E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Facebook χωρίς ψεύτικες ειδήσεις υπόσχεται o Ζούκερμπεργκ

«Δεν θέλουμε αναληθείς ειδήσεις στο Facebook»

Δημοσίευση 14/11/2016 | 19:54

Facebook χωρίς ψεύτικες ειδήσεις υπόσχεται o Ζούκερμπεργκ

Το Facebook θα κάνει περισσότερα προκειμένου να εξαλειφθούν οι ψευδείς ειδήσεις από την πλατφόρμα του, δήλωσε πρόσφατα ο ιδρυτής της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι ορισμένες ψευδείς ειδήσεις που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ συνέβαλαν ώστε να κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε πως ευελπιστεί «σύντομα» να είναι σε θέση να ανακοινώσει τα μέτρα που θα ληφθούν, προκειμένου να σταματήσει η ανάρτηση ειδήσεων που δεν αντιπροσωπεύουν την αλήθεια. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το 99% των ειδήσεων που αναρτώνται στην ιστοσελίδα «είναι αυθεντικές».

«Μόνο ένα μικρό μέρος είναι ψευδείς ειδήσεις ή φάρσες. Οι φάρσες δεν περιορίζονται σε μια κομματική άποψη, ή ακόμα μόνο στην πολιτική», δήλωσε ο ιδρυτής του Facebook.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο Ζούκεργμπεργκ τόνισε επίσης ότι είναι εξαιρετικά απίθανο ψευδείς ειδήσεις «να άλλαξαν το αποτέλεσμα των εκλογών προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση».

Συνέχισε, λέγοντας ότι «δεν θέλουμε αναληθείς ειδήσεις στο Facebook. Στόχος μας είναι να παρουσιάζουμε στους ανθρώπους περιεχόμενο που βρίσκουν ότι είναι ουσιαστικό και οι άνθρωποι θέλουν να διαβάζουν ακριβείς ειδήσεις».

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες που θα επιτρέπουν στην κοινότητά μας να επισημαίνει τις φάρσες και τις ψευδείς ειδήσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα. Έχουμε κάνει πρόοδο και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η διαδικασία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτήση ΟΑ 411: Βίντεο τεχνητής νοημοσύνης αναβιώνει το «θαύμα» πάνω από την Αθήνα το 1978

Stories 25.03.2026
Ο ερασιτέχνης δημιουργός Πάνος Κουντάνης αποτύπωσε με AI τις δραματικές στιγμές που έζησε το πλήρωμα του Boeing 747 της Ολυμπιακής, όταν το αεροσκάφος κινδύνεψε να πέσει πάνω σε κατοικημένες περιοχές.

Ο μεγαλύτερος λευκός καρχαρίας που έχει καταγραφεί πλησιάζει τουριστική ακτή στη Φλόριντα

Περιβάλλον 25.03.2026
Ο καρχαρίας, που έχει ονομαστεί «Contender», έχει μήκος περίπου 4,3 μέτρα και βάρος που φτάνει τα 770 κιλά

Το εγκαταλελειμμένο πάρκο του «Μάγου του Οζ» που έγινε viral ξανά – Τι κρύβεται μέσα

Stories 25.03.2026
Από όνειρο σε ερείπιο: Το πάρκο του Οζ που κατέρρευσε μέσα σε 10 χρόνια

Πώς η Ελληνική Επανάσταση έγινε το πρώτο «Viral» παγκόσμιο γεγονός

Stories 25.03.2026
Μια επισκόπηση με... σημερινούς όρους

Τα gadgets χειροτερεύουν και ακριβαίνουν – και να τι φταίει για αυτό

Νέα Εποχή 25.03.2026
Γιατί το νέο κινητό σου κοστίζει περισσότερο και κάνει λιγότερα

Ο μηχανικός από την Ελλάδα που έγινε viral ξεναγός στη Νέα Υόρκη


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Rec Mode 25.03.2026
O Αγγελής Νάννος μας περιγράφει την πορεία του από τη Δράμα ως την άκρη του κόσμου

Το 40% της ζωής σου: Η σοκαριστική αλήθεια για τον χρόνο που τρώμε μπροστά σε οθόνες

Νέα Εποχή 25.03.2026
Πόσο πραγματικά ζεις μέσα από μια οθόνη

Το κοινό πρόβλημα με τα smartphones που έκανε πλούσιο έναν φοιτητή

Stories 25.03.2026
Το κινητό ως γνωστόν κλείνει πάντα την πιο ακατάλληλη στιγμή

Ο άνθρωπος με τα 1.000 πρόσωπα: Ο απατεώνας που «έκλεβε» ζωές και ξεγέλασε τον κόσμο

Stories Χτες
Η απίστευτη ιστορία του Ferdinand Waldo Demara που έγινε γιατρός, μοναχός και καθηγητής χωρίς να είναι τίποτα από αυτά

Η βομβιστική επίθεση στο ιστορικό σινεμά «Έλλη» ‑ 18 τραυματίες που αποκάλυψαν το σκοτεινό πρόσωπο της ακροδεξιάς βίας

Retro Χτες
Η νύχτα που ο κινηματογράφος βυθίστηκε στο αίμα: Το τρομοκρατικό χτύπημα στην «Έλλη» που σόκαρε τη Μεταπολίτευση