E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Facebook χωρίς ψεύτικες ειδήσεις υπόσχεται o Ζούκερμπεργκ

«Δεν θέλουμε αναληθείς ειδήσεις στο Facebook»

Δημοσίευση 14/11/2016 | 19:54

Facebook χωρίς ψεύτικες ειδήσεις υπόσχεται o Ζούκερμπεργκ

Το Facebook θα κάνει περισσότερα προκειμένου να εξαλειφθούν οι ψευδείς ειδήσεις από την πλατφόρμα του, δήλωσε πρόσφατα ο ιδρυτής της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι ορισμένες ψευδείς ειδήσεις που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ συνέβαλαν ώστε να κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε πως ευελπιστεί «σύντομα» να είναι σε θέση να ανακοινώσει τα μέτρα που θα ληφθούν, προκειμένου να σταματήσει η ανάρτηση ειδήσεων που δεν αντιπροσωπεύουν την αλήθεια. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το 99% των ειδήσεων που αναρτώνται στην ιστοσελίδα «είναι αυθεντικές».

«Μόνο ένα μικρό μέρος είναι ψευδείς ειδήσεις ή φάρσες. Οι φάρσες δεν περιορίζονται σε μια κομματική άποψη, ή ακόμα μόνο στην πολιτική», δήλωσε ο ιδρυτής του Facebook.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο Ζούκεργμπεργκ τόνισε επίσης ότι είναι εξαιρετικά απίθανο ψευδείς ειδήσεις «να άλλαξαν το αποτέλεσμα των εκλογών προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση».

Συνέχισε, λέγοντας ότι «δεν θέλουμε αναληθείς ειδήσεις στο Facebook. Στόχος μας είναι να παρουσιάζουμε στους ανθρώπους περιεχόμενο που βρίσκουν ότι είναι ουσιαστικό και οι άνθρωποι θέλουν να διαβάζουν ακριβείς ειδήσεις».

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες που θα επιτρέπουν στην κοινότητά μας να επισημαίνει τις φάρσες και τις ψευδείς ειδήσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα. Έχουμε κάνει πρόοδο και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η διαδικασία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι έψαχναν αυτοί οι άντρες κάτω από τους δρόμους της Νέας Υόρκης; Το μυστήριο περιστατικό που ερευνά η αστυνομία

E-Daily 3.Left 04.06.2026
Μυστήριο με ομάδες ανδρών που βγήκαν από φρεάτια στο Μπρούκλιν

Το πιο μισητό άγαλμα της Κίνας ‑ Γιατί οι επισκέπτες ...φτύνουν εδώ και 800 χρόνια τον Qin Hui

E-Daily 1.Hero 04.06.2026
Πώς ένας πολιτικός έγινε σύμβολο προδοσίας για οκτώ αιώνες

Η 7χρονη Σοφία από τον Πόρο κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στο σκάκι

E-Daily 3.Left 04.06.2026
Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η καθημερινότητά της περιλαμβάνει εντατική προπόνηση

Η «Μαύρη Χήρα» που εξαφάνιζε τους μνηστήρες της: Η serial killer που ίσως σκηνοθέτησε τον ίδιο της τον θάνατο

E-Daily 3.Left 04.06.2026
Υποσχόταν έρωτα και γάμο σε εύπορους άνδρες, αλλά πίσω από τις αγγελίες κρυβόταν μία από τις πιο σκοτεινές υποθέσεις στην ιστορία του εγκλήματος

Η αίρεση που σόκαρε την Ελλάδα στα χρόνια του `80 και η επέμβαση της Δικαιοσύνης

E-Daily 3.Left 04.06.2026
Ξυρισμένα κεφάλια, κοινόβια, κατηγορίες για προσηλυτισμό - μια υπόθεση που συντάραξε κοινωνία, Τύπο και δικαστήρια

Η γυναίκα που άλλαξε τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Της είπαν ότι δεν ανήκει στον αθλητισμό

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αλις Κόουτσμαν έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα με χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, νικώντας τον ρατσισμό, τις απαγορεύσεις και μια κοινωνία που αρνούνταν να δει γυναίκες στον αθλητισμό

Ο δημιουργός του Πίτερ Παν και το τραύμα που τον στοίχειωσε για πάντα – Η ιστορία που σχεδόν κανείς δεν ξέρει

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Τζέιμς Μάθιου Μπάρι έχασε τον αδελφό του όταν ήταν μόλις έξι χρονών και μεταμόρφωσε εκείνο τον πόνο σε ένα από τα πιο αγαπητά λογοτεχνικά έργα όλων των εποχών. Η μεγαλύτερη όμως πράξη του ήρθε πολλά χρόνια μετά.

Το Βατικανό έκρυβε ένα μυστικό 400 χρόνων και το ΑI κατάφερε να το διαβάσει

E-Daily 3.Left Χτες
Ένα χειρόγραφο 400 ετών «μίλησε» ξανά χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη