E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καμμένος: Θα έριχνα την κυβέρνηση για την Εκκλησία

«Είχα πει στον Φίλη πως προϋπόθεση για να υπάρχει η κυβέρνηση είναι να μην διαταραχθούν οι σχέσεις της ορθοδοξίας με την πολιτεία»

Δημοσίευση 13/11/2016 | 15:38

Καμμένος: Θα έριχνα την κυβέρνηση για την Εκκλησία

«Ναι, θα έριχνα την κυβέρνηση» για το ζήτημα της Εκκλησίας ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως είχε ξεκαθαρίσει πως για το κόμμα του κάποια πράγματα είναι ιερά και όσια, ένα από αυά είναι ο σεβασμός στην Oρθόδοξη Εκκλησία.

τη σχετική αναφορά είχε κάνει παρουσία του πρωθυπουργού, του Νίκου Φίλη και ιεραρχών όταν έγινε η συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως είπε ο κ. Καμμένος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Αν δεν βρισκόταν λύση θα έριχνα την κυβέρνηση», τόνισε.

Για τον Νίκο Φίλη είπε πως ήταν ένας καλός υπουργός Παιδείας. Εξέφρασε όμως την κάθετη διαφωνία του για τις θέσεις του κ. Φίλη σχετικά με την Eκκλησία. «Προσπάθησα να του πω, και να εξηγηθούμε από την αρχή, πως προϋπόθεση για να υπάρχει αυτή η κυβέρνηση είναι να μην διαταραχθούν οι σχέσεις της ορθοδοξίας με την πολιτεία», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ότι θα προτιμούσε να δεχθεί ο κ. Φίλης τον διάλογο, όπως τον όρισε ο πρωθυπουργός, και τον σεβασμό στις απόψεις και της εκκλησίας για το βιβλίο των θρησκευτικών και να μην επιμείνει να γίνουν φέτος οι αλλαγές.

Ωστόσο επεσήμανε ότι «ο κ. Φίλης δεν εκδιώχθηκε του έγιναν προτάσεις και για άλλα υπουργεία» και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν έπαιξε ρόλο στην απομάκρυνσή του.

Για την εκλογή Τραμπ ο κ. Καμμένος εκτίμησε πως θα υπάρξουν πολεμικές επιχειρήσεις με εμπλοκή ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην Συρία. Πρόσθεσε πώς η χώρα μας δεν εμπλέκεται με στρατιωτικές επιχειρήσεις και διευκρίνισε ότι η Σούδα θα έχει υποστηρικτικό ρόλο ως κύρια βάση του ΝΑΤΟ στη νότια πτέρυγα.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή του ότι η εκλογή Τραμπ πρόκειται να συνδράμει στον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων στη Συρία και ως εκ τούτου θα ανακοπεί και η ροή προσφύγων προς την Ευρώπη. «Με τον Ντόναλντ Τραμπ θα έχουμε λύση του προσφυγικού. Με τον Τραμπ θα έχουμε αλλαγή οικονομικής πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Είκονες από τη μαζική προσέλευση του κόσμου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89‑85: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Πειραιώτες, «λύγισαν» τους πράσινους στον πέμπτο τελικό

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ και Βεζένκοφ υπέγραψαν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Σάμος: «Καζάνι που βράζει» για 300 νέους λαθρομετανάστες

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Τοπικοί φορείς κατά Πλεύρη

Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός 45χρονος τουρίστας έπειτα από πτώση σε δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στελέχη του Λιμενικού

Μωβ μέδουσες: Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσουν

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Πώς μπορείτε να προστατευθείτε από τις μωβ μέδουσες

Τρεις νεκρές αρκούδες σε ένα 24ωρο σε Φλώρινα και Κοζάνη: Οι δύο φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο

Ελλάδα 13.06.2026
Ο θάνατος του άλλου ζώου φέρεται να προήλθε από κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος

Αίγιο: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ιταλός για τη διπλή δολοφονία μητέρας και γιου

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Η προφυλάκισή του βασίστηκε στην έλλειψη στοιχείων για την υπόθεση

Athens Pride 2026: Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας, δείτε φωτογραφίες

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Η Αθήνα κινείται σήμερα στους ρυθμούς του Athens Pride 2026 - Μεγάλη συναυλία στις 21:00 με τη συμμετοχή αρκετών καλλιτεχνών

Ισόβια στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στη Χαλκιδική για το δυστύχημα με τον 19χρονο

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Ομόφωνα ένοχοι είχαν κριθεί ο ιδιοκτήτης και η σύζυγός του, ένοχος για απλή συνέργεια ο μηχανικός, για θανατηφόρα έκθεση και έκθεση σε κίνδυνο ο χειριστής - Ελεύθεροι ως το Εφετείο οι τρεις πλην του ιδιοκτήτη