E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καμμένος: Θα έριχνα την κυβέρνηση για την Εκκλησία

«Είχα πει στον Φίλη πως προϋπόθεση για να υπάρχει η κυβέρνηση είναι να μην διαταραχθούν οι σχέσεις της ορθοδοξίας με την πολιτεία»

Δημοσίευση 13/11/2016 | 15:38

Καμμένος: Θα έριχνα την κυβέρνηση για την Εκκλησία

«Ναι, θα έριχνα την κυβέρνηση» για το ζήτημα της Εκκλησίας ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως είχε ξεκαθαρίσει πως για το κόμμα του κάποια πράγματα είναι ιερά και όσια, ένα από αυά είναι ο σεβασμός στην Oρθόδοξη Εκκλησία.

τη σχετική αναφορά είχε κάνει παρουσία του πρωθυπουργού, του Νίκου Φίλη και ιεραρχών όταν έγινε η συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως είπε ο κ. Καμμένος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Αν δεν βρισκόταν λύση θα έριχνα την κυβέρνηση», τόνισε.

Για τον Νίκο Φίλη είπε πως ήταν ένας καλός υπουργός Παιδείας. Εξέφρασε όμως την κάθετη διαφωνία του για τις θέσεις του κ. Φίλη σχετικά με την Eκκλησία. «Προσπάθησα να του πω, και να εξηγηθούμε από την αρχή, πως προϋπόθεση για να υπάρχει αυτή η κυβέρνηση είναι να μην διαταραχθούν οι σχέσεις της ορθοδοξίας με την πολιτεία», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ότι θα προτιμούσε να δεχθεί ο κ. Φίλης τον διάλογο, όπως τον όρισε ο πρωθυπουργός, και τον σεβασμό στις απόψεις και της εκκλησίας για το βιβλίο των θρησκευτικών και να μην επιμείνει να γίνουν φέτος οι αλλαγές.

Ωστόσο επεσήμανε ότι «ο κ. Φίλης δεν εκδιώχθηκε του έγιναν προτάσεις και για άλλα υπουργεία» και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν έπαιξε ρόλο στην απομάκρυνσή του.

Για την εκλογή Τραμπ ο κ. Καμμένος εκτίμησε πως θα υπάρξουν πολεμικές επιχειρήσεις με εμπλοκή ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην Συρία. Πρόσθεσε πώς η χώρα μας δεν εμπλέκεται με στρατιωτικές επιχειρήσεις και διευκρίνισε ότι η Σούδα θα έχει υποστηρικτικό ρόλο ως κύρια βάση του ΝΑΤΟ στη νότια πτέρυγα.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή του ότι η εκλογή Τραμπ πρόκειται να συνδράμει στον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων στη Συρία και ως εκ τούτου θα ανακοπεί και η ροή προσφύγων προς την Ευρώπη. «Με τον Ντόναλντ Τραμπ θα έχουμε λύση του προσφυγικού. Με τον Τραμπ θα έχουμε αλλαγή οικονομικής πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Μη με μπλέξεις, φεύγω εγώ»: Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε δικυκλιστή στη Λαμία

Ελλάδα Χτες
Η Τροχαία διερευνά τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού

Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Λασίθι, απειλούνται σπίτια και ξενοδοχεία

Κόσμος Χτες
Έρευνες για εμπρησμό στη Χαλκιδική

Νέος μεγαλομέτοχος του Αρη και επίσημα ο Ρίτσαρντ Σιάο: Πάρτι στο Nick Galis Hall από τους οπαδούς

Αθλητικά Νέα Χτες
Εγκρίθηκε ομόφωνα η μεταβίβαση των μετοχών

Προσγείωση θρίλερ για αεροσκάφος στη Μαδέρα: Αναπηδούσε λόγω των σφοδρών ανέμων

Κόσμος Χτες
Πολλοί χαρακτηρίζουν το αεροδρόμιο της Μαδέρα ως ένα από τα πιο επικίνδυνα στην Ευρώπη

50χρονος ταμπουρώθηκε στο σπίτι του στην Αρκαδία και απειλούσε να αυτοκτονήσει

Ελλάδα Χτες
Είχε στείλει βίντεο σε 13χρονη και αναζητείται

Νέος καύσωνας από την Κυριακή: Πού θα φτάσει ο υδράργυρος στην Αθήνα

Καιρός Χτες
Η διάρκειά του θα είναι τουλάχιστον έως και την Πέμπτη

La Croix: Μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα για τους 10.000 εκ των 80.000 που έφυγαν από το Ισραήλ

Κόσμος Χτες
Η Ελλάδα, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα, έχει αναδειχθεί σε βασικό προορισμό για τους Ισραηλινούς που επιδιώκουν να απομακρυνθούν από τον πόλεμο

Συγκλονιστική αποκάλυψη για την Κυριακή Γρίβα:Ήταν έγκυος και απέβαλε από ξυλοδαρμό του δολοφόνου

Ελλάδα Χτες
Ο δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα την είχε χτυπήσει και βιάσει ενώ ήταν έγκυος και απέβαλε

Με δάκρυα στα μάτια η υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας δίπλα στον Στάρμερ

Κόσμος Χτες
Για προσωπικό ζήτημα μιλά η Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά η φημολογία για καβγά με τον Στάρμερ επιμένει – Σε υψηλούς τόνους η συνεδρίαση της «ώρας του πρωθυπουργού»