέρασε μπροστά από την IMAX κάμερα κατά τα γυρίσματα με τον Ματ Ντέιμον και ο σκηνοθέτης αποφάσισε να κρατήσει το πλάνο στην τελική εκδοχή της ταινίας.

Υπάρχει λόγος που αυτές οι ελληνικές σειρές παίζουν κάθε καλοκαίρι

TV Σειρές Χτες
Οι ελληνικές σειρές που βλέπουμε κάθε καλοκαίρι ξανά και ξανά – και δεν πρόκειται να βαρεθούμε ποτέ.

Το τηλεοπτικό «καταφύγιο» του καλοκαιριού που αγαπούν όλες οι γενιές

E-Daily 3.Left Χτες
Η σειρά που βλέπουμε κάθε καλοκαίρι ξανά και ξανά χωρίς να τη βαριόμαστε ποτέ

Ο Ματ Ντέιμον είχε γυναίκα σωσία στην «Οδύσσεια» – Τι είπε για τα μπράτσα της

E-Daily 3.Left Προχτές
Η κασκαντέρ Ντέβυν Ντάλτον υποδύθηκε τον ηθοποιό στις σκηνές αναγκαστικής προοπτικής με τους γίγαντες Λαιστρυγόνες στη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν.

Ποιοι metal κολοσσοί κλείνουν το Release Athens 2026 στην Πλατεία Νερού;

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Sabaton, Savatage και Epica ανεβαίνουν στη σκηνή της Πλατείας Νερού το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 για το μεγάλο φινάλε του Release Athens.

«Παγώνει» η μεγάλη συγχώνευση Paramount–Warner Bros. με δικαστική απόφαση

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Προσωρινό «πάγωμα» 14 ημερών για τη συμφωνία των 110 δισ. δολαρίων

Pokémon Go: 10 χρόνια, 1 δισ. λήψεις και εκατομμύρια παίκτες που δεν σταματούν να «πιάνουν» Pokémon

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Το παιχνίδι που άλλαξε τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τον πραγματικό κόσμο γιορτάζει μία δεκαετία ζωής με αμείωτη δημοτικότητα.

Ghetto Kids: Ποια είναι τα παιδιά που χόρεψαν με τη Σακίρα στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Τα παιδιά από τις παραγκουπόλεις της Ουγκάντας που έκλεψαν τα βλέμματα στο halftime show του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν μια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης και ανατροπής.

Μουντιάλ 2026: Μαντόνα, BTS και Σακίρα «άναψαν φωτιές» στο πρώτο half‑time show τελικού

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Μαντόνα με Ρονάλντο και Ροναλντίνιο, BTS, Τζάστιν Μπίμπερ και Σακίρα μετέτρεψαν το ημίχρονο του τελικού Ισπανίας-Αργεντινής σε αξέχαστο θέαμα.

«Οδύσσεια» του Νόλαν: Ρεκόρ προπώλησης στα Village Cinemas με 32.000 εισιτήρια

Σινεμά 19.07.2026
Οι μεταμεσονύχτιες προβολές της 16ης Ιουλίου στην αίθουσα IMAX with Laser του The Mall Athens έγιναν sold-out σε λίγες μέρες.