E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα ανατρεπτική θεωρία για το Boeing της Malaysia

Πράξη ηρωισμού η συντριβή σύμφωνα με ερευνητή

Δημοσίευση 15/11/2016 | 12:51

Νέα ανατρεπτική θεωρία για το Boeing της Malaysia

Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που η πτήση MH370 των Malaysia Airlines χάθηκε από τα ραντάρ και ακόμα δεν έχει υπάρξει μια ξεκάθαρη εξήγηση για το τι συνέβη στο μοιραίο αεροσκάφος και τους 239 επιβαίνοντες του.

Σύμφωνα με μια νέα θεωρία, η τραγική εξαφάνιση του Boeing 777 ίσως πιθανώς να ήταν πράξη ηρωισμού και θυσίας εκ μέρους του πιλότου.

Ο Αυστραλός Michael Gilbert, που έχει αφιερώσει 18 μήνες στη διερεύνηση τυχόν τεχνικών προβλημάτων που ίσως οδήγησαν στη μυστηριώδη εξαφάνιση του αεροσκάφους, εκτιμά πως το αεροσκάφος έπιασε φωτιά στη διάρκεια της πτήσης αναγκάζοντας τον κυβερνήτη Zaharie Ahmad Shah να χαράξει πορεία μακριά από πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Ειδικοί έχουν στο παρελθόν επιρρίψει στον πιλότο την ευθύνη για την εξαφάνιση του αεροσκάφους, κατηγορώντας τον πως το έριξε επίτηδες στον Νότιο Ινδικό ωκεανό.

Ο Gilbert εξέτασε αρχεία σχετικά με το ιστορικό πτήσεων του αεροσκάφους 9M-MRO για να στηρίξει τη θεωρία του πως προβληματική πηγή θέρμανσης στο μπροστινό τζάμι του αεροσκάφους πυροδότησε τη φωτιά.

«Μια τέτοια φωτιά μπορεί να εξηγήσει τόσο τη διακοπή της αναμετάδοσης σήματος όσο και τη διακοπή στις δορυφορικές επικοινωνίες», εξηγεί στη Daily Mail.

Ο ίδιος υποπτεύεται πως μια φλόγα στο αεροσκάφος που εκτελούσε στην πτήση MH370 το ανάγκασε να αλλάξει ρότα προς το Πενάνγκ ενώ η διαρροή οξυγόνου στο κόκπιτ συνέβαλλε στην ταχεία εξάπλωση της φωτιάς.

«Με την πρώτη ένδειξη καπνού η αρχική αντίδραση του πληρώματος θα ήταν να ρίξουν τις μάσκες οξυγόνου», προσθέτει, «πιστεύω πως και ο πιλότος σηκώθηκε από τη θέση του για να πάρει το πυροσβεστήρα που βρίσκεται μέσα στο κόκπιτ. Θα συνειδητοποίησε πως δεν υπήρχε τρόπος να χειριστεί ο ίδιος το αεροσκάφος. Δεν είχε τα όργανα στη διάθεσή του, ήταν νύχτα, δεν είχε φεγγάρι και μπορούσε να μείνει στο κόκπιτ μόνο για λίγο, τα αποθέματα οξυγόνου τελείωναν».

Με την Πενάνγκ από τη μία και τα Στενά Μαλάκα από την άλλη, υποπτεύεται πως ο πιλότος απλώς κατηύθυνε το αεροσκάφος στην ασφαλέστερη πορεία.

«Πιστεύω πως ο πιλότος επέλεξε να κάνει ό,τι έκαναν και πολλοί συνάδελφοί του σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο εξωτερικό: να στείλει το αεροσκάφος μακριά από κατοικημένες περιοχές» εκτιμά ο Gilbert.

«Προς το τέλος της πτήσης πιστεύω πως τελείωναν και τα καύσιμα κι έτσι το αεροσκάφος κατέπεσε περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή όπου επικεντρώθηκαν οι έρευνες» σημειώνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός: Το μήνυμα του Νίστρουπ στους φιλάθλους με το βλέμμα στο μέλλον

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Μίλησε και στα ελληνικά ο Δανός προπονητής

ΗΠΑ – Ιράν: Η συμφωνία θα επιτρέπει στην Τεχεράνη να πουλά ξανά πετρέλαιο

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Η νέα συμφωνία αποκλιμάκωσης ΗΠΑ - Ιράν προβλέπει άμεση χαλάρωση περιορισμών στις εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης

Ο εγκέφαλός μας δεν έχει σχεδιαστεί για τόσο πολλές κακές ειδήσεις

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Εκθέσεις και έρευνες παρουσιάζουν το αποτύπωμα των αρνητικών ειδήσεων στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Εμμανουήλ Καραλής: Πρωτιά στην Οστράβα με άλμα στα 5,82μ, βίντεο

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Ο Εμμανουήλ Καραλής είχε και τρεις άκυρες στα 6μ

Μουντιάλ 2026: 13.000 οπαδοί της Αργεντινής αποκλείστηκαν λόγω απλήρωτης διατροφής

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Δεν τους επιτράπηκε η έξοδος από τη χώρα

Μουντιάλ 2026: Το χειρότερο ξεκίνημα της Νότιας Αμερικής εδώ και 52 χρόνια

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Προβληματισμός για την εικόνα των ομάδων της

Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τήνος και Αλόννησος

Ελλάδα 16.06.2026
Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου, η Τήνος και η Αλόννησος τίθενται για τους επόμενους τρεις μήνες σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας.

Επίδομα αδείας: Τι αλλάζει μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού ‑ Πότε θα καταβληθεί

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Πότε πληρώνεται το επίδομα αδείας και πώς υπολογίζεται

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πότε λήγει η προθεσμία για την έκπτωση 3%

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Βήμα-βήμα η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης

Ο Σταύρος Φλώρος συγκλονίζει: Έκανα χειρουργείο που είχε σοβαρή επιπλοκή, είχα εσωτερική αιμορραγία

E-Daily 3.Left 16.06.2026
«Πέρασα την πιο δύσκολη βδομάδα της αποκατάστασής μου μέχρι στιγμής», είπε ακόμα, αναφέροντας ότι χρειάστηκε να κάνει και δεύτερο χειρουργείο