E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα ανατρεπτική θεωρία για το Boeing της Malaysia

Πράξη ηρωισμού η συντριβή σύμφωνα με ερευνητή

Δημοσίευση 15/11/2016 | 12:51

Νέα ανατρεπτική θεωρία για το Boeing της Malaysia

Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που η πτήση MH370 των Malaysia Airlines χάθηκε από τα ραντάρ και ακόμα δεν έχει υπάρξει μια ξεκάθαρη εξήγηση για το τι συνέβη στο μοιραίο αεροσκάφος και τους 239 επιβαίνοντες του.

Σύμφωνα με μια νέα θεωρία, η τραγική εξαφάνιση του Boeing 777 ίσως πιθανώς να ήταν πράξη ηρωισμού και θυσίας εκ μέρους του πιλότου.

Ο Αυστραλός Michael Gilbert, που έχει αφιερώσει 18 μήνες στη διερεύνηση τυχόν τεχνικών προβλημάτων που ίσως οδήγησαν στη μυστηριώδη εξαφάνιση του αεροσκάφους, εκτιμά πως το αεροσκάφος έπιασε φωτιά στη διάρκεια της πτήσης αναγκάζοντας τον κυβερνήτη Zaharie Ahmad Shah να χαράξει πορεία μακριά από πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Ειδικοί έχουν στο παρελθόν επιρρίψει στον πιλότο την ευθύνη για την εξαφάνιση του αεροσκάφους, κατηγορώντας τον πως το έριξε επίτηδες στον Νότιο Ινδικό ωκεανό.

Ο Gilbert εξέτασε αρχεία σχετικά με το ιστορικό πτήσεων του αεροσκάφους 9M-MRO για να στηρίξει τη θεωρία του πως προβληματική πηγή θέρμανσης στο μπροστινό τζάμι του αεροσκάφους πυροδότησε τη φωτιά.

«Μια τέτοια φωτιά μπορεί να εξηγήσει τόσο τη διακοπή της αναμετάδοσης σήματος όσο και τη διακοπή στις δορυφορικές επικοινωνίες», εξηγεί στη Daily Mail.

Ο ίδιος υποπτεύεται πως μια φλόγα στο αεροσκάφος που εκτελούσε στην πτήση MH370 το ανάγκασε να αλλάξει ρότα προς το Πενάνγκ ενώ η διαρροή οξυγόνου στο κόκπιτ συνέβαλλε στην ταχεία εξάπλωση της φωτιάς.

«Με την πρώτη ένδειξη καπνού η αρχική αντίδραση του πληρώματος θα ήταν να ρίξουν τις μάσκες οξυγόνου», προσθέτει, «πιστεύω πως και ο πιλότος σηκώθηκε από τη θέση του για να πάρει το πυροσβεστήρα που βρίσκεται μέσα στο κόκπιτ. Θα συνειδητοποίησε πως δεν υπήρχε τρόπος να χειριστεί ο ίδιος το αεροσκάφος. Δεν είχε τα όργανα στη διάθεσή του, ήταν νύχτα, δεν είχε φεγγάρι και μπορούσε να μείνει στο κόκπιτ μόνο για λίγο, τα αποθέματα οξυγόνου τελείωναν».

Με την Πενάνγκ από τη μία και τα Στενά Μαλάκα από την άλλη, υποπτεύεται πως ο πιλότος απλώς κατηύθυνε το αεροσκάφος στην ασφαλέστερη πορεία.

«Πιστεύω πως ο πιλότος επέλεξε να κάνει ό,τι έκαναν και πολλοί συνάδελφοί του σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο εξωτερικό: να στείλει το αεροσκάφος μακριά από κατοικημένες περιοχές» εκτιμά ο Gilbert.

«Προς το τέλος της πτήσης πιστεύω πως τελείωναν και τα καύσιμα κι έτσι το αεροσκάφος κατέπεσε περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή όπου επικεντρώθηκαν οι έρευνες» σημειώνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκρηξη σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ μετά από πρόσκρουση σε νάρκη

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Το δεξαμενόπλοιο είχε παρεκκλίνει από την καθορισμένη ιρανική διαδρομή διέλευσης, ενώ παραμένουν άγνωστες η ταυτότητά του και η έκταση των ζημιών.

Σουδανός εισέβαλε στο τούνελ του Μετρό φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπαρ» και συνελήφθη

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Κατέβηκε στις γραμμές του Μετρό στην Αγία Παρασκευή και προχωρούσε πεζός προς Χαλάνδρι - Αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κλωτσώντας τους και φτύνοντάς τους

Γαλλία: Η φωτιά απέχει 15 χλμ. από το Μπορντό – 240 σπίτια κάηκαν και εξετάζεται πλήρης εκκένωση

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Πάνω από 220.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην περιοχή, ενώ η πυρκαγιά στη Ζιρόντ καταγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες στη Γαλλία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Καιρός Αύγουστος: Τι δείχνουν οι Ιταλοί μετεωρολόγοι για την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Ενώ η δυτική Ευρώπη προετοιμάζεται για ισχυρό καύσωνα, η Ελλάδα αναμένεται να παραμείνει εκτός του πυρήνα της ζέστης στις αρχές Αυγούστου.

Φωτιά στην Πυλαία Θεσσαλονίκης: Εκκένωση στο Μουσικό Σχολείο – Μήνυμα 112

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Σαράντα πυροσβέστες, 12 οχήματα και επτά εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή, όπου ενεργοποιήθηκε και Ανακριτικό Κλιμάκιο για διερεύνηση εμπρησμού.

Ρίγη συγκίνησης στην απονομή: Η Εθνική Πόλο έγραψε ιστορία στο World Cup

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η Εθνική ανδρών πόλο νίκησε 15-14 την Ουγγαρία στον τελικό του World Cup στην Αυστραλία και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της.

Αννα Φόνσου: Τι συμβαίνει πραγματικά με την υγεία της αγαπημένης ηθοποιού

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Το «Σπίτι του Ηθοποιού» διέψευσε τις φήμες και αποκάλυψε την αληθινή αιτία της νοσηλείας της.

Πετρέλαιο κίνησης: Νέα τιμή τον Αύγουστο μετά την επιδότηση των 15 λεπτών ‑ Ποια θα είναι η νέα τιμή

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η κυβέρνηση και τα διυλιστήρια μειώνουν κατά 15 λεπτά ανά λίτρο την τιμή του diesel, με τη μέση τιμή να αναμένεται κάτω από τα 1,90 ευρώ.

Ρέθυμνο: Συλλήψεις για την επίθεση στον κτηνοτρόφο που του έκοψαν τη γλώσσα – Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους και δικαστική υπάλληλος

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Τέσσερα εντάλματα σύλληψης εκτελέστηκαν στις 25 Ιουλίου 2026, ενώ στη δικογραφία εμπλέκονται συνολικά έξι άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη.

Η Εθνική πόλο έσπασε την κατάρα: Πρωταθλήτρια κόσμου με 15‑14 επί της Ουγγαρίας

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Ο Αργυρόπουλος σκόραρε 12 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο World Cup του Σίδνεϊ, μετά από πέντε χαμένους τελικούς

Μητσοτάκης: Επιπλέον μείωση 10 λεπτών στο diesel τον Αύγουστο – Τι ανακοίνωσε για καύσιμα, Ε65 και αμυντικά

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η συνολική έκπτωση στο πετρέλαιο κίνησης φτάνει τα 15 λεπτά ανά λίτρο, με παρέμβαση 30 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο για ολόκληρο τον Αύγουστο.

Ο Όλυμπος εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η απόφαση ελήφθη στην 48η Σύνοδο της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, αναγνωρίζοντας τη μοναδική φυσική και πολιτιστική αξία του εμβληματικού ελληνικού βουνού.