E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καμμένος: Θα έριχνα την κυβέρνηση για την Εκκλησία

«Είχα πει στον Φίλη πως προϋπόθεση για να υπάρχει η κυβέρνηση είναι να μην διαταραχθούν οι σχέσεις της ορθοδοξίας με την πολιτεία»

Δημοσίευση 13/11/2016 | 15:38

Καμμένος: Θα έριχνα την κυβέρνηση για την Εκκλησία

«Ναι, θα έριχνα την κυβέρνηση» για το ζήτημα της Εκκλησίας ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως είχε ξεκαθαρίσει πως για το κόμμα του κάποια πράγματα είναι ιερά και όσια, ένα από αυά είναι ο σεβασμός στην Oρθόδοξη Εκκλησία.

τη σχετική αναφορά είχε κάνει παρουσία του πρωθυπουργού, του Νίκου Φίλη και ιεραρχών όταν έγινε η συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως είπε ο κ. Καμμένος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Αν δεν βρισκόταν λύση θα έριχνα την κυβέρνηση», τόνισε.

Για τον Νίκο Φίλη είπε πως ήταν ένας καλός υπουργός Παιδείας. Εξέφρασε όμως την κάθετη διαφωνία του για τις θέσεις του κ. Φίλη σχετικά με την Eκκλησία. «Προσπάθησα να του πω, και να εξηγηθούμε από την αρχή, πως προϋπόθεση για να υπάρχει αυτή η κυβέρνηση είναι να μην διαταραχθούν οι σχέσεις της ορθοδοξίας με την πολιτεία», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ότι θα προτιμούσε να δεχθεί ο κ. Φίλης τον διάλογο, όπως τον όρισε ο πρωθυπουργός, και τον σεβασμό στις απόψεις και της εκκλησίας για το βιβλίο των θρησκευτικών και να μην επιμείνει να γίνουν φέτος οι αλλαγές.

Ωστόσο επεσήμανε ότι «ο κ. Φίλης δεν εκδιώχθηκε του έγιναν προτάσεις και για άλλα υπουργεία» και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν έπαιξε ρόλο στην απομάκρυνσή του.

Για την εκλογή Τραμπ ο κ. Καμμένος εκτίμησε πως θα υπάρξουν πολεμικές επιχειρήσεις με εμπλοκή ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην Συρία. Πρόσθεσε πώς η χώρα μας δεν εμπλέκεται με στρατιωτικές επιχειρήσεις και διευκρίνισε ότι η Σούδα θα έχει υποστηρικτικό ρόλο ως κύρια βάση του ΝΑΤΟ στη νότια πτέρυγα.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή του ότι η εκλογή Τραμπ πρόκειται να συνδράμει στον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων στη Συρία και ως εκ τούτου θα ανακοπεί και η ροή προσφύγων προς την Ευρώπη. «Με τον Ντόναλντ Τραμπ θα έχουμε λύση του προσφυγικού. Με τον Τραμπ θα έχουμε αλλαγή οικονομικής πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αχαΐα: Χειροπέδες σε 15χρονο για ξυλοδαρμό 13χρονου ‑ Συνελήφθη και ο πατέρας του

Ελλάδα 30.01.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε μέσα σε Γυμνάσιο του Αιγίου

Σε Θεσσαλονίκη και Πιερία οι πρώτες κηδείες των 7 οπαδών του ΠΑΟΚ

Ελλάδα 30.01.2026
Στις 12 το μεσημέρι ο τελευταίος αποχαιρετισμός στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης και στον Αρωνά Πιερίας

Θεσσαλονίκη: Τι εξετάζουν οι αρχές για τις δύο νεκρές γυναίκες

Ελλάδα 30.01.2026
Πότε θα απολογηθούν στην ανακρίτρια οι δύο κατηγορούμενοι

Τιμοκατάλογος ναρκωτικών σε τοίχο… σχολείου στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 30.01.2026
Aσυνήθιστο περιστατικό συνέβη σε Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης

ΗΠΑ: Ορατό νέο shutdown ‑ Δεν πέρασε από τη Γερουσία το νομοσχέδιο χρηματοδότησης έξι υπουργείων

Κόσμος 30.01.2026
Η χρηματοδότηση πολλών υπουργείων στις ΗΠΑ λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο

ΠΑΟΚ: Η Τούμπα αποχαιρέτησε τα παιδιά της ‑ Το σπαρακτικό «αντίο» με πυρσούς και συνθήματα

Ελλάδα 30.01.2026
Όλα όσα έγιναν στη συγκλονιστική υποδοχή των «αετόπουλων» που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό τροχαίο στη Ρουμανία

Ταξί: Νέα απεργία την επόμενη εβδομάδα: Πότε θα τραβήξουν «χειρόφρενο» για 48 ώρες

Ελλάδα 30.01.2026
Σύμφωνα με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο, σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν και οι αυτοκινητιστές ταξί της Θεσσαλονίκης

Με βροχές στα ανατολικά φεύγει η Kristin, έρχεται νέα «ζόρικη» κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Καιρός 30.01.2026
Ποιες περιοχές επηρεάζονται από τα φαινόμενα - Κλειστά σχολεία στην Αλεξανδρούπολη

Η Τεχεράνη θα απαντήσει αμέσως αν δεχτεί επίθεση, δηλώνει ο εκπρόσωπος του στρατού

Κόσμος Χτες
Υποστήριξε ότι «πολλές» αμερικανικές βάσεις στην περιοχή βρίσκονται εντός του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων

Τροχαίο στη Ρουμανία: Σε κλίμα οδύνης η άφιξη των σορών των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ελλάδα Χτες
Η αυτοκινητοπομπή έφτασε λίγο μετά τις 19:30 στο γήπεδο